Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 948
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
  • София
В Турция правят предимно с 5 дневни ембриони трансфер, но само при по млади жени. При възраст от 44г. нагоре задължително трансферите се правят на 3-ти ден, както и при по млади жени при които яйчниковия резерв е изчерпан гледат да върнат ембрионите в естественста им среда възможно най бързо. Те имат голям процент успеваемост, защото изпипват нещата до най малката подробност селекция на мъжкия материал задължително, особенно от към подготовка за трансфер, не слагат ембриони без да е подготвена средата която да ги отгледа. Вярно всичко се проточва във времето, но играят на сигурно.

# 376
Здравейте, обръщам се за съвет към жените, които имат подобен на моя опит.
На 39 години съм, имам теоридит на Хашимото, но освен това сме диагностицирани по мъжки фактор. Имам два неуспешни Ин Витро опита- един в Щерев и един в Надежда.
И при двата опита се получават около 10 яйцеклетки, 4 ембриона. Първият път на фреш трансфер ми върнаха два, но нямаше регистрирана бременност, а останалите два спряха да се развиват преди замразяването им. При вторият опит отново имах 5 ембриона, от които един върнат веднага, без бременност и останалите 4 спрха да се развиват след трети ден. Не ми обясниха каква е причината ембриони с добро качество да не се имплантират. TSH ми беше под две, правиха изследване за кариотип, което нищо не показа.
Сега ще правя трети опит в клиника в Истанбул. От Мемориал ми изпратиха  да попълня анкетна карта и изследвания, които са:
анти мюлеров хормон
estradiol
пролактин
fsh
изследване за тромбофилия
free T4
TSH
HBS-AG
ANTI HBS
ANTI HCV
ANTI HIV i-ii
RUBELA IGG
BLOOD TYPE
COMPETE BLOOD COUNT

Молбата ми е ако има жени с подобен казус да ме посъветват- каква може да е причината ембрионите да не се имплантират? Има ли допълнителни изследвания , които трябва да си направя за да се установи причината, освен посочените стандартни изследвания в листата на Мемориал? Ако причината е в лоши яйцеклетки- какво мога да направя за да подобря качеството им преди самата ин Витро процедура ? Консултирали ли сте се с имунолог преди процедурата?  Също и къде си пускате изследванията- аз следя TSH ПОСТОЯННО И НАВСЯКЪДЕ ДАВА РАЗЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ.

Здравейте,
Направете си пълен пакет изследвания за тромбофилия и също така направете среща с имунолог.
Успех следващия път. 😊

# 377
Ако се прави ПИД, ембрионите задължително са 5 дневни и винаги е замразен трансфер. При по-възрастни жени, както и при такива с предходни загуби, ПИД е силно препоръчителен. Ако бъде върнат ембрион с хромозомни грешки, то или трансферът ще бъде неуспешен, или бременността ще завърши с аборт, или още по-лошо бо се наложило прекъсването й по медицински причини.
Не знам защо лекарите не дават достатъчно информация на пациентите си - ако ембрионът не е изследван, е почти невъзможно да се разбере и изобщо да се направят смислени предположения дали трансферът е неуспешен, заради самият ембрион, или проблемът е другаде.

# 378
Здравейте.
Ще ми дадете ли малко разяснения как протича 2рия ден от цикъла в Истанбул, когато ви викат за преглед и започване на стимулация. Гладни ли отивате? Изследват ли се хормони, преглед прави ли се?
Как се организирате като цяло? След това на колко дни горе долу ви викат? Кога се заплаща процедурата?

# 379
Здравейте.
Ще ми дадете ли малко разяснения как протича 2рия ден от цикъла в Истанбул, когато ви викат за преглед и започване на стимулация. Гладни ли отивате? Изследват ли се хормони, преглед прави ли се?
Как се организирате като цяло? След това на колко дни горе долу ви викат? Кога се заплаща процедурата?

В коя клиника сте?

# 380
Здравейте.

В коя клиника сте?

Мемориал

# 381
Здравейте.

В коя клиника сте?

Мемориал

Всичко зависи от протокола на клиниката.Трябва някой който е
 в Мемориал да отговори.

# 382
Здравейте момичета, предстои ни първоначално посещение този месец и сме записали часове в Мемориал и при др Тургут. За колко време става резултата от спермограмата?
Първия ден сме в Мемориал, а втория при Тургут. Сега се замислих…Мъжа ми като даде материал първия ден, дали ще има резултат за следващия ден за консултацията при Тургут, тъй като там няма да има необходимото въздържание за въора спермограма😀 как процедирате с изследванията като ходите първоначално на повече от едно място?

# 383
Здравейте.
И тук и там като отидете на втори ден - гледат ви на ехограф и пускат и кръвни изследвания. В Мемориал не помня дали пускаха на 100% - пускат 2-3 пъти по време на стимулация. Няма нужда да сте гладни или жадни - няма връзка с хормоните. За плащането  не помня - питайте си кординаторите.

# 384
Към момичетата, които са правили ПРП в Аджибадем Маслак наскоро: може ли да ми споделите на кой месец след процедурата ви викат за стимулация и с какъв довод?
Когато аз правих викаха на 3ти, а моя близка беше този месец и я викат на 2ри цикъл и се изненадах.
Също така исках да попитам ако някой случайно има информация /не е по темата, за което се извинявам/ дали в някоя клиника в Турция правят операция за пролапс след раждане?

# 385
Момичета при зет има ли вариант за болничен от лкк евентуално, ако личната откаже да издаде. Някой ползвал ли е? Има ли варианти?

# 386
  • София
Към момичетата, които са правили ПРП в Аджибадем Маслак наскоро: може ли да ми споделите на кой месец след процедурата ви викат за стимулация и с какъв довод?
Когато аз правих викаха на 3ти, а моя близка беше този месец и я викат на 2ри цикъл и се изненадах.
Също така исках да попитам ако някой случайно има информация /не е по темата, за което се извинявам/ дали в някоя клиника в Турция правят операция за пролапс след раждане?

Да така е, сега искат на 2-рия цикъл след ПРП да се отиде на 2-ри ден за да видят какъв е резултата и ако всичко е на ред се започва със стимулацията.
Относно другото ти питане се обади на Бирсен тя е на ясно в коя клиника го правят и ще ти помогне с цени, организация и т.н.

# 387
Здравейте.
И тук и там като отидете на втори ден - гледат ви на ехограф и пускат и кръвни изследвания. В Мемориал не помня дали пускаха на 100% - пускат 2-3 пъти по време на стимулация. Няма нужда да сте гладни или жадни - няма връзка с хормоните. За плащането  не помня - питайте си кординаторите.
Здравейте.

В коя клиника сте?

Мемориал

Всичко зависи от протокола на клиниката.Трябва някой който е
 в Мемориал да отговори.
   Моят опит опит беше преди три години. Искаха ни на втори ден от цикъла около 10ч. Първо платих ме и след това започнаха, прегледах взеха ми кръв за хормони, дадоха ми рецепта за Гонал и още няколко лекарства... Като ме увери ха че ко не се налага да ги взема мога да ги върна,както и стана около 2ч.се прибрахме в хотела и около 5ч.получихме инструкции за дозата... Бяха решили Гонал 250 вечер около 18ч. Това беше следващите два дни не сме ходили. Почивка и шопинг. Няма страшно в добри ръце си😀

# 388
  • София
any_84, доста тежка история... Силно вярвам, че сте намерили правилния лекар и тази година ще Ви донесе безрезервно щастие!!! Късмет!

shushonder, и аз знам, че при проблеми при мъжа, ембрионите се чакат до 5-ти ден. При нас доктора беше категоричен, че ще ги чака до 5-ти ден, въпреки, че не сме с мъжки фактор. (За информация само - аз съм на 34 г. с изчерпан резерв).

# 389
shushonder а да разбирам ли, че трансферите са правени на 3ти ден ? Какъв ви е мъжкия фактор ? По принцип при сериозен такъв точно това се случва - ембриончета спират развитие след 3ти ден.. Така че ако си имала трансфер на трети може би самото ембрионче е нямало шанс заради мъжкия фактор. В Турция мисля че правят предимно трансфер на 5ти ден, точно за да проследят какво се случва (освен ако няма показания за трети ден).

Ние пускахме ДНК фрагментация след като и нашите ембриони спряха развитие след 3-4 ден, оказа се много висок процент, което си е почти нулев шанс за естествено.. и даже за инвитро ММ пие добавки и ще правим ТЕСА сега, за да извлечем материал от тестисите директно.
Да и двата пъти трансферите са правени на трети ден. Вторият път дори ми сложиха среда, за да подпомогнат имплантацията. Мъжкият фактор се повлия положително от таблетки FH PRO. В крайна сметка ембриолозите казаха,че яйцеклетките се оказали незрели но те ги контролираха като ми биха блокираща инжекция по така наречения дълъг протокол. Накрая казаха,че въпреки диагнозата мъжки фактор в крайна сметка тежестта е паднала върху незрелите ми яйцеклетки. Останалите ембриони са се развивали до 8-ми ден, но били много малки за да ги изследват и замразят ми казаха в НАдежда. Останах много объркана.
Забравих да споделя,че ни правиха и ICSI.
Сега точно попълвам анкетната карта в Мемориал. Струва ми се ,че много малко изследвания искат. Междувременно се обадих в Недежда и Щерев да ми дадат протокол и епикриза от проведеното лечение и нещо като доклад от ембриолозите- какво точно им е имало на ембриончетата ми. Дано ми дадат информацията.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 13:38 от shushonder

Общи условия

Активация на акаунт