Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 943
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
На нас в Аджибадем не ни дадоха ценоразпис. Написаха ни на ръка на листче някакви суми в лири, направи ни много лошо впечатление и бе от причините, заради които избрахме друга клиника. В нея цените ни ги дадоха в официален ценоразпис с обяснения, включително кое кога се плаща, кое се приспада - там обаче цените са в евро и не са споменали до сега за промяна в цената за тази година

# 361
И аз не мога да подмина поста по горе. Толкова много ми е познато чувството, което изпитваш сега. Изживяла съм  го с последния лекар, а именно прехвалената Персенска от Надежда. Че съм стара (аз съм на 38), ти си тежък случай (имам си добър АМХ), с твоя проблем почти няма забременели жени (аденомиоза, която в Турция казаха, че ще оправят) и това, го говори на мъжът ми, докато аз съм със свалени гащи в съблекалнята. Почти беше вкарала някаква интрига между нас, а може и това да целеше, не я знам. И други неща има но тук акцента е към вашия пост. Аз моето решение го взех точно благодарение на такива лекари. Това не са лекари, това са бездушни същества, които гонят количество, а не качество и разбира се парички и пациенти за тях и клиниката, където са. Няма смисъл да ти казвам, че ще отидеш в Турция и ще забравиш за България автоматично, само като видиш апаратурата, отношение и подхода. На прав път си! Успех от сърце и назад не се обръщай!

И аз съм с Вас! Прехвалената доктор Персенска ме агитираше да се откажа от единственото си ембрионче за да не регистрира неуспешна Ин Витро процедура. Просто да се откажа от шанса си!
Голям фактор е психологическата подкрепа. На моменти съм се чувствала дори виновна когато хората ми кажат- ти трябва да се успокоиш и нещата ще се получат. Е как да се успокоиш при такава липса на подкрепа от лекаря. За това момичета ми е много полезна тази тема и лъча надежда , който ми давате с информация за истанбулските лекари!

# 362
Напълно ви разбирам. А то нещата, ако ставаха с успокояване, нямаше да има инвитро клиники... Колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че следващата ни стъпка ще е в Турция.

# 363
Здравейте момичета, на кой ден от цикъла се прави ЗЕТ? Благодаря

# 364
И аз не мога да подмина поста по горе. Толкова много ми е познато чувството, което изпитваш сега. Изживяла съм  го с последния лекар, а именно прехвалената Персенска от Надежда. Че съм стара (аз съм на 38), ти си тежък случай (имам си добър АМХ), с твоя проблем почти няма забременели жени (аденомиоза, която в Турция казаха, че ще оправят) и това, го говори на мъжът ми, докато аз съм със свалени гащи в съблекалнята. Почти беше вкарала някаква интрига между нас, а може и това да целеше, не я знам. И други неща има но тук акцента е към вашия пост. Аз моето решение го взех точно благодарение на такива лекари. Това не са лекари, това са бездушни същества, които гонят количество, а не качество и разбира се парички и пациенти за тях и клиниката, където са. Няма смисъл да ти казвам, че ще отидеш в Турция и ще забравиш за България автоматично, само като видиш апаратурата, отношение и подхода. На прав път си! Успех от сърце и назад не се обръщай!

И аз съм с Вас! Прехвалената доктор Персенска ме агитираше да се откажа от единственото си ембрионче за да не регистрира неуспешна Ин Витро процедура. Просто да се откажа от шанса си!
Голям фактор е психологическата подкрепа. На моменти съм се чувствала дори виновна когато хората ми кажат- ти трябва да се успокоиш и нещата ще се получат. Е как да се успокоиш при такава липса на подкрепа от лекаря. За това момичета ми е много полезна тази тема и лъча надежда , който ми давате с информация за истанбулските лекари!
На мен точно Персенска ми каза да се откажа да си гледам живота и да не се занимавам с глупости. Според нея аз качествена яйцеклетка немога да образувам. Отидох в болница надежда , за да ми вземат надеждата, която в Мемориал успяха да ми върнат. Имам 2 от 1/4 яйчник замразени на 5ти ден ембриончета и чакам момента в който да отида за трансфер.

# 365
Индивидуално е, при предишни трансфери е било 17-20 ден. Последния ми беше на 28, което беше меко казано мноооого странно за мен, но пък успешно Simple Smile

# 366
Честито  Semana!Много се радвам за теб!

# 367
Попринцип си следят кога е овулацията и връщат ембриона на 3-ти или 5-ти ден след нея. И при мен се очакваше около 18-ти ден , а този месец отиде към 22 ден и беше успешно.

# 368
Sanssa, Semana15, честито и на двете! Чудесни новини, дано всичко е наред и имате успешен финал! Моят ЗЕТ този месец отива да е към 22 ден и това ме притесняваше, но като чета за вашите случаи, виждам че няма за какво.

# 369
Sanssa, Semana15, честито и на двете! Чудесни новини, дано всичко е наред и имате успешен финал! Моят ЗЕТ този месец отива да е към 22 ден и това ме притесняваше, но като чета за вашите случаи, виждам че няма за какво.
Аз до последно си мислех, че са се объркали или грешно са си записали датите 😀

# 370
Здравейте Борбени Момичета! Реших да се включа с моята история,защото за мен е полезно всеки да сподели и да намери най-правилното за себе си решение Simple Smile на 34години ми откриха рак на гърдата,начален стадий,минах през всичко-химия,лъче и хормонотерапия(имам положителен естроген фактор).Преди всичко замразихме 4 яйцеклетки,бях 2години и малко на золадекс.2021г ми разрешиха да спра всички лекарства и да опитаме опити за бебе,4месеца без успех по нормален начин,след това 3инсеминации при прехваления др Стаменов.Там ми беше и химията,за да може той и онколога да имат пряка координация…нищо такова,координация нулева в огромна част на БГ болниците.Всеки път за негов преглед чаках по 3-4часа,излизах от кабинета разплакана от отношението и от начина му на общуване Sad След 3та неуспешна инсе ми каза,че най-добре да събираме още 7-8 яйцеклетки,понеже ЯР е намалял и не се знае до кога…а ин витро с 4 замразени не искал да прави.При мен няма как силна стимулация да има,затова само с фемара,но той ми включи и естрофем и след като разбрах,че това е било противопоказно за мен,на същия ден приключих с БГ докторите Simple Smile Направихме консултация само др Тургут и му се доверих.Декември ми беше пункцията на 2яйцеклетки,които стигнаха до 5ден и замразиха.Едната е с добро качество,другата с не толкова:) ПИД не е правен,нямаме някакви сериозни доказани проблеми с мъжа ми и може би затова не ни и предложиха.Сега чакам трансфер(Дай Боже да оцелеят след размразяването) през Февруари.Не знам какво ми предстои,не сме правили никога,но усещам че там е нашето място-внимание,отношение,грижа за пациента и не на всяка цена максимална стимулация както в БГ.ЯР според техните стандарти ми е 0,4(тук в БГ  съойността е 1,9) успех на всички и нека 2022 ни донесе повече Пухкави финали.

# 371
Здравейте, Оксапар с рецепта ли се купува, или може и без, и каква чу е цената?

# 372
Здравейте, обръщам се за съвет към жените, които имат подобен на моя опит.
На 39 години съм, имам теоридит на Хашимото, но освен това сме диагностицирани по мъжки фактор. Имам два неуспешни Ин Витро опита- един в Щерев и един в Надежда.
И при двата опита се получават около 10 яйцеклетки, 4 ембриона. Първият път на фреш трансфер ми върнаха два, но нямаше регистрирана бременност, а останалите два спряха да се развиват преди замразяването им. При вторият опит отново имах 5 ембриона, от които един върнат веднага, без бременност и останалите 4 спрха да се развиват след трети ден. Не ми обясниха каква е причината ембриони с добро качество да не се имплантират. TSH ми беше под две, правиха изследване за кариотип, което нищо не показа.
Сега ще правя трети опит в клиника в Истанбул. От Мемориал ми изпратиха  да попълня анкетна карта и изследвания, които са:
анти мюлеров хормон
estradiol
пролактин
fsh
изследване за тромбофилия
free T4
TSH
HBS-AG
ANTI HBS
ANTI HCV
ANTI HIV i-ii
RUBELA IGG
BLOOD TYPE
COMPETE BLOOD COUNT

Молбата ми е ако има жени с подобен казус да ме посъветват- каква може да е причината ембрионите да не се имплантират? Има ли допълнителни изследвания , които трябва да си направя за да се установи причината, освен посочените стандартни изследвания в листата на Мемориал? Ако причината е в лоши яйцеклетки- какво мога да направя за да подобря качеството им преди самата ин Витро процедура ? Консултирали ли сте се с имунолог преди процедурата?  Също и къде си пускате изследванията- аз следя TSH ПОСТОЯННО И НАВСЯКЪДЕ ДАВА РАЗЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ.

# 373
Здравейте, обръщам се за съвет към жените, които имат подобен на моя опит.
На 39 години съм, имам теоридит на Хашимото, но освен това сме диагностицирани по мъжки фактор. Имам два неуспешни Ин Витро опита- един в Щерев и един в Надежда.
И при двата опита се получават около 10 яйцеклетки, 4 ембриона. Първият път на фреш трансфер ми върнаха два, но нямаше регистрирана бременност, а останалите два спряха да се развиват преди замразяването им. При вторият опит отново имах 5 ембриона, от които един върнат веднага, без бременност и останалите 4 спрха да се развиват след трети ден. Не ми обясниха каква е причината ембриони с добро качество да не се имплантират. TSH ми беше под две, правиха изследване за кариотип, което нищо не показа.
Сега ще правя трети опит в клиника в Истанбул. От Мемориал ми изпратиха  да попълня анкетна карта и изследвания, които са:
анти мюлеров хормон
estradiol
пролактин
fsh
изследване за тромбофилия
free T4
TSH
HBS-AG
ANTI HBS
ANTI HCV
ANTI HIV i-ii
RUBELA IGG
BLOOD TYPE
COMPETE BLOOD COUNT

Молбата ми е ако има жени с подобен казус да ме посъветват- каква може да е причината ембрионите да не се имплантират? Има ли допълнителни изследвания , които трябва да си направя за да се установи причината, освен посочените стандартни изследвания в листата на Мемориал? Ако причината е в лоши яйцеклетки- какво мога да направя за да подобря качеството им преди самата ин Витро процедура ? Консултирали ли сте се с имунолог преди процедурата?  Също и къде си пускате изследванията- аз следя TSH ПОСТОЯННО И НАВСЯКЪДЕ ДАВА РАЗЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ.

Здравейте,
Аз също съм с Хашимото от 7-8години. През всичките стимулации и трансфери съм си била с него. Това което знам е, че в Мемориал предпочитат да се пускат в една и съща лаборатория, за да има някаква съпоставимост на резултатите.
Ако ви притесняват тукашните резултати, пуснете при тях хормона. Цените са много по-високи от твзи в България. Останал ми е някакъв спомен от едни 60$ или евро, но не помня дали точно за тях става дума.

# 374
shushonder а да разбирам ли, че трансферите са правени на 3ти ден ? Какъв ви е мъжкия фактор ? По принцип при сериозен такъв точно това се случва - ембриончета спират развитие след 3ти ден.. Така че ако си имала трансфер на трети може би самото ембрионче е нямало шанс заради мъжкия фактор. В Турция мисля че правят предимно трансфер на 5ти ден, точно за да проследят какво се случва (освен ако няма показания за трети ден).

Ние пускахме ДНК фрагментация след като и нашите ембриони спряха развитие след 3-4 ден, оказа се много висок процент, което си е почти нулев шанс за естествено.. и даже за инвитро ММ пие добавки и ще правим ТЕСА сега, за да извлечем материал от тестисите директно.

Общи условия

Активация на акаунт