Mами в Италия - част 27

• 22 638
  • 269
  •   1
Отговори
# 120
.Само че сега нали почнахме да измерваме влажноста по-сериозно заради бебето и нещо заочнахме да се притесняваме.Не че преди не сме забелязвали влагата,напротив,дори миналата година си взехме деумидификатор,ама сега нали чета в интернет повече за бебетата,за средата и за разните му болести и съвсем пощурях
quote]

Спокойно Stop
Нашата квартира сьщо е влажна, хем сме и на брега на морето, то кьде ли няма влага...пьк детето си расте здраво,да 4укна на дьрво. Умидитата наистина е кофти фактор, но смятай проблема половината за решен, деумидификаторето си казва думата.
Колко литра вода сьбира за денонощие деумидификатора? Лятото когато не се диша от влага сьм изхвьрляла за денонощие и по 4 литра #Crazy
А сьседките досаждат ли ти да им сьбираш водата , за да си я слагали в Ютиите...? Мен това ме изуми в на4алото Laughing

# 121
А сьседките досаждат ли ти да им сьбираш водата , за да си я слагали в Ютиите...? Мен това ме изуми в на4алото Laughing
Това пък защо? Да не би да е понеже тази вода е без варовик, а от чешмата водата е много варовита? newsm78
P.S. Радвам се да те видя  bouquet

# 122
Това пък защо? Да не би да е понеже тази вода е без варовик, а от чешмата водата е много варовита? newsm78
P.S. Радвам се да те видя  bouquet

Heart Eyes
Ми за това, я.Но пред вид цената на туба от 2  литра е направо смешно...но така е, който знае цената на парите, той ги трупа... Laughing

# 123
Какъв обяд бе,гладя,гладяааа...
Вижте,аз мисля че съм много добър човек,до сега съм се отнасяла човешки с тях,за каквото са ме помолили е било свършено на минутата,само че сега си давам сметка че съм била страшно тъпа да го правя.Децата на сестра му не излизаха от нас,както съм ви казвала цяла година ги гледах и ако не бях забременяла сигурно още стях да го правя.Като се местеха в нова квартира,ходих да им помагам два дни,да се товаря като муле.Мамам му като се разболя и като се оперира всеки ден в болницата съм кибичила(за разлика от другите жени които се гледаха сами),след това като излезе от болницата в тях по цял ден кибичех,да и чистя къщата,че да и мажа петичките с крем че се биле напукали,че да сготвя за нея и за свъекър ми,че и барабар с това да гледам децата които сестра му оставяше у майка си,че и те с мъжа си идваха да обядват у мама си,нали съм сготвила.Та после колко пъти до Торино съм я хващала за ръчичката да я водя по лекари и по болници и къде ли не щеш,щото щерка и видиш ли не познавала Торино добре.Сякаш не може да пита.
За морето да не говорим колко ми е писнало баба и дядо да си вземат внучетата за месец"да ги гледали"а ние с Фло сме 24х детегледачки...
Сега не само че на мен никой не ми помага,ами даже не звънва телефона да ме попитат как съм.Не си спомням точно какво бяха подхвърлили ,ама нещо в смисъл че е важно внука им да е добре,аз не съм била важна.
Вярно ,в последно време съвсем ми избиха балансите,ама това е защото просто мен никой  не ме кага.Вчера цял ден моля Фло да слеожи един лампион,така и не го направи(моля го от повече от месец)снощи излезе да си пуснел тото(което е на 5м от нашата къща),излиза с колата.Върна се след час,разбира се.Аз бях направо бясна.Къде мислите бил-в сестра си,помолили го да инсталира някаква игра и той отишъл.Нямам нищо против,дразни ме единствено това че ако някой от техните свирне,кученцето моментално бяга,а аз мога да мооооляаа с месеци,ама на мен кой ми обръща внимание.
Днес съм много зле емоционално,тотален срив.Мислех си че като забременея нещата ще са по-различни,че сте ми се обръща повече внимание,повече грижи...какво ти...направо нямам думи!
Лени,ние сме и изкуствена елхичка,мисля че е много по добро решение от истинските,въпреки че истинската с аромата си наистина създава атмосфера,но да я хвърлиш на боклука след  10 дена ми се вижда направо грях спрямо дръвчето.

# 124
Вески,при нас в момента са някъде около 87%,но това защото не е валяло и времето е сухо тези дни.Като почне да вали обаче,положението наистина загрубява,просто самите стени на къщата са като попивателна.Вярно че имаме деумидификатор,ма мога ли да го оставя да бръмчи денонощно в детската.Аз съседи нямам,така че никой не ми иска вода.По-точно не ги познавам.Мен пък нещо ми е кофти тази вода и не я ползвам,де да знам ,все си мисля че се формира и от парите които излизат от дробовете ни и ми е малко бляккк.Ма аз съм си особена...
Дани,ние сме намерили квартира.Пак е в центъра,на много хубаво място,наема е с 50 евро по-евтин,отколкото плащаме тук в момента и е с една стая по-голяма.Въпроса е дали да се местим или не.Ще изчакам майка ми да дойде на 11.11 да видим тя на какво мнение е.

# 125
сега ще ви прочета, но понеже си правя менюто за седмицата да помоля някой да ми пусне рецепта за спагети карбонара newsm78

# 126
Та купихме изкуствена, много хубава и голяма, ...Струваше по-малко от естествената, си спомням. А

май и ние така ще направим.
искам хубава, гъста елха.

# 127
Айде и аз да помоля за рецепта за лазаня , рибена оба4е. МОЛЯ

# 128
Лени,карбонарата ние я правим така:

Слагам водата за спагетите ....В тиган се запържва панчета(афуниката напоследък взимаме на кубчета) ...когато зтане златиста сипваме малко вино или бира да убие миризмата на прасе!В една купа разбиваме 3жълтъка и 1 цяло яйце(порция за 2) с малко сале и пепе!Завират спагетите ал денте,изцеждам,пускам ги в тигана с панчетата,поливам с яйцата и бъркам!!!Яйцето не трябва да се сготвя,но ако е нужно го слагам за малко на огъня...в чинии,поръсвам сирене и вияяяя   chef

# 129
На мен ужасно много ми харесват онези изкуствените бели елхички,жалко че ие нашата когато я купувахме ги нямаше все още,но след като се преместим(един ден)в новата къща ще си купя бяла.
Миналата година купих страхотно красиви кафеви и бежови топки,много си ги обичам,нямам търпение да украсим елхичката.Вчера разгледах коледното каталогче на Икеа,има доста симпатични украски и там.
Близо до нас има един огрооомэен двуетажен магазин където по коледа продават ужасно много аксесоари за елхи,има наистина разкошни неща.Миналата година кибичихме почти цял следобед да гледаме украшения.Такъв богат избор че ставаш разноглед докато си избереш нещо.
Лени,аз карбоарата я правя така:
Запържвам добре парченцата шпек с олио в широк тиган,така че да се стопи сланинката.
Свалям от огъня тигана.След като изстине маслото,прибавям черен пипер,счукано пеперончино и един дафинов лист.Варя спагетите до момент в който да останат леко ал денте.
Чуквам едно-две яйцаразбивам ги много добре,след това ги изливам върху спагетите и разбърквам добре,така че яйцето да се полепи хубаво върху топлите спагети.След това изсипвам в тигана със шпека и подправките,усилвам огъня и на жив пламък разбърквам така,че суровото яйце да образува яйчни трохички полепени по спагетките.Това е.

# 130
страхотно, благодаря!
панчета какво е - ония кубчета мръвки ли??

# 131
страхотно, благодаря!
панчета какво е - ония кубчета мръвки ли??
Да Joy "кубчета мръвки" са.
В България му викаме "бекон" и обикновено не го купуваме на кубчета.

# 132
Ама то  има и ненарязана панчетата...само,че ние видяхме опаковки джа нарязана и ни хареса!

Лени,много ли се педантична...всмисъл ако във вторник например ви се дояде нещо различно от менюто какво става???

# 133
Аз не бих могла да си представя че ще ям нещо запланувано  от седмица.Аз готвя това което  ми се дояде или ми хрумне на момента-според зависи дали ме мързи или ми се готви.Ей сега ако трябва да завъртя една лазаня-ми нама стане.
И аз купувам панчета афумиката,щото ме мързи да клъцкам на кубчета шпека

# 134
Момичета, да ви върна няколко дена назад.
Вижте на какво попаднах в Уикипедия - Списък на кварталите в София Crazy
Е, вече не ме е толкова срам, че повечето не ги знам къде са, а 1/3 хич не съм ги и чувала.
Представа нямах, че са толкова много Shocked

Общи условия

Активация на акаунт