Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 362
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Слънчево утро и от нас!

Мартеа, аз вече няколко пъти давах чай от маточина, има успокояващ ефект и леко успива.На мен поне ми действа безотказно,уви,нямах същия успех при Преско.

Хомеопатията доста успешно се справя с разни дерматологични проблеми,може би е по-удачно,отколкото да се изпробват мехлеми с различен ефект, особено кортикостероиди,които са забранени за приложение върху деца. О,да, лекарите прекрасно знаят това.

За 1 седмица съм -3кг.  Много съм доволна1 Гуш, давай смело, няма да се предаваме!

# 196
  • Sofia
Ха добър ден и от нас, честито на имениците - Филиповците на Калина и Кукито. От днес започват вълчите дни, през тези две седмици не трябва да се работи, да се правят бебета, да се решат коси и други подобни Wink
Явно днес няма да стане срещата, ако иската де остане за петък, за колкото часа се разберем, хайде мами, да се видим докато не е паднал сняг. Сава спи в период от 12.00 до 15-15.30, всеки ден различно, но в този часови пояс. Дайте да измислим ако не ви е удобно в Патетата, поне кажете в коя част на София. Вчера си взех едно книжле с всички детски клубове и мога да направя справка за нещо конкретно.
Мартеа, браво за рекорда!!!
Айде лек ден  Hug

# 197
Сава спи в период от 12.00 до 15-15.30, всеки ден различно, но в този часови пояс.

подозирам, че следобедно няма да ги натъкмим. Теа спи между 1:30-2:30 до 3:30-5 - такъв часови пояс. Пък след 5:30 е вече тъмно. Освен сутрин, но пък повечето от майките вече работят. А събота? Или пък ще е трудно от гл. точка на по-голям наплив от празнуващи РД. Сложно е, не се наемам с организация.

Приспиването на Теа вече тотално ми взима (психическото) здраве. Наистина нямам нерви. Час и половина следобяд, час и половина вечер. Кандърми, подскачане в леглото, тръшкане, сумтене, премятане през глава, хапане, щипане, удряне. Непрекъснато трябва нещо да я занимавам, ужасно е неспокойна. Ни приказки, ни песни, ни мълчание - просот не успява да се успокои дори, за да ме чуе. Все едно не знам какво има в Дто. Накрая и снощи, и преди малко й креснах като идиот, а сега са тръшкам. От една страна вече нямам търпение за яслата, дано там поне успяват да я изморяват подобаващо. Просто е хиперактивна, нон стоп. Благородно завиждам на майките с кротки деца, аз се чуствам не просто като изстискан лимон, ами не знам като какво. В тази връзка, преди ми се щеше да имам породени деца или с 2, макс. 3 г. разлика, но в момента наистина не го виждам като вариант. Не толкова като финансови възможности и т.н., но аз наистина ще се побъркам - ако и второто е диване като Теа, да ми е жива и здрава, която не ще ни да спи, ни да яде, за поведението - ни се води, ни се кара - да не говорим, д..е да ми е яко. А фактът, че покрай това вечно недоспиване около нея, с мъжа ми се ужасно изнервени, вечно скарани и т.н., няма да го споменавам. Като я приспим с 300 зора в 11:30-12 просто няма да коментирам възможностите за личен живот Mr. Green Така че - за второ ние доста ще почакаме, живот и здраве.

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 15:42 от martea

# 198
Здравейте Майчета, ние с Митко след дълъг гаден период сме добре. Аз от утре започвам работа (нова), в банка, и съм малко объркана. Митко от 4 седмици не е ходил на ясла. След вирусната инфекция все си носи сополите, диагностицираха му наскоро атопичен дерматит. Той си имаше симптомите още от 1-месечен (малките пъпчици по лицето) и лишеи на свивките на крачетата, но в последно време имаше много кофти петна по лицето. Заедно с АД му бяха подути и клепачите та лекувахме псевдо конюктивит. Сега мажа само с Еxcipial хидролосион и 2-3 пъти ползвахме Тридерм.  В петък сме при кожната д-р Пешева за още едно мнение.
Митко се събуди и ме вика. До скоро

# 199
Здравейте, майски майчета!

Despina на една наша life среща ме беше питала дали влизам в майските темички и ето ме на .... Blush Искам само да Ви поздравим с Влади и занапред ще Ви чета и пиша.   bouquet

# 200
  • Sofia
Аз съм навита и за събота или неделя, както кажете. Ако решите за почивните дни няма проблем, мога да звънна и да запазя часове. Тогава предполагам ще ви е удобно и преди обяда. Кажете и се заемам.
Како Ивке, здрасти  Peace

# 201
Ами то нашето кожно проблемче е нещо акто атопичен дерматит, ама не точно, щото не е ясно изразено. До сега се борим с ексипиал и елидел по петната, но има едно на крачено долу до кокалчето с диаметър 1, 2 см, което просто не се влияе от нищо. Тъъъкмо позатихне и хоп той пак цъфне целия, в резултат това става все по-голямо и вече е яко раздрано и ща неща от днес го мажа с кортикостероид, за да завехне малко поне. Иначе ни изписаха и капки Фенистил докато премине обострянето.  Не ме преплювайте - на кожен сме ходили веднъж, педиатърката ни е в течение на нещата и днес сутринта се консултирах с друг кожен по телефона. Всички само по обяснение говорят едно и също, така че не виждам голям симсъл да размъквам дребния из града по лекари.

# 202
Добре дошли на кака Ивка и Влади!
Тиа, права си за лекарските мнения, но при Митко червените лишеи бяха точно под очите и изглеждаше страшно. Незнам дали си въобразявам, след като го прочетох, но Митко яде шоколад, фисъци а също и мед от около месец и кожните проблеми се появиха. Откакто спрях меда и какаото от 10 дни всичко утихна все едно не го е имало, останаха само белите петна от разликата в тена.
Днес отидохме на консултация и отложихме ДТК-то и полиото за Декември заради сополите и лееко зачервено гърло. Изписаха му Рибомунил (Мартеа, ти даваш ли на Теа от него?), а също давам Мултисаностол и Герисан...Моето дете за 2 седмици беше спряло почти изобщо да яде, явно и стомаха му се беше свил. Май го свързвам със 17-ти зъб. А мерките са му 11 500г / 84см.
 Е хайде стига толкова засега че изписах материал за 1 месец  Heart Eyes

# 203
Мартеа,искрено ти съчувствам за проблемното заспиване! Rolling EyesНадявам се нашия край да те е омаял и скоро да го посетите ,заедно с Теа,пък може и да се видим! Peace
Како Ивке,здрасти-на теб и Влади! Heart Eyes

Да се похваля-Данчо 4 ден е без биберон и като че ли това ще е момента.Стана неволно,когато бяхме уйкенда на почивка с мъжа ми свекървата ми излязла във входа да изпрати свекъра(тя гледа Данчо вкъщи като се налага) и се хлопнала вратата,а тя със секретна брава.Така,отишли си в тяхната къща-а там биба няма.Купили му някаква ,ама тя не е неговата....и така детето без биба!Та така.... Wink

# 204
  • Пловдив
Момичета,я да ви питам нещо! откакто спрях да кърмя Преско почти не приема мляко. Тъкмо бях въвела кисело мляко,доста хапваше-натурално или с бисквити, захар не съм слагала.Обаче изведнъж-край! След отбиването опитах с Нестле джуниър и Фризо 3, не ги и помирисва даже.Наскоро пробвах краве прясно мляко-същия резултат. Единствено приема малките плодови млекца-Данонки. Остава ми да наблягам на сирене и кашкавал, но моля за някаква идея за пиене на мляко!Може би друга марка или...Нека се включат и мамите на по-късно отбити деца, имали ли са проблеми с въвеждането на АМ? Благодаря ви! Hug

# 205
честито, ето Данчо вече е готов zа батко, не като Анди да пъха биберона си в устата на бебето Wink
момичета онzи ден гледах по тв. репортаж zа "курс zа братя и сестри", в него обучават бъдещите батковци и каки как да повиват, къпят, пренасят и т.н. бебето. включително ги водиха в родилната zала да им обяснят как точно ще се появи бебето. Според акушерките, които водят курса, по_тоzи начин децата се учат да се грижат zа бебетата и да не ревнуват.

при нас кожните проблемите zапочват или със ситни пъпки или със суха кожа, после като ги раzчеше стават червни като екzеми, а ако се отворят стават рани. Когато бяхме на плуване една такава екzема се беше инфектирала (тогава е необходимо и АБ кремче) и в продължение на 4_5 месеца ни правеше проблеми, тъкмо zарасне, анди я раzчеше и пак наново  Confused
Krisi_80 то това което си е иzброила, го водят като алергени, можеш да ги спреш временно и после да въвеждаш постепенно.

# 206
Криси, давам Рибомунил, приключихме с първия месец от схемата. Ще кажа отзиви като тръгне на ясла, живот и здраве.

Дидка, много ми харесва Търново! А пък от хълма на Арбанаси каква гледка към града има само, думи нямам.
Браво на свекито, и Теа е без биба, благодарение на моята свеки.

Кака Ивка, привет!

# 207
  • Пловдив
Мартеа,до преди месец имахме същите неволи-заспиване в 23-23,30 след дълга борба,почти всяка вечер рев и нерви,неколкократно будене нощем и ставане от сън в 6.30 #Crazy След това прочетох в една книга,че изтощението при децата дава парадоксална реакция. Вместо да се изморят и постепенно да загубят сили и да заспят,както е при възрастните, децата,колкото повече се изтощават,толкова повече се презареждат с енергия,докато наистина не си поплачат,за да почустват облекчение. Съветът на авторите беше:ако искате детето да става по-късно сутрин,преместете часът на лягане по-рано. Признавам си, отнесох се скептично предвид факта, че Преско просто нямаше час эа лягане. но направих следното: след баня и обличане към 20.00 му давам шишето с чай, гася лампата и лягаме с баща му до него на спалнята,той почва да се сърди,че не може да излезе от стаята,но никой не му обръща внимание,ние "спим",чак хъркаме и той накрая се качва и ляга между нас и заспива. В началото ни отнемаше повече време,но сега свикна и за 20мин е заспал.А аз се родих,понеже имам време и за себе си. Знам, че не е съвсем добро това,което постигна хме понеже създадохме нови лоши навици,но няма значение,с тях ще се оправям постепенно,по важният проблем е решен.
Успех!!!!!!

# 208
Включвам се на скорост, че нямахме нет една седмица ( #Cussing out ) и не съм изчела всичко, ама да взема отношение по някои въпроси Mr. Green

Сиска, мъжът ми е голям противник на бибероните, как пък се намерихме двамата такива с него, не знам Laughing
Казва, че ако го държи по един час на ден няма да има последствия най-вероятно, но иначе си пречи- променя захапката, не само зъбите се кривят. и разбира се, не винаги се случва, но се повишава вероятността от проблеми

Мартеа, и мойта госпожица е същата със заспиването. Сутрин става в 10-10.30, заспива от два до четири и вечерта до към 12-1ч. е чики-рики у нас Crazy Какъв ти личен живот, накрая като заспи само имам сили да се строполя на леглото Tired И аз не знам какво да правя с това, иска ми се да заспива по-рано, но пък по-рано като става ми е също трудно. Все ми се струва, че спи малко, обаче какво да я правя-явно на нея й е достатъчно. И тя започна вечер тия номера- върти се, разхожда се из стаите, скача по леглото, но аз като я видя такава я вдигам, докато не реши отново, че иска да спи.

Иначе ние  сме добре, затвърждаваме неползването на памперс Mr. Green Вече през деня и като спи не й го слагам, само нощем, даже две нощи изкара без памперс-единият път не се напишка, но втория път не удържа фронта  Laughing
И си купихме нов фритюрник, който се разглобява напълно и миенето му е песен Mr. Green

Благодаря ви за честитките за именния ден на Мишкаела  bouquet

# 209
Здравейте момичета, аз вече съм на работа и въобще нямам време да попрочитам. Искам да ви питам дали при някой се е случило подобно нещо: на Велко му расте горен кътник и вече прозира, но е черничък, та се чудя дали се е развалило зъбчето още преди да излезе и какво се прави в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт