Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 70 413
  • 870
  •   1
Отговори
# 525
Jenky сега погледнах и че моделът с цяла дръжка също има такива бутони.

# 526
Да, благодаря! Разгледах ги и аз онлайн скоро ще посетим и някой магазин да видим на живо. Ще съм благодарна за още препоръки, за да знам към кои марки и модели още да се насочим.

# 527
  • Anywhere
Mutsy Nexo също има телескопична дръжка и е доста удобна за детето. Гърба е с механизъм, а сенника е доста дълбок, което е важно за лятото!

# 528
Може ли някой да ми разясни защо в Averoom mutsy nexo е 797 лева, а има някакъв пакет MUTSY NEXO CONCRETE MELANGE които е същите пари заедно с чувала, дъждобрана, адаптерите и поставката за чаша.Сигурно има някаква разлика затова моля за помощ🙂На другите пише standart.

# 529
Здравейте момичета! В очакване сме на нашия първороден син в началото на май месец и сме в процес на избор на количка. Нямаме фиксиран бюджет, но не бихме дали повече от 2000 лв. за количка и кошче за кола. Важно ни е количката да е качествена, комфортна за бебето, сравнително лека и маневрена и подходяща за високи родители (аз съм 172, мъжът ми - 190 см). Бебето за сега върви едричко и предполагам кошът за новородено няма да ни служи дълго време, а и ще е лято. Попаднах на Maxi-Cosi Lila https://babylifemalechko.com/Pushchair-LILA-NOMAD-GREY-131171211 … axi%20cosi%20lila. Количката има специален матрак и напълно легнало положение и е подходяща и за новородени, без да трябва да се купува зимен кош отделно. Видях я и на живо. Хареса ми, но ми се вижда някак малка. В интернет има противоречиви мнения. Дали някоя от вас я е ползвала и може да изкаже впечатления? Как сш справя количката по нашите български улици? Благодаря ви!

# 530
  • София
Здравейте момичета! В очакване сме на нашия първороден син в началото на май месец и сме в процес на избор на количка. Нямаме фиксиран бюджет, но не бихме дали повече от 2000 лв. за количка и кошче за кола. Важно ни е количката да е качествена, комфортна за бебето, сравнително лека и маневрена и подходяща за високи родители (аз съм 172, мъжът ми - 190 см). Бебето за сега върви едричко и предполагам кошът за новородено няма да ни служи дълго време, а и ще е лято. Попаднах на Maxi-Cosi Lila https://babylifemalechko.com/Pushchair-LILA-NOMAD-GREY-131171211 … axi%20cosi%20lila. Количката има специален матрак и напълно легнало положение и е подходяща и за новородени, без да трябва да се купува зимен кош отделно. Видях я и на живо. Хареса ми, но ми се вижда някак малка. В интернет има противоречиви мнения. Дали някоя от вас я е ползвала и може да изкаже впечатления? Как сш справя количката по нашите български улици? Благодаря ви!

Защо да не ви трябва кош за новородено като е лято? Това не е зимен кош, а кош за новородено до 6месеца. А седалката е за след 6месеца. Лично аз не харесвам комбинираните колички. Гледах ги на живо всички Maxi cosi-та в Малечко и Maxi cosi Lila cp и Maxi cosi plaza plus са по-високи и с по-големи гуми, но се продават с отделен кош за новородено, който не е никак малък и има хубав матрак и сенник, което за лятото е много важно. Сестра ми се измъчи да слага разни муселинки да пазят сянка на Бебчо, защото сенника на Муци на коша за новородено беше много малък и му светеше слънцето. Плазата е по-скъпа, но за Lila cp на промоция бихте взели на прилична цена, тъй като до май има доста време и със сигурност ще ги намалят. Иначе тези два модела не може да ползвате без кош за новородено, защото седалката не е пълно легнало и има чупка.

# 531
  • София
Здравейте, нова съм в темата и лично аз не разбирам абсолютно НИЩО от колички. Но най-напред искам да попитам дали количките по 1200-1300+ лв на наистина много по-качествени и хубави от тези, които са с по-нисък ценови диапазон (да кажем от 650 до 1250-1300 лв). Мога да си позволя и от най-скъпите, но честно казано не ми се дават пари за нещо, само за да кажа че е от най-скъпото/някакъв празен лукс.. стига да няма действително голяма и наистина очевидна разлика в самото качество и удобство. Естествено че ще се почувства сериозно разликата между количките, които са най-евтините и най-скъпите.. но как са нещата със сравнението м/у тези които са на така или иначе прилични и на сравнително висока цена и тези от най-скъпите?

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 20:47 от katherinasklr

# 532
  • София
Привет. Аз също съм доста нова в темата. Предните дни се самообразовах леко по темата като четох и гледах разни видеа. И разбрах, че всъщност повечето количките в ценовия диапазон над 1000 лв. всъщност са комбинирани. Тоест за новородено и после с кош за седнало. Отделно колелата са по-стабилни, големи, имат екстри като възможност да вдигаш дръжката, да обръщаш коша към теб или напред. Някои са по-леки, други по-тежки, сгъват се по-лесно, заемат по-малко място и т.н.
Общо взето такива неща. Нека някой ползвал и по-запознат също да сподели. Simple Smile

# 533
Здравейте, нова съм в темата и лично аз не разбирам абсолютно НИЩО от колички. Но най-напред искам да попитам дали количките по 1200-1300+ лв на наистина много по-качествени и хубави от тези, които са с по-нисък ценови диапазон (да кажем от 650 до 1250-1300 лв). Мога да си позволя и от най-скъпите, но честно казано не ми се дават пари за нещо, само за да кажа че е от най-скъпото/някакъв празен лукс.. стига да няма действително голяма и наистина очевидна разлика в самото качество и удобство. Естествено че ще се почувства сериозно разликата между количките, които са най-евтините и най-скъпите.. но как са нещата със сравнението м/у тези които са на така или иначе прилични и на сравнително висока цена и тези от най-скъпите?

Привет,
Мисля, че най осезаемо може да усетите разликата в магазина, като ги бутнете. Разликите обикновено са в комфортите за детето - дали ще е седалката(широчина, височина, мекота и т.н.) или упората за крачетата си зависи от количката. Разбира се има разлики и в комфортите за родителите, ще видите на живо, като при някои колички естествено плащате за "името" на проиводителя. Ако сте следили темата ще видите, че повечето хора със среден бюджет се спират на едни и същи колички, това е, защото им се носи слава в България и хората вярват на това.
Реално при моя опит - за всеки е индивидуално, спрете се на най-важните точки от една количка, с които не искате да направите компромис (тегло, размер, десен и т.н.) и търсете спрямо това. Не мисля, че сумата е определяща, по скоро вашите изисквания Simple Smile

# 534
  • София
И аз съм съгласна с CinnamonBun. Зависи какви са приоритетите. Това е като да правиш сравнение с Трабантче, Рено и Мерцедес. И трите ще те закарат от точка А до точка Б, но дали ще ти бъде комфортно на теб и на останалите пътници, лесно ли ще се кара, ще усещаш ли повече или по-малко дупките по пътя…
И без да разбирате нищо като бутнете няколко модела в магазина, сами ще намерите разликата. Зависи и колко ще я ползвате - имам приятелки по цял ден са навън с количката на разходка, имам и една за една година излиза по няколко пъти в месеца и гумите й са почти нови. 🤷♀
Друга моя приятелка имаше три колички подарени от приятелки да не дава пари, всичките тежки, тромави и неудобни. Измъчи се с тях и категорично заяви, че при второ дете, дори и 10 колички да й дадат, ще си купи нова и хубава.
Като имате възможност, но не ви се дават, си купете поне среден клас количка, която ще бъде удобна за вас и за бебето. Най-добре си харесайте няколко модела след като сте ги разгледали и бутнали в магазина и след това пишете за отзиви за определен модел, защото всеки човек си има различни изисквания. 🙂

# 535
TulipFlower
според мен може да се мине и без кош. Количката си има всичко необходимо.

katherinasklr
Скъпите и маркови колички имат предимството, че освен, че ще ви е комфпртно, след като детето порастне се продават пак (поне на половин цена, че и повече) и излизат по-евтино от българските. А не може да се сравняват просто.
За съжаление не винаги цената е показател за качеството, но поне марката ти гарантира, че си на прав път.  Изключи българските и полските.

# 536
  • София
Благодаря за мненията. Съжалявам за тъпия въпрос, но за Сайбекс Приам количките - освен основата за седалка с шасито и самата седалка, абсолютно нужно ли е да се закупи кош за новородено за количката?

# 537
Благодаря за мненията. Съжалявам за тъпия въпрос, но за Сайбекс Приам количките - освен основата за седалка с шасито и самата седалка, абсолютно нужно ли е да се закупи кош за новородено за количката?

Като цяло е хубаво да имате нещо за първите месеци, по-бюджетния вариант мисля е Cybex Lite Cot, което е около 1/3 от цената на големия кош. Ако пък хванете и намаленията, които ще има по празниците, съвсем няма да го усетите като разход.

# 538
Кошът за новородено на Приам е чудесен - хубав матрак, просторен, проветрив, детето спеше като къпано в него, а посре се обръщаше по корем да зяпа навън Simple Smile

Продадох го във вид като нов. Вижте обяви в ОЛХ, кошовете на новородено се ползват кратко и са обикновено много запазени.

# 539
Здравейте, ако някой има опит, може ли да споделите линкове за аутлети в Англия, където мога да намеря Макси Кози?

Общи условия

Активация на акаунт