Делене на сметки

• 23 752
  • 997
  •   1
Отговори
# 255
  • някъде там
Разбрах те още веднага - избирателно (не)ясна.
И не със сигурност не избирателно не ясна Wink

# 256
Но все пак той е решил да делите 50:50 още преди 1 година. Тогава какво се е бъгнал? Като измисля нови схеми, да си ги следва, щом е толкова смел.

# 257
  • София
Емпатията гладна не стои, че и претенции има господина.

Маймунка, изчакай да се осафери и му направи бюджет на неговите 50%. И наем, разбира се.
Кой покрива детето?

# 258
  • Варна
Оф... Съзнавам, че ще съм груба, но сумати хора измряха в тази пандемия. Лично аз правих две погребения през 2 седмици (на баба и дядо, като баба почина на Нова година), плюс че бяха болни от тежки болести и се грижех за тях месеци преди това. Развих аритмия, също преболедувах от Ковид, както и всички в семейството без изключение - кой по-леко, кой по-тежко... Ако всички се държахме като твоя мъж, какво щеше да стане? Депресията е едно, дебилизмът и наглостта - съвсем друго. Още повече да имаш дете и да постъпиш така на рождения му ден... Нямам думи.
Каза, че доходите ви не са съпоставими. Ако той получава повече, да ти прави скандали за 20 лв... Просто покъртително. Ако ти получаваш повече, продължавай да работиш все така и харчи парите за себе си и за детето, не за тоя хрантутник.

# 259
И аз се “бъгнах” преди загубата на майка си и умнотиите на мъжа си, че съм имала за него и децата да мисля. И то така, че го наритах когат най-малко очаква 😋
Някои неща са непростими, а вий, уважаеми, не става все да сте център, дори да са избрали вас.

# 260
  • пустинята Гоби
Ок, ама тук не става въпрос за теб. И ако можеш сподели година преди това изискала ли си бюджета да е 50/ 50, но не давайки пари за ипотека и за храна?

# 261
  • някъде там
Оф... Съзнавам, че ще съм груба, но сумати хора измряха в тази пандемия. Лично аз правих две погребения през 2 седмици (на баба и дядо, като баба почина на Нова година), плюс че бяха болни от тежки болести и се грижех за тях месеци преди това. Развих аритмия, също преболедувах от Ковид, както и всички в семейството без изключение - кой по-леко, кой по-тежко... Ако всички се държахме като твоя мъж, какво щеше да стане? Депресията е едно, дебилизмът и наглостта - съвсем друго. Още повече да имаш дете и да постъпиш така на рождения му ден... Нямам думи.
Каза, че доходите ви не са съпоставими. Ако той получава повече, да ти прави скандали за 20 лв... Просто покъртително. Ако ти получаваш повече, продължавай да работиш все така и харчи парите за себе си и за детето, не за тоя хрантутник.
Да и той има постковид усложнения отделно параноята, която си има вече 2 години от ковид началото дезинфекция бърсане, далеч от хората дори и като се разминава по тротоарите и т.н.
За съжаление моите доходи са доста под неговите може би поне 2 пъти повече взема той, така и не разбрах макар че от 23г. сме заедно, е и той не знае колко точно вземем аз, така че сме квит за тази информация Wink и въпреки това се справям
Mimi Rose не не съм изисквала никога такива отношения 50/50, за мен те са допустими само при равни доходи иначе няма как да бъде.
Mr. Gorgeous разходите за детето са джобните от него когато ходеха на училище присъствено, но пак 50/50, сега като са онлайн веднъж в месеца ако се сети да й даде пари сети се. Другите разходи за детето са основно мои ангажимент и на подкрепа от баби и дядовци по поводи.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 23:05 от маймунка

# 262
Щукне ли му на един мъж по никое време да дели 50:50, отдавна не сте му център, ами поне дано сте още в окръжността...

# 263
Ок, ама тук не става въпрос за теб. И ако можеш сподели година преди това изискала ли си бюджета да е 50/ 50, но не давайки пари за ипотека и за храна?

Това са трохички. Дамата, кскто и една друга дама, ще я нарека Многострадалната Геновева, избирателно подават информация така, че да седим и да се чудим как тъй всичко им се чупи. От нищото. Чети между редовете и можеш да видиш каквото и аз 😉

# 264
Мислех, че сте младо семейство. Хъм...

# 265
Добре,  възможно ли е във връзка с Ковид да го е страх от контакти, каквито има покрай пазаруване, плащане на телефона и всичко което ги изисква. Т.е. той праща теб, защото се страхува.
Ако е така, не, че е съвсем ОК но да речем, ако ти нямаш против да продължиш да пазаруваш ти занапред нека ти дава пари той, а после ти ще му додаваш твоята част. Така няма да забравя и да ти дава неговата сума веднъж на две седмици.

# 266
  • Варна
Ние също сме с несъпоставими доходи. Мъжът ми е капитан. Но още докато бяхме гаджета на няколко месеца, обдъдихме въпроса с финансите и той каза, че според него е редно всеки да има принос, пропорционален на доходите си. И сме така и до днес. Не върви той да печели 5 пъти повече от мен, а да си делим сметките с калкулатор. Още повече той яде повече от мен, харчи повече за дрехи и т.н. Не сме съквартиранти, а семейство все пак.

# 267
А, страх го било... а заплатата как си я получава в почти края на 2021ва година и почти втора година пандемия с препоръки за дистанция?

# 268
  • Somewhere beyond the moon and stars
Маймунка, и според мен не е нормално ти да си с по-ниски доходи и да се справяш с всички разходи.
За ипотеката донякъде мога да разбера защо я плащаш, след като жилището е на твое име...
Но сметките, пазаруването и отговорностите за детето е нормално той да поема поне наполовина (а според мен и повече, щом сте с различни доходи).
Ако аз живеех в жилище на мъжа ми, щях поне да плащам изцяло сметките като компенсация.

Не е ок единият партньор да остава накрая с голям разполагаем доход, а другият - с никакъв.
Също, нормалното е всеки родител да приоритизира нуждите на детето пред собствените си. В крайна сметка, винаги може сметката за телефона да се плати на следващия ден.

# 269
  • София
Аз така и не можах да разбера в какво се състоят неговите 50/? Половината от сметките?
Половината от целия бюджет?

Ние преди бяхме така: Общо взето, той винаги е взимал към два пъти повече от мен, съответно покриваше 2/3 от бюджета.

Общи условия

Активация на акаунт