Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 563
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Имам следните разултати при направени изследвания за вродени тромбофилии:

Вече съм в 23г.с. и до този момент съм взимала само Натаспин х1 и Омега3 1000mg х1.
Вчера си пусках изследвания за кръвосъсирването и съм с завишен D-dimer:

АГ, който ме следи ми назначи Клексан 0.4 х1 да започна, но да следя по-често Anti-Xa.

Вие какво мислите? Има ли някаква опасност за бебето, ако дозата ми е голяма?

Извинявам се, ако са ми глупави въпросите, но съм много притеснена, а е дълго чакана бременност.

Благодаря на всички! Heart

# 136
Здравейте, знаете ли къде може да се намери Фраксипарин 0.6?

# 137
Аптеки Марешки. Друг вариант е да си намериш дози от 0.3 и да слагаш по две.
Здравейте, знаете ли къде може да се намери Фраксипарин 0.6?

# 138
Привет на всички , направих си тестове за тромбофилия , бременна съм в 8 ма седмица и ми дадоха да си слагам Фраксипарин 0.6 , да кажа бремеността е благодарение на инвитро , за сега слагам фраксипарин и няма да го спирам преди морфологията , плюс , че пия и фолиева мета ,  та сегашния ми доктор които следи бремеността ми каза следното , че за него е излизашно слагането на Фраксипарин на база резултатите ми тъй като мутациите които имам не изискват прилагането на фраксипарин или клексан  а на аспирин или Натаспин  , та понеже се обърках вече , прикачам резултатите ми , ако може да споделите дали някои има от тези мутации и дали е използвал Фраксипарин или Клексан през цялата бременност, като цяло ще се консултирам с лекарката ми която , ще прави феталната морфология и за нейното мнение , което е доста важно , но поне да знам, благодаря предварително и се извинявам за дългия пост !

# 139
Привет на всички , направих си тестове за тромбофилия , бременна съм в 8 ма седмица и ми дадоха да си слагам Фраксипарин 0.6 , да кажа бремеността е благодарение на инвитро , за сега слагам фраксипарин и няма да го спирам преди морфологията , плюс , че пия и фолиева мета ,  та сегашния ми доктор които следи бремеността ми каза следното , че за него е излизашно слагането на Фраксипарин на база резултатите ми тъй като мутациите които имам не изискват прилагането на фраксипарин или клексан  а на аспирин или Натаспин  , та понеже се обърках вече , прикачам резултатите ми , ако може да споделите дали някои има от тези мутации и дали е използвал Фраксипарин или Клексан през цялата бременност, като цяло ще се консултирам с лекарката ми която , ще прави феталната морфология и за нейното мнение , което е доста важно , но поне да знам, благодаря предварително и се извинявам за дългия пост !
И аз съм с 4г/5г и слагам фракси от положителния тест и сега съм почти в 12г.с; Спрях аспирина пиех го получих кръвоизлив 7г.с после пак и затова чакам да мина 12г.с и пак да го пия.

# 140
Здравейте! В 8г.с. съм, чак след седмица съм на преглед, а днес ми излязоха резултатите. Не вземам нищо до тук, сама реших да си пусна изследванията. Какво мислите 😕

# 141
  • Пловдив
Здравейте! Ползвате ли някакви кремове за мазане на синините по корема от инженерите.

# 142
Хепарин върши работа.

# 143
Здравейте! Ползвате ли някакви кремове за мазане на синините по корема от инженерите.
Да, Хепароид Зентива, стига да има внос, че го бяха спрели. 9 месеца само в корема си слагах инжекциите и все още там продължавам.

# 144
Момичета, има ли на пазара метилирани витамини за бременни? Търся препоръка за конкретна марка. Взимам по отделно някои неща, но ми се ще да си купя комбинирани. В аптеките за съжаление нищо не могат да ми препоръчат...

# 145
Този е добър, но трудно се намира. Трябва да се поръча.

Момичета, има ли на пазара метилирани витамини за бременни? Търся препоръка за конкретна марка. Взимам по отделно някои неща, но ми се ще да си купя комбинирани. В аптеките за съжаление нищо не могат да ми препоръчат...

# 146
И аз съм взела точно този метилиран б-комплекс, имаше го в Ремедиум.

# 147
На тая марка имам б6 и б12. Гледам, че в комбинираните има и цинк, магнезий, желязо, селен, С, Е...

# 148
  • София
И аз пия точно посочените горе витамини от група Б. Освен тях взимам отделно фолат и Б6 на Biocare И спрей Б12 на Garden of life. Не съм 100%, но мисля, че само витамините от група Б трябва да са в метилирана форма.

# 149
Здравейте! Ще помоля за координати, на доктор Георги Тончев!

Общи условия

Активация на акаунт