Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 616
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Много благодаря за отговорите на всички 🌷

# 466
Здравейте !
Бях при Доц. Русев на консултация и той каза , че трябва да пусна цялият пакет за тромбофилия ( миналата година пуснах основният ) и сега видях е резултата 😱😱 Аз въобще как съм жива с толкова мутации . !
При последната бременност биех клексан 0,4 и се развиваше нормално ( прекъсна поради малформация на пъпната връв в 13 гс)
Може ли помощ с разчета на изследването 😞

Спокойно, всички сме така, живи и здрави сме. На първа страница Дели подробно е описала всички мутации. Запиши си час за консултация с хематолог, който ще прецени за каква терапия си и как да процедираш при евентуална бременност. И го направи сега, а не като забременееш, за да си спестиш страх и нерви, и да започнеш навреме терапия. Успех 🍀

# 467
Здравейте, имах кухо яйце. След него ме накараха да пусна изследвания за тромбофилия, очевидно имам, но не ги разбирам много.. Може ли коментар?
Благодаря предварително Simple Smile !

# 468
  • Sofia
Buterrflyy, прочети бележките за всяка от мутациите в червено под резултатите ти. Добре са обяснени.

Имаш една високорискова мутация (Протромбин) - тоест повишен риск за венозни и артериални тромбози. Имаш мутация МТХФР - тоест не усвояваш витамините от Б група и трябва да приемаш само метилираните им форми. Имаш мутация ПАИ - тоест нарушение във фибринолизата (процесът, който разбива образувани тромбчета и позволява на кръвта да остане течна).

С други думи, много е вероятно по време на бременност да се наложи да си на терапия с НМХ

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 15:21 от Brin de muguet

# 469
Момичета, имам нужда от Натаспин H, необходими са ми 3 кутии. Някой може ли да помогне?

# 470
Момичета, имам нужда от Натаспин H, необходими са ми 3 кутии. Някой може ли да помогне?

В събота си купих от Ремедиум София, ул. ГРАФ Игнатиев,  даже мисля бяха намалени на около 16 лв, но в сайта пише, че не са налични

# 471
Аз си купих днес от Софармаси на Стамболийски

# 472

Здравейте, пише, че всичко е нормално, но какво значи този показател, за който не пише , че е в норма?

# 473

Здравейте, момичета.
Можете ли да ми помогнете и разчетете тези резултати свързани с тромбофилията. Има ли такава? Може ли да се съди само по този показател MTHFR и означава ли той тромбофилия? Отклонетието при него означава ли задължително при бременност терапия с аспирин или фраксапарин или само прием на мето форма на витамините от група B.Какво означават обозначенията C/T и А/А ? Благодаря ви много

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 22:45 от Криси6

# 474
  • Sofia

Здравейте, пише, че всичко е нормално, но какво значи този показател, за който не пише , че е в норма?
Аз съм хетерозигот АСЕ. Той по принцип се гледа дали не е в комбинация с други мутации (ПАИ и Ф13). Но сам по себе си означава предразположеност към високо кръвно.

# 475
Момичета, можете ли да ми кажете изследванията за тромбофилия на гладно ли се пускат? Мога ли да отида на обяд да ми вземат кръв, тъй като ми е трудно да отсъствам от работа.

Благодаря ви

# 476
Може по всяко време, генетичните изследвания не се влияят от хранене
Момичета, можете ли да ми кажете изследванията за тромбофилия на гладно ли се пускат? Мога ли да отида на обяд да ми вземат кръв, тъй като ми е трудно да отсъствам от работа.

Благодаря ви

# 477

Благодаря ви

Изследването е генетично, така че няма значение по кое време, хранене и т.н.

# 478
Дами, има ли сред вас такива с нарушен кръвоток и с невъзможност да приемат аспирин през устата поради язва? Днес доктора ми предписа аспирин и каза да го слагам ректално. Каза, че ще се усвоявя  на 50-60 процента.

# 479
Дами, има ли сред вас такива с нарушен кръвоток и с невъзможност да приемат аспирин през устата поради язва? Днес доктора ми предписа аспирин и каза да го слагам ректално. Каза, че ще се усвоявя  на 50-60 процента.
Здравейте, поне в България няма ацетилсалицилова киселина на свещички. Нямате идея каква беля ще си направите, ако решите да слагате обикновени таблетки. Дори приложен ректално, пак по своите си механизми на действие има дразнене на лигавицата на стомаха, просто не е пряко дразненето, а в следствие на метаболизма, да не споменавам, че шанса да получите язва на ректума е огромен. По-добре се консултирайте с хематолог за друг вариант. Иначе, ако е твърде наложително да се приема аспирин, има протектори на стомаха. Все пак мисля, че читав хематолог ще ви изпише НМХ.
*само да допълня, че приложен ректално, аспиринът не се усвоява изобщо!!!

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 10:28 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт