Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 470
  • 798
  •   1
Отговори
# 555
  • София
То пък тези междинните ваканции, като ги затрупат с домашни и са едни ваканции... Ако се забранят домашните през ваканциите /което е задължително по мое мнение/, мога да се съглася. Но пак не съм фен да ми прецакват септемврийските пътувания. ММ каза, че ако изместят началото на годината от 01.09., ще им даде болнични да не ходят на училище. Joy

# 556
Ааа, с това съм съгласна. Никакви домашни през междинките.

Във фейса бяха пуснали статистика за Европа. Кой колко дни прекарва в учебни стаи, ваканции и т.н. Ами цяла южна част на Европа е като нас.

# 557
  • София
На мен идеята за ваканциите, които са извън стандартните винаги ми е харесвала, но ако децата са 2/3/4... различни училища, чиито ваканции не съвпадат, няма да е никак хубаво.
Нямам против да започват на 01.09, но за сметка на хубава зимна ваканция.

# 558
  • София
По принцип избягвам пътувания през малките ваканции, защото стават страшни струпвания. Особено ако ще се карат ски. Специално скиорските пътувания ги правим през учебно време. Включително в чужбина гледам да не съвпадат с тамошни ваканции.

# 559
  • в страната на чудесата
Лятото децата в Южна Европа са помагали в селската работа, отделно жега в клас. Та затова е три месеца ваканцията. Според мен трябва да се преосмисли...

# 560
  • София
Абе, вие като бяхте ученици, дълга ли ви беше лятната ваканция? Началото на септември се ходи на море, не на училище. Да не пипате ваканцията, ей! Joy

# 561
  • София
Няма, Санака, няма, както написах одеве, бг родителят дума не дава да се издума за това, никое МОН не би се осмелило Grinning

# 562
  • София
Абе, вие като бяхте ученици, дълга ли ви беше лятната ваканция? Началото на септември се ходи на море, не на училище. Да не пипате ваканцията, ей! Joy

А така, кажи им 😂😂😂 Не искам да пипат лятната ваканция. Нали вече я намалиха - 4-6 клас са до 15 юни, а от 7 клас до 30 юни.

# 563
По-добре да питат родителите.
И ако 50 % + 1 са съгласни, тогава да променят.
Амаха!  Какви са тези предложения без да питат? Sweat Smile

# 564
Няма, Санака, няма, както написах одеве, бг родителят дума не дава да се издума за това, никое МОН не би се осмелило Grinning
Учителите ще възстанат, ако годината стартира по-рано. Какво ще правят с толкова отпуска.
Бг родителите, особено на деца в частни училища са свикнали с по-ранното почване. Не малко училища почват на 1-ви септември.

# 565
  • София
По-добре да питат родителите.
И ако 50 % + 1 са съгласни, тогава да променят.
Амаха!  Какви са тези предложения без да питат? Sweat Smile

Точно така! И поне 7 заповеди през седмица с противоречащи си нареждания Joy И накрая всичко си остава по старому Wink

# 566
  • в страната на чудесата
Лятната ваканция е добре да се намали според мен за сметка на почивки ноември, февруари, май...
Сега вече децата не ходят масово по села и паланки, нито трябва да помагат масово на семейния бизнес...

# 567
  • София
Учителите ще възстанат, ако годината стартира по-рано. Какво ще правят с толкова отпуска.
Бг родителите, особено на деца в частни училища са свикнали с по-ранното почване. Не малко училища почват на 1-ви септември.
Кои училища започват на 1 септември?

# 568
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз знам за Софтуни.

# 569
  • София
Друго? Защото ако бяха "не малко", все щях да съм чула. А аз не знам БГ училище, поне такова, което да ми е интесно, което да започва на 1 септември.

Общи условия

Активация на акаунт