Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 447
  • 798
  •   1
Отговори
# 615
Азбуки не го препоръчвам. Местят си децата оттам.

Приемът никъде не е сигурен, така че пробвайте в 2-3 училища. В Иззи е пълно. В училища с Пук местата се заемат още от 5-6 годишни.

За сега сме приети в КО, но аз изчаквам и разбира се може да си изтървем мястото докато обиколим другите училища и вземем решение.
Благодаря за коментара относно Азбуки!

# 616
Азбуки не го препоръчвам. Местят си децата оттам.

Приемът никъде не е сигурен, така че пробвайте в 2-3 училища. В Иззи е пълно. В училища с Пук местата се заемат още от 5-6 годишни.

Здравейте, 
Може ли да ми кажете малко повече подробности защо не препоръчваме Азбуки. Исках да записвам детето там и до сега само хубави отзиви  бях чела, затова малко се стреснах. Може ли подробно,  ако искате и на лични. Благодаря предварително

# 617
  • Отвъд алеята зад шкафа
Съдя по това, че само в двата четвърти класа в нашето у-ще има 5 деца, преместени от Азбуки. Те самите дават отзиви. Петото дете беше на пробен ден миналата седмица. Разбира се не мога да кажа на 100 % каква е истината, всяка история е индивидуална. Единствената що годе обективна информация може да е от матура 4 клас, НВО 7 клас и явяване за сертификати.

# 618
Голдева бяха в Азбуки, тя беше много доволна и винаги е казвала много хубави неща за училището, особено за нивото по английски, което било изключително високо и още в първи клас децата били прочели над 10 книги на английски...Тя обаче отдавна не е писала, не знам къде изчезна.

# 619
  • Отвъд алеята зад шкафа
По АЕ би трябвало да имат добро ниво, при положение, че още от детска градина започват и държат на АЕ при приема.

# 620
Имам  няколко познати с деца в Азбуки в различните класове.
Всички те са доволни от училището.
Когато малкият кандидатстваше след 4 клас това беше един от вариантите ни.
Имахме среща с директорката и зам. директорката, мога само положителни отзиви да споделя.
Изпита беше в три части, БЕЛ, Математика и английски. Беше добре огранизиран и на доста добро ниво.
Базата им повече от чудесна.

# 621
Доволните си стоят в училището, но има и много напускащи. Всичко зависи от това, какви са ти критериите. И при нас има преместени в по-горни класове.

# 622
  • София
На моя близка приятелка и двете ѝ деца са в Азбуки и тя е доволна. Тя самата не е от хипер амбициозните майките - като избираше училище, търсеше място с прилично обучение по общите предмети и добро ниво на английски. Не се е вълнувала толкова от резултатите от НВО.

# 623
Дали в темата има родители на деца от училище Артис. Синът ми е в 6 клас  търсим подходящо училище.

# 624
  • София
Дали в темата има родители на деца от училище Артис. Синът ми е в 6 клас  търсим подходящо училище.
А каква е причината да го местите в 7ми клас в друго училище?
Май не съм срещала родители от това училище, но може да четат, без да пишат.

# 625
  • София
В нашия клас дойде дете от Артис, майката каза, че там учене няма. По английски само беше много доволна, много високо ниво, но всичко останало, не.

# 626
Той е в държавно училище . До четвърти клас обаче имахме много добър учител , но след 5 клас нещата се промениха и онлайн обучението даде своя принос . Има доста пропуски най вече по български и литература.
В образователни технологии ни отказаха прием , търсим друг вариант . Той има интерес към дигитални  науки затова се насочихме към образователни технологии и Артис .

# 627
  • София
С дигитални науки не е ли училището на Наков, изскочи ми името, съжалявам.

# 628
  • София
Училището на Наков е гимназия.

# 629
Той е в държавно училище . До четвърти клас обаче имахме много добър учител , но след 5 клас нещата се промениха и онлайн обучението даде своя принос . Има доста пропуски най вече по български и литература.
В образователни технологии ни отказаха прием , търсим друг вариант . Той има интерес към дигитални  науки затова се насочихме към образователни технологии и Артис .
Това с дигиталните науки, демек компютъра го имат 90% от днешните деца. Не успяваш да го отлепиш от него затова търсиш ползата от това като го записваш на дигитални науки.Simple Smile

За мен децата от 1 до 7 клас трябва да са грамотни, да изградят обща култура и да се научат на труд. След 7 клас може би бих търсила някакво профилиране защото не на всеки всичко му е интересно.
Според мен ви трябва училище което ще се постарае да запълни дупките, а ако не успее с ваша помощ детето да продължи в гимназията му без много зор Simple Smile
Та бих избрала училища с гимназии към тях.
Като гледам избора ви на Артис и Обарзователни предполагам че сте район Младост.

Меридиан 22 ( по снимките във фейса) считам ,че имат по 2 паралелки от випуск с не голям брои ученици.
Златарски (по 1 паралелка) маломерна, добро онлайн преподаване и автоматично преминаване в гимназията която е на добро ниво.
Увекинд - там със сигурност 5 и 6 клас са по две паралелки. Намират се на Руски паметник и май вече са на полудневно обучение (до към 15 часа).

Общи условия

Активация на акаунт