Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 450
  • 798
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Мария, не бързайте трескаво да търсите училище с място. Не всяко училище със свободни места ще е подходящо за детето. Изяснете си какво друго е важно за вас, освен английски и математика - работно време, извънкласни занимания, локация, цена, вид диплома и тъй нататък. Използвайте търсачката и разгледайте мнения за определени училища, които ви допадат. Когато сведете избора до поне 4-5 училища, а не "всички, в които още приемат", имате много по-голям шанс да изберете място, където детето да се чувства комфортно и да сте щастливи. Когато имате вече желани училища, проверете къде кандидатстването все още тече/не е започнало, както за първи клас, така и за предучилищна. Ако вече е завършил приемът, винаги имате възможност и да опитате преместване на по-късен етап. Кое държавно училище е във вашия район?

# 601
  • София
И аз да се изкажа за лятната ваканция - не искам започване на училище от 1 септември. Това означава, че подготовката и “заесеняването” Simple Smile трябва са започне от 15-20 август. Много ми е рано. Не ми е зор да Гърция септември, защото обикновено цяло лято съм там, но пък този период е разкош за пътувания в Южна Европа. Стига да отмине тази лудост по Ковида и да са нормални пътуванията. Тази година началото на септември морето в Гърция не беше добро, но други години е било разкош. Това за Северна Гърция иде реч, на юг е друго положението.
Зимна и пролетна ваканция не трябва са има домашни, повече отколкото се дават за един уикенд, все пак това е време за игра и почивка. Лятото трябва да е дълго, топло и пълно с игра, забавления, приключения.

Мария, не изключвайте СС като много далечно. Проверете сутрин за колко време стигате до него от вас. Може да се учудите. Аз пък Бояна и Княжево съм си мислила, че са по-скоро южни квартали. Но за СС за 1 клас ще ви трябват повече познания по БЕЛ
И още едно училище с добра подготовка по математика (освен СС и Питагор) и това е Томас Едисон. Намира се в Княжево и заслужава да го проучите. До 1 клас децата учат в една сграда, след това са в друга. Много добра подготовка по математика имат.

# 602
Мария, не бързайте трескаво да търсите училище с място. Не всяко училище със свободни места ще е подходящо за детето. Изяснете си какво друго е важно за вас, освен английски и математика - работно време, извънкласни занимания, локация, цена, вид диплома и тъй нататък. Използвайте търсачката и разгледайте мнения за определени училища, които ви допадат. Когато сведете избора до поне 4-5 училища, а не "всички, в които още приемат", имате много по-голям шанс да изберете място, където детето да се чувства комфортно и да сте щастливи. Когато имате вече желани училища, проверете къде кандидатстването все още тече/не е започнало, както за първи клас, така и за предучилищна. Ако вече е завършил приемът, винаги имате възможност и да опитате преместване на по-късен етап. Кое държавно училище е във вашия район?

Здравейте, аз се намирам на границата на 31во и 93-то. Оказа се, че 1 номер ме дели от това да вляза в границата на 31во и ми казаха, че реално има голям наплив там и нямам големи шансове. От друга страна не искам да чакам до юни месец, за да разбера дали ще влезе там или не.

# 603
  • София

Здравейте, аз се намирам на границата на 31во и 93-то. Оказа се, че 1 номер ме дели от това да вляза в границата на 31во и ми казаха, че реално има голям наплив там и нямам големи шансове. От друга страна не искам да чакам до юни месец, за да разбера дали ще влезе там или не.
Образователни технологии ви е най-близо. Там нямат ПУК. Приемат от 1 клас.

# 604
Някой знае ли каква е таксата в Изи Старт (детския център)?

# 605
Някой знае ли каква е таксата в Изи Старт (детския център)?
1000 лв.

# 606
  • София
Някой знае ли кога обявяват бройки за прием в света София за четвърти клас?

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 21:08 от insane

# 607
Ами на сайта си пише. Януари. https://www.svetasofia.com/kandidatstvane/

# 608
  • София
Благодаря, досега го рових, но през телефона не ми излезе тази информация. Ще следя значи.

# 609
Здравейте, днес бях на събеседване в Светлина, след като детето ми беше на изпит по математика и бг за 1ви клас. Казаха ми, че има заложби по математика и ми предложиха да го вкарат в STEAM паралелка. До Коледа трябва да взема решение. Първоначално бях много надъхана за тям, но има много разнопосочни отзиви. И съствем се обърках.

Попринцип ме влече идеята всички предмети да се учат на англ и бълг едновременно, включително и в часа по български. Също така, имайки предвид моят многознайко, съм убедена, че ще му е интересно в часовете по STEAM да правят някакви експерименти, да правят роботи, да учат за планетитети и тн. Той много се вълнува от такива неща.

Но в същото време чувам отзиви, че не давали дипломи след 7ми клас и всякакви такива неща, които са ми малко.....

Някой има ли отзиви за там Simple Smile

# 610
  • Отвъд алеята зад шкафа
Как така не дават дипломи?

# 611
Как така не дават дипломи?

Срещнах и такъв коментар. Малко ми беше неадекватен, но все пак ми стана инетерсно.Grinning

# 612
Моя близка махна детето си от там. Случи се преди 1-2 години. Не успяваха да овладеят класа, не мога да дам много подробности, защото не ме е интересувало.

# 613
Здравейте! Търся актуална информация за Климент Охридски. Прочела съм  отчасти темите назад, наясно съм с недостатъците откъм материална база и липса на двор, но ме привлича добрата подготовка по математика (на детето му се отдава и ми се иска да го насърча в тази посока) и английски,  малката сплотена обстановка и индивидуалното отношение, което биха получили децата. На срещата в училището ми беше разяснено, че оценките не са най-важното и че няма огромен натиск върху децата за отличен успех по всичко, както е в СС и Питагор (по мнения от форума и от познати), затова и заради локациите последните две отпадат за нас. Все пак ми се иска да получа още инфомация от семейства, които са там или които са били там - какво ви харесва, не ви харесва, ако сте преместили детето си каква е била причината и изобщо повече информация, която би била полезна за избора ми ( може и на лични, ако някой се притеснява да пише тук). Част от колебанието ми идва и от там, че сме много доволни от дг на детето и ни се иска да остане там до 1ви клас, но в КО няма официален прием от 1ви клас и няма гаранция, че ще има място за нас.
Алтернативно гледам и Азбуки, в Прогресивното също ще ходим на ден на отворените врати. БШ също ни е в района, но имам много негативни отзиви от семейства преместили децата си от там. А Иззи за съжаление ме отрязаха грубо още на телефона, заявявайки, че имат прием само за 5 - годишни и няма как да ни приемат догодина в ПУК или по-догодина в 1ви клас. Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 16:02 от MаMi***

# 614
  • Отвъд алеята зад шкафа
Азбуки не го препоръчвам. Местят си децата оттам.

Приемът никъде не е сигурен, така че пробвайте в 2-3 училища. В Иззи е пълно. В училища с Пук местата се заемат още от 5-6 годишни.

Общи условия

Активация на акаунт