Искам да кажа ... (188) през ноември 2021

• 58 556
  • 1 367
  •   1
Отговори
# 1 215

Лято, звучи ми гадно това търсене на спонсори. Имате бюджет, можете да кандидатствате по програми, търмъчите родителите (поне при нас беше така) и все не ви стигат. Много се радвах, когато приключих с градината. Така се надявах да са се променили нещата.
Не знам какво е "търмъча", но родителите сами решиха да събират по 10 лева за играчки, след като 3 години не са събирани пари. Нито съм молила, нито съм изисквала. Ние сме друга губерня, с други правила и родители от контингента, свикнали да получават, не да дават, така че не мога и да си помисля да искам.
И такси не плащат, защото сме по проект.
Наистина съжалявам, че споменах.
Контесо, да е здрав брат ти!

# 1 216
Конти, честит да е брат ти. Да се виждате по- често му пожелавам.
Титина, най- после, а?
Руми, ще ги покажа, когато ги открия.

# 1 217
Лято, тоест за деца на... Братята... Държавата намира пари да ги финансира и да не плащат такси?
Чудничко просто...

# 1 218
🙂

ПП Сега прочетох, че е за братята.
Ние като по-послушни и по-платежоспособни за всичко плащахме 😆😂

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 23:22 от rummi_pl

# 1 219
Май за всяка община си е различно. Ние не сме давали пари за нищо,освен до миналата година по 2 лв на ден,ако е присъствало детето и за танците по 2 лв на посещение (един път седмично). Сега вече са първа предучилищна и нямаме такса,та останаха само танците.  В началото на годината преди събирахме по 30-40 лв за учебни тетрадки,фулмастери,моливи. Сега и те са ни безплатни и само по 10 лв събирахме.
Няколко месеца и аз не плащах такса,че Синеочка била включена в някакъв проект. Така и не разбрах какъв,но то и толкова плащах,по 10-тина лева,с нейното вечно боледуване все сме у дома. 😁  За вода,хартия,салфетки,нищо не плащаме.

# 1 220
Ето, значи нещата са по-добре от преди.
Ени, аз говоря да преди почти 12-15 години.
И се практикуваше във всички градини тогава. Коментирали сме го с други родители.

# 1 221
  • София
Ще се практикува като всеки си трае и дава много ясно.
Мен като ми пратиха декларация по мейл, че доброволно всеки месец ще дарявам пари, ще плащам тел номер на групата и още ей такива и уведомих общината дали ми иска някой.

# 1 222
Благодаря ви, дано се сбъднат пожеланията ви.

Титина, честит нов дом! Чакаме снимки.

Лято, понякога човек съжалява, че споделя нещо, но реално ти си зарадвана от срещата и знаеш, че това ще подобри работата ви и условията за децата.

Понеже съм частник и вдичко осигурявам сама за градината си предполагам какво облекчение в нещо да се поеме от спонсор. Наслука.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 14:18 от Анонимен

# 1 223
  • Бургас
Ехааа, Контес, много е красиво всичко!
Предполагам, че децата се чувстват страхотно в тази атмосфера!

# 1 224
  • На брега на реката
Добро утро!

Събудиха ме някакви младежи, излизащи от съседния вход още в 5 часа. Крещят като пияни, сякаш е посред бял ден!

Съни, дано това е последното ти подобно преживяване! Последните дни, новините са наситени с такива ужаси! За къде бързат, тези хора?!

Тути, дано винаги те закрилят Богородица и майчината обич!

Мид, да му минава и на Павката, а вие с ТМ да ви прескочи!

Фонсче, как сте?

Контеска, жив и здрав да е брат ти! Много красиво и приятно е у вас! Чак ми се прииска да съм дете и да си играя в тази обстановка.

Лято, не съжалявай, че си споделила. Браво на теб! Със сигурност, никой не иска да те засегне, аз дори, се радвам на твоя успех! За контингента, ще замълча!

Тит, честит нов дом! Да го изпълните с любов, топлина и уют!

Аз не писах няколко дни, защото си гледах Малечка. Много ми е добро и това детенце. Мама и тати се оплакват, че се буди през нощта и сутрин в 5 - е кукуряк, а при мен се събуди само веднъж и стана в 7. На обяд също си спа доста. Чудят се, защо така! Ами, при баба винаги е по-спокойно и различно от дома и детето се чувства супер! Предложих им, да ми я оставят да я гледам, ама не са съгласни! Joy
Ренко, правилно си спомняш! Преди 2 г. и 3 м., имах право да се пенсионирам, но не се възползвах. Очаквах развитие /беше ми обещано/, но не го получих. Сега ако си тръгна, ще загубя доста!

Хубава неделя, момичета!

# 1 225
  • при моите деца .....
Добро утро!
Събудих се в 6....
Минах през банята, пуснах перална и сядам с кафето.
Днес мисля да оценя директорката, да знам, че съм приключила с атестирането.
Лято, браво за успешната среща. Споделяй. Мисля, че в писмената комуникация се губят нюанси от разговора.
При нас общината е решила и плаща таксата на ВСЯКО дете в ДГ и ДЯ, детската кухня също е безплатна. Заплаща е допълнителните занимания, които са по желание.
Ех, Контес, прекрасно!
Мога да пусна снимка от моето училище... С печки на твърдо гориво....
Мид, как са децата? Вие как сте?
Буболина, толкова хубаво звучиш...
Титина, честит нов дом!!!
Хубав ден!

# 1 226
  • Бургас
Добро утро!
Вече пътувам към работа. От днес застъпвам до събота.
Сутринта ми се оплакаха домашните, че свикнали да съм си у дома, сега какво щели да правят 😂 Малко сами ще се оправят 😂
Хубав ден ви пожелавам!

# 1 227
Добро утро!

Тит, честит нов дом вече официално!

Карз, да не усетиш завръщането на работа! Домашните да се спасяват 😁

Фонс, Мид,  как сте?

Аз гаче ли днес съм една милимунда по-добре. Още си свиря като гайда де, но някак си по иначе се усещам. В чуденка съм дали да ходя на работа или да си взема болничен. Не ми се сефи у дома, баялдисах.

Днес планирам да довърша коледната украса, ама ще видим до къде ще ми стигне вътъка.

# 1 228
Добро утро.
Ужасно време беше по моя край и не ми се случи хубавата разходка.
Днес започва със слънце, но рано ще си ходим, че и орез вуйчо трябва да мина и вкъщи да оправя, та дори да е хубаво, няма да стигна до разходка.
Болните по-добре да сте днес.
Хубава неделя.

# 1 229
Добро утро.
Лято, не съм искала да те засегна. Наистина си мислих, че тази практика(от времето на най- големите деца в компанията, които вече са около 20 годишни) е в историята. Дерзай!
Боби, имам смътния спомен, че и аз съм учила от първи- до трети клас с печка на дърва в училище....
Карз, лека да ти е работата в неделния ден.
На болните- Фонсе и фемили, Али и децата на Мид- да ви е за последно.
Вчера се развихрих- чистене, 6 пердета от холо- кухнята изгладих и закачих, подреждах шкафове, изхвърлях боклуци, търсих по магазините кутия за разни инструменти на ММ, които разкарах от шкаф в спалнята и позиционирах в хола, опаковах подаръци.... Днес трябва да продължа с подреждането на гардероба и скрина в спалнята. Дали продават само торби за съхранение на дамски чанти? Вие как ги съхранявате?
Да си починете днес! Особено Съни!

Общи условия

Активация на акаунт