Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 560
  • 798
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Санака, ние звъним на отговорника за включване в онлайн обучението на детето, така всички учители са информирани. Изобщо не се сетих за домашните обаче. Това малко с кучето, което ми изяде домашното е дошло Simple Smile

Аш, малко агресивно ми се струват постовете ти. Каква клюка? Във всяко училище обратната връзка е различна. Това, което споделиха е, че когато дете им е било при вас са получавали предимно цифрово изражение на постижения- демек оценки, докато при нас обратната връзка е предимно детайлно обяснение. Децата не са проблемни и не са се сблъсквали с негативи, от която и да е страна. Нямам идея как се комуникира за проблеми в СС. При нас май викат родителите на среща и се дискутира, но пак са от 3ти лица.

# 451
  • София
Миналата седмица, при разчистване на бюрото на малкия, му изхвърлих домашното. Joy
вЕрваш ли ми, че и аз направих същото Joy

То пък остава такава комуникация да трябва да минава през директора.

Аш, малко агресивно ми се струват постовете ти. Каква клюка? Във всяко училище обратната връзка е различна. Това, което споделиха е, че когато дете им е било при вас са получавали предимно цифрово изражение на постижения- демек оценки, докато при нас обратната връзка е предимно детайлно обяснение. Децата не са проблемни и не са се сблъсквали с негативи, от която и да е страна. Нямам идея как се комуникира за проблеми в СС. При нас май викат родителите на среща и се дискутира, но пак са от 3ти лица.
Ми не - просто казах, че е хубаво да разясниш, иначе свободно пуснатата от теб форумна информация ще приема за клюка. Но така като чета за споделеното от твоите познати, впечатлението ми, че информацията ти е непотвърдена клюка, се затвърждава. Винаги съм получавала детайлна обратна връзка за напредъка на децата ми - както регулярна в дневника, така и такава очи в очи при заявено от мен желание, а също и по телефон, и дори по вайбър Joy. Цифрови оценки до началото на 4 клас в СС няма - не зная дали има някой друг, който още не е разбрал Simple Smile.

П.п. винаги ми се е искало в тази тема да се прави нещо относно дезинформацията. ЕЖК е много вредна практика.

# 452
Санака, ние звъним на отговорника за включване в онлайн обучението на детето, така всички учители са информирани. Изобщо не се сетих за домашните обаче. Това малко с кучето, което ми изяде домашното е дошло Simple Smile

Абсолютна лъжа е споделеното. Освен оценките от почти ежеседмичните писмени изпитвания, имаме големи контролни със статистика за целия випуск и директорски. При тях са цифри, да(за големите). НО...
Всеки месец аз получавам под формата на коментар от поне половин страница характеристика на представянето на детето за съответния период по всеки предмет (без музика, рисуване и физическо). В момента започнаха да пристигат за края на 11 месец. Освен това има организирани персонални родителски срещи(сега са онлайн) за всеки срок. На този разговор можеш да си зададеш всички възникнали въпроси(които не е било нужно да решаваш екстрено) и получаваш пълна характеристика на знанията и подстиженията на твоето дете(без да е сравнявано с друг).
На мен до тук не ми се е налагало да търся допълнителна информация, извън горепосочената. Т.е. чувствала съм се напълно информирана при това количество и качество.

Аш, неслучайно хората се дразнят, че се коментират само две училища. Постоянно се налага да се опровергават някакви измислици, казани като факти.

# 453
На какво е съкращение ЕЖК?

# 454
  • София
Ама цифрови оценки е задължително да има при големите! Каква работа върши само обратна връзка тип  "папка, слушка, внимава, работи старателно" за по-висок от мен пубер. Да не е в детската градина? Joy За малките е ок, но след 3-4 клас просто е абсурдно да няма оценки, при това редовно и да се знаят веднага и навреме. За мен винаги това е било едно от нещата, заради които съм избрала ЧУ - детето да си знае всяка оценка за какво е и откога е. А не да ги разбира едва ли не на края на срока или да се чуди защо пък днес му е излязла оценка в Школо за която няма спомен, за каквито практики съм чувала. Също и да се връщат навреме контролни. Идеята е детето да се научи само да може да си следи напредъка все пак, а едно от важните неща за това е като си знае кога и върху какво е оценено.

# 455
  • София
Големите ми деца имаха цифрови оценки от първи клас. Още са живи и без видими увреждания.

# 456
Големите ми деца имаха цифрови оценки от първи клас. Още са живи и без видими увреждания.

Хахахах, то все едно като им дадеш пчеличка (която всички знаят, че е отличен) не е същото като цифрата 6.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 18:25 от Fancy

# 457
  • София
На какво е съкращение ЕЖК?
Една Жена ми Каза

Постоянно се налага да се опровергават някакви измислици, казани като факти.
Наистина е твърде често.

# 458
  • в страната на чудесата
Ама на рейни детето е пук или първи клас. То е малко туу мъч да се говори за оценяване, за прогрес, обратна връзка. Тази възраст иска игра...

# 459
  • София
Детето хубаво иска игра, но фактически винаги има оценяване, прогрес и обратна връзка. Най-малкото имат входно и изходно ниво, колкото и непретенциозни да са родители и градини/училища. Пак има сравняване на резултатите в ПУК, а за първи клас съвсем, а пак дори да е непретенциозно училището, и там искат резултати, иначе ще им е кофти на имиджа.

# 460
Ама на рейни детето е пук или първи клас. То е малко туу мъч да се говори за оценяване, за прогрес, обратна връзка. Тази възраст иска игра...
Свърши тя тая с играта😀

# 461
  • София, България
Аз определено искам детето да бъде оценено и сравнено спрямо другите, оценката за собствения му прогрес не изключва това. Отделно ако само тя ми е важна, ще си го обучавам вкъщи до 4ти клас. И самото дете иска да се бори, да се конкурира, да показва, че е по-добро от Иванчо и Драганчо, което не му е насаждано по никакъв начин и затова предполагам, че е нормално за всяко едно дете. Децата по детски си сравняват абсолютно всичко, даже от 1-ва група в детската градина.

# 462
  • София
Аз определено искам детето да бъде оценено и сравнено спрямо другите, оценката за собствения му прогрес не изключва това. Отделно ако само тя ми е важна, ще си го обучавам вкъщи до 4ти клас. И самото дете иска да се бори, да се конкурира, да показва, че е по-добро от Иванчо и Драганчо, което не му е насаждано по никакъв начин и затова предполагам, че е нормално за всяко едно дете. Децата по детски си сравняват абсолютно всичко, даже от 1-ва група в детската градина.
Различни са децата, някои искат, други не. Малкото ми дете недоумява ако случайно го попитам какви оценки имат останалите след контролно/тест - "ама това какво значение има?". Не ми казва и дори не знае обикновено. Разбирам как се движи относително единствено по контролните със статистика за випуска.

За обратната връзка съм напълно съгласна с написаното от Fancy. Телефоните и мейлите на всички учители са в дневника с приемни часове от самото начало на учебната година. Децата обикновено имат вайбър групи с учителите и пишат ако има повод. Никой никога не ми е отказал да ми даде информация, не че се е налагало често да имам нужда от допълнителна такава през годините. Но да се каже, че в Света София се дава само някакво число като обратна връзка и се сравняват деца едно с друго тотално няма общо с реалността и показва единствено, че родителите са натрупали някакво огорчение и/или искат да оправдаят по категоричен начин решението да преместят децата. А може и някакъв особен учител да им се е паднал, знам ли.

# 463
  • София
За това не искам да споделям такива неща и други потребители се притесняват. Реални случая, за които казвате- няма как да стане, ами ей на има. Това, че има няколко недоволни родителя, няма да накърни репутацията на СС и няма да намали кандидатстващите, дишайте.
Реален пример от ДУ - децата са съученици, едните родители боготворят учителката, другите родители са изключително недоволни. Според децата, госпожата ги обича и двамата. Шах? Вие изключвате възможността някой да се е оплакал, че не получава адекватна обратна връзка, ама така са го усетили. Има такива единици.

# 464
За това не искам да споделям такива неща и други потребители се притесняват. Реални случая, за които казвате- няма как да стане, ами ей на има. Това, че има няколко недоволни родителя, няма да накърни репутацията на СС и няма да намали кандидатстващите, дишайте.
Реален пример от ДУ - децата са съученици, едните родители боготворят учителката, другите родители са изключително недоволни. Според децата, госпожата ги обича и двамата. Шах? Вие изключвате възможността някой да се е оплакал, че не получава адекватна обратна връзка, ама така са го усетили. Има такива единици.

Ама не ме карай да ти цитирам предния пост, който съвсем не звучеше, като за единични случаи, моля те.
Съвсем обобщаващо си звучеше и съвсем на място всички реагирахме. И беше опит да омаловажиш факта за филтрация на инфо от страна на собственик при вас. И да насочиш темата на друго място. Репутацията на СС не е засегната. Просто целта е да се изясни истината.

Разбира се, че е възможно винаги да има някакво изключение от правилото. Но честно казано точно в този случай съм крайно скептична. Няма логика системата за уведомления до родителите да работи еднакво за цяло училище и да не работи само за родителите от твоя пример.

Общи условия

Активация на акаунт