Паническо разстройство - 52

• 55 186
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте. На оланзапин съм 5-6 дни и буквално се налага да ям през 2 часа, тъй като умирам от глад… от него ли е, или съм развила диабет примерно… ето захар отпреди 3 седмици изследвана

# 586
Здравейте. На оланзапин съм 5-6 дни и буквално се налага да ям през 2 часа, тъй като умирам от глад… от него ли е, или съм развила диабет примерно… ето захар отпреди 3 седмици изследвана
Някаква скорошна инфекция имате изкарана гледам. Обаче много сериозно помислете за инжекции Б12 и сериозен прием на витамин D-3.

# 587
Карах ковид преди това. Пия витамини в момента…

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 18:40 от bubanka

# 588
Георги как разбрахте,че трябва да приема витамин б12 и витамин д

# 589
Георги как разбрахте,че трябва да приема витамин б12 и витамин д
Първо видно Б12 е на критичния минимум, но в медицината се приема, че когато някой е под 350 е в дефицит. В случая има голям дефицит, който не може да се преодолее с хапчета и спрейове, нужни са инжекции... Спешно. Иначе ще започнат неврологични и други промени. Витамин Д-3 също е под норма, а това вече е проблем. Ако се пусне магнезий , ще излезе и той дефицитен. Вече за потенциалните проблеми от тия дефицити не ми се говори, но психическите състояния са един от тях. Други са остеопорозите, невралгиите и нарушенията на сърдечно съдовата система.

# 590
ssladkymeche1989 аз бях така и все още имам някакви болки. При мен се оказа ошипяване. Дормиплант при мен не помогна. Triptozin, 5 htp и подобни също. Вероятно, защото бях спряла рязко АД. Някой има ли идея, дали в даден момент може да се намалява АД и да се замества с Триптозин напр., а Лексотан с Дормиплант и т.н.? Питам информативно. Да има някакво плавно преминаване.

# 591
Здравейте! Наистина вече не знам към кого да се обърна, затова пиша и тук след като изчетох доста от темите и споделените мнения. Майка ми е на 70 години и миналата година загуби съпруга си след като 4 години се лекува от рак на белия дроб. След смъртта, веднага след погребението изпадна в силен стрес и получи паническа атака и натрапчиви мисли. Досега сменихме три психиатъра, което мисля е доста за малък провинциален град от които сме ние. Първоначално й изписаха Левид заради натрапчивата мисъл и силните паники, което ме притесни тъй като видях че се използва за шизофрения. Пи го три месеца и беше горе-долу добре но беше като силно упоена и дори неадекватна. След като го спря получи пак паник атака и отидохме при друг лекар който й изписа ципралекс, дианксит и лексотан (по 2 таблетки дневно) но след около 3 месеца лекарката се смени поради здравословни причини и беше заместена от друг лекар който каза че това не е никакво лечение на депресия и паника и й изписа золофт, заедно с ремирта и лорапам когато се чувства тревожна. Золофта започна да действа но получаваше и продължава да получава на моменти паник атака или натрапчиви мисли, които не й дават покой. Сега пие лорапама по половинка вечер за да заспива и когато се чувства тревожна, но днес й изписа и флуанксол за да намали тревожността през деня. Моля някой ако има възможност да даде мнение относно тези лекарства или да помогне с лекар, който би направил онлайн консултации (не сме от София и нямаме никаква възможност да пътуваме или да бъдем карани, съвсем сами сме) или за лекар от Търново или околоността който би бил добър в този случай. Страхувам се че няма изход от ситуацията. Благодаря предварително.

# 592
Добър ден,напоследък имам проблем с кръвното ,но първия път показва 130/90 след това 114/80 каквото попринцип е моето….трябва ли да ме притеснява това кръвно? Може ли да е от стрес? На 27 години съм ,жена

# 593
Редфокс, аз съм на золофт и флуанксол, основно за натр.мисли. Приемах ги преди време и ми действаха добре но качих много кг и ги спрях. Получих няколко тъпи атаки и почнах пак лечение. Приемам и клонарекс при силна тревожност.
НМ доста се разреждат от лечението но при мен не изчезнаха напълно.
Нека пробва, но си трябват поне два три месеца за да се прояви ефект.

# 594
NOVA NADEJDA, колко време беше на флуанксол? Аз го пих 3г. х 1т. + АД и сега пак го започнах, та ще говоря след време с пси, дали да не опитам да го заместя с нещо, но още ми е рано.

# 595
Почти четири с две кратки прекъсвания.

# 596
Почти четири с две кратки прекъсвания.
Значи си горе-долу като мен.

# 597
Давам си сметка, че ОКР е започнало в тийн годините но аз тогава бях анорексичка, после десетина години булемичка. Доста стрес съм преживяла.
ОКР- на моменти слабо, на моменти по- силно си спеше и се активираше.
Последните десет години ми бяха много стресови и се сринах. Започнаха силни натрапливи мисли, стрес, паника и страх да излизам, треперене. Това накратко. С днешна дата след 4 г.лечение съм с 20 кила отгоре. Вярно, не се ограничавам много но и не ям на корем. Поне да съм спокойна.
При мен ПА не са по 10-15 минути. Продължава поне 4-5 дни. Ужасно е. Поне те да изчезнат ще съм доволна.

# 598
Nova Nadejda, благодаря ти за споделения опит. А има ли възможност от флуанксолът да се влоши тревожността? Той също ли отнема време за да подейства. Откакто го пие (досега 2 дни) след като го изпие получава силна тревожност и не знам дали това е от него или просто е в такъв период на паника. Притеснява ме че въпреки увеличаването на золофта на 75мг на ден пак има такива паники/моменти на тревожност.

# 599
Да, трябва време, ако е правилното лечение да подейства.
За тревожността в началото пия клонарекс, спира се по схема. После само при нужда. Не мога да давам съвети, само да споделя опит.
Търпение два три месеца, за да се видят резултати.

Общи условия

Активация на акаунт