Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 753
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря Ви. Чул ви Господ, но след години опити някак загубих надежда.

# 466
Не губи надежда. Много е важно да вярваш. Каква ти критическа на 40. Стискам ти палци скоро да си имаш бебче♥️

Уф, аз съм с хемоглобин 90. Не е кой знае колко нисък, ама все пак при норма 120-160 за жените. Ето ти резултата от двуседмичния теч. Добре че го овладяхме. Пия ампули Тотхема и някакво си Топ фолат. За следващия цикъл да съм подготвена 😀

# 467
  • София
Salii, за хемоглобина много ми помогнаха зрънца от черен бъз по 10 сутрин на гладно. Изисква време и постоянство.

# 468
  • на земята
Съвет за хемоглобина сок от червено цвекло всяка сутрин ,може да смесиш със сок от ябълка действа безотказно .

# 469
  • София
Аз ще съм по-крайна Wink Хемоглобин 90 никак не е ОК. И смятам, че няма как да го вдигнеш с храна. Как ти е кръвната картина? Хубаво е все пак да си направиш консултация с лекар и да си ти изпише лекарства, които да го възстановят бързо.

# 470
  • София
Сали, не се страхувай от таблетки, сорбифер дурулес много добре вдига желязото и бързо. Ако си сигурна, че е желязо-дефицитна анемия, де.

# 471
Аз ще съм по-крайна Wink Хемоглобин 90 никак не е ОК. И смятам, че няма как да го вдигнеш с храна. Как ти е кръвната картина? Хубаво е все пак да си направиш консултация с лекар и да си ти изпише лекарства, които да го възстановят бързо.
+1
Сали, не оставяй нещата само на храна. От опит. Лекар ми го е казвал, при тоя теч няма как с храна само да си върнеш параметрите на кр. картина. Аз за целта имам преписани няколко вида железни препарати и б12 - подезични и капки. Но те нещата са навързани долните проблеми и кр. картина.

# 472
Да, аз знам че няма да стане само с храна. Тези ампули Тотхема са точно затова, за бързо вдигане на хемоглобина
6 дни ще ги пия по две на ден и след това ще мина хапчета. Имам изписани на рецептата, заедно с Тотхемата, просто още не съм ги купила. Да изпия ампулите първо. Те са много важни. А Топ фолата е вид фолиева киселина, която подпомага усвояването на желязото. Гинеколога ми ги изписа. Остава да си намеря някаква форма на витамин В12. Не ми е изписвал, но аз и сама реших него точно да го изследвам. Благодаря ви!

# 473
Аз пръсках в носа вит Б , от Хербамедика беше.

# 474
  • Бургас
Салии и витамин С с желязото.Аз си взех направо комбинация железен бисциглинат +фолат+витамин С, в12 и ще видя дали ще стане работата.При мен се съчета с ковид, който явно съм прекарала безсимптомно лятото /майка беше болна, но с отр.тест и мислехме, че не е, но много ми беше паднал хемоглобина след това и косата ми капеше/, после ноември и аз.Ям бъз, цвекло, нар, само с дроба нещо не се погаждаме много.

# 475
Момичета, дойде ми. Явно не ми е писано да стане. Но как ме боля главата два дни.. Имах чувството, че ще се пръсне.

# 476
Следващия път Бети!

# 477
Не знам. Преди 3 години загубих второто си дете. От тогава нямаме успех, а на мен ми писна да обикалям по болници. Оставили сме всичко в Божиите ръце, но явно не заслужаваме. А може и да е по-добре. Светът става все по-гадно място за живеене.

# 478
Съжалявам до дъното на душата си Бети. Имаш от мен много силна прегръдка. Иска ми се да ти обещая че всичко ще е цветя и рози, но от годините и опита които имам само ще кажа, че каквото му е писано да стане ще стане. Желая ти мъдрост и сили да го приемеш и преминеш накъдето те води съдбата.

# 479
Бети, кураж. Не се отчайвай и отказвай.
Може да е малко не на място, но в темата за ваксините (ковид 19) много хора споделиха за жени(дори и такива, които дълги години са се борили за бебе), които са забременели точно след ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт