ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 11 915
  • 320
  •   4
Отговори
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Flowers Four Leaf CloverДОБРЕ ДОШЛИ В ДЕСЕТОКЛАСНАТА ТЕМАFlowers Four Leaf Clover

BooksСПИСЪК с КНИГИТЕ за 10 КЛАС Books
Скрит текст:
Иван Вазов – „Епопея на забравените“
Иван Вазов – „Левски“
Иван Вазов – „Под игото“ ( главите „Гост“, „Новата молитва на Марка“, „Пиянството на един народ“)
Алеко Константинов – „Бай Ганьо. Невероятни разкази за един съвременен българин“
Алеко Константинов –„Бай Ганьо се върна от Европа“
Пенчо П. Славейков – „Cis moll“
Пейо Яворов – „Арменци“, „Две хубави очи“, „В часа на синята мъгла“
Димчо Дебелянов – „Да се завърнеш…“
Елин Пелин – „Гераците“
Гео Милев – „Септември“
Христо Смирненски – „Зимни вечери“
Атанас Далчев – „Повест“
Йордан Йовков – „Албена“, „Индже“
Никола Вапцаров –„Писмо“ ( „Ти помниш ли….“)
Димитър Димов –„Тютюн“ ( І и ХVІ глава от І част)
Николай Хайтов – „Дърво без корен“
Йордан Радичков –„Нежната спирала“

Ваканции и неучебни дни през 2024-2025

Дати за провеждане на НВО 10 клас 2024-2025

Плодово-зеленчуковата ни скала на оценяване Grin
нар-2,   морков-3,   банан-4,   боровинка-5,   грах-6

Нашият списък

Ако желаете да бъдете включени, пишете ЛС на ninanb!
Скрит текст:
* СОФИЯ *

2 АЕГ
cydonia – АЕ/ИЕ/МАТ/ГИ
nadiko88 – АЕ/ИЕ/МАТ/ГИ
PeTiA ツ – АЕ/ИЕ/БЕЛ/ИТ
orka – АЕ/НЕ/ХООЗ/БЗО
Натуся – АЕ/ИЕ/БЕЛ/ИЦ
together1 – АЕ/ИЕ/БЕЛ/ИЦ

1 СУ "Пенчо Славейков"
Мамзел Нитуш – БЗОО/АЕ/ИЕ

7 СУ "Св. Седмочисленици"
iana28 – АЕ/ИЕ
Dianchence – АЕ/ИЕ
Silvia2211 – АЕ/НЕ
*kalimbi* – АЕ/ФЕ

9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин”
0276 – ФЕ/ИЕ
eternity – ФЕ/ИЕ

18 СУ „Уилям Гладстон“
мандаринка – КорЕ
d_genikolova2005 - Природни науки/АЕ

22 СЕУ "Г.С.Раковски"
Bambi766 – АЕ/ИЕ

23 СУ "Фредерик Жолио Кюри"
peve - Предприемачество/АЕ/ИтЕ

32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски"
sunshine3 - АЕ/НЕ/СХН
Boniani - АЕ/ФЕ

35 СЕУ "Добри Войников"
ves+ - БЗОО/НЕ/РЕ

56 СУ „Проф. Константин Иречек"
Iva-1977 – Икономическо развитие/АЕ/ИЕ

73 СУ "Владислав Граматик"
denizara - НЕ/АЕ
renni79 - НЕ/РЕ

91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“
zaichenceto_bialo - НЕ/АЕ
Skiorche – НЕ/АЕ

128 СУ "Алберт Айнщайн"
unforgiven - Икономическо информационно осигуряване

133 СУ "А.С. Пушкин"
bobidika – РЕ/АЕ
въпросителна Simple Smile – ФЕ/РЕ

134 СУ "Димчо Дебелянов"
aria_82 - Природни науки/ХООЗ/БЗО
PureLove - Природни науки/ХООЗ/БЗО
etaniel - СХН

164 ГПИЕ – „Мигел де Сервантес“
Jdodo - ИЕ/ФЕ
pepeblue – ИЕ/ИтЕ
LollyPoppy – ИЕ/ИтЕ
kskksk – ИЕ/ИтЕ
Montal – ИЕ/ИтЕ

НГДЕК
zahir-близнак1 – Хуманитарна паралелка/ИтЕ
zahir-близнак2 – Хуманитарна паралелка/ИтЕ

НПМГ
Светлица – География
nells – География
ra2 – Химия/Биология
Klaudia81 – Химия/Биология
*M&M* – Биология/Химия/АЕ
Mrs Jan – Физика
tsveta_pile – Физика

НУТИ
iva_top - Класически танц

ПГИИ “Проф. Николай Райнов”
irchick - Компютърна графика

ПЧМГ
Rouzi – МАТ/Информатика/НЕ
евето – МАТ/Информатика/НЕ

СМГ
ims – МАТ/Информатика/НЕ
bora – МАТ/Физика/НЕ
zori_g_n – МАТ/Физика/АЕ
simbi – МАТ/Информатика/АЕ
nelly_nencheva-близнак1 – МАТ/Информатика/АЕ
nelly_nencheva-близнак2 – МАТ/Информатика/АЕ

СофтУни Светлина
galita – Киберсигурност

ТУЕС
ninanb - Системно програмиране/АЕ
vesela_popova - Системно програмиране/АЕ

* АСЕНОВГРАД *

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“
Тони – СХН/АЕ/РЕ

* БУРГАС *

ПГКПИ
tania007 – Приложно програмиране

ПГМЕЕ
karzz - Автотранспортна техника

* ВАРНА *

1 ЕГ
Бухтичка – АЕ/НЕ

3 ПМГ „Акад. Методий Попов“
wiwi – Икономическо развитие

IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри"
lakers – ФЕ/АЕ

ГПЧЕ "Йоан Екзарх"
shisholia - НЕ/АЕ

СУХНИ „Константин Преславски“
fiona03 - Музика

МГ "Д-р Петър Берон"
Faith - Математика/АЕ

* ЛОВЕЧ *

ПЕГ „Екзарх Йосиф I“
krasi78 – АЕ/НЕ

* ПЛОВДИВ *

ЕГ "Пловдив"
renydent – АЕ/НЕ

МГ "Акад. Кирил Попов"
Ханна – Компютърна графика

ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери"
gargamela – ФЕ/АЕ
me_for_president – АЕ/ФЕ

Предишни теми

# 1
Ами да ни е на късмет десети клас. Колкото и да е лежерен за някои, си е важен. Някои деца и профили ще трябва да избират за догодина. На моя поне тези драми са му спестени.

# 2
Цоп и аз в новата тема.
Нинка, благодаря за грижата и старанието. Заглавието е супер, нищо, че не пия.

Пак драми при мойта, но когато се прибере и разкаже с подробности, ще пиша. Разбрах само, че две от момчетата и тая новата, се смеели като луди, когато мойта и двете и приятелки презентирали по Биология, а темата им бише за генетичните заболявания и синдромите. И сега не се знае дали ще им пише оценките.

# 3
  • в очите на дъщеря ми
Нали си знаете на какво долитам
Нинка благодаря за темата..
А и да се оплача, прекрасната има грахче поооо......физика.....официално ще подам оплакване, че в родилното са ми сменили отрочето.......мдамммммм Sweat Smile  Sweat Smile

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 13:55 от Мамзел Нитуш

# 4
Айде, привет и от мен. 😊 По философия драмата приключи за сега. Набора няма проблем с този предмет. Проблема са тези трима ученика. Иначе има 5 и 6 + двойката наказание ( за целият клас) по средата. Как ще се справя госпожата обаче, не знам. На тях така или иначе, не им пука. За сега лежерно си върви срока. Надява се на стипендия за вторият срок, но има още време. 😊

# 5
Светна пет по немски в Школо на прословутото контролно по немски, което е и кастинг за екскурзията. Достатъчно били точките, може да стяга куфарите за Италия. Аз знам само най-общото - пътуване с автобус, посещение на Венеция, в Швейцария ще се завъртят, Лихтенщайн. И нищо повече не знам. А, и че ще е в края на юли. Малко ще им е жега, но пък по-добре отколкото студено. Дълги дни, по-малко дрехи. Купон да става.

# 6
  • Пловдив
Айде и аз тук. Нищо ново при нас. Езиците перфектни, останалото е трагедия. Тотално съм била отбой. Вече и школо не отварям.
Ще крещя на края на срока, това е ясно.

# 7
И аз се записвам. И аз ще крещя на края на срока. Сега само мрънкам. Това ми се удава. Пък и го правя с кеф.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 21:30 от anra

# 8
Всички вкупом ще крещим ,то се е видяло😂😂 Днес правил контролно по география, учи цял ден за него и като седнал да го прави забравил имената на ГКПП-та  и мислел ,че поне 4ка щял да хване 😱 Много му е трудно с тези разказвателни предмети , защото досега всичко му беше на английски език и честно казано наблягаха повече на думичките от колкото на карти и т.н

# 9
Запис от мен. Няма с какво да се похваля. Счупил си малко преден зъб, та днес ходи на заболекар. Твърди, че вече не дреме в часовете, но не смея да питам класната дали е така. 😁

# 10
За оценки не крещя. Каквото такова. Казала съм да си държи 2-3 предмета, които са му важни, на ниво, а за останалото както дойде. Ако сам не ще да си даде зор, аз и да намилам, полза няма да има. Десети клас е, не е в начално училище. Пък и са двама, трябва да си пазя нервите и да си подбирам битките.

# 11
  • София
Нинка, благодаря за темата. Заглавието отново е много точно попадение! Kissing Heart
Ами така е, като си сипя винце и накак нещата добиват по-добра перспектива Joy
При младежа всичко е лежерно, аз повече се впрягам май за училище. Гледам да крещя през срока, че после я камилата, я камиларя.  Е, не че някой ме отразява, ама аз така да си излея душата, дето се вика. Innocent
Е, в повечето моменти си говорим като големи хора и клати глава уж с разбиране, ама като хлопне вратата и май всичко отлита. А, на моменти е като магаре на мост, като се запъне и край. Ама нали е тинейджър , това е мото му сега - опозиция за всичко.
А, бе да са ни живи и здрави! Децата ни са прекрасни - възпитани, добри, умни и любопитни. Останалото все ще се нареди някак си.
Хъм, трябва да си го разпечатам това и да го лепна на шкафа с лакомства, че вече му развалих пантите от постоянно отваряне. Виното не ми и достатъчно. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12
Мамзелче, ама я чакай ся, то ако е грахче защо ще крещиш, грахчето е - 6, боровинката е - 5, бананчето - 4, другите нема ги коментирам. Екстра си е ако има грахче, ама ха.

Рениии, я недей тъй, няма да говориш лошо за девойката, тя си е екстра, както и успеха.

Я спрете да крещите, децата са си екстра, само се чудите за какво да ги овиквате, срамота.

Та за случката със пресмиването, ми първо се хилили на едната, че казала тестиси, а мойта също го беше казала, но явно нея не са я чули. Почва втората тройка, показват една от картинките, ииии, почват пак да се смеят и коментират. Мойта така и не разбра, а и май не само тя, госпожата дали ще им пише оценки. Точно за този ден, предната вечер седна за пореден път да учи, и то по два предмета, единият Биология, другият - Физика. По Физика успя да се пребори за грахче, дори и похвала получила. Напоследък доста ме изненадва с туй учене, по повечето предмети вече подобрява успеха, поправя си оценките, останаха 3 - 4 предмета по които има да повиши успеха, да видим дали ще се получат нещата. Явно вече успя да вдяне и да разбере какво и навалях години наред. И ся се сетих, че тяхната групичка, като свършили с презентацията, коментирали как всички докато говорят и ъкъли. Мойта почва да разказва или да говори, и като каже няколко изречения и почва - ъъъъъъ, няколко секунди пауза и пак - ъъъъъ, казвам и да не ъкъ така, а тя какво прави пак го почва.
Кой спомена за ГКПП - тата, правиха го този тест, там малко ги пообърка някои, сега щяла пак да им дава тест, или изпитване ли беше, и нози път върху областите на България. Утре ще ги учи, за понеделник да е готова. Чакаме няколко оценки да и ги нанесат, една оценка чакаме да я разберем от един тест. Та постояно сме в някакво чакане на резултати.
Ммм дааа, общо взето туй засега.

# 13
Здравей те, Не пиша но следя. Днес набора е рожденик. Има мач и ще празнува после с отбора. При  него нищо ново, лежерно в училище. Раздава се само за спорта. Да мие жив и здрав. Всички бъдете здрави

# 14
  • в очите на дъщеря ми
Жив и здрав да е младежа!

Общи условия

Активация на акаунт