Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 566
  • 844
  •   1
Отговори
# 630
  • by the sea
в дъжда моето любимо пачули Voleur de roses
последните дни нося Nishane ANI и забелязах, че в драйдауна адски мирише на коромандел, което много ме устройва .

# 631
Ирисите имат невероятен аромат в пролетно влажно време, това ме подсеща да се напарфюмирам с Vanille d’Iris и Orris Noir при следващо такова време

Феновете на Gucci Bloom серията може ли да помогнат със съвет кой е най-подходящ за фенове на тубероза/бели цветя? Оригинала?

# 632
Като стана дума за Шанел. Една красива снимка. От приятели, които са в Дубай.

# 633
# 634
  • София
Сладките аромати на Мансера миришат на храна. За мен са простички. Не се обиждайте, аз ги харесвам и имам немалко. Просто в един момент втръсват. Лесно.
Angel е класика. Полюсен, но доста интересен аромат. Аз бих заложила на него.

Оригиналът на Bloom е най- туберозен.

# 635
  • На черешатааа
Скрит текст:
Моля за съвет кой от двата парфюма да купя : XERJOFF CASAMORATI 1888 ITALICA / 2021/  или  XERJOFF CASAMORATI 1888 BOUQUET IDEALE

Нито един от двата насляпо. Първия е задушаващо невероятно силно карамелено ванилово гурме, вторият е любимият ми от линията, но на много хора е тих и нетраен.

Благодаря, Densi!
Ще намеря време да ги пробвам и ще реша. Имам Naxos и Lira, харесвам и двата, но Naxos e eдин от любимите ми парфюми.
И от мен глас за Италиката. Многоо ми е любим- чудни бадеми, мляко, карамел и добра трайност. Офъскана съм  сега с него и ми е супер кеф. Naxos e сред топ 5 любимците ми (хм, топ 15, 5 ми идват малко Laughing ). И за мен оригиналът на Bloom е най- туберозен и брутално траен при мен

# 636
И от мен глас за оригиналната тубероза на Bloom- препоръчвам обаче 30 мл, че иначе втръсва.

В дъждовно и влажно време обожавам тоалетната вода на Кели Калеш- тогава най-осезаема за мен е виолетката в нея. Кожата отстъпва, чаят подгрява сценатар, но виолетката е главната емоция в цялата композиция.

Напълно неочаквано за мен паднах в плен на две нови любови.
Берлинското момиче на Serge Lutens ще ме чака кротко под елхата- чудесна локумена но хладна роза, къде съм бляла до сега не знам Heart Eyes

Другото отвяване на глава беше новата Гинза на Шисейдо- такъв шлейф прави това ми ти нарово чудо, отбелязан бе дори от не особено просветените парфюмно. Много сочен и присъствен, много мой.

Мисля да приключа с покупките на парфюми за годината (но какво ще стане е съвсем друг въпрос) Heartpulse

# 637
  • The Evergreen State

Феновете на Gucci Bloom серията може ли да помогнат със съвет кой е най-подходящ за фенове на тубероза/бели цветя? Оригинала?

В оригинала Gucci Bloom туберозата се усеща най-много (и аз харесвам този парфюм). Между другото тубероза усещам и в Ralph Lauren Woman, ако търсиш нещо в страни от Bloom.
RL Woman ми е съвсем пресен подарък на мен и имах голям мерак за него. Незнам дали факта че харесвам тези два парфюма ме прави туберозен фен но впечатленията ми от форума са че туберозата е нотка с доста полярни мнения. Има фенове, както и хора които просто откровено я избягват.
RL не е бранд който ми е в радара по принцип, чиста случайност беше че тествах Woman преди няколко месеца на ръка. Друг пафюм не ме е вълнувал толкова от много отдавна. Ако познавате RL Romance както и техния Glamorous (отдавна не се намира вече) ще знаете за тази сочна, искряща, плодово-цветно-цитрусова нотка която е почерк на RL парфюмите. Има я и в Woman което е може би това което ме вълнува толкова много. Тази нотка дава лека интрига и допълнителен нюанс на белите цветя и единствения парфюм от друг бранд където съм я усетила е Feminin Pluriel MFK.
Ако трябва да го опиша само с няколко думи - RL Woman е женствен, праволинеен и без изненади (напомня леко за 90те), силно цветен и кремест, много шлейфов аромат. Лесно може да бъде зачеркнат като скучен заради горното но ако все пак ви се е доносил класически цветен аромат, дайте му шанс. Мисля че би допаднал повече на жени от колкото на девойки макар че не е нито ретро нито звучи "възрастно".
Едното пръс дето пръснах от него вчера го усещам още, трябва да се ползва извъредно пестеливо, иначе лесно би станал доминиращ и дори неприятен.
Добавям само че нищо от пирамидата дадена във фрагрантика не усещам доминиращо в него освен туберозата (нито круша, нито лешници нито нещо друго).
Лесен е за носене (но трябва да харесвате тубероза), универсален е, става за работа, за ежедневен или за излизане вечер или всеки път като ви се носи нещо ненатоварващо и лесно.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 01:57 от Athena

# 638
За туберозата е изписано много в групата. Аз не съм от тези, които я познават в подробности и от много парфюми. За мен е абсолютно непоносима в композиция с иланг-иланг (причинява ми гадене, главоболие и нервност) и приемлива в други комбинации с добро смесване.
Единственият парфюм с тубероза в много скромното ми гардеробче, перфектно блендиран, ми е La Dolcissima и усещам как ще го подновя по-нататък в стотичка. А единственото изключение тубероза-иланг ми е бил Fragile, който носих броени пъти и после махнах. Силен, лепкав и обсебващ.
Тези дни работя предимно у дома и довършвам виалче с арабско парфюмно масло от Al Khadlaj. Съжалявам, че не си поръчах цяла опаковка преди някоко години, това дойде като комплимент към подарък от ММ. Даже името му не знам, обаче е много красив аромат. В такива моменти съжалявам, че иначе чувствителният ми нос няма способността да разпознава съставки.
Athena, Woman звучи доста интригуващо. Малко се поизморих от ексцентричните си парфюмни страсти и ми се носи нещо цветно и женствено, с много рози, ириси и магнолии, без да тежи прекомерно.

# 639
The Catcher in the Rye, и аз така предположих четейки тук и там, но исках да питам, че няма как да стигна до реален магазин следващите няколко дни, а искам да се възползвам от промоциите онлайн.
За Мансера, квартала беше полудял по едно време и всеки ухаеше на някоя Мансера, после си разменяха и така Simple Smile Пръсвала съм за проба, не са моите аромати

Smartie, о да, определено 30 мл, големи шишета не искам - ем не са толкова красиви, ем писват в един момент. Кели Калеш едт ще се огледам да пробвам - като прочетох, че има и чай и ми стана интересно. Гинза е много жизнерадостен парфюм.

Athena, много благодаря за препоръката за RL Woman, звучи интригуващо и ще го потърся, не съм имала нищо на марката.
Втора седмица имам свежа тубероза вкъщи и това ухание просто ме подлудява, много ми харесва аромата, влюбена съм и искам да ухая така - фамилията е очарована от аромата, писмото ми до дядо Коледа е за Love Tuberosa, като се качиха при мен в колата колеги и веднага поискаха да им кажа как се казва парфюма, за да подаряват на съпругите си.  
И ще търся корени, за да си засадя тубероза - на открито този аромат ще е божествен

develfen, да, четох вчера за лека нощ и виждам че туберозата е любима или непоносима Grinning
На Шишман ли може да се намери La Dolcissima?
Ексцентричните парфюми са интересни, но като човек се бори с проблеми и му е жега (преносно) сякаш са по-добри линейните такива.

Днес в дъжда нося Carnal Flower, по-красив и мек е в това време, миналата седмица на студа зелените нотки стояха около час, а сега едва се усещат. 2 мл мостра стигат за няколко добри напръсквания и човек може да вземе решение

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 09:34 от Al Georgieva

# 640
Кели Калеш едт ще се огледам да пробвам - като прочетох, че има и чай и ми стана интересно.
Много красив лятно време, обаче при мен в студено е твърде натурална кожата и ме измъчва. Всъщност, от 2-3 години не съм го пробвала през студените месеци, трябва да пръсна лекичко и да проверя още ли е така. Иначе през лятото е абсолютен разкош - свежест, прохлада, простор... Дава крила, ама по-хубави от онова нещо от рекламата! 😀

# 641
Здравейте парфюмни .Извинете ме за глупавия въпрос, но спорим с приятелки и реших да попитам и вас, та питанката е -възможно  ли е кодът отпечатан върху кутията и бутилката на оригинален парфюм да бъде под формата на лепенка или в тези случай парфюмът не е оригинален Благодаря ви за отделеното време!

# 642
Al Georgieva, да, на "Шишман" 37 е бутик Gourmethouse. Горещо препоръчвам Villa Buti на всички, които търсят леки и същевременно трайни парфюми, по-различни от мейнстрийма.
От Carnal Flower имам оригинална мостра, пръснах и няколко часа умирах, докато стигна до банята.
Отново проверих пирамидата му, освен тубероза и иланг-иланг има и жасмин. Предполагам, че тези три цветя дават киселата натрапчива нотка, защото в много други парфюми присъстват къде в началните, къде в средните нотки и също така нокаутират носа ми. Мен ако питаш, си е направо обонятелно проклятие още от детските ми години.
Жасмин в градина обожавам, с кеф бих се грижила и за туберози, все ще се намерят за поръчка онлайн.
Парфюм за деня - анонимното разкошно арабско масълце. ММ снощи писа на производителите в ОАЕ, да видим дали ще ни отговорят какво са пускали на пазара преди 4 години.

# 643
Смарти, никога не би ми дошло на ум да поднося Кели Калеш едт в дъжд и студ. Ще пробвам. Smile Благодаря за подсказката. Описанието ти на моя любимец Берлинското момиче е най-точното което съм срещала въобще- лаконично и точно. Честит! Сега остава да намеря кое е това Шисейдо ?

# 644
Сега остава да намеря кое е това Шисейдо ?
Ето това: https://www.fragrantica.com/perfume/Shiseido/Ginza-65234.html

А аз искам другата Гинза, но го няма в БГ: https://www.fragrantica.com/perfume/Shiseido/The-Ginza-64678.html

Общи условия

Активация на акаунт