Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 882
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Да, правих 2ра цветна снимка в Ехомар ли беше клиниката. Иначе имах от БГ... Там ни пратиха - няма проблем, не виждат да има...
Добавки изписаха в Бг, на един от прегледите, след всички тези процедури... В Турция не е имало добавки за ММ.
Микрочип - да, но мисля той също е за "красиви" спермита, не за хромозомно здрави...

Явно всеки гледа различно или въпрос на ситуации. Аз ако тр да избирам между Бахчеджи и АБ М, бих избрала Бахчеджи, като общо усещане и най-добър резултат, ако въобще е резултат 3,19 ЧХГ... Макар в АБ М да направиха повече неща, като ПРП, инжекция против контакции?! - венозно, вливка за НК клетки, инжекция в матката, вагинално /извинявам се за обяснението, но не знам как да го определя - дори не казаха какво е/... В АБ има малко неяснота, кое защо, как и къде отиват парите, без фактура и за какво. Как по веригата разбират, че аз съм платила за микрочип, като документ-фактура не ми е дадена?! Нали разбирате, че тези пари може да не се отразят в системата, след като няма документ, че е платено... И процедура може и да не се прави, която не виждате с очите си, като микрочип!!!... Исках епикриза, в която няма нужното инфо за напред... Общи приказки... За такава клиника - лукс, информацията за самата процедура, ембриони, реда, финансовата страна - трябва да са на нивото на интериорния лукс, а не са. Мъгла... За ембрионите за трансфер нямаше никаква информация, влезе един младок, измънка нещо и не донесе нищо, като документи, за разлика от Бахчеджи - снимка на ембрионите, качество, отговори на въпроси от ембриолога /като в Щерев/... Много ми хареса това, че в Бахчеджи говоря само с доктора, това на мен ми внася спокойствие и конфорт - приятелска атмосфера. Знаех всяка сума и процедура колко струва и за какво ги давам тези пари, с  касова бележка... Независимо от неуспеха, бих казала, че харесвам Бахчеджи и екипа...  И все пак нещо се пропусна, при толкова ембриони, при това достигнали до 5 ден...

Коментара беше общ, не против Турция, напротив. Споделям преживяното, за тези които започват, където и да са, да искат нещо повече, нещо различно, при неуспехи... Магията не всеки път става Simple Smile, медицински е хубаво да се защитят, обезпечат процедурите- хистероскопии, хромозомен подбор на здрав материал, преди оплождане. Поне спермитата са много, поне те да са гарантирано здрави... За яйцеклетките разбрахме че ги плюят, след определан възраст, но все една е имало здрава, явно е изтървана, с нездрав сперматозоид...

Честно казано винаги са ни давали бележка фактура при плащане.Микрочипа не е за красиви, предполагам не сте запозната .А  вие въобще искахте ли да ви правят, защото вероятно сте се отказали.Споменахте икси и нищо друго.Затова попитах.Ако усещането е Бахчеджи, то нека е така .Щом там ви е по ясно.Но помня ваше мнение и за Карликая при когото сте били доколкото си спомням.Ако ви е било добре там , явно сте сменили клиниката за нещо ново.По важно е да се чувстваме добре!

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 16:47 от Iris36

# 466

Бихте ли ми казали какво представлява този микрочип?

# 467

Бихте ли ми казали какво представлява този микрочип?
На страницата на Бахчеджи е описано от времето когато не го правеха .За моминта май, правят и то не при всеки и не често.

# 468
Да, правих 2ра цветна снимка в Ехомар ли беше клиниката. Иначе имах от БГ... Там ни пратиха - няма проблем, не виждат да има...
Добавки изписаха в Бг, на един от прегледите, след всички тези процедури... В Турция не е имало добавки за ММ.
Микрочип - да, но мисля той също е за "красиви" спермита, не за хромозомно здрави...

Явно всеки гледа различно или въпрос на ситуации. Аз ако тр да избирам между Бахчеджи и АБ М, бих избрала Бахчеджи, като общо усещане и най-добър резултат, ако въобще е резултат 3,19 ЧХГ... Макар в АБ М да направиха повече неща, като ПРП, инжекция против контакции?! - венозно, вливка за НК клетки, инжекция в матката, вагинално /извинявам се за обяснението, но не знам как да го определя - дори не казаха какво е/... В АБ има малко неяснота, кое защо, как и къде отиват парите, без фактура и за какво. Как по веригата разбират, че аз съм платила за микрочип, като документ-фактура не ми е дадена?! Нали разбирате, че тези пари може да не се отразят в системата, след като няма документ, че е платено... И процедура може и да не се прави, която не виждате с очите си, като микрочип!!!... Исках епикриза, в която няма нужното инфо за напред... Общи приказки... За такава клиника - лукс, информацията за самата процедура, ембриони, реда, финансовата страна - трябва да са на нивото на интериорния лукс, а не са. Мъгла... За ембрионите за трансфер нямаше никаква информация, влезе един младок, измънка нещо и не донесе нищо, като документи, за разлика от Бахчеджи - снимка на ембрионите, качество, отговори на въпроси от ембриолога /като в Щерев/... Много ми хареса това, че в Бахчеджи говоря само с доктора, това на мен ми внася спокойствие и конфорт - приятелска атмосфера. Знаех всяка сума и процедура колко струва и за какво ги давам тези пари, с  касова бележка... Независимо от неуспеха, бих казала, че харесвам Бахчеджи и екипа...  И все пак нещо се пропусна, при толкова ембриони, при това достигнали до 5 ден...

Коментара беше общ, не против Турция, напротив. Споделям преживяното, за тези които започват, където и да са, да искат нещо повече, нещо различно, при неуспехи... Магията не всеки път става Simple Smile, медицински е хубаво да се защитят, обезпечат процедурите- хистероскопии, хромозомен подбор на здрав материал, преди оплождане. Поне спермитата са много, поне те да са гарантирано здрави... За яйцеклетките разбрахме че ги плюят, след определан възраст, но все една е имало здрава, явно е изтървана, с нездрав сперматозоид...

Честно казано винаги са ни давали бележка фактура при плащане.Микрочипа не е за красиви, предполагам не сте запозната .А  вие въобще искахте ли да ви правят, защото вероятно сте се отказали.Споменахте икси и нищо друго.Затова попитах.Ако усещането е Бахчеджи, то нека е така .Щом там ви е по ясно.Но помня ваше мнение и за Карликая при когото сте били доколкэто си спомням.Ако ви е било добри  там , явно сте сменили клиниката за нещо ново.По важно е да се чувстваме добре!

Да платих за микрочип, без документ. Мина време, но си спомням гадното усещане, че не дадоха докуемнт... Как няма да искаме микрочип, в предвид на спермограмата... Отидохме за иновациите, които предлагат... Нещо ново, нещо в повече, което и направиха - ПРП на яйчници, микрочип - нов метод за спермитата, споменах по-горе и други манипулации. Сега се сещам - хормон на растежа... За микрочипа, разбира се, че съм чела. Основното е, че се доближава до естествения подбор на спермитата и не е агресивен, като центофугите или старите методи. Да,  избира и здрави, освен красиви спермита, с най-малко днк увреждане...
Пропуск, всички останали с ИМСИ и микрочип в АБ М, ако са го направили . Помня със сигурност,, че са ми отказвали докуемнт, ще си проверя пак за какво имам и за какво не.. Сега като се сетя, как съм дала тези пари... Ами нали за това съм отишла, да се случват нещата...
Определено усещането за там не беше ок, независимо от новите методи...

# 469
Здравейте,доста сте писали и смятам да се включа и аз, с всичко което се случи при нас в последно време. Вече сме в Турция. 3-ти ден от стимулацията. Всичко върви нормално за сега. Доволни сме и най-вече спокойни. Чувстваме,че сме в добри ръце. Преди това в Щерев 2 неуспешни опити напълно идентични. ( За протокола аз на 27г. ММ на 38г.) Стимулация,прецакване на многото яйцеклетки (15-16 за нищо не стават),тежка хиперстимулация, ММ с 3% морфология. Уж прилагане на ИМСИ,калциева активация. Само платени,НО не и приложени. Нито един Е за транфер, всичко на втори най-много трети ден загива. Накрая за сбогом ни казват търсете си донор няма да станат нещата. Ама кажете,че вие не можете да св справите, не че няма да се получат нещата!!! Андролога в Щерев и той без да е положил никакви усилия и никакъв план за действие. За донор сте,няма смисъл. От кое няма смисъл,да имаме собствено дете ли?!?! Има още много детайли,но няма да се впускам. Факт е обаче,че проф.Башар и д-р Тургут се хванаха за главата. Питат се, ако при всички двойки в Бг се прилага тези действие, как се случват нещата и забременяват жените? Както и да е. Още не сме успяли тук,надявам се и това да се случи. Тук в Турция спермограмата на ММ е с 1%морфология, както и дава малко количество. Направиха му се необходимите изследвания ( за тях в БГ не бяха и чували,понеже първо там пробвахме да ги направим) за да се прецени дали оплождането ще е с вадене на спермита от тестиса или еякулат. Доволна съм,че все пак нещо се прави и се действа. Това в Щерев не го видях, там пункциите се нагласяха не когато е твоят момент и когато фоликулите са ОК,а когато на докторката й е удобно в графика. Доволна съм и че дозата ми най-накрая е индивидуална за мен, а не съм на една и съща доза с още 10 жени, независимо че сме с коренно различни проблеми. Абе с една дума тук не съм на конвейера. Това е от мен за сега. Надявам се чудото да ни сполети този път. Спокойно ми е. Щастлива съм. И бих посъветвала всеки един който не успява, да потърси и друго мнение навън,преди да се е примирил,че няма да има биологично дете! Лека вечер!

# 470
Момичета, вие чували ли сте да правят инсеминации в Турция?
Каква е актуалната цена на спермограмата в Мемориал?
И тези които са ходили заради лоша морфология при мъжа, какви изследвания са искали ?
Благодаря

# 471
Здравей, относно инсеминациите не съм запозната. ММ прави спермограма в Мемориал миналият месец и платихме по спомен около 70 лв,просто не си спомням в лири колко беше. Заради лоша морфология направихме Кариотип и на двамата по 90 Евро. Блава Богу е нормален и при двама ни. Освен тези на ММ правиха трансректален ехограф и скротален доплер,но тези изследвания са конкретно за съмнение за варикоцеле и съмнения за запушени канали. Не съм сигурна дали има общо с морфологията. Изследванията са правени при проф. Башар. Двете струваха общо 280 Евро. Simple Smile
И тези които са ходили заради лоша морфология при мъжа, какви изследвания са искали ?
Благодаря

# 472
Благодаря
Здравейте,относно инсеминацията в Турция на мен ми направиха такава в Мемориал ,но ми я направиха просто защото беше настъпила спонтанна овулация преди пункцията.Относно цената на спермограмата по спомен е около 40евро в Мемориал.Допълнителни изследвания назначават само и единствено след направен преглед и спермограма при тях.

# 473
Здравейте,имам следния въпрос- прилагали ли сте при стимулация Генотропин и имаше ли ефект ? И каква доза са ви предписали?

# 474
  • София
В повечето клиники в Турция го прилагат, даже в някои е задължително.
Дозата за инжектиране зависи от дозата на самия хормон, например хормон 72iu дозата за инжектиране е 0,5мг. всеки ден до като продължава стимулацията ако дозата на хормона е 36iu се инжектира 1мг. всеки ден до края на стимулацията.
Питаш за ефекта от него - с лекарствата за стимулация които си поставяме качеството на Я се понижава, затова искат хормона на растежа да се инжектира успоредно с тях, защото той запазва качеството на Я такова каквото организма ги е създал, а другите препарати го стимулират.

# 475
Момичета, може ли да се отиде на снимка в  Echomar без записан час?

# 476
Здравейте, някоя да е започвала с лепенки климара преди стимулация? Имало ли е ефект при вас? Това ми препоръчват в Турция.

# 477
Здравейте, някоя да е започвала с лепенки климара преди стимулация? Имало ли е ефект при вас? Това ми препоръчват в Турция.
Здравей danaesd, аз бях с лепенки Климара.Почнах с 1 лепенка около 5 дни преди очакваната дата на цикъла(сменях с нова на всеки 48часа).Като идеята беше по този начин да се изравни размера на фоликулите ми.т.к. аз винаги имам разнородни фоликули и така при пункция половината яйцеклетки бяха незрели.Когато д-р Тургут ме прегледа на 20ти (2ри ден от цикъла) се видя,че фоликулите  са изравнени и растат едновременно На английски този подход се нарича estrogen priming,може да прочетеш повече в Google.
Сетих се да добавя,че използват този подход и при пациентки,които не са отговорили добре на стимулацията при предишни инвитро опити.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 23:39 от kremkaramel78

# 478
Здравей densest.Да,аз бях с лепенки Климара.Почнах с 1 лепенка около 5 дни преди очакваната дата на цикъла(сменях с нова на всеки 48часа).Като идеята беше по този начин да се изравни размера на фоликулите ми.т.к. аз винаги имам разнородни фоликули и така при пункция половината яйцеклетки бяха незрели.Когато д-р Тургут ме прегледа на 20ти (2ри ден от цикъла) се видя,че фоликулите  са изравнени и растат едновременно На английски този подход се нарича estrogen priming,може да прочетеш повече в Google.
Сетих се да добавя,че използват този подход и при пациентки,които не са отговорили добре на стимулацията при предишни инвитро опити.

Благодаря за отговора, при мен също той ми го препоръчва! Имате ли успех? 😇

# 479
Цитат на: danaesd
[/quote

Благодаря за отговора, при мен също той ми го препоръчва! Имате ли успех? 😇
Едва 3ти ден от стимулацията ми е и освен,че имам добър брой антрални фоликули,които както писах са с приблизително еднакви размери, с друго към момента не мога да се похваля.Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт