Turkish Airlines, AnadoluJet, Pegasus, SunExpress, Corendon

• 49 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Ами има време 😁

# 121
В най-мъртвия сезон, но... запълват самолетите Grinning

# 122
Дайте жокер, имат ли Пегасус директни полети, които не включват турско летище?

# 123
Тамън да напиша "София-Анталия, все още има директни полети" и загрях, че питаш за не-турско, а не просто за не-Истанбулско.. Честно казано, не знам. Преди Pegasus Asia имаха Бишкек-Ош и Бишкек-Ташкент, та можеха да се купуват и комбинирани билети, но после тази компания беше купена от Air Manas. Та засега май няма

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 00:42 от diziler

# 124
Анталия е турско летище...

# 125
Поправих се. Докато си редактирам поста и ти си писал. Първоначално помислих за летище, различно от Сабиха Гьокчен

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 09:42 от diziler

# 126
Да, нетурско, защото такива 50% оферти са много изкушаващи, но как стигам до Турция, не е подходяща за транзит😁 Да пуснат нещо директно от Италия до Middle east, да направи човек нормален нискобюджетен транфер от София 😁

А пък за София-Истанбул-София х 200 евро/човек както си коментирахме ми е абсурд 🙂

# 127
Ееее, бус или влак до Истанбул... Съчетаваш си всяко пътуване с Пегасус с един ден в Истанбул, всеки път с различен принцов о-в  Wink  Питай мене... всяко мое пътуване от Сабиха Гьокчен.. до Казахстан, до Грузия и т.н. си е комбинация с азиатската част на Истанбул (Кадъкьой-Мода или някой о-в). Да не е скучно.

Или вариант 2: Пегасус имат голяма база в Анталия. Купуваш директен полет София-Анталия и оттам полет до: Амстердам, Бейрут, Кьолн/Бон, Дюселдорф, Северен Кипър, Лондон-Станстед, Манчестър, Стокхолм, Тел Авив, Бахрейн, Билунд, Бремен, Копенхаген, Доха, Айндховен, Женева, Хановер, Кувейт сити, Москва, Париж, Талин, Виена, Ереван.   Ето... Кувейт, Бахрейн и Ливан са ти на път Wink

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 09:59 от diziler

# 128
Да, нетурско, защото такива 50% оферти са много изкушаващи, но как стигам до Турция, не е подходяща за транзит😁 Да пуснат нещо директно от Италия до Middle east, да направи човек нормален нискобюджетен транфер от София 😁

А пък за София-Истанбул-София х 200 евро/човек както си коментирахме ми е абсурд 🙂

E все пак говорим за турска компания, имат си бази, то не става така...
Сума народ ходи до Истанбул с кола, влак, автобус и лети оттам

# 129
Wizz и Ryan как летят без задължително да минават през страните си, затова се чудех дали и тези.
Аз съм от онзи народ, дето няма да се понесе с кола/влак/бус. И такива има, дето не ни се разхожда по пътя, искаме по-бързичко към крайната дестинация🙂  Като с чартър, ама без останалия пакет.

diziler целогодишно ли има София-Анталия? За Нова година или за промо периода не ми даде резултати, а и отдолу нали бяха изброена в изключения все от Анталия.

# 130
Не, до края на октомври има Анталия. Логично е. После кой ще пътува там като не става за плаж Wink Иначе Пегасус имат бази само в Турция и в Северен Кипър (летище Ерджан). Pegasus Asia имат база в Ташкент и летят до Узбекистан, Египет, Индия, Русия, но не знам вече  дали имат комбинирани полети турския Пегасус, 49% притежават от компанията Air Manas. Преди няколко години имаше нескъпи полети Истанбул-Бишкек-Ташкент (с комбиниран билет, прекачване в Бишкек), сега май и това няма.

# 131
Уиз и Райън са си мултинационални корпорации, имат бази и наемат хора в разните държави, различно е.
Освен това в Европа има отворено небе, тоест авиокомпанията не е нужно да иска правителствено разрешение от двете държави за да лети някъде, може просто да обяви маршрут, пък ако не потръгне да го спре, а в разните страни на изток не е така.

# 132
Е, трябва да изчакаме Пегасус пак да летят от Истанбул до София (както през 2010-2012), за да си правим такива комбинации. Чат пат има Измир-София и Измир-Пловдив, но това е само през януари и февруари веднъж седмично, тоест 8 дати за двата месеца, няколко години поред беше така. Пегасус летят до всички балкански столици от Истанбул, само не и до София. Защо е така.. не знам. Явно сме най-близката дестинация до Турция и има твърде много автобуси от Истанбул до Кърджали/Хасково

# 133
Този път 40% намаление и за малко по-топъл период: 1 ноември-14 декември

При предната промоция от 50%, отстъпката се добави чак накрая, вече като се стигне до плащане. Пробвах да направя фиктивна резервация, имаше полети Истанбул-Бишкек за 122 евро на посока, двупосочният излизаше 245 евро и накрая като се кликне на 50% промоция (която не включва таксите), цената стана на 140 евро. Това е супер ниска цена за пътуване до Киргизстан, двупосочно.

# 134
След линиите Анкара-Баку, Измир-Баку, Алания-Баку и Истанбул-Гендже, Pegasus пускат линията Истанбул-Баку.

Цени от 135 евро извън промоция. Полетите са от/до летище Сабиха Гьокчен

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 14:25 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт