Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 41

• 76 342
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
За моето слънце:
МЗ - манго и грозде
Обяд - Мариновани пилешки шишчета; грилован патладжан с мед и кимион; сосът е маринатата + мед и лимон; палачинкова мрежа с Рас ел ханут и мароканска мента; Нутела

# 676
a_alex, ползвах тази рецепта

# 677
  • София
Великова, БРАВО!Аз, въпреки,че заспивам към 4-5 сутринта, нямам нерви за такива експерименти!

Пълнено прасенце и суров суджук с кисели краставички.

# 678
Морена, твоето момиченце ли имаше рожден ден? Да ти е здрава, да расте щастливо дете и да сбъдва мечтите си!
Извинявам се, че на патерици, но гледайки темата и пускайки рядко манджи, после забравям или късно се сещам.
Деспи, да ти е здраво и Монче! Много послушно, игриво и здраво, и да ти е помощница във всичко Heart
Извинявам се, че пропускам поводи! Бъдете честити и най-вече здрави!

Моят мъж беше именик на Никулден и рибата до снимка не стигна. Бях правила печен чернокоп и панирани калмари, а до снимка стигна десертът само, за който отделих един работен ден, че да може да почерпи и гостите, и на работа, и за близки да има.

Любимата ми салата със сварени картофи, калмари, кисели краставички, майонеза, лимонов сок, копър, сол и черен пипер Салата; Салата микс зелени салати, айсберг, океански микс /готов/, микс маслини, млечно-майонезен сос с лимон и пипер. И първото ми суши с помощ от Пепчо - Суши за аматьори. Направо съм профи, бре! Какъв аматьор! Късмет на начинаещия Satisfied

Свинско печено с черен, червен пипер, соев сос, мащерка, кетчуп, барбекю сос, мед и вино. Ядох няколко пъти тази година и вече за 3-4 път правя оттогава. Малко на усет карам добавките, иначе първия път правих по рецепта на кумата, че нейното беше много вкусно.
Картофките на Джейми Оливър с чесън и розмарин - топ са!
И едни скариди от тигана. Още не бяха готови, но след тях нямах миг свободен да щракна нещо. И тях по рецепта на Пепи правя. С вино, чесън, масло, пиперче, лимон... и копър, но тоя път пропуснах, че знам ли кой от гостите обича. Аз обожавам копър обаче, за разлика от скариди Satisfied Скариди

Бонбони Тирамису, Шоколадови трюфели с тъмен шоколад, Фъдж бонбони с бял шоколад, сушени червени боровинки и ръснах смлени бисквити в сместа (на око), подозирам около 100 г, но може и малко по-малко да са. Сместа лесно оформих на топчета и станаха твърди, сладки и вкусни бонбони.

Трюфели с бял шоколад и кокос, с бял шоколад, кокос и червена боровинка, с тъмен шоколад и оваляни в какао и И бонбони червено кадифе по рецепта на Лора Капустина. Децата на близки приятели се влюбиха в тях. Много сполучливи, влажни, меки, малко на мини кексчета приличат. Единствено добавих още 50 г маскарпоне, макар Лора да съветва да не се добавя. Много са приятни. Носят и на още. Овлажняват, да, но няма разпадане. Супер са. Мисля да си ги добавя в блога и дано не я разочаровам. Просто ми харесаха много Simple Smile

От тази сутрин имам банички елхички. Малко елховият елемент не си личи, че поизбухнаха, но са идейни, симпатични, точно за празнична трапеза. Може само със сирене да се направят, без яйца.

И друг път за Коледа съм приготвяла само бонбони. Голям кеф е. Всичко се изяжда с голяма наслада. Мисля тази Коледа да направя пак, вместо сладки. Над бонбоните всеки се изкушава и само се чува: А сега от кои да опитам! Simple Smile
Ще разнообразя с още видове.
Отплеснах се днес. Хубава вечер!

Ех, Тайне, точно преди вечеря изкушаваш с месце. Ще изчакам още малко. Огладнях Smile

# 679
  • Sofia
Мереленда, благодаря за вниманието и милите думи, именичка беше щерката на 30.11.  Разбирам те идеално   с забравянето, и аз съм така... Wink

# 680
  • Варна
Мереленда, у вас денонощието е 36 часа сигурно, много идейно и количествено си подходила. Да те носи на ръце именика.
Тайна, във Варна цял ден валя и аз се забавлявах със сладките.
Честит студентски празник от мен с кюфтета и кисело зеле мое производство.

# 681
  • Бургас
Телешки бургери на тиган със салата айсберг, краставица, царевица и яйце и картофки с майонеза!

# 682
Пилешко филе на фурна

Не много сполучливи мъфини с портокал и шоколад

Дробчета с лук

Ябълков щрудел

# 683
  • София
Добруджанки (като нямаме хляб, ядем... добруджанки 😉)

Скрит текст:

И разкошни пържени кюфтета от домашно смляна кайма (малка част от тях, защото нямаше да стигнат до снимка)

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 13:46 от AnyHr

# 684
Скромно салати и масло и сирене с топъл хрускав

# 685
  • Sofia
Тюх... олигавих си клавиатурата с хляба на Пинко и поста на AnyHr... то Добруджанки, пък пържени кюфтета...
Мереленда, да ти е честит именика и на теб!  Simple Smile

Ние бяхме на пица

# 686
Пресен сафрид, много сочен и вкусен със салата зеле и моркови

Супа топчета

# 687
Бъдете здрави Hug
Сафрид , салатка и хлебчета

# 688
  • In transit
И аз като Морена Blush...и пак огладнях. То едни хрупкави питки, кюфтенца, пък пици... красоти!

У нас пълнено пиле с много вкусна плънка от наденица, рикота, ябълки и … езонни зеленчуци.

Маслен хляб с босилек

Честит празник на всички бивши и настоящи студенти. Също на всички, които тия дни са имали празник и съм ги пропуснала. Бъдете здрави! Hug

# 689
Добро утро, нашето меню през последните дни Simple Smile
гъбена крем супа

дюнер с печено на шиш месо

кисело зеле с боб и сушени домати

оризови кюфтета с пармезан и моцарела

тиква с мед и орехи

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт