Mами в Италия - част 27

• 22 642
  • 269
  •   1
Отговори
# 135
Ама то  има и ненарязана панчетата...само,че ние видяхме опаковки джа нарязана и ни хареса!

Лени,много ли се педантична...всмисъл ако във вторник например ви се дояде нещо различно от менюто какво става???

Да, тоест, не е до педантичност. От няколкко седмици сме така и съм много доволна.
Знам какво ще ядем , от там идва списъка покупки, и така купувам това, от което имам нужда
Допълнително през седмицата купуваме само някакви малки лиготии, като Киндер Делиз, напитки разни и тн. Да ти кажа - родих се, а и пари се спестяват. Нямам агонии какво ще готвя пак и тн. Освен това можеш да планираш и по-разнообразни неща.
Понякога сменям, разбира се, да не сме в стол. Но като цяло вече 4та седмица съм с меню и гледам да го спазвам.

Ани, благодаря, че ми обяснихте за тия кубчета мръвки - винаги съм се чудила за какво са  Blush Освен карбонара др. какво е прави с тях?

# 136
Момичета, да ви попитам.
Вие купувате ли истинско коледно дърво, и ако да колко струват?
Д. семейство са странни хора и не правят украси, коледни дървета, играчки и тн,
но мен това малко ме засяга. Та, вече правя планове за къща и украси и искам да знам
как стои в-са с елхите.

Голямо шоу с миналогодишното ни коледно дърво:) В супермаркета до нас  продаваха завързани дръвчета и ние взехме последното, понеже адски ни дожаля. И като го развързахме, се оказа по-голямо от половината стая, така че внимавай:) После се разнесе една много силна миризма на смола, а игличките му изпопадаха на третия ден. Аз май тази година ще си взема някакви истински клонки..и така.

# 137
Ей, никой не каза за лазаня и то рибешка?!Аз не съм опитвала досега да правя лазаня,а от КООП я купуваме страшно вкусна  Crazy

Лени,супер е да се организира домакинството...аз единственото,което успявам да направя е да запиша колко съм похарчила без много глезотийки!За кубчетата аз за друго не ги ползвам!

Ани,и аз имам пропуски,но малко....но аз да си призная майка е арх.техник и доста обекти са минали през нас и аз понеже съм любопитна,но и на някое друго заснемане съм ходила  Flutter ,но и съм ориентирана в пространството...имена не помня много,НО лица и обекти много  Peace

Лека вечер от мен и успешна седмичка на всички   bouquet

# 138
Хайде, добро утро!

готово е.. почти...

# 139
Ама то  има и ненарязана панчетата...само,че ние видяхме опаковки джа нарязана и ни хареса!

Лени,много ли се педантична...всмисъл ако във вторник например ви се дояде нещо различно от менюто какво става???

Да, тоест, не е до педантичност. От няколкко седмици сме така и съм много доволна.
Знам какво ще ядем , от там идва списъка покупки, и така купувам това, от което имам нужда
Допълнително през седмицата купуваме само някакви малки лиготии, като Киндер Делиз, напитки разни и тн. Да ти кажа - родих се, а и пари се спестяват. Нямам агонии какво ще готвя пак и тн. Освен това можеш да планираш и по-разнообразни неща.
Понякога сменям, разбира се, да не сме в стол. Но като цяло вече 4та седмица съм с меню и гледам да го спазвам.

Ани, благодаря, че ми обяснихте за тия кубчета мръвки - винаги съм се чудила за какво са  Blush Освен карбонара др. какво е прави с тях?

Прави се също аматричана  Simple Smile Хайде момичета, обяснете за аматричаната  Wink

Лени, че аз съм само така бе  Wink Знам 1 седмица предварително какво ще се яде  Wink От опит  SunglassesЕстествено, че се пестят пари така, ама и време  Wink Аз като тръгна да готвя, така и така стоя пред печката, правя винаги по 2-3 манджи или поне втората и третата полуготови .... откъде време иначе  Sunglasses
Имам малка черна дъска в кухнята, където записвам свършили продукти и менюто за следващата седмица. Фактът, че мен перманентно ме няма в къщи изобщо не трябва да означава, че моето семейство ще яде сухоежбина я!
Купувам също така зеленчуци, които нарязвам на кубчета и ги слагам в кутийки и кутийчета в хладилника, надписани.
И спезата я правя в петък следобяд, селд като взема детето от училище ... няма хора, пък и без мъж пазарувам бързо. Няма да си губя цялата събота до обяд да се блъскам по супермаркетите я!

# 140
Добро утро и от мен,гледам Лени сложила джезвето Laughing.
Аз още не мога да се освестя,снощи си легнах доста късно,даваха един сладурски филм с Мишел Пфайфър и Брус Уилис по рете 4 в 11.
Да,определено много пари би трябвало да се спестяват с готово меню Peace Peace Peace.Аз като отида да правя спеза,винаги купувам безразборно уж с намерението да готвя еди какво си,пък накрая не го сготвям.Само че съм пробвала веднъж два ,еми като запланувам да готвя супа топчета пък ми се дояде паста рагу,едва я преглъщам тая супа,все в главата ми рагуто.
Фло може да живee по списък,все като го питам какво му се яде казва че му е все тая,каквото съм приготвила Confused.
Като с мусаката и карбонататата на Маркрит...ми като ми се дояде....въхххх Shocked

# 141
Аматричаната обаче се приготвя с панчета долче,nali?На мен пастата която най- много ми ядат италианците и за която най-много ме хвалят е арабята.Има едни чушки стерилизирани в ЛИДЛ,даже белени,с тях я правя-облизват си пръстите.Отдавна не съм правила,ето какво ще сготвя довечера  Bulb!

# 142
Таман се връщам от покупки ( по списък!), и се ядосвам на Лидл, т.е на другите вериги, че нямат печени белени чушки. Имат разни гриляти и нарязани и тн, но.. специално в ЛИДЛ трябва да ходя, защото едното ми ядене е панирани чушки със сирене и яйце. Нищо де, имал филанкишията време, ще иде и до ЛИДЛ.

Вале, твоето е по-съвършено от моето, но и аз харесвам планиране, систама и да ми е ясно, с оглед пестене на време. Чак толкова много пари не се спестяват, но има и здравословен момент, да не се разсейваш много много между рафтовете. Crazy

Абе, стана си живота различен, не е като в София да отварям хладилника и да се почесвам какво да му хапна и какво е сготвила днес мама.  Whistling Мисля, че ако удържа на тая система с менюто ще е много добре с оглед бъдещето... само позитиви виждам.
А няма 100% задължителност ( не сме на стол) - като прочета нещо по-интересно винаги мога да сменя!

# 143
Хей добро утро и от мен дами мами  bouquet

Владенце, какви са тез манджи рано сутрин мила, голям си изкусител Ша знаийШ Crazy Ина4е да кажа, 4е про4етох за свекървиЩето ти и ми стана много мъ4Но, хем си бреми, хем Ще те ядосват. Отсвири ги, като никой не го е грижа как се 4увстваШ ти, бъди егоист и мисли предимно ( само) за себе си и беб4о, дето Ще се появи скоро. никакви ядове моля Naughty

Лени гледам се е погрижила за закус4ицата...ми аз само си я гледам жално Wink
Пък за готвенето: аз съм голям фен, доставя ми удоволствие. Даже сега, за първи път в живота си готвя, без да ям ( на салати съм) и пак ми е приятно, като виждам Вал как "уважава" трапезата Heart Eyes СъЩо не планувам какво Ще готвя: импровизация предимно. Само за по специалните неЩа се подготвям предварително. естествено, ако работех, Щях да готвя от напред...

Макдирок4е, как ви мина уикенда, разкажи моля Wink ИзобЩо как са ни бремитата: Пиколин4е, Клеми, morgause ...НА Бимба и Влади съвсем малко им остана. Heart Eyes

Аз униЩожих 2 кг. за 2 седмици...остават оЩе толкоз. Ей ви и малко сним4ици на мойта госпожица : http://good-times.webshots.com/photo/2522908480093247097fmLoFz

Отивам в градината с Рая, до по късно   bouquet

# 144
Денисче,голяма е сладурка Райчето!!!Ама вие със сини очички ли сте?
И ние имаме такава шапка на джудженце,взех я от Бенетон тук.Има доста хубави неща,но продавачките са невероятни кучки и съм се заканила никога вече да не стъпя там.В Аучан има един,там чте ходя че са големи сладурки персонала и ти е кеф да пазаруваш.
Десинко,исках да те питам,аз съм взела доста неща които започват от 3 месеца нагоре.Особено връхните ми дрешки всички са за 3 месечно бебе,няма по-малки размери.Та се питам дали не направих лошо,защото имам вече доста пуловерчета и жилетки от по-плътните(вълна с акрилико)и си мисля дали ще успэм да ги носим(декември-януари-март-април са 4 месеца)или когато ще ни стават вече ще е топло и ще са неподходящи като облекло.И бельо имам доста от това което е за 3 месеца,но бельото толкова не го мисля.Защто мислих мислих и си викам,ми ако се роди някое 4 килограмово бебе бельото за 0 месеца трябва да го хвърлям.
Вие колко килограма бяхте и какъв размер дрешки ползвате?

# 145
Влади, мисля, 4е добре си направила за дреШките: във вси4ки неЩа за 3месе4ни 4ове4ета може спокойно да си влезе и съвсем малко беб4е новородено.

Аз ли4но, освен 1 или 2 бодита, ниЩо не съм купувала за новородени. Като видях в Овиессе, 4е има неЩа от 2 до 4 кг и направо #Crazy За мен е излиШно. Ина4е Рая се роди 3кг. и 100 гр. И от на4алато си беШе с дреШки от 0 до 3 месеца. е, бяха и малко Широ4ки... сега е на два месеЦа и ве4е не се побира в пове4ето неЩа, Щото е дълги4ка Heart Eyes

Та според мен добре си направила Hug

А пък о4и4ките са ни между сини и сиви, понякога преливат и в зелено (моите са зелени) Grinning

# 146
  • Italia
Абе хора,какво сте го ударили на манджаре оЩе от сутринта ,ни вЪ е срам Crossing Arms Wink

Карбонарата я правя така: пан4етта дол4е ( пробвала съм и афумиката,но тази по_ме кефи ),нарязвам я на тъни4ки малки иви4ки.Преди я правех на куб4ета,но неЩо стават доста твърди.В тигана за 3_4 минути със скилидка 4есън и две три капки олио. Оставям я сравнително морбида а не да се изсуШи и да стане на камък.
През това време разбивам две яйца (преди слагах и един жълтък ама неЩо взех да си го спестявам напоследък ),слагам малко сметана за готвене,4ерен пипер,малко настъргано пармиджано. Сместта трябва да е гъста като боза а може и малко по...
Сварявам спагети ( най_4есто с тях я правя ) или пък онзи ден за разнообразие сложих фузилли,изцеждам от водата,прибавям яйцата и оставям малко на котлона ако трябва така,4е соса да се "втвърди" малко.После разсипвам по 4иниите,слагам отгоре пан4етата,поръсвам пак с пармиджано и......кльопам. Blush

Денис4е,добре съм,благодаря. Hug
Ти си страхотна,бе.Раето е оЩе толкова мъни4ка а ти си ве4е по4ти в идеална форма.Как успя ? Малката бонбонка е страШно готина на снимките,да и изпапам жълтата Шап4ица  Blush и изглежда много кротко и спокойно беб4е Heart Eyes Със сини о4и ли е или така ми се е сторило  Blush

Владе,я дай малко свободно на фамилията и си глей кефа,тумбака и Фло. Кво си тръгнала да им правиШ евала пък те да ти върШеят по_главата. Оте.и ги за известно време,не стъпвай там и казвай твърдо ,но лЮбезно НЕ на вси4ко. И на важното: не се нерви. Naughty Кво е виновно Теодор4е та то да отнася нервата накрая. Ай сиктир  Crossing Arms Нали и майка ти идва сега,дай им свободно за неопределено време. Naughty
За влагата не зная какво да ти кажа ама си е кофтаж,пък и с малко беб4е съвсем  Confused

Лени,как я правите тая гимнастика и ти и Валя с тези план графици и менЮта. При мен таков момент НЕМА. У нас е малко като в ресторантите:готвя по желание на клиента  Twisted Evil Купувам определени неЩа и после мъжа ми си избира въз основа на продуктонали4ността и манджата и така. Twisted Evil

Дани,зна4и си имаШ помоЩница ве4е. Блазе ти. А отдавна се каня да те питам:децата разбират ли арабски? Вие на какъв език говорите в къЩи ? А на бг говориШ ли им?

Кал4е абе при вас зимата студено ли става много? Не е ли по_мек климата заради морето ? newsm78

Само Вески мернах на хоризонта:къде се затрихте вие,мадам ? Как сте в къЩи?

За свекитатата станало на въпрос,гледам. Аз преди живеех близо до моята и беШе кофтаж,заЩото ми се изтърсваШе в къЩи,когато и е кеф и без да предупреждава.ХОдехме у тях на обяд и събота и неделя а понякога и в неделя ве4ерта. Crazy С те4ение на времето неЩата поулегнаха,преместихме се малко по_дале4,те си продадоха колата и сега се виждаме,когато аз реШа  Twisted Evil Ходим 4ат пат на обяд,но доста рядко ве4е и по_скоро се вястваме в неделя ве4ер,когато останалата 4аст от бандата ( зълви,зетове и деца ) се е разотиШла и е по_спокойно.
И аз като цяло гледам да казвам ДА и после да си правя квот си искам само мир да има и понеже гледам и вълка да е сит и агнето да е цяло,дипломати4на го раздавам.
За водене по болници и доктори,рехабилитации и тям подобни няма да отварям дума,аз винаги съм дежурната. ДъЩерята,на която и гледат децата по 25 4аса в деноноЩието не слизаШе една супа да свари на майка си,когато свеки беШе болна на легло а живееха в съседния вход. Абе моля ви се....  Crossing Arms Ама благодарност не искам и не 4акам. Могла съм да го направя,искала съм,заслужавали са,направила съм го. Толкоз по въпроса. Crossing Arms

# 147
Ей ме на и мен!

Рая каква е кукличка;)Да не си я заплюваме от сега ахахахахаах
Много хубави дрешки имате...абе за момичета има по-красиви неща  Rolling Eyes

Влади,аз бельото(бодитата) основно от Овиес съм купувала и аз кат теб 0 почти нямах!

Милена,мека е зимата,но духа един почти постоянен вятър бррррр температурите падат до 4-5 градуса мах дневна...не е чак толкоз топло...но сняг няма,само препръсква 1-2пъти(не се задържа) в най-студените вечери!

Лека вечер;)

# 148
  • в едно миланско село
Ей, никой не каза за лазаня и то рибешка?!Аз не съм опитвала досега да правя лазаня,а от КООП я купуваме страшно вкусна  Crazy

Не знам каква рибна лазаня има в Кооп, заЩото аз не съм купувала. Когато готвех  Confused, аз правех неЩо от този род като пълнеж : няколко sogliolе сварени на пара и обезкостени и сварени броколети, вси4ко се пасира, прибавя се беШамел и подправка на вкус и се действа като за обикновена лазаня. Може да се прибави и сладко къри за цвят, а е особено ефектна манджа, ако се намерят 4ерни кори за лазаня (обработени с неро ди сепия), на мен ми ги приготвяШе свекърва ми, ама първия път и стана лоШо като и казах к'во смятам да правя Laughing
Ще погледна дове4ера то4ната рецепта, да не повлека някой.  Rolling Eyes

# 149
Едно салве и от мен   bouquet

Рая е страхотна кукличка, пупу, да кажа и аз  Heart Eyes

Някой питаше за къщата ... в зона север-запад се намира, извън Милано, но семпре в провинча ди Милано. До нас е Тичино и поради голямата близост с природния парк сме екологична община. За ориентир, в посока Торино и Малпенса  Crazy

Влади, знам те, че си спец в готвенето и сладките лакомства, купих паста фролла и крема пастичера и искам да извъртя нещо интересно, да имаш некоя идейка  Crazy

И аз карбонарата я правя долу-горе като Макдирокова  Peace

Някой писа за менюта и готв. планове за седмица напред. При мен такова нещо е немислимо, аз обичам да импровизирам и выобще не знам какво ще ми дойде като идея в последния момент  Flutter Друг е въпроса, че често готви мъжо или оък излизаме ненадейно в последния момент.

.... аз имам доста задачки и работи за мислене напоследък, иначе, почти нищо друго като новост при нас.

Поздрави на всички и много положителни мисли на бременелките ни  Hug

Общи условия

Активация на акаунт