Делене на сметки

• 23 666
  • 997
  •   1
Отговори
# 510
В нашия апартамент за 5те години, в които сме тук, е имало: сваляне на тапети, 2 пъти запушена мивка и май е това. Другото все е било с майстори или рамо до рамо двамата (боядисване, сглобяване на мебели и тн).
А заплащането на майсторите кой го осигурява? Знам как е във форума, но реално важи "жената каза и аз реших" като мъжът решава и финансовия въпрос.

Успех със защитата.

# 511
В къща живея, нищо не реве за здрави мъжки ръце, н и щ о.

Винаги съм знаела, че риенето на сняг, косенето, ремонтът на покрива, цепенето на дърва са женско забавление, но предпочитам да ловя прилепи, докато мъжът ми се захейва с изброените.

# 512
Това не мога да го повярвам. За определено време да, но принципно и ако облагородяваш.
Последно пренасяне и редене на поне тон плочки по двора. Стригане на 4 метрови вечнозелени храсти, няколко пъти годишно, тревата не я броим. Латексче на таваните, няма да я осатавя да и окапят ръцете я. Мазане с масла на всичката дървения. Смяна на масло, гуми и не само на два автомобила. Паветата да се пренаредят защото са потънали или да им се оскубе тревата. Шумата да се събере есента. Снега да се изрине и т.н. Последното за България може и да не важи. Wink
Хайде че ме чака и прахосмукачката...

Отделно и на съседката да помогнеш, тежко си е. Simple Smile

# 513

Винаги съм знаела, че риенето на сняг, косенето, ремонтът на покрива, цепенето на дърва са женско забавление, но предпочитам да ловя прилепи, докато мъжът ми се захейва с изброените.
Риене на сняг 200$ годишно за целия драйвуей, който е двоен при това. Идва един мосю с трактор и рие на воля.
Сменянето на покрив се прави веднъж на 20 години.
Дърва не цепя. Отоплявам се на ток.
Косачката е самоходеща. Крепи се точно с 1 пръст, освен това синът се включва в косенето, щото е лесно.
Аз имам и басейн. Поддържам го съвсем сама. Миналата година само не можах да се справя с едно водопроводно съединение при пролетното пускане, та виках баща ми.
Инак правих съвсем сама поддръжка на асфалта на драйвуея.
Боядисвах терасата.
Една от гаражните врати се счупи. Извиках техник - много сложно! Та да се чудя, защо ли би бил толкова незаменим един мъж в къщата.
Това не ми пречи да се задявам с гаджета, па дори и на хотел да ги водя. Joy

# 514
Скрит текст:
Злоупотребяват, защото мъжете не са се сетили да се жалнат от злобната изоставена мързелива домакиня и първи да получат ограничителна заповед.
И да, смешно е.
Мнението за ограничителна заповед беше отговор на твърдението, че да започнеш на чисто, след като сте се разделили и без да го съди за укрити сметки, било като да спиш под моста в кашон.
Кажи ми как ще стане (изключваме Афганистан примерно) накой да изгони партньора си от общото им жилище.
Нали като се разведат и разделят имуществото, жилището остава за единия, той изплаща дела на другия, който пък се изнася. Допреди това имат право да си живеят и двамата в общото жилище, ако имат здрави нерви.
Е да де. Нали и аз това отговорих, никой не е под моста.
А ограничителната заповед за какво е при такова културно решение?

# 515
Никого не викам, че почват да си търсят поводи да идват пак или се отнасят в други измерения. Разправях се с вик, докат го няма мъжа ми. Аз му приказвам, той ми зяпа краката. Дали беше забравил за ко е дошъл стана ясно чак след 20 дена 😂
Обаче, тука е пълно със силни женски ръце, знам го.

# 516
Тъй е. Жените са с ръце в... абе гледайте Саша Грей.

# 517
  • София
В нашия апартамент за 5те години, в които сме тук, е имало: сваляне на тапети, 2 пъти запушена мивка и май е това. Другото все е било с майстори или рамо до рамо двамата (боядисване, сглобяване на мебели и тн).
А заплащането на майсторите кой го осигурява? Знам как е във форума, но реално важи "жената каза и аз реших" като мъжът решава и финансовия въпрос.

Успех със защитата.

Ако и двамата работят и бюджетът е общ, кой? Жената пести пари, като върши домакинската работа, а мъжът ги харчи, за да обезпечи неговите задачи... Хмм.

# 518

Риене на сняг 200$ годишно за целия драйвуей, който е двоен при това.
Една от гаражните врати се счупи. Извиках техник - много сложно! Та да се чудя, защо ли би бил толкова незаменим един мъж в къщата.
200 тук 500 там, така всички знаят.
Така ако говорим то и доставка на храна и ресторанти има.

Цитат на: -Нарцийса-
А ограничителната заповед за какво е при такова културно решение?
Ти си тази която спомена, че може да остане под моста при решение за теглене на чертата и ограничителна заповед е точно за това да не остане там, под моста след като жилището е общо.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 21:20 от COVID

# 519
По-добре силни женски ръце, отколкото слаби ангели, съпроводени с антидепресанти.
Последният майстор, който ми оправя банята (срещу заплащане, разбира се), вчера разбрах, че ми е заложил малка бомба. Така беше монтирал капака на отоплителното тяло, че той възпрепятстваше работата на вентилатора му и дефакто го правеше неработещо. Ама аз нали съм си техническа мисъл, всичко оправих.
За протокола: Той ми беше и любовник, и се скъса да мърмори, докато траеше ремонта, че малко съм му платила. Е, вече не е и не смятам да го ангажирам повече.Joy
Да това е годишен сървис, който се равнява на 5 часа моя работа.
Съмнява ме силно, че яденето по ресторанти ще ти излезе толкова евтино.Wink

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 21:22 от Ravenna

# 520

Ако и двамата работят и бюджетът е общ, кой? Жената пести пари, като върши домакинската работа, а мъжът ги харчи, за да обезпечи неговите задачи... Хмм.
Това с общият бюджет се изтърка. Ако жените твърдящи, че са с общ бюджет нямат заделени пари, здраве му кажи.

# 521
Също така стана на въпрос какво можеш, какво правиш и какво допринасяш за семейството, а не какво си купуваш и на кого плащаш за което.

Да това е годишен сървис, който се равнява на 5 часа моя работа.
Съмнява ме силно, че яденето по ресторанти ще ти излезе толкова евтино.Wink
Хубаво, съгласих се. Яйцата в магазина са стотинки.
И излиза, че мъжете не работят освен къщната работа ли?

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 21:33 от COVID

# 522
Ежко? Това ти ли си?

# 523
Последният майстор, който ми оправя банята (срещу заплащане, разбира се), вчера разбрах, че ми е заложил малка бомба. Така беше монтирал капака на отоплителното тяло, че той възпрепятстваше работата на вентилатора му и дефакто го правеше неработещо. Ама аз нали съм си техническа мисъл, всичко оправих.
За протокола: Той ми беше и любовник, и се скъса да мърмори, докато траеше ремонта, че малко съм му платила. Е, вече не е и не смятам да го ангажирам повече.Joy
Плащаш на любовника, за да ти ремонтира нещо? Това е някакъв съвсем нов вариант отношения...

# 524
  • София
Скрит текст:

Това с общият бюджет се изтърка. Ако жените твърдящи, че са с общ бюджет нямат заделени пари, здраве му кажи.

Абе отвреме на време някой от мъжете от форума ги удари сачмата Rolling Eyes Разпределението на средства е строго индивидуално при различните двойки, та трудно ще изведем общ знаменател. Но достатъчно съм живяла сама, вършила съм всички задачи, и знам кои отнемат повече време, усилия и средства, ако решиш да плащаш за тях. Не са "мъжките" задачи със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт