Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява балообразуването за НВО?
Какви видове тестове включва технологичното и седмично оценяване за седмокласниците тази година?
Какво представлява ученическият бележник?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява балообразуването за НВО?
-
Какви видове тестове включва технологичното и седмично оценяване за седмокласниците тази година?
Изпитите по технология и други предмети за седмокласници тази година включват входни и контролни тестове. Някои учители изискват присъствено изпитване, което може да създаде ненужен стрес за учениците. От съществено значение е родителите да са наясно с тези изисквания и да се консултират с учителите, ако имат въпроси или опасения.
-
Какво представлява ученическият бележник?
-
Какво представлява изпитът по английски и литература?
-
Какво представлява технологична карта?
Ако искала 5, трябвало да я изпитва. Учи, детето, цяла събота и неделя, прави сума тестове, правихне синтактичен анализ, припомняхме местоимения, причастия, еднородни части, жанрове и автори на произведения, уж да я изпитва днес. И докато вися сутринта пред един лекарски кабинет получавам известие в ЕД - "без подготовка по БЕЛ, ученичката не познава базови понятия, изучавани през първия учебен срок".
Гледах и не вярвах на очите си, много криво ми стана. Знам колко теста направи от всякакви помагала, знам колко учи, чак пък "базови понятия" да е изпуснала - айде, моля. Като лична обида го приех. Звънна после наборката - не била отговорила какво е това романизирана приказка, не могла да обясни. За малкия принц се отнасяло (пък уж първия срок...). Иначе вдигала ръка, отговаряла на почти всичко, нещо за лисицата (пак принца) не казала както трябва. И някаква таблица с причастия, вместо в тетрадката по БЕ я била направила в тетрадката по литература. Опитала се да обясни, че я има и в двете тетрадки (по погрешка я направи първо в литературата, но после направи същата и на правилното място), но без насрещна чуваемост.