Mами в Италия - част 27

  • 22 657
  • 269
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 5 462
Донна ами айде де дай рецептите на сам !!Аз си укирам да правя разни ит. гозбички .Колкото повече рецепти си крадна от вас толкоз по добре !!Хаде очаквам рецептите с голямо нетърпение.

# 166
  • Мнения: 3 425
Вале,давай рецептата  Mr. Green

Eh,Markrit me izprewarila;)

Leka ot men otiwam da 6etam i da lqgam;)

# 167
  • Мнения: 5 462
Да от бързане да си прося рецептите .. чак съм изяждала някоя друга буква ..малии как съм го написала само ..направо не е истина.

# 168
  • Мнения: 764
Здравейте моми4ета не сам се изнесла,само имахме проблеми с компа ,наложи се да го изпразним от всякъде и да го пълним на нова сметка,голям ад Sadпреди това само блокира6е...
Сега изглежда е добре???Кой го знае,стари4ък е newsm78
Попро4етох от тук-от там,ние тук 1те 2 години правихме и елха и презепе,тази оба4е нали си имаме Киара 6те правим само елха и то кой знае каде 6те я вирнем та да не я пипа.За коледните и великденските обеди и ве4ери нямам някакъв съ6тествен проблем.Винаги правя това което е по на6ия си оби4ай и го нося у свеки.Тя приготвя техните си не6та и така се яде вси4ко от вси4ки.За коледа има пита с пара,за Нова година-баница с късмети и баклава,за Великден 6арени яйца и козунаци.Никога не са ми отказали не6то което аз съм правила.Неделя ние у свеки на обед не ходим,за6тото те ходят на вилата и си гледат там зелен4уците,ако ние преценим 4е ни се ходи там-ходим,ако не,ядем си у нас WinkДаже понякога се бъзикам с Фабио,4е хората се оплакват 4е само у свекитата ги водят,а аз..... CryТой вика да те водя ама никой няма там,и за ядене няма.... LaughingТа така.
Да ви се похваля,аз моята Киара я отбих,ми тези дни годинка 6те правимА и така 4овек може ве4е,стига и.А и взе много да ми бърка без ред в деколтето и ре6их 4е така не може да се продължава NaughtyСега ве4ер удря едно 6и6е с кисело мляко с бисквити и заспива/преди това е ве4еряла де Simple Smile/А и 4овек една свястна диета да заформи може....
Хайде,поздрави на вси4ки и пак 6те пи6а  bouquet

# 169
  • Мнения: 714
Донна ами айде де дай рецептите на сам !!Аз си укирам да правя разни ит. гозбички .Колкото повече рецепти си крадна от вас толкоз по добре !!Хаде очаквам рецептите с голямо нетърпение.

кои рецепти по-точно ви трябват, да ви ги пусна.

Паста с картофи на фурна? Лазаня със синьо сирене, тиквички и бешамел? Паста с кюфтенца на фурна? Паста имботтита?

Сега съм се запалила да правя паста а мано червена/цикламена Mr. Green тоест с пюре от варена барбабиетола в тестото и с рагу от калмари отгоре, гледах я по тв и ми се видя много лесна.  Mr. Green

# 170
  • Мнения: 6 167
Добро утро!
Вий сте луди с тази карбонара  Mr. Green

Ние Презепио няма да правим - твърде религиозно е, аз прием Коледа, по-скоро
като празник на Семейството и по-малко, като празник на Рождество.
Да се приготвя яслата е католическа традиция.
Но, това му е хубавото на празника - че всеки прави това, което му харесва!

Аз мисля нещо.... дали не можем да се стараем да използваме повече български думи?
Не го разбирайте, като забележка, наистина аз съм от последите защитници на кристалната чистота на езика  Crazy, има неща, които не могат да не се кажат на италиански, но, ... например 'чиполла в карбонара" разбирам какво е, но "паста имбонита" - не.
Също не разбирам много много " буко със каппери и масло в тиган.Станаха мозък!!!Придружено със варени картофи с ерба чиполина и малки лукчета печени ".

Просто понякога се чудя тоя порив на българите в чужбина да си учат децата на български така самоотвержено, а в др. случаи да използват итал. думи, за по-лесно. ( Едва ли някой парадира колко знае каква е думата за лук).

Моля, не ми се сърдете, просто за 1 година някак си не мога да дръпна толкова в езика и все още има неща, които не са ми ясни (независимо че преди няколко стотин години имам 4 доста задълбочени години в този език).

# 171
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Ами Лен4е,за ли4но на някой неЩа не им знам евентуалния бг превод и поради тази при4ина ги казвам на ит.

Пример : оссобуко е вид "пържола" ако въобЩе може да се наре4е пържола,но аз не знам как се превежда на бг.

ето го

СъЩото важи и за ерба 4иполлина:вид "подправка" .Не зная как се казва на бг,може би е разновидност на пресния лук,но е доста по тънко  Confused



За другите неЩа си права,когато има бг еквивалент може преспокойно да използваме него.
Имам една приятелка тук,дето като заговори ме хваЩа здраво нервата " .... апро4ото ти е неправилно..." или пък " не мога да джестирам пове4е тази ситуация"  Sick #Cussing out #2gunfire

# 172
  • Мнения: 714
ми преведете ми паста имботтита на български и ще започна да използвам българския еквивалент  Peace.

# 173
  • Мнения: 3 425
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЕТИТ;)МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ ТИ ПОЖЕЛАВАМ    bouquet 



ПП.Тия манджи от сутринта ли ги почвате еййййй  Joy С мъж с 2 дена,така 4е не ме чакайте  Mr. Green

# 174
  • Italia
  • Мнения: 4 492
ми преведете ми паста имботтита на български и ще започна да използвам българския еквивалент  Peace.

Ми може да се каже пълнена паста може би,не знам  Thinking

# 175
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Ами Лен4е,за ли4но на някой неЩа не им знам евентуалния бг превод и поради тази при4ина ги казвам на ит.

Пример : оссобуко е вид "пържола" ако въобЩе може да се наре4е пържола,но аз не знам как се превежда на бг.

ето го

СъЩото важи и за ерба 4иполлина:вид "подправка" .Не зная как се казва на бг,може би е разновидност на пресния лук,но е доста по тънко  Confused



За другите неЩа си права,когато има бг еквивалент може преспокойно да използваме него.
Имам една приятелка тук,дето като заговори ме хваЩа здраво нервата " .... апро4ото ти е неправилно..." или пък " не мога да джестирам пове4е тази ситуация"  Sick #Cussing out #2gunfire

"пържола с костен мозък"? newsm78 После Ще се пита Що е то, Щото аз в България не съм виждала такова неЩо. А за 4аст от подправките и голяяма 4аст от рибите, си нямам и понятие как се казват на български  #Crazy
Капери съЩо не знам, и кар4иофи, не съм виждала в България, може в последните години да ги има, ама имената им са ми неизвестни.

(така както и не знам как се казва 4убрица на италиански)

Аз съм от тия дето меШат езиците, понякога ми идва по_бързо италианската дума, или ми е по_то4на за това, което имам да казвам  Embarassed Twisted Evil

# 176
  • Мнения: 6 167
Хех, мисля, че идеята ми се схвана, благодаря  Wink

Тия пържоли аз не съм ги виждала изобщо.  Shocked
Благодарско за снимката, изглеждат мнноооого вкусно!

капери, карчофи , финокио е ясно
говоря за дръги неща и го разбира..ме.

Апропозито, отивам до супера да купя продуктите за Карбонарата и ще ги видя тия ... пърджолетки, продават ли се или не  Crazy

# 177
  • Мнения: 1 545
Честит рожден ден на Етото и от мен! Много любов, щастие и здраве!Ама сте едни, само разчовърквате апетита на човек с тия манджи! Вале, я кажи тази лазаня с тиквичките как става, че ме заинтересува....
У нас обикновено се яде едно ядене. Паста, или супичка, или някакво второ, със или без салата, и когато има - плод. Борис също е свикнал на едно ядене и десерт /плодово млекце най-често/, което беше малък проблем в детската градина, в началото категорично отказваше да яде второто, а си изяждаше само пастата /ориза/ и плода /плодово сокче/. Напоследък е посвикнал и яде всичко.
Аз паста не готвя, освен една - две рецепти, щото я готви Валтер. Не мога и да готвя по план, въпреки положителните страни. Така или иначе пазарувам наведнъж поне за седмица, и винаги си имам провизии от почти всичко, та рядко ми липсва даден продукт, така че заставаме пред хладилника, или пред "килера", и решаваме какво ни се яде.
Маркрит, точни цифри не мога да ти дам, но свеки има две къщи /втората е нашата/, и знам, че за нея се плаща повече ИЧИ отколкото за първата, от порядъка на 200 - 250 евро годишно.
Днес беше първото дело за развод на Валтер. Минало е всичко нормално, и второто е насрочено за 13 февруари. Така че сватбата се отлага за пролетта  Cry

# 178
  • Мнения: 191
Добро утро,
гледам отворили сте се на тема готвене....   chef
Права е amymommy, това е оригиналната рецепта за карбонара, другото са варианти. Ние също я правим така, като не винаги използваме "guanciale".
И в нас обикновенно се яде първо или второ, и като допълнение има или зелен4уци или салата. Само в неделя на обяд, се случва да се яде първо, второ и гарнитури, но пък на ве4еря, ако има такава, само плод или кисело мляко.
Децата, само в яслите ядат първо и второ , но пък порциите са по-малки, а за закуска имат или плод или мляко.
Маркрит, така е върху втората къща се плащат повече данъци.

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 12:25 от мамаx3(Vesna)

# 179
  • Мнения: 714
ми преведете ми паста имботтита на български и ще започна да използвам българския еквивалент  Peace.

Ми може да се каже пълнена паста може би,не знам  Thinking

а пасташутта?

Общи условия

Активация на акаунт