Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 096
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
Първа процедура в АБМ(без лекарства) беше 17400 лири,сега е 24 600,което е над 40% увеличение,а че лирата сега е паднала е факт,но ще се вдигне,както миналата година стана 😔 та увеличението не се усеща само в момента,според мен.
П.п. В София почти никъде не се продават лири 😡

# 346
Ох малей това е солидно увеличение 😳

Първа процедура в АБМ(без лекарства) беше 17400 лири,сега е 24 600,което е над 40% увеличение,а че лирата сега е паднала е факт,но ще се вдигне,както миналата година стана 😔 та увеличението не се усеща само в момента,според мен.
П.п. В София почти никъде не се продават лири 😡

# 347
  • София
Нещо се заблуждаваш, грам не е увеличено цената си е пак същата.
Преди 17400 лири по 0,20 = 3480лв
Сега 24600 лири по 0,135 = 3320лв

# 348
Нещо се заблуждаваш, грам не е увеличено цената си е пак същата.
Преди 17400 лири по 0,20 = 3480лв
Сега 24600 лири по 0,135 = 3320лв
Изобщо не съм аз заблудената… прочети внимателно какво съм написала-ти ли ще гарантираш,че лирата ще остане 14 ст? Миналата зима (декември 2020) също беше паднала до 15 ст,но увеличението беше 10%,а не над 40%.
Дано падне дори още,но много се съмнявам!

# 349
  • София
Точно това е цените се слагат януари мес за цялата година и риск печели риск губи.
Ако падне лирата те губят ние печелим, ако се качи те печелят ние губим.
Това не е увеличение, а просто са си коригирали цените спрямо януари миналата година да са същите, но че лирата падна в края на 2021г. те загубиха, а ние спечелихме. За 2022г. господ знае какво ще стане с лирата, но винаги едните губят, а другите печелят.
Лирата се срина от мес.10/21г. до 12/21г. беше кошмар последно взех лирите на 10ст. ходих през всичките месеци на процедури и стимулации, болницата работеше на пълна загуба, но не можеха да пипнат цените, защото са ги декларирали м.1/21г и има огромни глоби по техните закони. Затова годината изтече и те просто си коригираха лирите, но цента е пак същата грам не е увеличена.
Ако я увеличат трябва 1-ви опит да стане 40000лири тогава можеш да кажеш да увеличиха я с .....%.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 17:27 от pepita5

# 350
На нас ни казаха, че цените в Аджибаден ще се вдигнат след Нова година още като говорих с тях за първи път август месец. Това е политика на болницата явно. Вдигнали са ги обаче с повече според мен заради спада на лирата. То всички цени в Турция литнаха нагоре. Но това, което пепита5 пише е абсолютно вярно-за нас пак е същото в момента, защото спрямо лева лирата е паднала страшно много. Ще му мислим като се качи пак до 20ст. но това не се очаква скоро, поне така се чува. Дай боже да не се вдига-за нас ок но за турските граждани е ужасно това положение.

# 351
Дано не се задържате като мен в клиниката и хванете ниската лира 🍀🍀

# 352
  • София
Скъпа не си единствената и аз също като теб се задържах в клиниката имам преглед първичен, Плазмотерапия, 1 стимулация, 2-ра стимулация, цветна снимка, Хистероскопия и продължавам още една цветна снимка, махане на спирала и не зная още колко куп неща. На всички ни е трудно финансово изнемогваме, но какво да се прави като в Бг нещата са светлинни години назад. От зор сме отишли там само и само да си имаме дечица.
Дали сме много и още ще даваме, но поне да се случат нещата и най-накрая да гушнем по 1 бебче Hands Pray Flowers Four Leaf Clover

# 353
pepita5 чул те Господ!

Като се сетя, че аз мрънкам за втората стимулация и направо ми става лошо като я мисля.. а ти през колко си минала 😳 Дано тази година наистина донесе на всички ни така желаното чудо!

# 354
На нас ни казаха, че цените в Аджибаден ще се вдигнат след Нова година още като говорих с тях за първи път август месец. Това е политика на болницата явно. Вдигнали са ги обаче с повече според мен заради спада на лирата. То всички цени в Турция литнаха нагоре. Но това, което пепита5 пише е абсолютно вярно-за нас пак е същото в момента, защото спрямо лева лирата е паднала страшно много. Ще му мислим като се качи пак до 20ст. но това не се очаква скоро, поне така се чува. Дай боже да не се вдига-за нас ок но за турските граждани е ужасно това положение.

Така е .По жалкото е, че няма гаранция колко ще е лирата.Няма да е 14 ст или 12.ст  .Може да скочи и на 25ст
 А още по лошото е, че не може изведнъж да  се вдигнат пакетните цени  от ден за ден.Все пак хората си правят едни сметки и не може изведнъж да те шашнат с 40 % увеличение. Ако сте купили лири с  по високите цени, какво правим?Колко ще скочи цената за нас? .Опита може да излезе и 4000 евро.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 20:27 от Iris36

# 355
И при нас цените са в евро, дано ако се вдигне много турската лира, тази клиника да си преосмисли цените.. ако не, ще си загуби пациентите и това си е 😳

# 356
аз имам хистероскопия в БГ при Калчев и в Мемориал. От луната до земята или наобратно все тая.
Предполагам за втория трансфер ще ми е нужна пак и пак ще си е в мемориал.
Аз тук се замислих по един въпрос, реално при извадени и оплодени и замразени ембриони на едно котило 😂Сещате се
се получават нещо като близнаци бебета фактически ?
Какъв е шанса супер много да си приличат външно ?
Много пи стана интересно това

Може ли повече информация в какво се изразява тази разлика, тъй като аз съм с т-образна матка и ми предстои оперативна корекция при Калчев, но вече започвам да се колебая и дали направо да не я направя в Турция

# 357
Някой запознат ли е относно ваксините? Препоръчват ли ваксинация преди зет?
Да, препоръчват. Даже с един от разговорите с лекаря не съм сигурна, че разбра като казах че се колебая. Смисъл не ме разбра защо, погледна ме адски тъпо 😀
Там няма проблем и по време на бременност и по време на кърмене да те ваксинират. В Англия, също

# 358
  • София
Някой запознат ли е относно ваксините? Препоръчват ли ваксинация преди зет?
Да. На мен ми препоръчаха още преди да започна процедурата. Тогава сложих и първата доза. Втората я направих няколко дни след пункцията.

# 359
И на мен в двете клиники, в които ходих на първичен преглед ми препоръчаха да се ваксинирам. Казаха, че няма никакви разлики в резултатите им при стимулация. Препоръчаха ми Пфайзер.

Общи условия

Активация на акаунт