Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 563
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Извинявам се, срещам често мнения, че от БХС разбират за повишен риск от прееклампсия - от кои данни е видно или само лекар може да разбере...моята лекарка все ме плаши с тази прееклампсия.но не е коментирала БХС в тази връзка. Само каза че е.ок
Здравейте! 🌷
Искам да попитам дали сте наясно, тъй като от бхс преди време и преди да разбера за тромбофилията се видя намален кръвоток в едната артерия, следователно пиех аспирин. Месец след пиенето обаче не даваше много добър резултат. В последствие след изсшедванията в Геника ми назначиха терапия с Клексан и съм на преглед другата седмица.
Смятате ли, че след клексана + аспирина, който продължавам вечер да пия би имало подобрение в кръвотока?
Някой да е била в подобна ситуация?
 на мен ми назначи ха клексан и асперин след бхс заради повишен риск от преклампсия но от страх че бях с зацапване не го пия какаф асперин ти исписаха и вечери ли биеш инжекцията

# 496
Риска от прееклампсия се прави на база допълнителни кръвни изследния . Не на всякъде са включени. Аз правих 2 пъти бхс в Щерев беше вкл. изследване за прееклампсия , а майчин дом не.

# 497
аха, благодаря много Simple Smile Това обяснява нещата. Аз също пусках за прееклампсия допълнително - някъде около 130 в цибалаб и бяха ок в началото на 4-ти месец. Два-три кръвни показателя и съотношение между тях. Предполагам за нещо подобно става дума.
Риска от прееклампсия се прави на база допълнителни кръвни изследния . Не на всякъде са включени. Аз правих 2 пъти бхс в Щерев беше вкл. изследване за прееклампсия , а майчин дом не.

# 498
Да, точно така. Изследват се няколко допълнителни показателя , но помня точно какво , че мина време от тогава .
аха, благодаря много Simple Smile Това обяснява нещата. Аз също пусках за прееклампсия допълнително - някъде около 130 в цибалаб и бяха ок в началото на 4-ти месец. Два-три кръвни показателя и съотношение между тях. Предполагам за нещо подобно става дума.

# 499
Аспирин+Клексан дава добри резултати, но трябва стриктно следене на кръвотока с доплер, коагулация, Аспи тест и Анти Ха, ако не се подобрява се коригират дозите. Може да се добави и Натаспин. При мен също около БХС беше влошен кръвотока, после се оправи.

# 500
Здравейте! 🌷
Искам да попитам дали сте наясно, тъй като от бхс преди време и преди да разбера за тромбофилията се видя намален кръвоток в едната артерия, следователно пиех аспирин. Месец след пиенето обаче не даваше много добър резултат. В последствие след изсшедванията в Геника ми назначиха терапия с Клексан и съм на преглед другата седмица.
Смятате ли, че след клексана + аспирина, който продължавам вечер да пия би имало подобрение в кръвотока?
Някой да е била в подобна ситуация?
 на мен ми назначи ха клексан и асперин след бхс заради повишен риск от преклампсия но от страх че бях с зацапване не го пия какаф асперин ти исписаха и вечери ли биеш инжекцията

Аспирин акард 150мг пия + Клексан 0,4. Другата седмица ще пускам коаг статус и ще видим дали дозата е окей - с PAI хетерозигот, АСЕ хомозигот и Ф13 хетеро съм.

Клексан бия сутрин в 7ч., а аспиринът се пие вечер след 18ч за най добър резултат. В случая аз го пия в 19ч., за да има минимум 10-12ч разлика между тях.
Всичко това е всеки ден, не през ден както четох, че някои лекари практикуват да се изписва. Надявам се всичко да е наред другата седмица като отида на лекар и кръвотока да се е подобрил Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 20:22 от Sunnygirl_

# 501
Извинявам се, ако е коментирано. Какво означава ниското аптт, трябва ли спешно да се консултирам с АГ. В 12 г.с. съм.

# 502
Пуснах бхс+кръви вав щерев на 12 седмица и излезе резолтат повишен риск от преклампсия и ми исписаха акард 150 но все още не сам го започнала имах зацапване 15 дни заради плацента превия и ме беше страх

# 503
Пуснах бхс+кръви вав щерев на 12 седмица и излезе резолтат повишен риск от преклампсия и ми исписаха акард 150 но все още не сам го започнала имах зацапване 15 дни заради плацента превия и ме беше страх

Когато има кървене аспирина се спира , когато кървенето спре-аспирина се започва отново.

Не си правите шега, от страх или от дпуга идея да си спирате сами медикаментите.

Консултирайте се с подходящи АГта,.

ТРОМБОФИЯТА НЕ Е НИКАК ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ!
ИИЗОБЩО

# 504
Здравейте, момичета. Излезнаха и моите изследвания за тромбофилия.
Наличието на тези мутации според вас налага ли лечение с фраксапарин . Досега след трансфер са ми назначавали само аспирин протект, но досега не бях пускала изследвания.

# 505
Момичета някои да знае от каде мога да намеря франксипарин или клексан 0.4 не мога да намеря никакви

# 506
Момичета,
Някоя случайно да има идея дали се записва час за вземане на кръв за коаг статус плюс анти-ха в Токуда? Тъй като четох нещо подобно в сайта, но така беше
Обяснено, че не разбрах

# 507
Здравейте Момичета. Имам една безпроблемна бременност с нормално раждане след преносване. Сега съм бременна в 15 г.с., като по съвет на съдов хирург в 8 г.с си направих изследване за тромбофилия, и излезе че имам мутация на някои от гените. Наблядаващата ме гинеколожка каза да почна да си бия клексан 0.4 мг и от 24.12.2021 всяка вечер си го биех. Миналата седмица бях на ФМ и докторът ми се накара, че съм почнала да си го слагам при положение, че тромбоцитите и фибриногена са ми ниски. Сега от една седмица съм спряла инжекциите и пия два пъти на ден Натаспин. Успях да си запиша час при Доктор Пасклева чак за 17.02, но се притеснявам дали всичко ще бъде наред. Има ли девойки от Вас с мутации като моята и на каква терапия са?

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 20:07 от Mihaela.L

# 508
Момичета,
Някоя случайно да има идея дали се записва час за вземане на кръв за коаг статус плюс анти-ха в Токуда? Тъй като четох нещо подобно в сайта, но така беше
Обяснено, че не разбрах

Не аз ходя там на 3,4 седмици не се запазва час. Отиваш регистрираш се и си чакаш реда. Аз ходя в неделя тъй като е малко по - спокойно. Само че тогава ако ходиш се регистрираш на централната регистратура и тогава отиваш за лабораторията.

# 509
Момичета,
Обяснено, че не разбрах

Не аз ходя там на 3,4 седмици не се запазва час. Отиваш регистрираш се и си чакаш реда. Аз ходя в неделя тъй като е малко по - спокойно. Само че тогава ако ходиш се регистрираш на централната регистратура и тогава отиваш за лабораторията.

Аз за първи път ще ходя. По принцип къде се ходи? Аз мислех че на централната регистратура долу на вход. Къде се намира лаборатороята където Трбва да се регистрирам

Общи условия

Активация на акаунт