Mами в Италия - част 27

  • 22 660
  • 269
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 3 425
Аз искам да попитам как се храните вие и децата ви???В смисъл колко ястия имате в едно хранене?

Аз 1,2 и 3 не ги приемам някакси...и за детето гледам да е същото!

 newsm78

# 151
  • Мнения: 5 462
Я момичета да ви върна в темата за къщурките с едно въпросче - Как стои въпроса с два имота ?Примерно си имате един апартамент и в допълнение примерно къщурка на морето или в планината ?Имам предвид данъците по големи ли са заради това че имате второ жилище ?
Аз одобрявам до някъде подхода на Лени и Донна Воланте  относно предварителното меню , особено ако жената работи.По простата причина че се спестява време.Аз процедирам горе долу така с тази разлика че не правя съвсем точно и конкретно меню а пазаря един път в седмицата продукти основни и по тях си правя менюто за деня  .Примерно купувам пиле, риба, телешко , свинско месо .И всеки ден вадя от фризера това коеТо ми се е прияло в момента или от предния ден.Така хем има разнообразие хем си спестявам чуденките какво да готвя и с какви продукти .Запасена съм винаги с паста и консерви домати и други такива.Ами така де ако трябва всяка вечер след работа да търча прибирайки се по магазините то ще трябва да вечеряме всяка вечер в 22 часа.Определено се спестяват и пари .

# 152
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Аз искам да попитам как се храните вие и децата ви???В смисъл колко ястия имате в едно хранене?

Аз 1,2 и 3 не ги приемам някакси...и за детето гледам да е същото!

 newsm78

по принцип уж едно, като не броя евентуални гарнитури, зелен4уци и пр.,  но после малката си хапва я сирене, я салам и въобЩе каквото се завърти по масата го опитва.  newsm78

# 153
здравейте и от мен   Grinning Hug
искам да ви питам Confused  случайно да знаете някя страница със български детски песнички??  Simple Smile
 

# 154
  • Мнения: 714
Аз искам да попитам как се храните вие и децата ви???В смисъл колко ястия имате в едно хранене?

Аз 1,2 и 3 не ги приемам някакси...и за детето гледам да е същото!

 newsm78

Кала, зависи дали е обяд или вечеря, работен ден или уикенд  Wink
През работните дни детето яде на стола в училището(паста, второ и плодове), и аз ям на стола на летището, но обикновено или само паста, или само секондо и ако има хубава салата, плодове НИКОГА не ям за десерт, то са киселини, да не говоря  #Cussing out.
Вечеряме обикновено едно ястие със салата, избягвам да е паста.
Ако е обяд в събота и неделя, гледам първото да е някаква по-лека паста, напр. пасташутта или паста ал песто, ал тонно ... и после в зависимост от първото има и второ  Wink, ако е паста ал помодоро, има обикновено я кюфтета, я котолетте супер фини панирани и свежа салата винаги.
Ако пастата е богата (тип калабрезе с кюфтенца вътре, салам, варени яйца и т.н. имботтита ал форно или разните му там варианти меридионали, или пък лазаня), сервирам само свежа салата и евентуално малко моцарелла ди буфала като второ.
И кафееееее разбира се, кафеварката стои приготвена и като наближа края на салатата, само врътвам газта, чашите вече са готови  Wink по сладко не си падаме много, тоест десерт няма  Peace.

Лазаня с риба никога не съм провила, дори не съм опитвала  newsm78 ма то какво ли се чудя, тука в родата само лазание калабрези се ядат (рагу, салсича пикканте, яйца варени и нарязани на кубчета, сирене колкото вида може и т.н), а аз правя и една със синьо сирене, тиквички, доматчета и бешамел, става велика просто, няма гост дето да е дошъл и да не ме е питалза рецептата.
 Simple Smile

# 155
  • Мнения: 3 425
Етит,ето няколко,но не съм ги проверявала като качество всичките:

http://mish.otel.net/prikazki/ (оттук свалям с десен бутон и Сейв дЪ таргер Ас - иначе ми блокира)

http://www.dechica.com/ тоз не съм го разглеждала скоро!

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/409/57/  аз оттук съм сваляла!

Мерси за бързите отговори!

# 156
  • Мнения: 154
искам да ви питам Confused  случайно да знаете някя страница със български детски песнички??  Simple Smile

http://muzika.dechica.com/songs/songs1.htm

Погледни и тази страница - Интересна е  Grinning http://www.yes.bg/category.php?city=&cat=165

И още http://folk.bg/polymelodies/index.php?catID=504

http://www.index.bg/gsm/melos.php?sound=12&catg=14&title … F1%ED%E8%F7%EA%E8

# 157
  • Мнения: 6 167
здравейте и от мен   Grinning Hug
искам да ви питам Confused  случайно да знаете някя страница със български детски песнички??  Simple Smile
 

влез в наши деца има закована тема.


Момичета, аз купих първата коледна играчка на новия ни дом.
А така въщо се ориентирах за изкуствена елха 2м, много хубава.
Ще стои страхотно! Най-после да имам и аз голяма елха.
В София теснотия и никога не сме могли да разположим добре
елхата, но тази ще е просто като 5 пари в кесия.


Кала, аз правя едно нещо , но Д. винаги става и си взима сирене или нещо за 'дояждане'.
 smile3535 Като под 1 може да е и само супа. Махнах този навик на мама да ни храни със супа, после ядене.  Сега, като нарпавя някаква супа, Д. най-много да си вземе нещо после от хладилника и това е.  Няма второ. Обикновено редувам ( сега е по-студено, затова) 1-2 дена на обяд супа, 1-2 дена паста, 1-2 дена нещо друго. По-разнообразно е. Иначе бяхме зациклили в пастата на вски обяд и бях пред полулдяване.


# 158
  • Мнения: 2 427
Сонче в последно време не ме търси за готвене,нещо хич не ставам.
Миии,паста фролатаааа...
Може да я изпечеш предварително сам саминичка.Поръси я със захар за да се карамелизира леко отгоре.След това може да намажеш с крема пастичерата и:или да я украсиш с плодове на вкус(ягоди,малинки,къпинки,боровинки-може и от замразените.Може и с банани,ананас или семпло- скорца ди лимоне,нарязана на тънки финни лентички...),или да настържеш бял,млечен или фонденте шоколад отгоре.Ако избереш шоколадовия вариант може да гарнираш и с едро начукани ядки между блата и крема.Може и да ги карамелизираш и така да ги наръсиш отгоре...импровизирай.
Аз лично се въздържам да правя крема пастичера като пълнеж в сладкиш на фурна.Нешхто не съм фен.Предпочитам я свежа сочна и пухкава,като я печеш става една такава жилава,не ме кефи.
Да кажеш после какво си спретнала.
Кала ние не ядем така.Обикновено правя едно основно+салата.Примерно-пиле на фурна с картофи+селена салата с репички(изкуфели)
Или пилешка супа,омлет и доматена салата.
Вчера правих оссо буко със каппери и масло в тиган.Станаха мозък!!!Придружено със варени картофи с ерба чиполина и малки лукчета печени на фурна.

# 159
  • Мнения: 2 427
Мацки,нали не мога аз да си мълча и обичам да си казвам,аз карбонара не знам да се прави нито с вино,нито със сметана Joy Joy Joy Joy Joy.Аз карбонарата я правя само с яйце и панчета афумиката Crossing Arms Laughing.Нека да каже и Денисче как я приготвя.Нали рецептата е Лациале,аз я знам от моята приятелка романистка Elisabetta,която освен че е отлична готвачка е Романа до мозъка на костите Heart Eyes.
Не че твърдя че вашите рецепти не са вкусни,но не са карбонара.
Ей ви на оригиналната рецепта,ако сте решили да се придържате към правилата на кучината Лациале:
Ingredienti:
400 gr. di spaghetti, 120 gr. guanciale, 3 uova, pecorino romano grattugiato, parmigiano grattugiato, cipolla, olio d'oliva, sale e pepe.

Preparazione:
Tagliare a dadini il guanciale e soffriggere, unito alla cipolla affettata finemente, a fuoco lento in un tegame con l'olio d'oliva fino a colorire. Sbattere le uova intere in un piatto e, nel frattempo, lessare gli spaghetti in acqua bollente salata. Scolarli al dente e versarli nel tegame del guanciale; togliere il recipiente dal fuoco aggiungere le uova, una cucchiaiata di parmigiano e una di pecorino ed abbondante pepe. Mescolare bene, unire quindi ancora due cucchiaiate di parmigiano e due di pecorino, mescolare e servire in piatti caldi.

# 160
  • Мнения: 2 427
Фло току що мина и ме обяви за луда,като видя че ви пускам рецептата за карбонарата.
Вале,вие не хапвате ли често в неделя у свекито ти?
Аз да ви се оплача,много искам веднъж,поне веднъж да сме си ние двамата с Фло в нас на Коледа(готова съм и на една интимна Бъдни вечер,стига да сме си само ние двамата),да си украся хубава коледна трапеза,така както ме е учила мама ми,да приготвя различни коледни вкуснотии и т.н.
Невъзможно!Винаги Коледа със семейството!От как съм тук вярвайте не усещам коледната вечеря.25 човека от които всички говорят на висок тон в един и същи момент,подмятат се разни манджи непрекъснато над главата ти в чинийки за еднократна употреба.Натъпкваш се с 1000 вида антипасти прими секонди,терци,куарти куинти и незнам си още какво и това е!На всичкото отгоре винаги си стеснен от двете страни от лакти на ядящи хора,съседи по стол,щото в крайна сметка 25 човека са си цифра в нормална стая. Sad
После пристига Дядо Коледа,раздаде набързо подаръците и фестата финита.
Така е и за Паскуа.Искам,мечтая един ден да си останем в нас,да си боядисам яйца,да ги наредя в стъклена купа в-у слама,да направя козуначета и кифлички,да украся великденска трапеза,с хубава покривка,чинии и салфетки,да е приятно,да се усети настроението от празника. Sad

# 161
  • Мнения: 5 462
Сонче в последно време не ме търси за готвене,нещо хич не ставам.
Миии,паста фролатаааа...
Може да я изпечеш предварително сам саминичка.Поръси я със захар за да се карамелизира леко отгоре.След това може да намажеш с крема пастичерата и:или да я украсиш с плодове на вкус(ягоди,малинки,къпинки,боровинки-може и от замразените.Може и с банани,ананас или семпло- скорца ди лимоне,нарязана на тънки финни лентички...),или да настържеш бял,млечен или фонденте шоколад отгоре.Ако избереш шоколадовия вариант може да гарнираш и с едро начукани ядки между блата и крема.Може и да ги карамелизираш и така да ги наръсиш отгоре...импровизирай.
Аз лично се въздържам да правя крема пастичера като пълнеж в сладкиш на фурна.Нешхто не съм фен.Предпочитам я свежа сочна и пухкава,като я печеш става една такава жилава,не ме кефи.
Да кажеш после какво си спретнала.
Кала ние не ядем така.Обикновено правя едно основно+салата.Примерно-пиле на фурна с картофи+селена салата с репички(изкуфели)
Или пилешка супа,омлет и доматена салата.
Вчера правих оссо буко със каппери и масло в тиган.Станаха мозък!!!Придружено със варени картофи с ерба чиполина и малки лукчета печени на фурна.
Влади дай тая рецепта  оссо  буко и ...т.н. за такива като мен дето за пръв път чувам такова нещо.Може и да съм яла де ама да не му знам името ? И извинявай за ония ден дето та изкуших с карбонарата в неподходящ момент.Офффф и ти си като мен доста пощаливичка все ти се дояжда нещо с тази разлика (предполагам ) че аз и посред нощ съм ставала дето има една приказка за да си приготвя туй дето ми се хапва.
  Ама момичета никой не ми отговори на въпроса малко по горе относно къщичките ??Или пак не сте забеляза ли ?Айде Влади ти не знаеш ли ?

# 162
  • Мнения: 5 462
Аууу  Влади , верно ли в пласмасови чинии .Много странно особено за празник , но явно там в Италия са двете крайности или ползват често прибори за еднократна употреба и хартиени салфетки, покривки т.н. или втори вариант който на мен лично ми е познат и по приемлив а именно никакви хартиени салфетки, покривки и чинии пластмасови не само по празниците ами всеки ден..??? newsm78

# 163
  • Мнения: 3 425
Маркрит,аз не знам,ина4е щях да се изкажа!

Влади,моето вино е точно половин чашка и трябва да евапорираWinkНе го оставям въобще даже да ми мирише...само ей така да убие прасешкото на панчетата,даже с тази афумиката не виждам особена нужда да се слага,но аз си слагам,а и нали винаги я хапваме с бяло винце,така че винаги с аперативото отива и в панчетата малкоSimple Smile
Вече няма да сте сами,особено тази Коледа...ще си имате и един прекрасен ТеоWink

Лека от мен момичетаWink

ПП Влади,ся засгледах рецептата ...чиполла в карбонарата може някой да си слага,но аз не бих сложила ...иначе рецептат може да е много оригинална де!

Матричаната откога не съм правила...а сега и е времето!Аз запържвам лук и добавям панчетата.....когато порозовее всичко слагам домати и къкри около 40мин...сале е пепе куанто баста е виааааSimple Smile

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 23:25 от Kaлa(Bella13)

# 164
  • Мнения: 714
Вале,вие не хапвате ли често в неделя у свекито ти?

Аз да ви се оплача,много искам веднъж,поне веднъж да сме си ние двамата с Фло в нас на Коледа(готова съм и на една интимна Бъдни вечер,стига да сме си само ние двамата),да си украся хубава коледна трапеза,така както ме е учила мама ми,да приготвя различни коледни вкуснотии и т.н.
Невъзможно!Винаги Коледа със семейството!От как съм тук вярвайте не усещам коледната вечеря.25 човека от които всички говорят на висок тон в един и същи момент,подмятат се разни манджи непрекъснато над главата ти в чинийки за еднократна употреба.Натъпкваш се с 1000 вида антипасти прими секонди,терци,куарти куинти и незнам си още какво и това е!На всичкото отгоре винаги си стеснен от двете страни от лакти на ядящи хора,съседи по стол,щото в крайна сметка 25 човека са си цифра в нормална стая. Sad
После пристига Дядо Коледа,раздаде набързо подаръците и фестата финита.
Така е и за Паскуа.Искам,мечтая един ден да си останем в нас,да си боядисам яйца,да ги наредя в стъклена купа в-у слама,да направя козуначета и кифлички,да украся великденска трапеза,с хубава покривка,чинии и салфетки,да е приятно,да се усети настроението от празника. Sad

Ми не, Влади, не хапваме често в неделя у свекито, може би веднъж на 2-3 месеца. Като не ни канят, няма да ходя да се натрапвам я  Wink Явно от калабрези до калабрези има разлика. Ако ни поканят, отиваме, мамето сготвила вкусно (ама все едно и също бе  #2gunfire), или лазаня (типично неделно ястие), или паста алле полпеттине, или паста ал форно или с картофи (ако има желаещи ще дам рецептата, обожавам я), или със соттилетте, салам и разни такива хубости. За второ винаги има или нволтини ди майале, или котолетте. Те са много кротки и възпитани свекърите и братът и сестрата на Антонио, хапваме, пийваме кафенце, бъбрим после с чашка амаро в ръка и кой откъде е.
Същото и за Коледа, аз съм ги научила да има питка с монета, която се разчупва и разни такива нещица, а свеки приготвя разни рибни и постни ястия. После е приятно, защото се отварят подаръците и има шегички и смях, но в общи линии е много приятно и не е никак шумно. Никога не сме яли в пластмасови чинии.

Общи условия

Активация на акаунт