Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 443
  • 798
  •   1
Отговори
# 630
Не мисля, че в случая частно или държавно училище успешно може да попълни пропуските. Независимо от "индивидуалния подход", навсякъде се следва утвърдена програма, детето не може хем да наваксва, хем да върви с темпото на останалите.
Аз бих обмислила частни уроци за наваксването и за евентуалното кандидатстване. Не мисля, че детето ще остане неграмотно или е чак толкова изостанало, просто е продукт на това, което сполетя децата в училище в последните 2 години.

# 631
  • в страната на чудесата
Ама златарски въобще не става, не знам защо даваш такъв съвет Хоуп. Не случайно паралелката е една и маломерна трета учебна година откакто имат 5 клас.
По-добре ТЕ, ЕСПА даже, школото в пъти по-добре...

# 632
Аз вчера се загледах в Азбуки. Имат 8 часа мат. То е в Младост. Имат и гимназия с друго име.

# 633
Здравейте;-) Не открих много информация назад, затова да попитам:

Мнения за обучението в Цар Симеон Велики в Иваняне , за гимназиален етап на обучение?

# 634
Благодаря на всички . Детето има пропуски и не голямо желание за учене. Изброените Еспа, Азбуки са с доста добри резултати на външно оценяване, не мисля че ще го приемат. Ще обмислим варианта с частни учители.
Съжалявам , че не съм го записала по рано в частно училище.

# 635
  • София
Вие сте за индивидуална работа да наваксва материала. Пропуските не се навакват от самосебе си, а се завлачват с всеки следващ клас, защото материалът е навързан. Не бих разчитала на това в частно училище да поемат ангажимент реално да запълват пропуски, защото материалът ще си върви по график.

# 636
Ама златарски въобще не става, не знам защо даваш такъв съвет Хоуп. Не случайно паралелката е една и маломерна трета учебна година откакто имат 5 клас.
По-добре ТЕ, ЕСПА даже, школото в пъти по-добре...
Ами защото както е казала майката, детето явно няма за цел да наваксва до дупка. А и не мисля, че всички деца трябва да се натискат до дупка. Имам познати в Златарски, нямат големи изисквания но и не ги оставят много да не се справят. За мен си е прилично училище и спестява ужаса от НВО в 7 клас. А и детето автоматично минава в гимназията, която хич не  е лоша.

# 637
  • в страната на чудесата
Аз познавам три деца от маломерната паралелка в седми клас. Едното напусна и отиде в ДУ, седми клас. Ами тук не става дума за академичност, а за посредствени условия и съответно резултати. Детето сега ходи на уроци да наваксва пропуски от 5 и 6 клас. Добре, че е умно и разбрано дете, та му отне няколко месеца...
Чак пък ужаса на седми клас...

# 638
Моите също имаха доста пропуски, защото боледуваха много от 5г до 9г 😔. Наваксаха ги постепенно без претоварване,  лятото ходеха на занималня и английски език или само АЕ, но се занимавах аз по другите предмети. С он-лайн обучението реално си вдигнаха нивото, защото ми бяха пред очите и няма грам разсейване. Спестява се време от път за сън или почивка. Има ли нещо неясно се е обяснявало в същия ден, защото веднага се разбира и ако аз не мога съм търсила кой. 🤷‍♀️  
Две години пропуски по всички предмети, ще се наваксат трудно ако детето няма желание.
Напълно подкрепям, че до 7ми клас е основа и е много важна!

Windekind,  Азбуки беше в Мусагеница. Преместено ли е в Младост? Нямах представа. 🤔 Гимназията мисля е Иван Апостолов.

Gudalinka, мога да дам отзиви за Цар Симеон, но само за прогимназия. ✌ Зная, че някои учители преподават и на гимназистите, но кои не съм сигурна.

# 639
Gudalinka, мога да дам отзиви за Цар Симеон, но само за прогимназия. ✌ Зная, че някои учители преподават и на гимназистите, но кои не съм сигурна.
[/quote]
Ще съм благодарна на всякакви отзиви:-)

# 640
  • София
Аз вчера се загледах в Азбуки. Имат 8 часа мат. То е в Младост. Имат и гимназия с друго име.

Азбуки се намира в Мусагеница.

# 641
  • София
.., която за мнозина, а и по един наръч административни критерии, се води район Младост.

# 642
  • София
Не, води се район "Студентски".

# 643
  • София
Според приложенията на някои куриерски компании си е Младост. Идеята беше, че не се е местило училището. И не, нямах предвид административните критерии единствено на Столична община.

# 644
  • София
Кое е с приоритет в интерес на коректността - приложения на куриерски компании или Законът за административно-териториалното устройство на Република България? Но да, близо е до Младост.

Общи условия

Активация на акаунт