Mами в Италия - част 27

• 22 625
  • 269
  •   1
Отговори
# 105
Дa,Пиколина,именно...точно така.И при нас е същото положението.Не знам как гледат на теб родителите му обаше мамашата му и сестра му до сега когто им отговрех както ти на род на Симоне еднствено се споглеждаха по един страшно неприятен начин с което изразяват неприязънта си към оная дето е взел сина и(брат и),която едва ли не го тормози"горкото,бедно момче" при което аз издивявам,щото за нищо,ама за нищо нямат признателност!!!Чувствам се натрапницата в тяхната мила весела задружна фамилия.Само защото не искам да ми диктуват правилата,ното да споделям непрекъснато ежедневието си групово с тях. Sad Cry Cry Cry

# 106
Влади, много се афектираш и приемаш лично техните глупости. Я го давай по-леко. Не забравяй, че и те не са с всичкия си. Теб те тресат нервите и хормоните, те пък са римбамбити Mr. Green
Да си говорят каквото искат, да си се споглеждат! Най-важното е, че виждат, че вие с Фло живеете добре и се разбирате и се обичате. За това нищо не могат да кажат! И, вервай ми, всички са доволни, че синчето/братчето е щастливо с жена си Heart Eyes
Take it easy and keep smilin' Hug  bouquet

# 107
Според мен не е възможно да промениш този тип манталитет в свекърите и така нататък. По някакъв начин човек трябва да се внедри, за да може да живее спокойно, без сътресения. Просто не мога да си представя друг начин. Съжалявам, че давам този пример, но понякога като гледам предаването на Maria De Filippi, C'è posta per te, толкова много родители не поглеждат собствените си деца, защото са забегнали с еди кой си или коя си...нещо, което на мен ми се струва абсурдно. Но в Италия е факт. Просто са ужасно твърдоглави и с някакви абсурдни принципи, луда работа. Rolling Eyes

# 108
Мале  малеее Влади , съчуствам ти и те разбирам .Толкова да мразя такива семейни обяди по задължение в точно определено време .Предпочитам подобни срещи да стават тогава когато човек има желание за това и ако изобщо има такова.За манталитета и простотията на свекър и свекърва ти няма коментар .То бива човек да е директен , ама това тяхното минава всякакви граници.Според мен те просто искат да разбереш тяхното отношение към теб .Ти пък от своя страна бъди също толкова директна и ги постави на място за да разберат с кого си имат работа.Тази традиция си я промени в твоя полза и просто отказвай на Фло да ходиш там като открито му кажеш причините.Нека те си запазят добрите отношениея с него, а ти с тях бъди на служебни отношения.Имам приятелки с подобни проблеми и те постъпват така и нещата са добре и за двете страни .Приятелката ми не е спряла съпруга си нито детето си , но тя там не влиза .Оставя дето си за уикенда и после си го прибира , мъжа и си ходи до родители те си но без нея.Това е съвета от мен .И аз като теб мразя подобно вмешателство но важно в случая е отношението на Фло към тебе какво е какви са били реакциите му в конкретните случаи.Не го настройвай срещу тях , но му дай ясна престава за твоето отношение към тях.Еми това е от мен .Стискам ти палци.

# 109
Ей ме на и мен!!!

Влади,кураж мила...аз съм в почти същото положение и мисля,че никога няма да се оправи...нямам решение на проблема...(изтрито)

Маркрит,наистина дистанция му е майката,но поне при мен това не действа....все се претендира нещо!

Каква тема пък хванахме в неделя  Crazy

Буона доменика момичета!!!!

ПП Абе аз да си питам...аз нали нямам резиденция тук...да не би кножката все още да ми е валидна?

Vladi,a kolko e vlajno y vas?I y nas e vlaga nali sme do moreto!!!

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 23:22 от Kaлa(Bella13)

# 110
Според мен не е възможно да промениш този тип манталитет в свекърите и така нататък. По някакъв начин човек трябва да се внедри, за да може да живее спокойно, без сътресения. Просто не мога да си представя друг начин. Съжалявам, че давам този пример, но понякога като гледам предаването на Maria De Filippi, C'è posta per te, толкова много родители не поглеждат собствените си деца, защото са забегнали с еди кой си или коя си...нещо, което на мен ми се струва абсурдно. Но в Италия е факт. Просто са ужасно твърдоглави и с някакви абсурдни принципи, луда работа. Rolling Eyes

Заставам и аз твърдо зад болднатото.
Гледах снощи и аз имате поща, ако говориш за вчерашното на мен ми направи
голямо впечатление този модел на непримиримост на позициите.
И в случая с онази жена от Венето, и с последния, на дъщерята,
която не прощава. Не разбирам как майка/дете могат да
са толкова непримирими, каквито и грешки и проблеми
да са имали ( а според мен историите бяха повече от смешни).
Има нещо в самото общество, което още не мога да дефинирам, но
например тези бракове италианци-чужденки са особено
показателни за имиджа на италианската жена.
Вчера комшия се ожени за тайландка, аз съм българка,
виждам и приятели на Д., които си казват в прав текст,
че търсят бразилка, кубинка, тайландка и тн. , но не и италианка.
Това за мен е много странно. Много. И не мисля , че става въпрос
само за домакински умения   Naughty
Свекърва ми и свекър ми са просто златни и за тях няма какво
да кажа -хем сме близо.
Но истината е, че аз се опитвам да се внедрявам в техния стил,
а не обратно. И подхождам към съветите не на 'нож', а мисля,
дали наистина има право свекърва ми , или не. И много често,
осъзнавам, че тя е права, и приемам казаното от нея. Тя
от своя страна не прави почти никакви съвети, не дава, не се
бърка. Може самата тя да си е такава.

# 111
Момичета, да ви попитам.
Вие купувате ли истинско коледно дърво, и ако да колко струват?
Д. семейство са странни хора и не правят украси, коледни дървета, играчки и тн,
но мен това малко ме засяга. Та, вече правя планове за къща и украси и искам да знам
как стои в-са с елхите.

# 112
По коледните въпроси. По италианските къщи няма разпространен обичай да се украсява коледно дръвче, особено вътре в къщата. Обичайното е да се подреди presepio - сцената от Коледната нощ - бебето Исус с Мария и Йосиф в яслата, мъдреците, които са дошли да се поклонят и т.н.

Въпросът на Кала за резиденцата ме провокира и аз да питам нещо... Колко време може да се живее в Италия без да се направи резиденца? Няма ли някакви срокове?

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 16:03 от piccolina

# 113
Лени,аз се радвам,че все пак си попаднала на свестни свекита:)И тук ги има такива,но са рядкост!
(изтрито)

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 23:23 от Kaлa(Bella13)

# 114
  • ЯМБОЛ
    Ехоооо!!!
     Не съм ви забравила,но много неща се бяха насъбрали и докато се справя...
     Влади,сега е момента да ги отсвириш и да сведеш контактите до удобни за теб дипломатичестки посещения.Така ще си спестиш съветите след раждането на бебето.Ама показваш твърда позиция и много, много внимателно отношение към Фло!Ще се държиш с него все едно, че ВИТИЗ  си завършила!С него с кадифени ръкавици,с тях-с тоягата!Той трябва да си знае,кое му е семейството и за някаква мижева помощ от тяхна страна,не се поддавай!
     Свободата най-трудно се постига,тежичко е,но след това се чувстваш супер!Казвам ти го от личен опит и зная как става!

# 115
А по въпроса за момите...
На мен отначало ми се стуваше адски просташко, когато приятелите на Симоне ме питаха дали нямам разни приятелки, с които да ги запозная. Виках си на акъла "те пък моите приятелки да не са разни кукли за забавление за през ваканцията" Close Нещо такова си представях.
После с времето се светнах за какво става дума. Повечето от тези момчета не искат дори и да чуят за италианки! Изобщо не се изказват ласкаво за тях и изобщо не им се започват никакви връзки.
Търсят си по-земни момичета, които не са със самочувствие до небето, само защото за "женски" Crazy Laughing

# 116
    Влади,сега е момента да ги отсвириш и да сведеш контактите до удобни за теб дипломатичестки посещения.
Влади, както зачезна, май е на обяд в свеки Twisted Evil

# 117
Ох,супер сменихте темата;)

Ние украсяваме едно изкуствено дръвче от София си го имаме;)Презепе още не сме си купили,но май таз година ще си го направим:)
И лампички,но ние сме в апартамент!Аз бих сложила и венец на вратата;)

И друго не се сещам  newsm78

Ани, и мен тва ме дразни...все едно сме ....еди кви си...много медразнеха и кат дойдат в София и ме питат дали нямам някоя приятелка за излизане,ама ако може накрая и да .....  #2gunfire

За италианките и аз го забелязвам  Peace

# 118
Влади , не така бе по-малко нерви , че бебо се стресира и той !!!
При висока влажност и чертификато от медико - педиатра тук веднага взимаш жилище от комуне след като родиш с детето при синдако и хоп але е фато тутто .
Но при вас е друго , защото вече сте купили къща .
И ние се местихме докато бях бремена , но още не ми личеше в средата на 6-тия месец .
Само дето тогава аз само събрах дрехите и по леките неща , а всичката работа я свърши Юссеф .
При първата ми бременност със Самира пък в 5-тия месец се местихме от Анкона във Виченца , близо до Азиаго и в началото на декември пак се местихме на 35 км. от тогавашната ни квартира .
Ма ние бая сме се местили та то нашето не е за разправяне .
И ние не украсяваме , но иначе имаме 2-ма  Дядо Коледа .

# 119
Влади, мила, не е лесна твоята.... Вече доста съвети са ти дали, така че давай смело и не позволявай да те тъпчат. С някои хора се действа с тоягите, с други - дипломацията му е майката. Твоите свекита май са от първия тип. Иначе при нас действаме като при Пиколина, ама наобратно. Аз все викам "добре, точно така", а после си правя каквото смятам за добре, а Валтер хич не си мълчи, а твърдо си заявява мнетието и понякога стават скандали. Но като цяло родителите му рядко ни се бъркат в решенията.
За Коледа - първата ми Коледа тук купихме истинско дръвче в саксия, и въпреки това игличките му изпопадаха, и стана една.... А иначе аз винаги съм държала на истинка елха. И презепе си имаме, ние си го направихме. Втората Коледа я карахме в София, поради което у нас не правихме елха, само една мъничка изкуствена, изостанала от дятото на Валтер. За третата Борис беше роден, и колкото и да ми беше мъчно, се съгласих с Валтер, че естествената елха би била не само опасна с бодлите си за малкия, трудна за почистване, а и е рисковано да не се подпали. Та купихме изкуствена, много хубава и голяма, и тази ще й е трета Коледа. Струваше по-малко от естествената, си спомням. А аз съм голяма маниачка на коледни украси, къщата я отрупвам цялата с какво ли не, така че след Коледа, като махнем всичко, изглежда направо като съблечена.... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт