Домашното насилие – тема №3

• 73 738
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 810
  • Най-красивата страна
Това,че жената се е държала отвратително и е раздразнила Мунчо,не му дава право да я удря.
Има и други цивилизовани начини да се отърве от дразнителката-да се разведе,да я изгони,да излезе.....
Ако удряме всеки,който ни ядосва или дразни до къде ще стигнем....
Ми не е нормално.

# 811
Като прочетох последните постове, осъзнах всъщност и благодарих на какви мъже всъщност съм попадала....Аз какъв съм дразнител , чак до изкуство съм го докарала.
Мога всеки мъж да го изкарам от джапанките да 3 секунди.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 22:17 от happy doc

# 812
Мммда ако тая теория беше вярна, всички по-устати и инати, щяхме все бушонирани да ходим..
Не оправдавайте психарщината на някви изроди с външни фактори.

# 813
  • София
Всъщност, аз лично съм много спокоен човек и много трудно влизам в конфликти, а още по-малко започвам такива.
Проблемът е, че оня психар /да, такъв е/ си е поставил за цел в живота да ме изкарва извън нерви. Много добре знае как. Тази вечер го направи пак. За съжаление, в момента се налага да общувам с него.

# 814
  • София
Обикновено не става дума за устати жени и провокиране. В животът има едно нещо, наречено стрес. Всеки се бори със стреса /източник на стрес са доста неща, в това число и битовите конфликти или проблемите в живота/ по един от два начина - бий се или бягай. Когато устата жена попадне на мъж, който действа по първия метод /под "бий се" визирам "скочи надълбоко, т.е. не отстъпвай, опълчи се и се опитай да надвиеш някак" - не е нужно да включва физическо насилие, просто подходът е насочен към конфронтация за разлика от бягай, където се бяга от причинителят на стрес и конфронтацията се избягва с всички сили/, е въпрос на време да се стигне и до побоища. Тъй като нашият няма да се оттегли от конфликта/да избяга от стреса, все някога ще му свършат другите начини за опълчване, ако приемем, че ползва други начини /има примитивни хора, които не са чували за друго освен за шамари и ритници/.

За останалите - по-горе видях описания, достойни за Фокс Крайм, но тези индивиди не са чак толкова много, колкото изглежда в онези сериали. Повечето случаи на мъже, претърпели внезапна промяна и станали насилници вероятно са хора с неумение да се справят със стреса. Не го отработват качествено, той се трупа, трупа и... никога не знаеш накъде ще избие. А ако нашият е от горната група, която смело воюва за всеки милиметър земя... сещате се накъде ще го избие! Не и към дипломация!

Извод от горното: все едно за какъв се представя! Когато се опознавате с мъж, опитайте да разберете как се справя със стреса и от кой тип е - опълчващите се или бягащите! Това може да се види и чрез наблюдение на постъпките му в стресови ситуации. На теория и вторите можеш да ги докараш до такова състояние, но се изисква голямо умение и постоянство, което рядко ще се случи /без да подценявам умението на която и да е от вас да изкара някого от обувките му/. Но първите са по-податливи, иначе казано "предразположени" към избухвания, затова и по-често им се случват. Би помогнало и да опознаете родителите му преди да заживеете заедно - те са го възпитали, от тях ще ви стане ясно какъв може да е станал и какво да е наследил като генетика. Не е 100% гаранция за успех, но то нищо в този живот не е 100% сигурно. Някой ден дори Слънцето няма да изгрее, но според учените ще е доста след като ние с вас вече не сме на тази планета! Така, както някога не сме имали Луна, а вече имаме.

# 815
  • София
Имаше една потребителка Сирената/Мамасита, която даваше съвет да се провежда шит (shit) тест с гаджето, за да видиш как понася стресови ситуации. И да го мотаеш 6 месеца, преди да си легнете Simple Smile
На мен ми изглежда не особено коректно, представям си мен да ме провокират така, но може би има известен здрав смисъл.

# 816
  • София
Определено е права.
Няма нужда да го провокираш, за 6 месеца заедно все ще излезе ситуация от само себе си.
Няма нужда да не правите секс, но е добре да не живеете заедно половин-една година.
Да, помня че друго разправях едно време, но помъдрях.
Особено важно в духа на темата - не се пренасяйте бързо при него. И си направете План Б от самото начало!

# 817
  • Сф
Никой не излиза на срещи да прави шиттестове.Еле на 20+, когато дори и по- освободеното поведение не е задължително червена лампа. Е, Сирената от неуспешен първи опит и 'найсе деца, вече очевидно може да дава акъл. Истината е, че няма гаранция, хора ситуации се променят. Да, при избора на партньор може да се минимизират отрицателните черти, да се проучи по нещо, но не забравяйте, че много се крият, много са прикривани и от родителите и близки за изцепки. А някои изперкват с годините и стреса примерно. Ах, тези изтормозени мъже с годините! Значи от жената се очаква да тръгне веднага с децата , за да се спаси, а на мъжете им врякали психически с години и седели? Като само трябва да си вдигнат задника и да излезнат. Като обичайно и източниците им на разходи( семейството) намаляват драстично. Странни примери и разсъждения в някои постове.
Който не се е озовавал в насилие , може да го оправдава.

# 818
Скрит текст:
Никой не излиза на срещи да прави шиттестове.Еле на 20+, когато дори и по- освободеното поведение не е задължително червена лампа. Е, Сирената от неуспешен първи опит и 'найсе деца, вече очевидно може да дава акъл. Истината е, че няма гаранция, хора ситуации се променят. Да, при избора на партньор може да се минимизират отрицателните черти, да се проучи по нещо, но не забравяйте, че много се крият, много са прикривани и от родителите и близки за изцепки. А някои изперкват с годините и стреса примерно. Ах, тези изтормозени мъже с годините! Значи от жената се очаква да тръгне веднага с децата , за да се спаси, а на мъжете им врякали психически с години и седели? Като само трябва да си вдигнат задника и да излезнат. Като обичайно и източниците им на разходи( семейството) намаляват драстично.
Странни примери и разсъждения в някои постове.
Който не се е озовавал в насилие , може да го оправдава.

+1. Тази тема доказва, че има много път да извървим още, докато обществото разбере, че никой няма право да посяга на другия, независимо жена, мъж, дете, освен при неизбежна отбрана.

# 819
  • София
PureLove, може би не ти се вярва, но и мъжете обичат децата си и заради тях са склонни да изтърпят до някаква степен майка им.
А и ще бъдат порицани много строго - че са изоставили жена с деца и са излезли да си веят г*за, само защото им е дуднала на главата.
Не забравяй, че нерядко семейното жилище остава за жената, а се плаща и издръжка. Не ги жаля повече от необходимото, но малко обективност не е излишна.

# 820
Никога не съм правила сметки, тестове и нам какви номера на мъжете. Просто се разкривам, от самото начало, такава, каквато съм.
И да  вярно е, че често си патиш от такова доверие, но така и не ги научих тия уроци.
Абе, бъдете себе си, който е за вас ще ви приеме и обича, заради това, което сте.

# 821
То не става въпрос ние да се крием, а него как да разкрием Simple Smile

# 822
Имаше една потребителка Сирената/Мамасита, която даваше съвет да се провежда шит (shit) тест с гаджето, за да видиш как понася стресови ситуации. И да го мотаеш 6 месеца, преди да си легнете Simple Smile
На мен ми изглежда не особено коректно, представям си мен да ме провокират така, но може би има известен здрав смисъл.

Този шит тест се практикува масово.🙂
Една не пуснала месеци на гаджето си, защото според нея е бил с нея за секс😄😄 е как е бил с нея толкова време. Все едно да съм жаден и да стоя до чешмата заради водата, ама да не пия😄 С тия шит тестове ще се случва неизбежното, а именно да прецакате подходящ и после да пишете за домашно насилие с неподходящ. Факт. Нелогично е да се съмнявате в мъж, с когото месеци не правите нищо. Той може да си тръгне още първите дни. И то да се правят тестове за нещо, което в 21-ви век е достъпно навсякъде и не е кой знае какво. 🙂

# 823
  • София
А какво точно е този тест? Чувал съм терминът, но не ме е вълнувало какво наричат така. Сега реших да се осмеля и да попитам.

Ако е нещо като "не му пускам Х месеца", няма проблем! Ще си издържа месеците, но междувременно ще върна жеста с нещо, което тя ще иска и "случайно" няма да се прави толкова време, колкото аз съм без секс. Не е най-зрялото решение, но пък и горното не е. Аз съм така - сериозни ли сме, нямам равен! Минем ли на детинщини, пак нямам равен! Каквото изберат отсреща, това получават. Аз мога и така, мога и онака.

# 824
Защо да е детинщина човек да опознае партньора преди да скочи в леглото с него. Не всички са като от американските филмчета и свалят гащите на първа среща. Не разбирам тоя зор за интимности веднага.

Общи условия

Активация на акаунт