Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

 • 21 988
 • 729
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 2 793
София.
На синхронно сме. Знам, че не би трябвало да я викат присъствено, но не ми се разправя. По ЧП ще пусне тест  онлайн, а по география също ще я викат присъствено да прави тест на Северна Америка. Всички други предмети са ОК за дистанционно изпитване, само по тези учителите държат да се явят присъствено. По география и самото обучение онлайн го нямаше никакво. Опасявам се, че и по трудово и физкултура ще я напънат да се яви присъствено, ако и до момента да не е казано нищо. По музика има 2 оценки, надявам се да стигат.
 И при нас по математика са 8 оценки, по БЕЛ са 4, като класното го чакаме. По всичко друго /без изброените по-горе/ са поне х3 оценки.

# 46
 • Мнения: 7 220
Днес - изходно по ЧП. Казаха го онзи ден. Децата мислеха, че ще е само контролно на последния раздел. Наистина неприятна изненада.
По ТП и музика има само по една оценка и очакваме изпитване.

Вече ви казах, че на 7- ми и 8-ми са насрочени изходно по английски, контролно по история и по български. Направо не знам вече за кога. На 10-ти връщат учебниците.

Забелязвам, че тази година децата по-рано свършиха учебниците, по-напред са с материала. Това според мен се дължи на липсата на грипни ваканции. Иначе всяка година губят по някоя седмица и по това време на годината не са приключили още. Вместо удължаване, май трябваше скъсяване на учебната година да предвидят.

Успех в последните дни на всички!

# 47
 • Мнения: 2 793
На класното по БЕЛ 5,50. Обаче може би пак ще трябва да я изпитва за оформяне. В началото на другата седмица има ново контролно, може би ако то е с 6, ще достатъчно и ще се размине.
Днес писа някакво домашно по трудово, видя ми се безумно. И двете не бяхме отваряли учебника.
Последна седмица предстои, на финала сме. Оцеляхме и тази учебна година. Догодина седмия клас- дупе да ни е яко.
При нас нищо не се говори за връщане на учебниците. Друга година ги връщаха в началото на последната седмица. Всъщност миналата година си стояха цялото лято вкъщи, казаха да ги върнем есента чак.

# 48
 • Мнения: 1 218
Остана едно контролно за тази седмица и ако няма някоя изненада от невърнати контролни, мисля и за нас ще приключи тази учебна година. Другата ще я мислим на есен. Мисля да почиваме активно, всички доста се понапрегнахме заради едно или друго тази година.
Учебниците миналата година въобще не ги връщахме. Все още са в къщи. Тази ще видим.

# 49
 • София
 • Мнения: 4 046
Вчера е получила мейл, че ще имат днес изходно по ТП. А преди седмица имаха тест. Наистина ми се струва леко излишно, ама като е решил учителят... са си наляга парцалите.

# 50
 • Мнения: 7 220
Днес изходно по английски и контролно по БЕЛ. Утре - контролно по история.
То вече няма за кога. На 10-ти връщат учебниците.

# 51
 • Сф
 • Мнения: 7 026
Здравейте, малко остана Simple Smile
Tъкмо си отдъхнах и нова драма. По мат. 1 срок 4, втори 5, за годината 4 тири Simple Smile Аз такова нещо за 1ви път виждам.Както и да е, обсъдихме го,майната му на оценките. Беше ми трудно да обясня къде е справедливостта, но нищо, казах-това е- преценка на учителя. Това в петък. В неделя към 20 ч, годишната изтрита- празно. Днес очаквам  да я съсипе на изпитване или ще и пусне тест на целия материал отново, за да напише още една четворка и да се получи сметката. С последна оценка 6 и 5 на класното преди 10 дни, не сме много за 4тири, ама карай.Такава ни е госпожата. Не поощрява, сече! Яд ме е , защото пак ще намрази математиката, а вече се справя много по-добре от преди. (заради уроците) По всичко друго трябва да е оформено вече.Чакам само АЕ и Бел.
 Догодина повече. Не знам учителите дават ли си сметка колко труд положиха децата при ДО, родителите също. Лично аз виждам разлика в знанията откакто са присъствено, моята дръпна много сега на присъственото. На ДО то блее, еле учителя и на него като му е все тая и чуден резултат. Дано няма никога повече ДО!
Вчера ваксинираха майка и мм в парка. Аз изчаквам, защото при мен риска е доста голям, не се знае как ще реагира  организма ми,а няма и кой да питам, много , много, ще видим. Обаче с какви теории се сблъсквам-който бил ваксиниран, щял да хвърли топа след 2 години...нямам коментар. Знам , че темата не е затова, но да споделя и ми олекна, че защитих  моите близки поне. Убедих ги на финала.
Лек ден на всички!

# 52
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 898
Лично аз виждам разлика в знанията откакто са присъствено, моята дръпна много сега на присъственото. На ДО то блее, еле учителя и на него като му е все тая и чуден резултат. Дано няма никога повече ДО!
Абсолютно съм съгласна! Детето ми се повреди по време на ДО. Сега за няма и две седмици така хубаво си влезе в крачка, готви се сама и знанията категорично се подобриха.

Нямам търпение да свърши вече. Не че чакам с нетърпене седми клас, точно обратното, но тази година много се озорихме и двете. Sad

# 53
 • Мнения: 5 011
PureLove, моята госпожица беше оформена по същия начин по ИИ миналата учебна година. Бях толкова учудена, че писах в shkolo на учителката с въпрос за грешка от нейна страна, но не било грешка, така била решила. Много е демотивиращо за детето.

# 54
 • София
 • Мнения: 2 422
Здравейте, момичета, аз се чудя защо няма нямам нови отговори в шестокласната тема, а то нова тема имало Flushed
Още малко остана, но и при нас е като при останалите - изходни по всичко, изпитване за оформяне и допредаване на недовзет материал. А моята цяла събота се мота с две приятелки на панаира на книгата (уж). Накрая се обади, че тръгва да се прибира. Питам - купи ли си нещо (визирам книги), тя ми отговаря - да, ама го изядох Close Толкоз за интереса към четенето.
Минаха изходните по ЧП, история и география, мина още един тест по мат "с формАта на класното" - демек, още едно класно, че имало много недоволни от оценките. По-лесно било този път, пак има 6.
От днес до четвъртък е голямото изпитване и оформяне по БЕЛ. Преговаря нещо, то вече не знае какво да учи.
Утре изходни по ТП и ИИ (!!), в четвъртък по ИТ - бил тест с 30 въпроса, другите класове вече го били правили, даже ми препрати едни размазни снимки на екрани, чете се някой и друг въпрос. Някой снимал нелегално по време на час екрана на монитора и снимките бързо се разпространили из випуска Joy Само дето то блести, отразява се, снимките не са на фокус, но теста е разпространен Joy
Стон, страхотен младеж! Страхотен! Много успехи му желая и най-вече да изпитва удовлетворение от спорта, защото е вложен огромен времеви и емоционален ресурс Heart

# 55
 • София
 • Мнения: 4 046
Много неприятно така...
Наборката не са я рязали така засега. Даже при 4 от първи срок и 6 от втори, има 6 за годината по ит (миналата година де). Тя затова се поуспокои и тази година е доста по-уверена и няма рев какво гадно домашно има.

# 56
 • София
 • Мнения: 407
Здравейте! Да се оплача и аз .🥴
Набора по география ще има 4 защото друго не му пише. Учи, идва и ми разказва уроците, знае... миналата седмица го изпита и ми писа много щастлив, че дори не се е замислял и на всички въпроси е отговарял правилно. Учителката била видимо щастлива и незнайно защо отново му е писала 4. Първият срок имаше 6 на теста - онлайн и теста госпожата каза че бил изчезнал след което направи втори, оценен автоматично пак 6 и го накарах да го снима. И той изчезна! Каза на госпожата, че го е снимал а тя му каза, че това не я интересува и му писа 4 🤦
Дори не знам защо го прави. Скромен е, уважителен, учи...не е грозен 😂
Тя по принцип от години се слави, че намаля винаги оценки, но това на нищо не прилича. Преди два месеца родителите от други класове пускаха писма до директора , за въпросната учителка, но нищо. Иначе по другите предмети са само 5и 6 Като гледам ще завърши с 5.60. Много е демотивиращо да учи и тя да пише само четворки. Просто не знам какво да му обясня 🤷
Дано догодина да не му преподава. Става въпрос за 125СУ.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 15:29 от Гена

# 57
 • Сф
 • Мнения: 7 026
Ее, тая г- жа по география..Другата година, ако е пак така, викнете външно оценяване.То па бива, бива подигравка..Моята пак е правила тест по математика Joy  , не мога просто. Интересното е, че каза ,ядосала се и че си е решила всичко вярно. Сега вече става интересно..

# 58
 • София
 • Мнения: 376
Гена кой ви е в 125-то по география, моя син миналата година беше там и учи-учи и пак поне 1 единица надолу, не че тази година в другото училище по история и география не е същото.

# 59
 • София
 • Мнения: 407
евето,  известната ,,любимка" г-жа Цацева. До колкото съм чувала има и не малко деца махнали се заради нея конкретно. Той с география няма да кандидатства, но не може да учиш, да знаеш и да получават такива оценки. Нямам представа защо обаче?

Общи условия

Активация на акаунт