Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 462
  • 798
  •   1
Отговори
# 570
Спортните училища - 25 на брой. Знам, че някои иновативни  също, но нямам идея колко са. Има и паралелки с 38-седмична учебна година.

# 571
Sanaka, в нашето ЧУ са от 1ви септември ! Моите са първа година така. На мен и на децата ни допадна! Напълно съм съгласна, че е хубаво да има есенна ваканция, междусрочна. 🤷‍♀️
Тъй като няма в момента, аз се старая да я осигуря, варианти има.
Скрит текст:
Хареса ми, че първите дни се адаптираха от ваканционното настроение към учебно, правиха преговор и дори минаха входните нива. За 15.09 бяха готови с всичко и си взимаха нов материал. Като стартираха курс по БЕЛ и МАТ октомври, бяха напред с материала спрямо почти всички деца в групата, включително и по отношение на курса. Така им беше по-лесно, защото затвърждаваха и се виждаше ако все пак някъде нещо не са запомнили или им е трудно.
Аз си поисках с разрешение от директор за 4 дни началото на ноември, когато детето показва резултати директорите разрешават отсъствие, нали до 7 дни има право. Избрах периода около първи ноември, така имах един ден и без това..взех 4 с разрешение и със събота и неделя станаха 9. Успях да ги заведа на друг климат. За тях е важно, заради астмата.
На ски също предпочитам в учебно време, защото карат по червени и черни писти и във ваканциите е опасно, когато има много хора. Понякога съм ги пускала на нощно каране през седмицата, за да не отсъстват от училище и да няма много хора. Сега планирам ски в началото на февруари, има 1 ден междусрочна, имам 3 дни по дом.причини и като взема 3 дни разрешение и ще осигуря 11 почивни дни със съботите и неделите за ски.
Поради видяното тази година, подкрепям старта да е от 1ви септември, но както предположи Бърди, повечето родители са против. 🤷‍♀️✌ Скоро се наложи да защитавам позицията си в друга група по темата и бях единствената която няма против от такова по-ранно започване. 🤣 Пак казвам, че мога да преценя ако децата ми имат нужда от почивка и да се намери вариант за такава без да им пречи на учебния процес съществено. ✌

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 19:01 от katia_13

# 572
  • София
Увекинд не започваха ли на 01.09?

# 573
  • София
На 6-ти започват Уве.

# 574
  • София
Значи ще избягваме спортните училища. Joy

# 575
Не помня всички училища наизуст, на много от приятелите ни с деца в частни училища стартират на 1-ви септември, включително и училището на големият ми син, почват от началото на септември.
Никой не страда от липса на ваканции.
Исках да постнат официална информация от сайта на училищата, но масово няма информация за старт на учебната година.
Единственото, което намерих е старо интервю на предходният министър на образованието, който казва, че след като ЧОУ стартират от 1-ви септември, може и държавните училища да ги последват.
Още не са.

# 576
Хайде стига с тая Гърция. 01 септември е добра дата, само се мотаят до 15-ти.

# 577
Не е масово в ЧУ да тръгват на 1-ви. По-скоро е изключение.
Освен това точно междусрочната всички скиори, които познавам с деца използват за сливане на два уикенда, та не е някакво ново откритие. Пълно е по това време.

Да не ми пипате Гърцията, че ставам неизмерно зла. Нот! Точно двете седмици до 12-13 септември е най-хубавото море.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 20:27 от Fancy

# 578
На мен никаква Гърция не може да ми пипат, щот ми е все тая вече.
Да му мислят младите родители.

# 579
Е ти си изкласила почти.

# 580
Да почват от 1.09, тази година умрях от студ в Гърция през септември.
Или местя дестинацията още по на юг или затварям септемврииското море.
А ските все се чудим къде да ги набутаме.

# 581
На мен ми беше перфектно. Даже на моменти ужасна жега. Крит. Юли и Август са неразумен период за Гърция. Юни водата не се е стоплила напълно.

# 582
  • София
Аз знам за Френския лицей и Немското, но те не са по МОН.
Тази година на Халкидики беше ужасно след 5-6.09. На Крит сме ходили началото на Октомври и беше разкошно- няма туристи, морето 28-9 градуса, въздуха и той. Може да сме случили, но като цяло там май само 2-3 месеца не става да се къпеш в морето, според местните.

# 583
  • В офиса
И прогресивното почват по-рано.
На мен пък си ми е идеално започването на 15-ти, само да са го пипнали. Нито ще отидем на ски през ваканцията, че да се бутаме с всички.

# 584
Здравейте, аз имам един казус. Детето ми е на 6 в ПУК в държавна градина. Справя се доста добре по математика, ходи и на частни уроци и ходи на онлайн уроци по английски с native speaker.  Сам прияви желание за това, било му много интересно.

Искам да развия и математиката и английския, виждам че саму доста лесни, за разлика от българския където 1 година се борим да научи азбуката Grinning. Но всяко дете с ноговото си.

Оказа, че обаче, че умните родители са си записали децата още в ПУК в добрите частни училища, а аз май много късно съм се сетила.

Пепоръчаха ми много изи за детето ми, но там директно ме отрязаа, че няма да имат прием за 1 ви клас.

В Българско Школо се случи същото.

СС и Питагор са ми на другия край на София. Не съм чак толкова мбициозен родител, че да карам детето ми да пътува по 3 часа на ден. Не че са го приели! Все пак с тази липса на знания по бг.

Та търся помощ. Училище със засилено изучаване на английски език в южните райони с някакъв шанс да го приемат в първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт