Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шестокласници през 2020/2021 година

 • 18 819
 • 791
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 7 590
Добре дошли в шестокласната тема!
[/size]


Онлайн правописен речник
Проверка правопис
Как се пише
Всичко по БЕЛ
За българския език
Тема за българския език
Тук решаваме задачи по математика
Полезни сайтове в помощ на ученика - 1 част
Списък на произведенията, които ще се включват в НВО, от 6ти и 7ми клас:
Скрит текст:
Пети клас:
 "Хайдути“

Шести клас:
 "Хубава си, моя горо“ (Л. Каравелов)
 „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ (Ив. Вазов)
 „Косачи“ (Елин Пелин)
 „Художник“ (В. Ханчев)
 Из „Под игото“ (Ив.Вазов): главата„Представлението”  и  главата „Радини вълнения“
„Братчетата на Гаврош“ (Хр. Смирненски)
 „Серафим“ (Й. Йовков)

Седми клас:
 "Стани, стани, юнак балкански"( Д. Чинтулов)
 "Вятър ечи, балкан стене" ( Д. Чинтулов)
 "На прощаване в 1868 г." (Хр. Ботев)
"Немили-недраги" ( Ив. Вазов) - : І, ІІ, ІІІ, V, X глава, епилог.
"Една българка"( Ив. Вазов)
"Опълченците на Шипка"( Ив. Вазов)
 "Българският език" ( Ив. Вазов)
"До Чикаго и назад" (Ал.Константинов) - (откъсът от „Вие трябва да сте били на Пловдивското изложение и знаете големия павилион?“ до „На г. Айвазияна търговията отиваше твърде зле, според думите му, но той имаше надежда да разпродаде повечко „рядкости“ в последните два месеца, септември и октомври, когато след летния сезон позаможните американци ще посетят изложението.“)
"Бай Ганьо" (Ал.Константинов) -  „Бай Ганьо пътува“
  "Неразделни" ( Пенчо Славейков)
  "Заточеници" ( Пейо Яворов)
 "По жътва"  ( Елин Пелин)
 "По жицата" ( Йордан Йовков)
Предишни темиТема 1-Пети клас
Тема 2-Пети клас
Тема 3-Пети клас
Тема 4-Пети клас
Тема 5-Пети клас
Тема 1-Шести клас
Тема 2-Шести клас

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 20:13 от *Ирина*

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 2 914
Днес госпожата по англ е нанесла оценките-6. Не че съм се съмнявала,но си е блейка.Днес проверявам задачите от домашното,ами полудях.Може ли да получиш 4,86 и после във формулата да препишеш 486? Ами има разлика.Може ли да имаш 5.2 и ти да напишеш 2,5? Да делиш вместо да умножиш... Писна ми от нейното блеене.

# 2
 • София, в момента в любимото ми село Железница
 • Мнения: 1 029
Ирина, благодаря за новата тема! 🌷
Съжалявам, то нямах никакво време да пусна нова!
Връщам се в старата да чета, че имам 100+ отговора.

# 3
 • София
 • Мнения: 8 736
Благодаря за темата!
Видяхте ли, че са приели децата да стоят с маски в час - от 5 до 12 клас, важи от 30 ноември. Малко ме съмнява, че ще се спазва. Аз гледам големите при нас, вътре може да са с маски, а отвън на тротоара се целуват и прегръщат.

# 4
 • Мнения: 5 328
Благодаря за новата тема!
Желая здраве на децата и спорно учене 🙂!

# 5
 • Мнения: 1 805
Благодаря за темата!
И аз разбрах за маските,но се съмнявам да се спазва.
Renydent,моят също беше преписвал така на входното от черновата по мат. ,ако пише 2,45 .1,5+...,той преписал 245.1,5....и се възмущаваше,че не му е признато  решението, защото е вярно пресметнато.Говорих му бая,успя да се стегне на следващото контролно,но в час си преписва отново така(блеенето и бързината му изяждат главата).

# 6
 • Мнения: 6 856
Иринка ❤️
Рени, ами може, що да не може. Моят е същата блейка. Умът му е само в играта, която играе в момента. Останалите неща не го вълнуват особено.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 2 914
bobsi81,при нея не е прецедент.Класика е.Тотално ми писва да решава на ум или да не дочита условията.То пише пирамида ,тя решава за призма.Да ,често пъти й се получава всичко да е вярно,ама ... не е там работата.Уморих се от ината й.

# 8
 • Мнения: 404
Благодаря за темата.За маскити мисля че няма да се спазва.bobsi81те децата са в една възраст странна ,много са разсеяни и много натоварени .И много ги мързи някой ,като мойто например.

# 9
 • Мнения: 1 307
При нас учителите не носят маски, та децата ли. А и не съм много сигурна как ще ги пазят/махат/слагат тези маски. Хем са големи вече, но пък са тийнове отсвякъде. Привърженик съм на мерките,  но това е поредната без смисъл.

Благодаря за темата!

# 10
 • в очите на дъщеря ми
 • Мнения: 1 095
Благодаря  за темата. Днес 6 по история. Върви и историята и лесно я учи.

# 11
 • Мнения: 1 344
Днес госпожата по англ е нанесла оценките-6. Не че съм се съмнявала,но си е блейка.Днес проверявам задачите от домашното,ами полудях.Може ли да получиш 4,86 и после във формулата да препишеш 486? Ами има разлика.Може ли да имаш 5.2 и ти да напишеш 2,5? Да делиш вместо да умножиш... Писна ми от нейното блеене.

Може, може. И при нас положението е същото. Дори преписва грешно🙃
И дъщеря ми вдига ръка, но някои учители изобщо не я отразяват. Сега е решила, че г-жата по математика я мрази, и съвсем и се отщя да учи по математатиката. Незнам, какво ще правим с тези математика. Явно ще трябва да и намеря частен учител.

Честит Рожден ден на Емо! Да е жив и здрав и много успешен в живота.

Благодаря за новата тема.

# 12
 • София
 • Мнения: 4 141
Щерката внимава с условията горе-долу. Не съм я хванала с груба грешка. Засега. Но си прави технически грешки при сметките.

Има оценка от теста по чп/физика. 6 е, въпреки че знам за два сбъркани въпроса(пита ме за отговорите след теста). Няма как сега да им върне тестовете да ги видят - те ги правиха преди 10 дена, когато бяха все още присъствено. Но ми е интересно как е оценявано.

За маските в училище не съм чела... а уж се ослушвам. Защото май синът(4клас) ще се връща другата седмица. Освен ако не спуснат нова заповед в петък.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 478
Здравейте и благодаря за новата тема!
Вчера по БЕЛ уж госпожата им казала, че другия четвъртък ще имат "голямо контролно" върху материала от 5 и 6 клас, каквото са учили до сега. За граматиката - айде, върви. Ама никой не се сетил да попита дали ще се включват и миналогодишните произведения по литература... От друга страна въпросното контролно в Школо е обявено за утре. Не е аргумент да се премести в "присъствена седмица", защото и другата седмица са дистанционно. Та моята може ПАК да не е разбрала. Изобщо, моята щерка ли е толкова отнесена, че никога не знае за контролни и тестове, всички ли са такива...Поне в повечето случаи знае какво има за домашно! Защото най-редовно снима нещо и праща в групата, където всички питат "какво имаме по това, какво имаме по онова, до кога да се прати, къде да се прати".
Това ще е трето контролно по БЕЛ, освен входното. В дневника има само една оценка (от входното), другите две явно още не са проверени. За предмет, който изучават 5 пъти седмично, в средата на ноември да има оценка само от входно...И какъв е смисъла да трупа нови и нови, които не проверява?!! За сравнение по мат има 4 оценки, като предмета е 4 пъти седмично.

# 14
 • Мнения: 404
Мандаринка как 4 пъти математика.Набора има 6 пъти като в вторник са 2 часа едно след друго не сме в математическа.Според мен е много математиката дали защото и аз и детето не я харесваме.?Иначе оценки имаме по математика 3 по бъл.3 по лит 2 по ЧП2История 2 АЕ2Още в началото ги пришпориха и  сега имат по много оценки

Общи условия

Активация на акаунт