Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 35

• 27 111
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Харитина е име на християнска светица. Името идва от гръцки и означава "благодатна". И друг път е коментирано в този форум.

Деспа, Деспина пак идва от гръцки и означава "владичица, господарка". Деспина е прозвище на Богородица. Имах съседка Деспа преди години.

# 61
Цанио   бг с италиански полъх Simple Smile

# 62
Камея, това ми звучи като Цаньо, ама майката е искала да изглежда по-дизайнерско Grin

# 63
  • Sofia
Благомир

# 64
Ростислав

# 65
От филма "Вчера" ми е известно това име. Не съм фен на имена, завършващи на -слав, но това име ми харесва заради героя. Grinning
От мен: Благодара, Зоринела, Емислав

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 02:30 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 66
  • пустинен пъпеш

Кирачка - видях това име в новините днес.
Срещала съм името във вариант Керачка-около 70-годишна

# 67
Да, и аз съм чувала Кера и Керачка, както и Керана, Кирана (има християнска светица с това име), но Кирачка не бях чувала.

Кръстили британче, родено във великотърновско село, Райко: https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10403198.

# 68
  • Sofia
Демитра

# 69
Да, и аз съм чувала Кера и Керачка, както и Керана, Кирана (има християнска светица с това име), но Кирачка не бях чувала.

Кръстили британче, родено във великотърновско село, Райко: https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10403198.

Много яко! Тая статия ще поствам във всяка тема, в която се спомене "Как ли чужденците ще ни произнасят звучните имена, въх"

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 20:16 от Threemafan

# 70
От бележка на вратата долу разбрах, че имаме съсед Богослов.

# 71
Миниавера
Велислава-Мария
Марияна-Кристина
просто Ели
просто Ани
и едно презиме Песова, чудя се как се казва бащата - Пес, Песо?

# 72
Прекрасна тема! Тамън втората братовчедка на леля ми по бащина линия ни съобщи, че ще си има рожба! 🌝
Та, мили дами и мадами (и неопронаунсите ги уважаваме), исках да ви питам кое е най-благозвучно от имената, които съм избрала, защото май се очертава аз да съм кръстница😊
- Ако е момиче съм избрала: Теофана, Марусия, Хариета, Светлозара,  Вангелуда, Цея (имам съседка на име Цея - много приятна женица🌹), Благомира, Малинка, Есмералда, Ценка.
- Ако е момче - Драгон, Ростислав, Парашкеф (на дядо ми<3), Трифон, Цекомир, Издислав?
Надявам се да съм ви дала някоя и друга идейка за имена! Приятна вечер от мен, че детето се заклещи в тоалетната🥂

# 73
Прекрасна тема! Тамън втората братовчедка на леля ми по бащина линия ни съобщи, че ще си има рожба! 🌝
Та, мили дами и мадами (и неопронаунсите ги уважаваме), исках да ви питам кое е най-благозвучно от имената, които съм избрала, защото май се очертава аз да съм кръстница😊
- Ако е момиче съм избрала: Теофана, Марусия, Хариета, Светлозара,  Вангелуда, Цея (имам съседка на име Цея - много приятна женица🌹), Благомира, Малинка, Есмералда, Ценка.
- Ако е момче - Драгон, Ростислав, Парашкеф (на дядо ми<3), Трифон, Цекомир, Издислав?
Надявам се да съм ви дала някоя и друга идейка за имена! Приятна вечер от мен, че детето се заклещи в тоалетната🥂

О, каква случайност!  Дъщеря на моя колежка се казва Теофана и не мислех че някога ще срещна името за втори път, но ето че и Вие Сте го чувала. Против името не бих имала, но онова момиче ме е изумявало с действията си... Така де възпитана уж ама с какви се хваща... абе не знам може такива да й прилягат. На галено съм чувала да я наричат Фани, на нея си й отива ама зависи много от човека.
Другото което е, Есмералда само за кораб съм чувала в близките 10 години, така че аз бих се придържала към съвременни имена.
А и моля Ви оставете Издислав да се казва единствено второто дете на Фики ако в бъдеще има такова.
Иначе интересни идеи, браво!

# 74
Витке / що за име/:laughing:- не си в тренда. Повечето от цитираните са си нормални имена, хеле пък Светлозара и Ростислав.
Яви се на поправителен- чела, недочела, и тя мнение пише.

Общи условия

Активация на акаунт