Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 866
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
Butterfly_Lilly- като се връщаме от Турция, считано от сряда, тази седмица ще се налага да представяме задължително пср+ваксина или пср+преболедувал през последните 180 дни ако не искаме да сме под задължителна карантина. Ако нямаш един от двата варианта и представиш само едно от трите задължителни неща, а именно- ваксина, преболедувал или пср, те поставят под карантина за 10 дни, а ако имаш само пср пак под карантина за 10 дни но имаш вариант да направиш след три дни нов пср и да ти отпадне карантината. Дано го обясних разбираемо. Аз още вчера писах имейла на МЗ, просто съм възмутена! Който иска нека и той пише, ще е полезно да ни чуят, все си мълчим и търпим. Да измислят друг начин, ние какво ли не преживяваме, а сега и това. Имат ли представа каква борба е с това инвитро и през какво минаваме?Такъв имейл им теглих, казах си всичко. Сега обмислям да обжалвам заповедта. Ще им плащам сто хиляди пср и ще стоя под карантина и няма да работя, няма да правя процедура, че те са неспособни да измислят вариант. Ние не ходим на почивка, ние се лекуваме в Турция, нали? Спирам, че съм бясна

Да, заради това се поотказахме от Турция, дори спряхме с процедурите заради този Ковид... Мина повече от година в объркване и чудене, лутане.... Някак загубих вяра в медицината като възможности, на които залагах, поради това, че закъснях с "поръчката" за бебе... Някак безсилни... Може ли да извадиш 90 яйцеклетки от 5 пункции, 68 зрели, 46 оплодени и да не стигнат до качествен ембрион...?! Без лечение на мъжа с Крюгер 3,5-4% в Бг, в Турция 1%...
За мен това количество и неуспех, говори за проспиване на нещо, някъде. Недоглеждане, а не само да говорят за възраст. Възрастта предполага не само липса на качество, но и  на количество... След като има, няма как да не се намери една качествена яйцеклетка, а дали сперматозоида е бил най-добрия генетично здрав, само с  ИМСИ?!.. С ембриони достигащи 5 ден...
Та, Турция не е вся и всьо... Аз отидох с голямата кошница, не вярвах, че ще имаме проблем с успеха... Но, факт... Сега в Бг...

# 451
Butterfly_Lilly- като се връщаме от Турция, считано от сряда, тази седмица ще се налага да представяме задължително пср+ваксина или пср+преболедувал през последните 180 дни ако не искаме да сме под задължителна карантина. Ако нямаш един от двата варианта и представиш само едно от трите задължителни неща, а именно- ваксина, преболедувал или пср, те поставят под карантина за 10 дни, а ако имаш само пср пак под карантина за 10 дни но имаш вариант да направиш след три дни нов пср и да ти отпадне карантината. Дано го обясних разбираемо. Аз още вчера писах имейла на МЗ, просто съм възмутена! Който иска нека и той пише, ще е полезно да ни чуят, все си мълчим и търпим. Да измислят друг начин, ние какво ли не преживяваме, а сега и това. Имат ли представа каква борба е с това инвитро и през какво минаваме?Такъв имейл им теглих, казах си всичко. Сега обмислям да обжалвам заповедта. Ще им плащам сто хиляди пср и ще стоя под карантина и няма да работя, няма да правя процедура, че те са неспособни да измислят вариант. Ние не ходим на почивка, ние се лекуваме в Турция, нали? Спирам, че съм бясна

Да, заради това се поотказахме от Турция, дори спряхме с процедурите заради този Ковид... Мина повече от година в объркване и чудене, лутане.... Някак загубих вяра в медицината като възможности, на които залагах, поради това, че закъснях с "поръчката" за бебе... Някак безсилни... Може ли да извадиш 90 яйцеклетки от 5 пункции, 68 зрели, 46 оплодени и да не стигнат до качествен ембрион...?! Без лечение на мъжа с Крюгер 3,5-4% в Бг, в Турция 1%...
За мен това количество и неуспех, говори за проспиване на нещо, някъде. Недоглеждане, а не само да говорят за възраст. Възрастта предполага не само липса на качество, но и  на количество... След като има, няма как да не се намери една качествена яйцеклетка, а дали сперматозоида е бил най-добрия генетично здрав, само с  ИМСИ?!.. С ембриони достигащи 5 ден...
Та, Турция не е вся и всьо... Аз отидох с голямата кошница, не вярвах, че ще имаме проблем с успеха... Но, факт... Сега в Бг...

А какво е лечението при Крюгер по принцип?Имси не е показател за намиране на добър сперматозоид.То е само по външни белези.

# 452

За мен това количество и неуспех, говори за проспиване на нещо, някъде. Недоглеждане, а не само да говорят за възраст. Възрастта предполага не само липса на качество, но и  на количество... След като има, няма как да не се намери една качествена яйцеклетка, а дали сперматозоида е бил най-добрия генетично здрав, само с  ИМСИ?!.. С ембриони достигащи 5 ден...
Deona,моля те конкретизирай за коя турска клиника става въпрос.Защото така нещата се генерализират(нещо като "всички са маскари").Аз лично съм изключително доволна за сега от д-р Тургут и за протокола съм на 43г. и сме с мъжки фактор,за който мисля също ни предложиха адекватно лечение.От всичко,което съм чела,същото,което се предлага и в САЩ за случаи като нашия. Затова моля те,бъди конкретна.

# 453
Няма смисъл жената са се конкретизира коя е клиниката.
 Не я нападайте, във всяка клиника в Турция има неуспели.
Факт е че никъде няма 100% успеваемост. Нормално е да има разочаровани...Но е факт и че турците са на светлинни години пред нас не само в обслужването, но и в медицината.
Аз не съжалявам за нито един лев изхарчен в Турция, но виж за България не мога да кажа същото.

# 454
Мен пък нито Ковид, нито карантина нито каквато и да е била сила би ме спряла да избера Турция пред България. За мен Турция преди няколко месеца беше нещо невероятно като възможност. Не бях ходила и на почивка там, не бях стъпвала никога там. Но сега съм толкова благодарна на съдбата, че ми показа, че има и други пътища. Ако някога ни се наложи да ползваме по-спрецифични медицински услуги за нас или наши близки, вече знам, че там има надежда и там има по-добро и успешно лечение почти във всяка сфера. Отписани тук онкоболни там ги връщат към живота. Какво сравнение да се даде повече от това? Дали ще имам успех в инвитрото-не зная, все още съм по средата но имам опит Плевен, в Бургас, Пловдив и София и въобще не може да се сравняват подходите, апаратурите, отношението и качеството на лечение въобще.

# 455
Аз само хубаво съм видяла, като отношение, среда, координатори, но резултат няма... Там бързо се случват нещата... Но дали се оглежда всикчо... Щерев - 1 опит - пункция-трансфер, Бахчеджи -3 стимулации, 2 трансфера и Аджибадем Маслак - 1 опит - ПРП, пункция, трансфер... Като техника, среда и отношение между Щерерв и Турция не видях... Просто след неуспеха в Щерев и намек за донор, при хубави показатели и АМХ, се насочихме в Турция...

Не е  фактор само Ковид, за отказа от там... Усилията са много, а резултат няма и Ковид е капака... За мъжки фактор за мен не се направи достатъчно... Показателя по Крюгер е показател за качество на спермата - морфологичен анализ или на външни показатели - глава, опашка...И ИМСИ при оплождането е само избор по морфология... В Геника направихме тест за дефрагментация, след четене тук и там,  оказа че сме с 27% дефрагментация на спермитата. Коментара на генетичката там е, че трябва лечение и намиране на здрави хромозомно сперматозоиди, за да има здрав ембрион...
Имам съмнения и ще искам хистероскопия, но аз, след всички тези неуспехи... При факта,че имам аборт на млади години, по желание... Явно на ехографа проблем не се вижда, но да сме сигурни...

Та, за тези пропуски говоря... След пореден неуспех, се правят някакви различни неща, нещо в повече - за сперма, за мен... Дооглеждат се, прецизират се... Това явно ние трябва да си предпишем и губим шанса за дете... Те опитват, без да видят историята, какво още трябва да се направи. Да опитаме, пък.... Със затворени очи, ако стане, стане... Иначе лукс, техника - да...

# 456
Аз само хубаво съм видяла, като отношение, среда, координатори, но резултат няма... Там бързо се случват нещата... Но дали се оглежда всикчо... Щерев - 1 опит - пункция-трансфер, Бахчеджи -3 стимулации, 2 трансфера и Аджибадем Маслак - 1 опит - ПРП, пункция, трансфер... Като техника, среда и отношение между Щерерв и Турция не видях... Просто след неуспеха в Щерев и намек за донор, при хубави показатели и АМХ, се насочихме в Турция...

Не е  фактор само Ковид, за отказа от там... Усилията са много, а резултат няма и Ковид е капака... За мъжки фактор за мен не се направи достатъчно... Показателя по Крюгер е показател за качество на спермата - морфологичен анализ или на външни показатели - глава, опашка...И ИМСИ при оплождането е само избор по морфология... В Геника направихме тест за дефрагментация, след четене тук и там,  оказа че сме с 27% дефрагментация на спермитата. Коментара на генетичката там е, че трябва лечение и намиране на здрави хромозомно сперматозоиди, за да има здрав ембрион...
Имам съмнения и ще искам хистероскопия, но аз, след всички тези неуспехи... При факта,че имам аборт на млади години, по желание... Явно на ехографа проблем не се вижда, но да сме сигурни...

Та, за тези пропуски говоря... След пореден неуспех, се правят някакви различни неща, нещо в повече - за сперма, за мен... Дооглеждат се, прецизират се... Това явно ние трябва да си предпишем и губим шанса за дете... Те опитват, без да видят историята, какво още трябва да се направи. Да опитаме, пък.... Със затворени очи, ако стане, стане... Иначе лукс, техника - да...

В АМаслак, цветна снимка, правиха ли?С нея щеше да де види има ли проблем в матката .А иначе спермограмата може да се оправи с добавки, които предполагам са ви изписали и микрочип за подбор.Предполагам са Ви предложили!?
Между Щерев и Бахчеджи, разлика няма кой знае каква, но с Аджибадем Маслак по скоро въобще няма база за сравнение.Мое мнение!

# 457
Deona ние също сме МФ, 49% фрагментация.

В БГ 2 години мотане.. нищо ни нямало.. с триста зора се случваха нещата и за всяко нещо сама трябваше да ровя и да ръчкам..  В Турция веднага предложиха инвитро и на първата стимулация само едно оцеля - 6ти ден бластоцист. Веднага предположиха мъжки фактор, заради спиране на развитие след 3ден, назначиха изследвания.. които пак направихме там. Въпреки добрата морфология и факта че не пуши, не пие, слаб е и се храни сравнително здравословно.. Направихме консултация с проф. Башар, откри и 4та степен варикоцеле (иначе в БГ андролога дори не го беше прегледал..) и заедно с д-р Тургут предложиха план на действие. Та сега след 3м прием на антиоксиданти и витамини (както е споменала и Iris36 това са добавки с цел да се намали поне до някаква степен ДНК фрагментацията, не е панацея и не при всеки има ефект), ще пробваме ТЕСА (надявам се да е идния месец 🤞🏼).

Явно наистина трябва да случиш на твоя лекар и въпреки че още не сме стигнали дори до трансфер, аз лично съм доволна от отношението, професионализма и плана за действие. Пожелавам на всички успех 🙏

# 458
Няма смисъл жената са се конкретизира коя е клиниката.
 Не я нападайте, във всяка клиника в Турция има неуспели.
Факт е че никъде няма 100% успеваемост. Нормално е да има разочаровани...Но е факт и че турците са на светлинни години пред нас не само в обслужването, но и в медицината.
Аз не съжалявам за нито един лев изхарчен в Турция, но виж за България не мога да кажа същото.
Joy Joy,извинявай но къде прочете,че нападам Deona?!?
Извинявам се,но само я помолих да говори конкретно от кои клиники е разочарованието й.
И сега ще се обоснова защо.Защото аз повече от година избирах къде в Турция да отида след поредното фиаско в Щерев (които ми обесняваха колко съм стара, след като само година и половина преди това бях родила дъщеря си от естествена бременност-живо и здраво дете).Е след като сама назначих ДНК фрагментация на мъжа си и тя излезе 67% !!!!!, проф.Тимева ме погледна тъпо и ми каза"Е той няма шанс и с инвитро,явно от мъжа ти е проблема ".Добро утро!!! Загубих половин година да им го обяснявам.
Но да се върнем на турските клиники,точно затова аз избрах д-р Тургут ,защото не исках да съм поредната на конвейера и да ме претупат.Исках лично отношение и индивидуален протокол за мен.Е, ние олеснихме доктора,защото сме изследвали всичко предварително,а и изчели доста(рано разбрах,че в тази борба трябва аз да търся и зная колкото може повече) и аз директо знаех,че в световен мащаб единственото,което може да се направи,за да се повиши шансът е тестикуларна екстракция на сперматозоиди и андрологът просто потвърди това.Не зная дали ще успеем при д-р Тургут(едва 2ри ден от стимулацията ми е), но знам че съм направила най-добрия избор и ако и тук не успеем то няма къде(най-малко пък в БГ).Извинявам се отново,ако съм засегнала някой,не съм искала.Успех!

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 23:42 от kremkaramel78

# 459
Пиша, пък който чуе, чуе. Турските клиники наистина не са панацея за всеки проблем. Трябва да отидете в клиника с насоченост към проблемът,който имате. С мъжки фактор и то сериозен в Бажчеджи е време и нерви и пари на вятъра. Те не са добри в мъжки фактор. Гарантирам с две ръце и едно сърце за проф. Башар, просто ной у човекът за мъжки фактор. Съпругът ми е с азооспермия( липса на сперматозоиди в еякулата) не морфология, не малко количество, а никакво количество. Благодарение на проф. Башар със 6- месечно лечение с мерионал и хориомон и микро тесе след това имахме извадени сперматозоиди за 5 опита. Имаме 1 дете и един замразен ембрион след пид. И още сперматозоиди за 4 опита.
Просто се поинтересувайте за вашият проблем кой лекар е най-добрият.

А за България- абсурд невъзможен за тях да се справят с такъв проблем.

# 460
Пиша, пък който чуе, чуе. Турските клиники наистина не са панацея за всеки проблем. Трябва да отидете в клиника с насоченост към проблемът,който имате. С мъжки фактор и то сериозен в Бажчеджи е време и нерви и пари на вятъра. Те не са добри в мъжки фактор. Гарантирам с две ръце и едно сърце за проф. Башар, просто ной у човекът за мъжки фактор. Съпругът ми е с азооспермия( липса на сперматозоиди в еякулата) не морфология, не малко количество, а никакво количество. Благодарение на проф. Башар със 6- месечно лечение с мерионал и хориомон и микро тесе след това имахме извадени сперматозоиди за 5 опита. Имаме 1 дете и един замразен ембрион след пид. И още сперматозоиди за 4 опита.
Просто се поинтересувайте за вашият проблем кой лекар е най-добрият.

А за България- абсурд невъзможен за тях да се справят с такъв проблем.
При нас проблема е същият. С ръка на сърце мога да кажа, че благодарение на проф. Башар съм бременна в 9ти месец. В България ни казаха, че аз дете от мъжът ми няма да имам.

# 461
По същия начин, на нас в България ни казаха просто да се откажем и ,че мъжът ми биологично дете няма как да има.

# 462
По същия начин, на нас в България ни казаха просто да се откажем и ,че мъжът ми биологично дете няма как да има.
mileneira,VDimitrova111 благодаря ви за постовете.Точно това се опитвам да обесня-В БГ никой специалист няма достойнството да си признае,че просто в тази област на медицината не сме на световно ниво(както и в почти всички др. области,но това е др. тема).И обвиняват : възраст,некачествени яйцеклетки(даже и при жени на 32-33г.),аденомиози,ендометриози и какво ли не още,но не и себе си.Жалкото е,че има хора,които им вярват и отиват на донорска яйцеклетка или сперматозоиди,а реално са имали шанс за свое биологично дете.
Уви,както ми казваше моята проф. докато специализирах"Не можеш да помогнеш на всички.Пациентът трябва да е достатъчно интелигентен сам да търси и да не се примирява с това,което му говорят." Постът ми е за тези,които в БГ са им казали да се откажат,не го правете преди да чуете мнение извън БГ.

# 463
Лошото е че фонда не финансира процедури в чужбина.. и така хората, които нямат възможност за самофинансиране, се оказват закотвени в БГ 🥺 А от друга страна БГ “експертите” нямат проблем да източат парите за всяка процедурка… Много тъжно ☹

# 464
Да, правих 2ра цветна снимка в Ехомар ли беше клиниката. Иначе имах от БГ... Там ни пратиха - няма проблем, не виждат да има...
Добавки изписаха в Бг, на един от прегледите, след всички тези процедури... В Турция не е имало добавки за ММ.
Микрочип - да, но мисля той също е за "красиви" спермита, не за хромозомно здрави...

Явно всеки гледа различно или въпрос на ситуации. Аз ако тр да избирам между Бахчеджи и АБ М, бих избрала Бахчеджи, като общо усещане и най-добър резултат, ако въобще е резултат 3,19 ЧХГ... Макар в АБ М да направиха повече неща, като ПРП, инжекция против контакции?! - венозно, вливка за НК клетки, инжекция в матката, вагинално /извинявам се за обяснението, но не знам как да го определя - дори не казаха какво е/... В АБ има малко неяснота, кое защо, как и къде отиват парите, без фактура и за какво. Как по веригата разбират, че аз съм платила за микрочип, като документ-фактура не ми е дадена?! Нали разбирате, че тези пари може да не се отразят в системата, след като няма документ, че е платено... И процедура може и да не се прави, която не виждате с очите си, като микрочип!!!... Исках епикриза, в която няма нужното инфо за напред... Общи приказки... За такава клиника - лукс, информацията за самата процедура, ембриони, реда, финансовата страна - трябва да са на нивото на интериорния лукс, а не са. Мъгла... За ембрионите за трансфер нямаше никаква информация, влезе един младок, измънка нещо и не донесе нищо, като документи, за разлика от Бахчеджи - снимка на ембрионите, качество, отговори на въпроси от ембриолога /като в Щерев/... Много ми хареса това, че в Бахчеджи говоря само с доктора, това на мен ми внася спокойствие и конфорт - приятелска атмосфера. Знаех всяка сума и процедура колко струва и за какво ги давам тези пари, с  касова бележка... Независимо от неуспеха, бих казала, че харесвам Бахчеджи и екипа...  И все пак нещо се пропусна, при толкова ембриони, при това достигнали до 5 ден...

Коментара беше общ, не против Турция, напротив. Споделям преживяното, за тези които започват, където и да са, да искат нещо повече, нещо различно, при неуспехи... Магията не всеки път става Simple Smile, медицински е хубаво да се защитят, обезпечат процедурите- хистероскопии, хромозомен подбор на здрав материал, преди оплождане. Поне спермитата са много, поне те да са гарантирано здрави... За яйцеклетките разбрахме че ги плюят, след определан възраст, но все една е имало здрава, явно е изтървана, с нездрав сперматозоид...

Общи условия

Активация на акаунт