Как да спрем да отлагаме?

• 841
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,извинявам се,ако темата не е за тук!
Въпрпсът ми е как да спрем да отлагаме нещата за утре? Толкова много неща имам да налравя,но ги оставям за утре,а това "утре" никога не идва... Мързел ли е,слаба воля ли е,демотивираност ли не знам. Искам да направя много неща,но не мога 🤷🏻‍♀. Все чакам утре,чакам "перфектният" момент,макар и да осъзнавам,че няма такъв. Скоро ще стане месец откакто споделих за едно момче,което не мога да забравя - ами махнах го от инстаграм,фейсбук,но още ми е в главата,вече и с това не знам какво да правя. Благодаря на всеки споделил мнение/съвет! ❤

# 1
Не знам точно за какви неща, говорите - има разлика дали е да почистя кухнята или да летя за Хондурас, примерно. Аз работя със списък за деня - каквото влезе в него, гледам да го свърша. Ако нещо не успея, задължително влиза в списъка за следващия ден. Ако става въпрос за по-дългосрочни цели, също стоят в някакъв списък в главата ми. Моето май граничи с мания, но може би ще помогне на човек, който отлага.

# 2
Хм , последните две изречения не разбирам какво общо имат с темата ( май съм те чела преди обаче ) .
Записвам си задачите за деня в органайзер и отмятам . Почти нищо не отлагам .

# 3
Аз съм хроничен procrastinator и при мен работи следното: правиш един списък със задачите и започваш с най-дребните неща (или най-спешните), по-трудоемките остави за накрая. Мако по малко чистиш задачките и със задоволството от свършената работа ще дойде и мотивацията да се заемеш с по-сложните задачи.

# 4
Здравейте,извинявам се,ако темата не е за тук!
Въпрпсът ми е как да спрем да отлагаме нещата за утре? Толкова много неща имам да налравя,но ги оставям за утре,а това "утре" никога не идва... Мързел ли е,слаба воля ли е,демотивираност ли не знам. Искам да направя много неща,но не мога 🤷🏻‍♀. Все чакам утре,чакам "перфектният" момент,макар и да осъзнавам,че няма такъв. Скоро ще стане месец откакто споделих за едно момче,което не мога да забравя - ами махнах го от инстаграм,фейсбук,но още ми е в главата,вече и с това не знам какво да правя. Благодаря на всеки споделил мнение/съвет! ❤
Определи си време, например: сега ще правя 1/2 или 1 час еди какво си - това, което ти е най-спешно в списъка. Но наистина се съсредоточи върху точно това. Като мине времето и ако наистина си работила по това, дай си почивка 15 минути за награда и работи по следващата, малко по-малко спешна задача.
Така малко по малко ще видиш, че можеш. Това ще ти даде сили да го правиш редовно.
Започвай винаги точно с най-спешното, а от две еднакво спешни избирай по-неприятното.

# 5
Не отлагам нищо за утре.Правя всичко веднага. При мен няма "утре, после,след малко".Единственото което отлагам е да се науча, как да се наслаждавам на свободното си време! 😁😆

„Мотивацията е това, което те кара да започнеш, но навикът е това, което те кара да продължиш да го правиш.“😇

Общи условия

Активация на акаунт