Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

 • 16 421
 • 792
 •   1
Отговори
 • Мнения: 9 025
ДОБРЕ ДОШЛИ В ЧЕТВЪРТАТА ШЕСТОКЛАСНА ТЕМА!


Онлайн правописен речник
Проверка правопис
Как се пише
Всичко по БЕЛ
За българския език
Тема за българския език
Тук решаваме задачи по математика
Полезни сайтове в помощ на ученика - 1 част
Списък на произведенията, които ще се включват в НВО, от 6ти и 7ми клас:
Скрит текст:
Пети клас:
 "Хайдути“

Шести клас:
 "Хубава си, моя горо“ (Л. Каравелов)
 „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ (Ив. Вазов)
 „Косачи“ (Елин Пелин)
 „Художник“ (В. Ханчев)
 Из „Под игото“ (Ив.Вазов): главата„Представлението”  и  главата „Радини вълнения“
„Братчетата на Гаврош“ (Хр. Смирненски)
 „Серафим“ (Й. Йовков)

Седми клас:
 "Стани, стани, юнак балкански"( Д. Чинтулов)
 "Вятър ечи, балкан стене" ( Д. Чинтулов)
 "На прощаване в 1868 г." (Хр. Ботев)
"Немили-недраги" ( Ив. Вазов) - : І, ІІ, ІІІ, V, X глава, епилог.
"Една българка"( Ив. Вазов)
"Опълченците на Шипка"( Ив. Вазов)
 "Българският език" ( Ив. Вазов)
"До Чикаго и назад" (Ал.Константинов) - (откъсът от „Вие трябва да сте били на Пловдивското изложение и знаете големия павилион?“ до „На г. Айвазияна търговията отиваше твърде зле, според думите му, но той имаше надежда да разпродаде повечко „рядкости“ в последните два месеца, септември и октомври, когато след летния сезон позаможните американци ще посетят изложението.“)
"Бай Ганьо" (Ал.Константинов) -  „Бай Ганьо пътува“
  "Неразделни" ( Пенчо Славейков)
  "Заточеници" ( Пейо Яворов)
 "По жътва"  ( Елин Пелин)
 "По жицата" ( Йордан Йовков)
Предишни темиТема 1 - Пети клас
Тема 2 - Пети клас
Тема 3 - Пети клас
Тема 4 - Пети клас
Тема 5 - Пети клас
Тема 1 - Шести клас
Тема 2 - Шести клас
Тема 3 - Шести клас

# 1
 • София
 • Мнения: 7 727
Благодаря за темата!
И ние другата седмица започваме с класните и контролните. Детето се записа на Олимпиадата по математика, на 16.01. Много му се ходи. Той винаги се записва на всички състезания и олимпиади.
Дано скоро ги върнат в училище. Надявам се още този месец.

# 2
 • Мнения: 9 025
На теста по география - 6. Правили са го с дружни усилия с една девойка. Сложихме камера в стаята му да го наблюдаваме като ни няма и видяхме, че усилията наистина са дружни.. Бях против първоначално, заради личното му пространство и т.н., ама след последната издънка по английски разбрах, че има файда.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 869
Моята ми каза, че по музика учителката успяла да препита всички по време на часа. Беше дала доста голямо домашно. И питала по него. Основно писала 5, малко 6, имало и една двойка. Моята има 6. Като видя, че не мога да помагам и си налегна парцалите...

Този уикенд ще борим местоименията. По бел ще има тест следващата седмица, а класното ще е след това.

ПС. Благодаря за темата.

# 4
 • Мнения: 355
Благодаря за темата.
Ние повечето ги минахме, остана по ЧП във вторник, днес ще правим два проекта, да видим как ще ни се получат нещата, за единия учителката каза да се запишат на видео и ако искат може да ползват помощ или които иска може презентация, а втория е до края на срока но ние ще го направим по - раничко, че може да го забравим.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 313
Здравейте и благодаря за новата тема!
Много късно ми се вижда за класни, особено по БЕЛ, кога ще ги проверяват. Досега с колкото учители по БЕЛ съм се сблъсквала покрай децата, всичките връщат контролни и класни след минимум 2 седмици - голямо проверяване пада. По мат е почти същото, но една идея по-бързо, но когато е присъствено. Сега "дистанционните тестове" се самопроверяват веднага. Grin
Нашите другата седмица имат тест по АЕ и по ИТ, засега. Има да запише и как играе някакво хоро (дадени са няколко, от които да избира). Миналата година записвахме такова клипче за концерта на училището за 24 май - беше сложна работа. Мъжът ми и синът ми подредиха тук два лаптопа - единият възпроизвежда клипа, който е снимала и пратила госпожата, а другият записва. Едни колони навързаха, че глухо ставаше. Местиха дивана дори, че влизал в кадър. Сега мисля да не им делегирам таз задача, че много навътре я приемат, а да не ви казвам колко пъти я върнаха да го преиграе, че все нещо не беше наред. Сега ще я изправя в средата на дневната - дивани, маси, нека си се виждат, ще снимам с телефона и толкова.  И да обърка някоя стъпка - то това сега е за да им напишат оценки по хореография, онова беше все пак за да монтират общ клип и нямаше да е ОК всеки да подскача в негов си ритъм Joy
И моята се е записала на олимпиада по математика. Не знам къде е тръгнала и тя...Петко с мъжете, баш по мат да се явява! Сега освен всичко друго, ще трябва да преговаряме отново и отново фигурите - на бас се хващам, че вече е забравила как се намира обем на кълбо Close

# 6
 • Мнения: 4 158
Щерката е с една оценка по АЕ,а няма отсъствия от часовете. Какво чака учителя и как ще я оформи не знам?! Учителя е супер несериозен и направо си е нулева годината по този предмет.

Снощи реших да я проверя по ИТ, след коментарите в темата. Там положението е блестящо от към оценки- само шестици. Установих, че знанията са нула, не знаеше къде са формулите в Ексела, та се наложи брат ѝ да обяснява елементарни неща.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 2 939
Класната при щерката тепърва предстоят - на 15-ти по БЕЛ и на 20-ти по математика.

rennydent Всеки път се удивявам на вашите огромни домашни и проекти.

# 8
 • Мнения: 355
http://мандаринка, ми то да беше поискано това хоро на 31.12., та поне и вие щяхте да се включите, щеше да се позабавлявате.

vita, спокойно, ще я оцени подобаващо, може да са нанесени в другия дневник или личния ако има такъв, и ние по някои предмети сме със по 1 или 2 оценки.

На щерката съм и казала че в школо може да не ги пишат, но на куп други места са написани, но и този факт да не я успокоява, в последния момент може да я изпитат по някои предмети и да и тряснат лоша оценка без право на поправка.
На единия тест по БЕЛ ги оценила, но все още не ги е писала, явно като провери контролните ще им ги нанесе на куп.
Всеки прави каквото си ще.
Със уч - ката по ФВС до мин.год. която беше ( вече пенсионирана ) нещата бяха така, винаги в края на срока или чак в края на год. им ги нанасяше в школо. И тази е така при някои учители, затова споко.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 13:26 от Тони ♒🍀

# 9
 • в очите на дъщеря ми
 • Мнения: 856
Благодаря за темата! Девойката ми сервира за понеделник  тест по ЧП, сега ще преговаря, че има разнородни оценки и тази е много важна. Ама сега е на маникюр...да живее красотата....или суетата! Ей  случило е на майка, това дете!😅😅

# 10
 • Майничка
 • Мнения: 9 107
Polin_a, благодаря за темата!🌷
Как разбираш, че детето ти те чете в бг-мама? Като я изпитваш на електромагнити по ЧП. Разхождам я напред-назад по урока, задавам небрежно финален въпрос "А случайно да знаеш какво е ЦЕРН?" и направо се полях с кафето, когато отговори "Да, там си имаш адашка." (Мехурчестата камера се казва Гаргамела и сме наборки, по едно време даже ми беше на профилната снимка). Тадамм!
Изработи си допълнителни въпроси за андронния колайдер.😁
Цъфна една четворка на тест по история от ноември (госпожата им се върна тази седмица, беше болна и почти месец и нещо бяха със заместници), на класната по математика и там се е поиздънила в сметките, като власите на Дунава, абе, несериозна работа.

# 11
 • Мнения: 1 590
Благодаря за новата тема!
По бел щяло да има олимпиада на 25.01.,но моето диване отказа да участва.Отивал му цял ден в учене и без друго се справял добре и нямал нужда от проверка.Hushed

# 12
 • Мнения: 355
bobsi81, казваш че твойто не иска, ми то и дъщето не иска, досега само два пъти е била, първия по рисуване и втория по български, като я питам защо, отговора е не искам да участвам, няма да харча пари за една хартиика и една тенекия, за какво ми е, стига ми толкова.
На някои деца просто не им се занимава с такива събития, и след като тя не иска, аз също не настоявам.
Нека да си почиват, и без това са натоварени достатъчно децата.

# 13
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 768
Благодаря за темата!
При нас не се чува нищо за класни. Rolling Eyes По ИТ също имаме екселска таблица за домашно и ще трябва да помагам. В час нищо не се преподава като хората.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 1 202
При нас казаха, че олимпиадата по математика ще е 21.01., а по български на 22.01. Но по последна информация щяли да ги отложат за втория срок 🤔
renydent, наистина прекаляват с домашни и проекти учителите ви. Следейки какво се случва тук, оставам с впечатление, че при нас е доста лежерно. Държи се само на основните предмети сериозно. По другите - само базови и основни неща да се знаят. Така поне ми се струва на мен.
На класното по математика няма грешки. По български ще е другата седмица. По ИТ работят доста сериозно с Ексел, но и се обяснява добре.

Общи условия

Активация на акаунт