ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 957
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • В центъра на моретата
Бебчо, радвам се, че се включи!

Не ми е празнично, не съм украсявала нищо. За съжаление на коледните и новогодишни празници не ги свързвам вече с приятни изживявания. Предните години загубих много близки хора (някои си отидоха от тази “чума”, както Десем каза) навръх празниците. Като наближава ме връхлитат и спомените. А очакването не е приятно.
Иначе, от училище пуснаха инфо, че тези със сертификати отиват за втория час, което знчи малко повече сън Simple Smile. Засега дъщеря ми си остава вкъщи, докато се оправи-днес взе и да накашля.

# 316
  • София
И аз съм така, не ги обичам тези празници, събирането на семейството…. натоварват ме много. Загубих много близки хора и изобщо не ми е празнично 🙁 Но заради децата ще украсим и ще направя всичко на тях да им е весело.
Днес 5 часа обикаляхме МОЛ-а, останах без крака, но поне купих боти на малкия и набелязах някои неща за подаръци.

# 317
  • Пловдив

Днес направих няколко такива за у нас. Цял ден си създавам настроение като работя с ръцете си на музика.
Препоръчвам го и на вас.
На мен музиката много ми помага.
Направих и едни "войнишки" курабийки (че като са ДО все се търси нещо да се похапне). Направих и една триизмерна пирамида(проект на малката по математика), съчетах я с обяснения за пирамидата на човешките потребности.

Всичко на музикален фон...
Наборът е ПО от вторник. 6-класничката е като остатък от ротационното втора смяна ПО още утре.
Желая ви ведри мисли.
Hug

# 318
И мен много ме натоварват тези празници и изобщо това време декември, януари ми е най-омразно.
Детето обаче много се радва.
Украсила е вкъщи от поне две седмици. Ще имат коледен базар в училище, а на нея това й е най-любимото нещо. В старото училище имаха всяка година и събираха не малки суми за благотворителност. Вече е започнала да майстори разни неща. Ако ми дойде музата, ще се включа и аз. Много обичам да правя нещо с ръцете, само че на фона на някой филм.
Накупихме коледни сладки, казах, че този път няма да ни изненада Коледата без сладки. Обаче аз от лакомия изядох вече една част Joy
Jid, с какво боядиса бурканчето? И това вътре какво е, стиропор?

# 319
  • Пловдив
Дъждец,
Роних стериопор за "сняг", свещичката е с батерии, бялото е бяла темпера, мацана с изрязан тампон от домакинска гъба.

Към този момент обаче един сбит преразказ на "Косачи", за който се е сетила СЕГА, ме изнервя...
На чернова е.

# 320
  • София

JiD, много съм впечатлена от пирамидата. Браво за търпението!

# 321
  • София
JiD, страхотни са и  бурканчето и пирамидката. Браво за сръчността.
Аз съм с две леви ръце и нищо не мога да правя, а честно да си призная и нерви нямам за по пипкави неща.
Това което, обаче ме успокоява и го правя с удоволствие са сладки, сладкиши, торти и всякакви сладки работи, въпреки че аз сладко не ям.
За Коледа правя 4 - 5 вида сладки. Преди правех по един два и за Дядо Коледа не винаги оставаха. От две години правя повече, за да сме сигурни, че добрия старец ще има какво да хапне, когато идва да остави подаръците 😁
Ох, и ние днес бяхме в МОЛ-а, да вземем на девойката дънки, оказа се, че е само с два чифта. Беше голяма навалица. Имаше много родители с деца, пазаруващи за училище.
Аз трябва да отида другия уикенд за подаръци, но тогава сигурно ще има още повече хора.
И ние още не сме украсявали вкъщи, но обикновено го правим след като минат РД на синковеца и ИД на госпожица.

# 322
  • България, София
Dive, на патерици - да е жива и здрава рожденичката, да бъде много обичана и щастлива, все така с лекота да постига набелязаните цели, да е обградена с добри приятели, да сбъдва всичко, за което мечтае и да ви кара да се гордеете с нея!

Desem, zaek, прегръдки. За жалост тъжните събития не подбират кога да се случат и не се съобразяват с празници, било то лични или не.

Скрит текст:
Моята майка преди 4 години отлетя към небето в деня преди десетия рожден ден на наборката, която носи нейното име. Дали е случайно, дали има някаква символика, не знам. Като наближи това време от годината на единия ден оплаквам, а на другия ден празнувам. Не се съчетават тези емоции по никакъв начин, но такъв е животът. Не пита. 

Девойката не изгаря от желание да ходи на училище присъствено, че ще спи по - малко, но няма избор. От утре тръгва. Картата за ГТ е заредена.

Извадих коледните украси, елхата също е украсена. Чакам да ме завладее празнично настроение. В последните години, наближи ли краят на годината, настава тотална лудница в работа. Толкова се изцеждаме с колегите, че не остават сили за радост от празниците и желание за подаръци. Много ми се иска тази година да не е така.
Част от подаръците вече да осигурени. Една идея по - малко стрес.

Девойката каза, че ще имат коледен базар. Аз също много обичам да правя нещо с ръце. Мисля да направя няколко свещници от буркани. Може и някоя гривна. Само да се уточни с класната. Ще се похваля с творбите, като съм готова Simple Smile

Бебчо, радвам се, че се появи Simple Smile

# 323
  • София
velina_v, прегръдки от мен! Наистина е трудно да съчетаеш тези две емоции, но животът го налага, бъди силна Kissing Heart

Ние майсторихме атрибути, показвам за кратко моите богиня Афродита и бог Арес

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 09:08 от beb4o_fb

# 324
  • София
Браво, JiD! Сръчни ръце имаш! Heartpulse
Бебчо, чудни снимки! Забавно е у вас. Blush

На мен, парадоксално за наборите ни, успокояващо ми действа ученето. Тишина, спокойствие и храна за ума. А напоследък го съчетавам и с друго любимо занимание - рисуването.
Мисля, че всеки от нас може, даже е задължително, да си намери някакъв одушник и от време на време да се потапя в него. Със сигурност няма да може да му се посвещава всеки ден, но поне в един-два дни от седмицата да се поглези с любимо занимание, ще подейства разтоварващо.

Ние днес приключихме с купуването на подаръци. Напоръчахме от два-три сайта и поне това вече няма да го мисля. Обикаляне по магазините няма да си причиняваме. Единственото, което трябва да се купи, са някакви по-зимни обувки на сина и поне два брича за тренировки, че скъса едните, които имаше, а ако скъса и другите, ще увиснем.

Елха не украсяваме, защото котаракът е психично-болен и дръвчето няма да оцелее.
Слагаме, обаче, едни снежковци на стратегически места вкъщи и стикери по стъклата на прозорците.

Наборът гори от желание да се върне в училище. Класният им е казал, че ще си направят таен дядо Коледа и във вторник ще си теглят имената. Зарадва ме синът, като каза, че за него няма съученик, който да не иска да му се падне - всичките си ги харесва и ще подари нещо с голямо удоволствие.

Прегръдки на всички, които имат нужда от това! HugHeart

# 325
  • София
JID, забравих да ти кажа колко са страхотни творенията ти Kissing Heart Дъщеря ми обожава да майстори, оцени всичко, направено от теб.

Кали, страхотно е, че си намерила как да отпуснеш пАрата, навремето рисувах и така презареждах батериите, може пак да опитам
У нас кипи ентусиазъм около предстоящото ПО, всички се запътиха самоинициативно към леглата доста по-рано от обичайното. Дано и обстановката в училище ги предразположи, да не бъдат залети с контролни.
На всички пожелавам приятен първи учебен ден Kissing Heart

# 326
  • Пловдив
Толкова чил-вах този ден...
А в 20:30 госпожата по БЕЛ на 6-класничката по вайбър "моля да ми звъннете". Тъкмо вечеряме. Мют на звука на Рачков. Звъня й. И четиримата сме затаили дъх. Тъкмо проверявала контролното на местоимения на моята. Пишела й 2. И ми обяснява защо....На подобно контролно онлайн имала 5. Сигурно била преписвала... Тя била дала таблици, нищо не се учело. Идвала в училище не за да учи... Благодаря й за загрижеността, обещавам контрол върху това как учи и се подготвя...
Вие как реагират при такива разговори?
(неделя вечер!!!)
...а може и да не сте имали такива разговори...
А беше толкова хубав ден!!!

П. П.
Бебчо, създала си Богове - автентични като слезли от Олимп 😍

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 00:01 от JiD

# 327
Ох мацки добре че ви има.
Честити рожденици. Коледните декорации са страхотни Боговете са божествени Simple Smile И аз трябва да вадя кашона с коледните джиджавки. Но тази година ми  липсва настроение.
Ние, нашия клас няма да тръгнем на училище,. Нямаме 50 %. Цял ден във вайбър в групата на родителите  се обсъжда как с тези тестове родителите се чувствали притиснати, принуждавали ги , а това не се харесвало. Сега, заради тях, аз се чувствам дискриминирана, защото моето дете няма да тръгне на училище, понеже ние просто нямаме избор в ситуацията . Тези хора не искат децата им да се тестват, но не искат и да преминат ОЕСР, искат нещата да са си така, т. Е. всички да сме ДО без значение какво искат тези, които са дали разрешение за тестване, независимо от притеснения и гледни точки. Стигна се до там класната да пише в школо, родителите които все пак искат децата да се върнат присъствено да попълнят декларацията за тестване. Това е зов за помощ който показва че нещата са много зле. ОБЛАЗЯВАМ Ви. Тийна дълбокомислено заключи че ситуацията има един плюс. Няма да губи два часа на ден за придвижване, които ще.използва за рисуване.

# 328
  • София
JiD, страхотни са и  бурканчето и пирамидката. Браво за сръчността.
Аз съм с две леви ръце и нищо не мога да правя, а честно да си призная и нерви нямам за по пипкави неща.
Това което, обаче ме успокоява и го правя с удоволствие са сладки, сладкиши, торти и всякакви сладки работи, въпреки че аз сладко не ям.

Аз пък ям, но да правя не умея - с удоволствие ще те спася от затруднението (твърде много сладки без ядачи)...

# 329
  • София
JID, тази госпожа няма ли си емоции вкъщи?! Не бих реагирала толкова cool като теб, откъде знае дамата, че е преписвало детето? Вместо контролно да беше разяснила таблиците, които била дала, да беше ги онагледила. Ето затова ако ще е ПО - -да е ПО, ако ще е ДО - да е ДО, защото тези кратки завръщания карат някои хора да препускат, за да набавят нужния брой оценки. Простете, не се сдържах.

re_ge, дано и при вас скоро се премине към ПО, не губи надежда Kissing Heart

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 08:15 от beb4o_fb

Общи условия

Активация на акаунт