Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 514
  • 798
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Учителката по английски на дъщеря ми, която според нея е психически нестабилна, е любим учител на най-добрата й приятелка (в друг клас). Напълно нормални са различните отзиви от различни деца/родители. Напълно естествено и прекрасно е, че за едни деца едното училище е по-подходящо, за други - друго.

# 511
  • София
Моля ви се, няма как един крещящ учител или такъв, който се държи нестабилно, да бъде оправдаван, че бил любим на друг! Тези неща се виждат и се чуват - който си крещи в клас, той си крещи в клас. Ако крещи, да си вземе болничен и да си лекува нервите вкъщи. Не знам защо родителите са готови да оправдават такива неща. Няма значение дали е частно или държавно  - такива неща не може да се толерират мълчаливо или да се оправдават. Винаги всеки знае кой учител как се държи. Предполагам, че вече в повечето ЧУ и ЧДГ има камери, така че много добре се знае.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 09:37 от Andariel

# 512
Понякога за децата една по-остра, но заслужена забележка, е крещене. Иначе съм съгласна с теб Андариел.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 10:56 от Fancy

# 513
  • София
Моля ви се, няма как един крещящ учител или такъв, който се държи нестабилно, да бъде оправдаван, че бил любим на друг!
И хвърлящ учебници по децата Joy

# 514
  • София
Да, има го и въпросът за това, че често поне някои деца (и родители) очакват, че като са в частно заведение, значи могат да си правят каквото си искат, да се държат неуважително, да нарушават дисциплината и да не изпълняват задачите, а учителят няма право на забележка, а следват обвинения как той не бил намерил подход към детето. Е, хубаво, ама в един клас от 20 деца или група в ДГ от 20 деца е нужна дисциплина, за да се свърши работа и ако има едно или повече деца (обикновено са три, защото се групират и се активират взаимно, а другите гледат сеир или подклаждат), които не работят, то целият час се проваля. Затова съм за писането на забележки и родителите да знаят как се държат децата им в клас. Децата са на училище основно, за да учат, а за да се учи, трябва да се спазва график и дисциплина. Нито учителят има право да крещи, нито децата имат право да нарушават дисциплината в часа. Но често никой не смее да каже нищо на родителите, за да не се нарушава доволството и да не си преместят детето или да не започне да се оплаква.

# 515
  • София
Всъщност, основното, за което родителите избират ЧУ, е по-строгата дисциплина и възможността на училището да взима адекватни мерки срещу недисциплинираните.
Никой не ги записва, за да се държат както си искат. Ако се търси това, ДУ е перфектното място, там срещу нарушителите никой нищо не може да направи.
В ЧУ не само ще пишат на родителя, ами и ще го изключат, ако не се вземат мерки. Опашка от чакащи има за добрите ЧУ, никой не трепери, че майката на Иванчо ще го отпише.

# 516
  • в страната на чудесата
Евелина ще дойде след две години да напише третия си пост, а ние ще коментираме.
Аз пък не смятам, че Керкова ще държи такъв учител... хайде кажете името.

# 517
  • София
Има един малък парадокс, обаче - дисциплината трябва да е добра и строга, но точно нашето дете като нарушава дисциплината, към него трябва особен подход, защото то я нарушава, защото не му е интересно или защото е свободолюбиво и с лидерски качества или другите го подкокоросват или учителят не обяснява така, че да го накара да слуша... и съответно нашето си го оправдаваме и защо плащаме, да ни мъчат детето да слуша ли!
Винаги се знае кой как се държи в клас, но не всеки е готов да го приеме, когато се отнася до собственото му дете и често се подминава или се оправдава или направо се насочва обвинение към учителя, нещо като контраатака. А всеки си знае детето, колкото и заслепен да е от любовта. А ако детето е "с връзки" (няма какво да се лъжем, винаги има такива в ЧУ), тогава става чудна картинка.
Това за опашката е леко утопично. Никой в частните заведения не обича да сърди родителите като им казва, че детето се държи неуважително или нарушава дисциплината или някакви други поведенчески неща. Помним историята за една публична личност и напоителната й анти кампания.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 10:07 от Andariel

# 518
  • София
Анди, с всичкото ми уважение, без личен опит с ЧУ, обясненията ти какво се случва в ЧУ са минимум нереални, да не кажа по-силна дума.
Естествено, има кофти ЧУ, тук говорим за добрите.

# 519
  • София
Винаги се знае кой как се държи в клас, но не всеки е готов да го приеме, когато се отнася до собственото му дете и често се подминава или се оправдава или направо се насочва обвинение към учителя, нещо като контраатака.
Не е като да няма и викащи, и по-строги учители, не мислиш ли?

# 520
  • Пловдив/София
Всеки може да си изпусне нервите и да хвърли учебник, не знам защо се приема като края на света и реномето на училището…
Относно викането- ами и нашата повишава тон и е адски строга, децата имат голям респект. Но за мен това е плюс- в час е тихо и се работи на максимален процент. Освен това им дава допълнителни интересни игри и раздвижване, когато прецени. Но когато се работи, се работи. Да, децата обичат повече милите учители, но в техните часове контролът често се изпуска и настава огромен хаос и шум.
Така че ако има дисциплина, стига да е в рамките на възпитанието, за мен това не е негативен отзвив.
Дразнещо е как се набеждават потребители за нереални и платени едва ли не, ако си кажат мнението.
Мен смятаха, че ми плащат от Изи, защото много ги бях харесала и ги хвалех навремето. Пък не се прехласвах по СС.
Пък те се държаха доста неприятно с мен на втората ни среща, ще си искам парите обратно Simple Smile)

# 521
Темата отдавна изгуби предназначението си.
На нови потребители се реагира като на натрапили се заблудени, дето са поредните, застанали на грешното гише в държавно учреждение. Ако училището не е СС, Питагор и още 2-3, към които се проявява някаква търпимост благодарение на хора с деца там, които търпеливо отговаряха на въпроси и нападки във времето, дръзналият да каже нещо различно бива нападан до дупка (четат му се стари постове, иронизира се, праща се да чете стари теми...). Не мога да разбера как толкова интелигентни хора, с визия за образованието и възпитанието на децата си, могат да бъдат така нетолерантни и груби към непознати.
Когата попитах за Maple Bear, не очаквах да получа информация. Пет потребители се свързаха с мен на лични, дадоха ми много полезна информация, за което съм им много благодарна. Бях подготвена за срещата ми на място, отидох с конкретни въпроси, а не да ми разказват от А и Б. Тъжното е, че всички тези потребители казваха, че не искат да пишат в темата. Жалко, щеше да е полезно и за други.
Обменът на информация и опит във форума ми е помогнал много през годините. Моля ви и тази тема да бъде такава, защото мисля, че всички тук търсят едно и също и имат сходни ценности, в които възпитават децата си.
И моля да ме извините, ако ви звуча назидателно.

# 522
  • София
Силве, съжалявам за огорчението ти, но повечето хора, които се интересуват от ЧУ, се ориентират по качеството на обучението - логично е по-старите училища да могат да демонстрират и да могат да докажат такова. Мейпъл беър е ново училище и няма как да се докаже.  Но потребител от тази тема реши да го направи и училището се представи за първи път с пост от типа влизам с бутонките, в който се изля една кофа с помия срещу едно от училищата, за които не искате да се пише в темата. Това нормални и хубави отношения ли са? Моля те да ми отговориш (въпросът ми не е реторичен).

# 523
  • София, България
Аз през живота ми нито съм виждала, нито съм чувала за учител да хвърля учебници, та от тази гледна точка не ми се струва много нормално и определено е сериозно обвинение - не е като да кажеш, учителката е строга.

# 524
  • София
Аз през живота ми нито съм виждала, нито съм чувала за учител да хвърля учебници, та от тази гледна точка не ми се струва много нормално и определено е сериозно обвинение - не е като да кажеш, учителката е строга.
Даже в множествено число е написано.

Общи условия

Активация на акаунт