Инвитро при д-р Механджиев - моята голяма грешка!!!

• 3 202
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,

Искам да споделя за моят неуспешен инвитро опит при д-р Цветозар Механджиев от Инвитро център „Димитров“. Надявам се да бъда полезна и предпазя други момичета да попаднат при него.

От години се борим да имаме дете. С годините се срещнах с много лекари, преживя няколко аборта, една извънматочна бременност с премахване на дясна тръба. Вече бяхме наясно, че варианта ни е инвитро.
Имам три инвитро опита един в Турция и два в България.
Попаднах в клиниката чрез познат човек, които ме увери, че доктор Механджиев е много наясно с тромбофилията и може да ми бъде много полезен. Аз вече бях подала документи в ЦАР за друга клиника.
Реших, че нищо не ми пречи да направя една консултация. Първата ни среща протече нормано, изиска стари епикризи, изследвания и документи както е редно. Естествено назначи нови изследвания в определена лаборатория, но и това не ме изненада. Каза, че ако искам да правя опит трябва да направя хистероскопия и лапароскопия. За втората знаех, че е необходима защото и докторката, която ме следеше преди това държеше да се направи поради образование до десен яйчник. Преди това бях направила и цветна снимка и знаех, че и там имаме проблем с другата ми тръба.
Според д-р Попмарков нямаше нужда от хистероскопията и беше прав, но все пак нямаше как да направя опит без да съм направила всичко възможно да е успешен.
Преди лапароскопията д-р Попмарков ме предупреди, че ще махне и другата тръба защото пропуска само няколко мм и се притеснява, че ще забременея и отново ще се срещнем по неприятен повод. За него мога да кажа само хубави неща – страхотен професионалист.
След лапароскопията отидох на преглед при д-р Механджиев и се оказа, че имам киста. Изненадах се много, за мен това беше задържан фоликул, но той ми каза да отивам на лапароскопия за да започваме процедурата и да не губя време. Категорично му отказах и исках да ми изпише противозачатъчни. След като ги пих 21 дни отидох отново и всичко беше наред. Започвахме процедура и бях толкова щастлива, но не знаех какво ме очаква.
Още при първите ни срещи бях предупредила доктора, че не се повлиявам от Гонал Ф и въпреки това той реши, че ще ме стимулира точно с този препарат.
Стимулацията започна.... на втори ден каза, че е очаквал от мен по-добър резултат. Чудех се на изпит ли съм или на някакво състезание . Отговорих, че за мен проблема е в препарата и той се подразни. На пети ден вече реши да го смени с Мериоферт.
През периода на стимулацията постоянно закъсняваше с часовете между 2 до 4 часа. Не защото имаше пациентки, а защото не идваше навреме на работа.
Това несериозно отношение ме изнервяше все повече. Практиката на този лекар е да дава инжекции на всеки преглед в което няма нищо лошо, ако си спазваш часовете.
На прегледите не получавах почти никаква информация за важните неща. Чаках с нетърпение прегледа да свърши и да си тръгна, което до този момент не ми се беше случвало.
На един от последните ми прегледи бях записана за 19 ч, а влезнах на преглед 22,30. Уведомих доктора, че аз и още една жена трябва да си поставим инжекциите в 20,00 ч., но нищо не се случи. След като влезнах ме прегледа и каза да се готвя за пункция в понеделник и ме попита искам ли анестезиолог? До момента пункция ми е правена само с анестезия и потвърдих, че искам упойка. След което започна едно чудене как ще намери анестезиолог за понеделник, бях в шок. Чудех се къде попадах, какво се случва и кога ще свърши?!?
Отказах анестезия и реших, че ще се справя и с това. Инжекциите ми бяха поставени около 22.50 ч. И това не беше единичен случай. Вече знаех, че този опит ще бъде провал, но продължавах да си давам кураж.
Дойде денят на пункцията в 07,30 бяхме в клиниката за да ме подготвят. Очаквах пункцията да започне в 08,30.
Около 8,00 дойде сестрата и ме извика да ми постави обезболяваща инжекция и да ми даде успокоително. Попитах дали доктора е тук, но него все още го нямаше.
Въпреки успокоителните напрежението в мен растеше. Часа за пункцията минаваше, а доктора го нямаше. Попитах какво се случва и други доктори се задействаха да сформират екип за пункцията. Взеха ме, качих се и влезнах в манипулационната. Посрещна ме д-р Димитров, изключително мил и внимателен човек.  Направиха пункцията, но за мое огромно съжаление, нямаше нито една годна яйцеклетка. Разплаках се, д-р Димитров ми помогна да стана и ме заведе до стаята. Не се побирах в кожата си и исках да си тръгна, но исках и обяснение. Какво се случи? Защо не се получи?!? Слезнах при съпруга ми смазана и реших, че ще чакам „Доктора“ след още 30 минути беше решил да се появи.
Без никакво обяснение реши да ми мери кръвното.... Да се смея ли да плача ли???
След като го попитах,какво се случи....отколни темата и започна да ми говори как трябвало още следващия месец да си платя едно инвитро при него за да се получат нещата.
След отказ от моя страна ме посъветва да си търся донор или да си подам документите за осиновяване. Знаех, че последното беше заради отказа от мен да си платя инвитро. За съжаление повечето лекари гледат на нас само като на "банкомати" и нищо друго не ги вълнува.
Събрах последни сили и попитах отново „Какво се случи? Как до преди няма и година направих 10 яйцеклетки, а сега нито една???? Отговора беше – Миналата година не е имало Ковид – 19 ...това е причината. Излезнах от кабинета с много въпроси, притеснения и разочарование от един „Лекар“ на които изобщо не му пука за хората, а се интересува само от това какво може да спечели от тях. Така приключи моят неуспешен опит.
Пожелавам на всяка жена тръгнала по този труден път да попада на съвестни и добри лекари!

# 1
И аз съм много разочарована от клиниката на Димитров. Първата спермограма на мъжа ми беше там. Прати ни моят гениколог, след като вече от година бебето не ставаше. След като направи спермограма и помоли някой поне да ни я разчете, момичето от рецепцията заяви, че няма кой да се занимава с нас и всички лекари са заети. Дадоха ни един лист изписан с 2 реда, аз се чудя защо е толкова оскъдно. Тръгнахме си, нося аз на аг-то спермограмата и той казва, че тя не е пълна. Трябва да има още изписани неща, а такива няма. Гениколога ми звъни направо на Димитров и го пита какви са тези неща, той каза, че сега ще погледне. Чувам от слушалката следното нещо как най-добре донор, защото мъжа ми нямал никакви живи сперматозоиди. Направо да ходя при тях и да си запиша час за инвитро с донор. Можеш да си представиш какъв ужас изживях чувайки това. Оказа се, че наистина при мъжа ми има проблем, но резултатите изобщо не са такива каквито те ги представиха. В момента правим второ инвитро, но истината за жалост е, че наистина навсякъде ни гледат като банкомати.

# 2
И аз съм много разочарована от клиниката на Димитров. Първата спермограма на мъжа ми беше там. Прати ни моят гениколог, след като вече от година бебето не ставаше. След като направи спермограма и помоли някой поне да ни я разчете, момичето от рецепцията заяви, че няма кой да се занимава с нас и всички лекари са заети. Дадоха ни един лист изписан с 2 реда, аз се чудя защо е толкова оскъдно. Тръгнахме си, нося аз на аг-то спермограмата и той казва, че тя не е пълна. Трябва да има още изписани неща, а такива няма. Гениколога ми звъни направо на Димитров и го пита какви са тези неща, той каза, че сега ще погледне. Чувам от слушалката следното нещо как най-добре донор, защото мъжа ми нямал никакви живи сперматозоиди. Направо да ходя при тях и да си запиша час за инвитро с донор. Можеш да си представиш какъв ужас изживях чувайки това. Оказа се, че наистина при мъжа ми има проблем, но резултатите изобщо не са такива каквито те ги представиха. В момента правим второ инвитро, но истината за жалост е, че наистина навсякъде ни гледат като банкомати.
Nirvana08 много съжалявам, че и ти си чула същите тежки думи. Смятам, че дори и да има проблем може да бъде съобщено по по-внимателен начин. Мъжът ми също имаше проблем, но пиеше добавка Полукс форте 3 месеца и резултатите се подобриха. Жалая ти от сърце да попаднеш на качествен лекар.

# 3
Момичета, а правена ли е микробиология на мъжете ви. Случайно, не от лекар а от лаборантката, защото докато чаках за инсеминация я попитах защо резултата на ММ не е много добър, разбрах че може да има инфекция. А тя се открива с микробиология, каквато на нас не ни беше направена за почти 2г. при светило в съответната клиника. Това ми беше 4та инсеминация, стартирала уж като инвитро с лека стимулация. Обясних й как изглежда мъжа ми и я помолих докато ми правят инсеминацията да го намери и да му каже да даде материал за микробиология. Резултатът - много стрептококи. Светилото на което плащахме за всичко (беше пропуснала да ни каже, че някои от нещата могат да са по здравна каса) ме насочи към свой колега, с който говорих само по телефона, тъй като сме от друг град. Този лекар по телефона излекува мъжа ми без да види и стотинка нито от нас, нито от ЗК и ми обясни, че бактериите могат да са причина бебето да не идва. Наложи се мъжът ми да мине курс на лечение с три антибиотика един след друг, защото подтискайки стрептококите избиха ентерококи. Тяхното лекуване пък доведе до ново избухване на стрептококите. Тъй като светилото не отчете че трябва да мине време след лечението с антибиотик направихме и едно безсмислено инвитро веднага след като ММ приключи с антибиотика. Като за капак с лошо таймиране светилото ми прецака две от 4те яйцеклетки, които трябваше да "съберат" от фоликулите. И така след 4 инсеминации и едно инвитро - неуспешни, с един яйчник и една тръба забременях спонтанно около месец и половина след инвитрото т. е. след последния прием на антибиотик от мъжа ми и изтребването на бактериите му. След неговата микробиология правих и аз, но моята си беше без бактерии. В тази връзка подсещам, ако още не сте правили такова изследване да си направите. Успех на всички!

# 4
В нашата клиника е задължително микробиология преди пункцията, но при мъжа ми проблема е вроден. И все пак за клиниката на Димитров никога нищо хубаво не съм чула.

# 5
Рори72  в тази клиника не са му правили микробиология. В предишната клиника в която правихме инвитро му бяха направили и всичко беше ок. За съжаление лекарите пропускат много важна информация, която може да спести много време и нерви. Добре, че има форуми за да обменяме информация.

# 6
  • София
Не мога да повярвам, че това, което пишете за д-р Цветозар Механджиев може да е истина. Познавам го като съвсем различен човек и лекар. Мисля, че накрая съвсем прекалихте и също така, че става въпрос за клевета. Последното, което може да се каже за него е, че не е човечен. Съпругата му е японски лекар, изключително квалифицирана в областта на феталната морфология, живяха години в Япония, и сега някой ще казва, че закъснявал с часове?! Абсурд. Аз се следя при друг лекар вече, защото той замина за Япония, но това няма значение за положителното ми мнение. Работата му там може да му е повлияла само към още по-добро, според мен.

# 7
Не мога да повярвам, че това, което пишете за д-р Цветозар Механджиев може да е истина. Познавам го като съвсем различен човек и лекар. Мисля, че накрая съвсем прекалихте и също така, че става въпрос за клевета. Последното, което може да се каже за него е, че не е човечен. Съпругата му е японски лекар, изключително квалифицирана в областта на феталната морфология, живяха години в Япония, и сега някой ще казва, че закъснявал с часове?! Абсурд. Аз се следя при друг лекар вече, защото той замина за Япония, но това няма значение за положителното ми мнение. Работата му там може да му е повлияла само към още по-добро, според мен.
Здравейте,
За Вас може да е клевета,но за мен е самата истина. Нервите и стреса преживяни от мен и моето семейство не пожелавам на никого.  Знам,че е работил в чужбина и това беше една от причините да отида при него. Закъсняването с часовете от негова страна е честа практика и всичките му колеги са наясно с това. В деня на пункцията получих два коментара относно закъсняването. Единият беше "Д-р Механджиев работи малко по японско време", а другият "Е вие все едно не виждате за какво става въпрос, ако доктора дойде навреме може да свърши света".

# 8
Cvetiii, не влизай в обяснителни режим. Сития на гладния не вярва. Във всички клиники има доволни и недоволни, но много се дразня като почнат да си защитават лекарите със зъби и нокти. Все едно не знаят каква схема за източване на пари е цялото това нещо. За мен това, което си преживяла е пълен ужас и са направо за съд. В сряда ми беше втората пункция, лекаря беше там и ме чакаше като ме качиха в отделението. А ти си чакала с часове и то при положение, че си с блокираща инжекция.... Това е повече от несериозно.
И какво се очаква да се случи в такава ситуация, да му сваляш звезди и думи на благодарност ли?

# 9
Nirvana съгласна съм с всичко написано от теб. Бях длъжна да споделя какво съм преживяла, всеки има право на мнение и избор на лекар. Аз направих моята грешка и съм си взела поуките. Радвам се, че си попаднала на сериозен лекар. Желая ти успех!

# 10
"Светилото", което споменавам и ме прецака няколко пъти въпреки солидните суми които съм платила с надеждата, че ще ни помогне да имаме дете е обгрижвала форумна приятелка (защото дойде от конкурентна клиника и лекар) като писано яйце и даже й каза да ходи с направления. Затова в очите на приятелката ми е изключителна и има две деца след като се прехвърли при нея. Това не прави неистинско разочарованието ми и факта че забременях въпреки нея, но и не прави маловажно щастието на приятелката ми да има дечица, заченати след като смени предишния лекар със "светилото". Заради неадекватност и бездействие на "светилото" загубих яйчник и тръба. Когато забременях й я уведомих тя даже си приписа заслуги каквито няма. Но макар че на мен не помогна и в някаква степен навреди не мога да отрека, че е помогнала на други.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 11:05 от Рори72

# 11
Рори 72 не мога да кажа дали този доктор е помогнал на други двойки. Вероятно е помогнал, но аз не познавам такива. В клиниката попаднах чрез познатата, която работи там. Преди това дори не бях чувала за тази клиника.

# 12
  • София
Съжалявам, няма как да приема за чиста монета мнение на потребител, регистрирал се само за да очерни някого. Уж с дълъг опит в репродуктивната борба, но едва сега открихте форума. Това е несериозно и абсолютно неморално. Не ви вярвам на нито една дума.

# 13
Много съжалявам за преживяното. Ако инаш финансова възможност , помисли пак за Турция. Аз след 6 неуспешни трансфера/опита/тук  и то в Надежда при Стаменов , успях там.
Отделно сама си проследи всички неща , че лекарите и това омаловажават - щит. хормони, вирамини - витД и др. Микробиология , при повечко кг/ инсул. резистентност - диета/хапчета…
Преживей поредният неуспех и продължавай .. ще се случат нещата !

Maidenly - и аз се регистрирах след поредната неуспешна бременност и то при великият Сигридов. Преди това се надяваш , надяваш, търпиш .. и след поредното арогантно държане и напразно надежди не издържаш вече и си мислиш, че някой друг може да не го прижевее това  ( но всеки сам докато не се опари .. ) После намерих форумът за инвитро в Турция и сега съм бременна… Може да не вярвате, но то чуждата болка леко се понася !

# 14
Съжалявам, няма как да приема за чиста монета мнение на потребител, регистрирал се само за да очерни някого. Уж с дълъг опит в репродуктивната борба, но едва сега открихте форума. Това е несериозно и абсолютно неморално. Не ви вярвам на нито една дума.
Това, че имате лични впечатления от човека и те са различни от тези на пациентките му не ви дава право да омаловажавате техните лоши преживявания и да ги обвинявате в лъжа и клевета.
Може да говорите единствено за впечатленията си от първо лице, но не какъв човек е според вас той или каква е жена му като човек и лекар, а как точно се е държал като лекар когато сте били на преглед при него, когато е коментирал проблемите ви и е назначавал адекватни изследвания и процедури, как е провел вашата инсеминация или инвитро процедура. И пак не можете да коментирате как е провел тези дейности когато авторката го е посетила в качеството му на специалист. Вие се следите при друг лекар (предполагам бременност следите) и не сте пациентка на лекаря от който е недоволна съфорумката.
И аз първо само четях в този и други форуми и се регистрирах едва когато започнах да се оглеждам за друг лекар и друга репродуктивна клиника. Открих форума точно покрай борбата със стерилитета.
Всъщност намирам за неморално да обвинявате авторката в лъжа и клевета без да докажете, че тя няма репродуктивни проблеми, не е била пациентка на този лекар и в действителност не е преживяла това което споделя.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 11:39 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт