Градинарство - моето хоби 29

• 40 999
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, много благодаря за мненията!
Преди се отказах от лигуструма, защото мислех, че ще трябва да се подрязва странично. Иначе върховете не бих рязала, искам да е 3 метра 😀
Имате ли наблюдения за подрязването и на ширина колко става. Ако е много висок може би трабва да са два реда, за да не се огъва.
Оранжевия берберис е много красив, но растял само 15 см годишно, няма да ме скрие скоро 😁

# 571
  • София
Гледам Индийски люляк в palmi.bg.Толкова ли са им хубави растенията,че  държат такива цени?Склонна съм да поръчам.Трети опит ще правя след два неуспешни.Единия беше от goldenplants по-миналата година(получих растение пълна скръб,нямаше шанс да потръгне),а миналата година от някакъв хипермаркет(забравих му името).Отново не потъгна...

# 572
Индийски люляк ако е лагерстромия, тя е малко капризна. Някой тук беше показвал прекрасни големи дървета, прочетох за нея, но не посмях да засадя в моя ветрилник. Доколкото си спомням, студените зимни ветрове не и понасят.

# 573
  • Пловдив
Днес загледах една спирея в разсадника .Имам чувството ,че налитам все на големи растения, които са с поносими цени .Като гледам колко дребнички съм закупили и още колко съм поръчала ,се надявам да не сготвя мишмаша  .
Бяхте прави -храста е берберис .Изглеждаше ми по-различно, защото листата са млади .Дори си закупих .
Тук съм подредила част от нещата ,докато засея по-големите зад тях.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 22:56 от nelina_london

# 574
DariVale ,
Фотинията ми е трети сезон май. Подстригвала съм избирателно с ножиьара, за да се подравни и разклонява нагоре. За 1година е толкова огнен и толкова много цвят ще има. Буквално на всеки клон.Наистина Ред Рубин:)
Понеже има и лавровишня като жив плет, установих, че тези едролостните видове не стават красиви С резачката. Накълцва листата. Така че ще продължавам с ножицата. Като позеленее фотинията, тогава ще я режа.
Касия,
Лигуструма ми на снимката го оформям с резачка. Поне 1 път в месеца. Моят е саден в 2 реда, шахматно. Така ме е учила приятелка ландшафтна архитектка.
Ние Много поливаме и рястенията се отблагодаряват Simple Smile

# 575
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Обещаните орлови нокти, плумериая с нови листа и цветоноси, оранжевия зокум и газании.

# 576
Аз имам засадена фотиния Ред Робин за жив плет от есента. Тогава ми се досвидя да го режа, защото не знаех какво ще се захване, какво ще оцелее до пролетта. Сега пък е напускал младо и пак ми е свидно. А искам да се разклони и загъсне още от основата.
Ще го мисля текущо. Много обичам да кълцам с лозарската ножица, така че ще се възползвам от съвета.

# 577
Аз имам засадена фотиния Ред Робин за жив плет от есента. Тогава ми се досвидя да го режа, защото не знаех какво ще се захване, какво ще оцелее до пролетта. Сега пък е напускал младо и пак ми е свидно. А искам да се разклони и загъсне още от основата.
Ще го мисля текущо. Много обичам да кълцам с лозарската ножица, така че ще се възползвам от съвета.
Изчакай да премине червеното оцветяване и режи с ножицата клон по клон. Ще се разклони. И нашите бяха малки и крехки.
Спри да режеш есента, за да се порадваш пак на червеното оцветяване

# 578
Изчакай да премине червеното оцветяване и режи с ножицата клон по клон. Ще се разклони. И нашите бяха малки и крехки.
Спри да режеш есента, за да се порадваш пак на червеното оцветяване
Благодаря Мариета. Много харесвам Вашата градина. С вкус, мисъл и грижа направена. Ще последвам съвета ви. И без това не обичам геометрично подрязаните живи плетове.

# 579
чимшир,евонимус и горска ягода

# 580
Може ли някой да ми каже, ефективен хербицид за тревна морава. Благодаря

# 581
  • София
Касия, dariVale и лигустриума, и фотинията трябва да се режат, за да се разклоняват и да образуват плътен плет. Фотинията расте по-бавничко Simple Smile

Нелина, много хубави храстчета, от кой разсадник са?

# 582
  • Пловдив
Касия, dariVale и лигустриума, и фотинията трябва да се режат, за да се разклоняват и да образуват плътен плет. Фотинията расте по-бавничко Simple Smile

Нелина, много хубави храстчета, от кой разсадник са?
Повечето са от двата разсадника от нашето село(до Пловдив) .Има и от ОЛХ -тези с медения цвят отгоре ,които стават златисти лятото -туя рейнголд.Поръчах и топки чемшир,които още не съм прибрала от офиса на Еконт,но щом доставката до офис за 2бр е 15 лв,би трябвало да са големи .

# 583
Може ли някой да ми каже, ефективен хербицид за тревна морава. Благодаря
Какво искате да морите Simple Smile?

# 584
Здравец,туи и спирея

Общи условия

Активация на акаунт