Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 192
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • в страната на чудесата
Засега мислим, че няма нужда още от болница. Кашля, има Т и сатурацията му е паднала на 80. Чувства се много зле, но не мога да преценя къде е разликата между това как се чувстваш и моментът,
в който си за болница. Ще го чуя утре сутрин как е и дали усеща подобрение от кислородния апарат. На 60 г, с наднормено тегло, високо кръвно и неваксиниран.
Сатурация 80 е абс индикация за хоспитализация.

# 271
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, сега се притесних. Ще изчакам до утре сутрин и ще го карам към някоя болница.

# 272
  • в страната на чудесата
Ако диша концентратор и е със сатурация 80, на фона на концентратора, може би трябва да помислите за тази вечер? Виж как е. Пулс и сатурация.

# 273
Гадамер, не ви познавам и не искам да ви плаша, но това което описвате е като при моята леля. За съжаление и кислорода не я спаси.
Търсете болница ВЕДНАГА.

# 274
  • Отвъд алеята зад шкафа
Преди концентратора беше сатурацията така, после не знам как е, звънях му по-късно, но вероятно си е легнал и не вдига телефона. Не е сам в апартамента, предупредила съм да ми звънят, ако има проблем.

# 275
  • в страната на чудесата
Ако е възможно помоли този, който е с него да го види - да сложи една сатурация докато е на апарат. Кой го лекува, Гад? Някой назначи ли апарата?

# 276
  • София
Може да звъннете и на 112 и те евентуално да насочат линейка към болния.

Тинки,, дано не е уроки заглавието - написах го с обратното - надежда за по-добро, като може би имах някакво усещане за много зло наоколо (което е нормално предвид ситуацията). Дано оптимизмът донесе късмет на всеки, който има нужда.

# 277
  • София
Как сте всички днес?

Ох, тази статия ме срази - как може да има такова нежелание от страна на цели училища... Disappointed
https://offnews.bg/obshtestvo/roditeli-podvedeni-da-davat-saglas … etcat-764113.html

# 278
  • софия
Олив, ти оздравя ли вече?

Гад? Какво е положението? Хайде стискам палци лесно да минат прегледи и лекарски срещи и най-вече всичко да е наред!

# 279
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. Моят човек снощи е взел антибиотик. Тази сутрин е с 85 сатурация, не е ползвал кислородния апарат. Болницата на Мазнейкови ни е най-близо, там биха му направили снимка и изследвания, така ли? Не съм наясно с ковид процедурите, досега не ми се е налагало.

# 280
  • София
Предвид състоянието, в което е, Гад, звънни на 112 и ги питай. Може да е необходимо малко повече от антибиотик.

# 281
  • София
Олив, ти оздравя ли вече?

...

А, да, да, на мен поне от седмица нищо ми няма вече. Дай Боже всеки така леко да го изкара!

# 282
  • София
И аз се разписвам, че съм добре. Да кажете как е минало тестването в училищата днес. Или беше утре?

# 283
  • София
Бърди, много се радвам, че си добре и добро утро! Напомни ми вчера за боледуванията на децата, когато бяха малки. Кара вирус една седмица - температура, сополи, кашлица, спи, температура, сополи, кашлица, спи. После уж му мине, нищо му няма и след три дни - пак температура и ето, станало бронхит, пневмония, отит и каво ли не. С малките по едно време им знаех всички протоколи на педиатрите за лекуване на инфекции на горните дихателни пътища.

Олив, ти си направо за пример Simple Smile

# 284
  • София
Лейче, ама аз не съм казвала, че Правителствена е най- най, просто дадох още един вариант. Моите познати на случаен принцип са попаднали в нея. Линейката кара, където има места. И.. грешно сте ме разбрали, аз не съм паника, напротив съвсем спокойна съм, просто знам, че трябва да се пуснат изследвания, за да съм сигурна. Обичам всичко свързано със здравето ми да е по конец. Абе превантивно трябва да е всичко, щото в моята работа, ако се стигне до реактивно, също не е хубаво Simple Smile

Гадамер, вземайте човека и в болница. Не съм лекар, но насоките на моя ОПЛ бяха ясни- падне ли сатурация около 90, да звъня на 112 и болница. Бърди писа, че отишла на преглед в Ковид кабинет във Вита и оттам са я приели, така че може да отиде при Мазнейкова в Ковид зоната и да преценят. Дано да имат места. Не съм ходила още, но по телефона от Токуда ми казаха, да си приготвя положителния PCR и никакви придружители, освен ако не са + PCR и те, до 14 дни след изтичане на карантината им.
Защото са ти казали нагоре за нещастна развръзка ще споделя и аз -  моята леля беше приета със сатурация 85 на кислород и се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт