Turkish Airlines, AnadoluJet, Pegasus, SunExpress, Corendon

• 49 909
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, ще летя с Turkish airlines  от Варна до Лисабон  с прикачване в Истанбул. Между двата полета имам само 1 час.  Питането ми е при условие че е един билет дали ще ни изчакат или е кауза пердута и направо да си сменям полета. Някой успявал ли е да се прикачи за 1 час в Истанбул.

Здравейте,
Имаше ли проблеми при полета Ви?
Налага ми се да летя също с 1 час трансферно време между полетите на летището в Истанбул

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 22:07 от Desyre

# 481
  • София
Здравейте, ще летя с Turkish airlines  от Варна до Лисабон  с прикачване в Истанбул. Между двата полета имам само 1 час.  Питането ми е при условие че е един билет дали ще ни изчакат или е кауза пердута и направо да си сменям полета. Някой успявал ли е да се прикачи за 1 час в Истанбул.

Здравейте,
Имаше ли проблеми при полета Ви?
Налага ми се да летя също с 1 час трансферно време между полетите на летището в Истанбул
1 час е критично малко време за трансфер на летище Истанбул.
След кацането самолетът рулира до летището между 20 и 30 минути, а ходенето между двата най-отдалечени гейта е около 20 минути бърз ход.
Понякога се налага да минавате и на секюрити, нищо че сте трансфер, което съвсем скъсява времето.

# 482
То рулиранерто е включено в сметката (тоест в разписанието), проблемът е, че полетите често закъсняват и абсолютно няма никаква гаранция, че първият полет няма да се долепи до втория. На мен са ми закъснявали полети и е имало случай с 4 часов трансфер почти да си изпусна връзката, защото София-Истанбул ми закъснява с около 2 часа и половина.
Иначе полетът София-Истанбул по разписанието на THY е 1.25 ч, , нищо, че самият реален полет е между 45 и 50 мин, останалото е рулиране половин час. Проблемът е, че рядко има полет навреме.
И аз имам два полета с час и 5 мин. трансферно време... от Северен Кипър до Истанбул и няколко месеца по-късно  от Киргизстан до Истанбул, след което ми предстои връзка до София.  Само чакам да сменят разписанието, дори и с 5 минути, за да бъде това повод да ида до офиса им и изобщо да си променя полетите, с по-дълъг трансфер.
И да, потвърждавам, критично малко време е. Но зависи каква е честотата на дестинацията след прекачването.
Защото ако е София-Истанбул и после полет до Измир, Анталия или Никозия... има полети на всеки час почти.. И ако изпуснете даден полет, хващате следващия, след час. Но ако до крайната ви дестинация се лети веднъж дневно, рискувате да си останете 1 денонощие в Истанбул.

# 483
  • София
Здравейте, посъветваха ме да си задам въпросите за Пегасус тук. Ще съм благодарна на мнение от пътували.
Колко време отнема висенето на лентата за багаж? Ще сме с 20кг, кабинен 8кг и 3 кг под седалката. При тази конфигурация не разбрах дамската чанта може ли, фотоапарат може ли? Не иска да ми начисли Болбол точки, обяснява ми как резервацията не била с името на билета,а не е така. Къде мога да се обърна с този проблем? Прочетох им общите правила и така и не разбрах в кабинният багаж ли трябва да е чантата и апарата или може да си висят на нас.

# 484
За колкото броя багаж сте платили, толкова имате право да носите, ако са два броя ръчен багаж значи два броя. Този малкия 3кг е точно дамска чанта. Фотоапарата не знам, аз никога за 20 години не съм го носил на врата, ако не го употребявам. Както си прецените, но според мен ако е много голям ще ви се брои като багаж, ако е малък може да го приберете в чантата или джоб за по-удобно.

ПП по принцип всичко накачено по вас се брои за багаж, примерно дамска чанта. Ако е много малък, може и да мине, ако си затворят очите, примерно фотоапарат. Ако не си го затворят обаче, се появяват мнения как от еди-коя си компания много се заяждали и искали да си платиш за багажа...
Всеки си преценява колко му се рискува и колко обича да се заяжда наляво и надясно.
Ако фотоапарата е малък, вероятно няма да му обърнат внимание или пък така или иначе може да го приберете някъде. Аз винаги гледам да нося минимална бройка неща, и всичко висящо да е прибрано, просто защото когато трябва да следя твърде много неща все забравям по нещо.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 14:00 от neuromancer

# 485
Ново промо на Пегасус, за международни полети по зимното разписание (1.11.2024-30.03.2025) на цени от 9 евро+таксите

# 486
  • София
neuromancer благодаря! Така си и мислех,но реших да питам, защото срещнах всякакви мнения. Всичко ще е в кабинен багаж прибрано.

# 487
То рулиранерто е включено в сметката (тоест в разписанието), проблемът е, че полетите често закъсняват и абсолютно няма никаква гаранция, че първият полет няма да се долепи до втория. На мен са ми закъснявали полети и е имало случай с 4 часов трансфер почти да си изпусна връзката, защото София-Истанбул ми закъснява с около 2 часа и половина.
Иначе полетът София-Истанбул по разписанието на THY е 1.25 ч, , нищо, че самият реален полет е между 45 и 50 мин, останалото е рулиране половин час. Проблемът е, че рядко има полет навреме.
И аз имам два полета с час и 5 мин. трансферно време... от Северен Кипър до Истанбул и няколко месеца по-късно  от Киргизстан до Истанбул, след което ми предстои връзка до София.  Само чакам да сменят разписанието, дори и с 5 минути, за да бъде това повод да ида до офиса им и изобщо да си променя полетите, с по-дълъг трансфер.
И да, потвърждавам, критично малко време е. Но зависи каква е честотата на дестинацията след прекачването.
Защото ако е София-Истанбул и после полет до Измир, Анталия или Никозия... има полети на всеки час почти.. И ако изпуснете даден полет, хващате следващия, след час. Но ако до крайната ви дестинация се лети веднъж дневно, рискувате да си останете 1 денонощие в Истанбул.

Полетът ни е София - Истанбул- Занзибар. 
 Има ли друг , който ще лети на 29.06.24 по този маршрут?

# 488
Има по-ранен полет от София, иначе до Занзибар е само един. Това обаче няма особено значение, след като билета е купен не можете лесно да го променяте (без такси). Така че каквото такова, стискате палци да не закъснее.

# 489
# 490
  • София
Здравейте, при закупуването на билетите от Пегасус си платих места front row comfort  оранжевата секция, ред 8-ми

Днес погледнах билетите и видях, че там пише standart за местата. Тръгнах да симулирам резервация за да видя какво става и виждам това

Оранжевата секция изобщо я няма и местата ми са преобразувани на стандартни,които са по-евтини и нямат приоритетно слизане. Някой може ли да ми каже какво се случва? В платежните документи пише само място и цената, която е по-висока от тази за стандартно място. Има ли телефон, на който мога да се свържа без да ми отрежат главата? Този уж безплатен за Болбол членове не е безплатен. Писах им за разяснения,но вече 5 ден чакам отговор на предишен мой въпрос и такъв няма и нямам идея дали отговарят изобщо. При евентуален проблем как изобщо се свързвате с Пегасус за своевременно разрешаване?

И един въпрос относно приложението им - задължително ли е да си въвеждам данните от личната карта?

# 491
Нова линия на Пегасус от 2 юли:  Истанбул SAW - Подгорица (три пъти седмично)

# 492
Здравейте, планирам пътуване с Pegasus, ако купя билети с 3 кг ръчен багаж, има ли опция да добавя още на по-късен етап?  Как стои въпроса с местата? Чекирането?
Благодаря предварително 🙏🏻

# 493
Винаги има опция да добавите, включително и в момента на онлайн чекирането, но ще Ви излезе по-скъпо. Така че най-добре е да си добавите необходимия багаж още с покупката на билета.

# 494
Tурция въвежда допълнителни проверки по летищата

Пътниците на турските летища ще може да бъдат проверявани допълнително, извън зоните за сигурност, по силата на промени в закона за гражданското въздухоплаване, приети късно в четвъртък, съобщава БТА.

Вещите на пътниците ще могат да бъдат претърсвани и на входа на терминала, и на входа на зоната за бординг. Това се отнася както за личния багаж, така и за електронните устройства.

Ако пътникът откаже да предостави вещите си за проверка, той няма да бъде допуснат до летището или до зоната за заминаване. Забранените предмети ще бъдат конфискувани на място.

Авиокомпаниите ще бъдат глобявани от 620 до 15 600 долара, ако екипажът на самолета не е уведомил властите за нарушения на борда по време на полет.

Общи условия

Активация на акаунт