ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 931
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Съзнавам, че измествам темата на форума, но, Кати - четох, четох и разбрах, че хронодекодер е ето това:
Скрит текст:
който хронодекодер можеш да си набавиш с някоя "базова" игра (да я нарека) като тази -
https://www.ozone.bg/product/noris-nastolna-igra-escape-room-the-game/
и после да ползваш за останалите настолни игри тип "стаи на загадките".
Край!
Blue Heart

# 406
Моливче, ето от ТУК Blush . Има и други идейки за подаръци.
Благодаря, Кали, поръчах, тъкмо се чудех с какво да изненадам ММ, че той е и именик скоро.
Инвизибъл, браво на детето, впечатлена съм.
Рали, също поздравления, особено съм впечатлена от самостоятелността на набора.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 14:44 от MianaNia

# 407
Кати, хронодекодера е това което е в линка даден от JID. В нашия базов комплект има три игри. Ако това което се записва в хода на играта е с молив и го изтриеш след време ще може пак да играете същата игра, освен ако не помвите решения и кодове. Иначе има пуснати разширения т. е. комплект със задачи обединени в някаква  история. Хронодекодерът засича времето с обратно броене, а ключовете се използват за да се завърши всеки етап. Ако правилно е открит кода въведен с ключовете звуков сигнял потвърждава. Има указания в комплектите на всяка от игрите и отделно е обяснено как да се ползва декодера. Има и жокери.

# 408
  • Пловдив
https://pergamentpress.com/knigi/koledni-podarachni-komplekti
по ей такъв един комплект поръчах на двамата класни - на набора и на сестра му.

# 409
  • София
Скрит текст:
Съзнавам, че измествам темата на форума, но, Кати - четох, четох и разбрах, че хронодекодер е ето това:
Скрит текст:
който хронодекодер можеш да си набавиш с някоя "базова" игра (да я нарека) като тази -
https://www.ozone.bg/product/noris-nastolna-igra-escape-room-the-game/
и после да ползваш за останалите настолни игри тип "стаи на загадките".
Край!
Blue Heart

Леле, аз май съм твърде тъпа за тези игри. Липсва ми червящото се емотиконче...

# 410
https://pergamentpress.com/knigi/koledni-podarachni-komplekti
по ей такъв един комплект поръчах на двамата класни - на набора и на сестра му.
Мерси за линка!
Кой комплект взе за класните? Мъже ли са?
Аз поръчах комплекта за хумора за подарък.
От Озон взех играта с джуманджите за девойката, че и без това нищо специално не си е поръчала за Коледа. Четох отзиви в Амазон и се ориентирах кое какво е.
И в подари.ме харесах това с джагите и бирата, но още се чудя.

# 411
за игри харесвам много takenoko и kanagawa Simple Smile

много съм изненадана от поведението на zanda, госпожата по китайски, наистина. мисленето й звучи тип мангъров, но нужно ли е панаири за сметка на децата, вместо тестове да си прави, като толкова не иска ваксина? мисли, че ще промени държавата?

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 22:33 от arino

# 412
Гледам, че продължава да си говори почти сама в темата за 138. СУ. Рекламира си някаква лекция. Формално не нарушава правилата, но горе-долу от десет мнения осем са нейни.

# 413
  • Пловдив
Дъждец,
На госпожицата класният й е по английски. Взех комплекта с британския хумор.
А за набора.... Класната му е по немски, поръчах комплекта с разказите, гривната и свещта...
Дано им харесат!
Но изглеждат ефектно и смислено направени тези подаръци.

# 414
  • Перник
Да се появя за малко в темата, преди да е свършила Simple Smile

Най-после присъствено училище! Ура! Tada Младежът не е толкова въодушевен, обаче. Защо трябвало да става по-рано, да ходи по студа, да се блъска в автобуса, мокро било, не знам какво било... В автобуса прекарва макс. 20 минути, ходи около 5, ама се е отпуснал.

Гледам, обсъждате настолни игри. Имаме към 20 вкъщи, но при преместването ги качихме на тавана. Мисля тия дни да се кача да смъкна някоя и друга. Лошото е, че са правени миксове от "Хотел", "Монополи" и кой знае още какво и ще ми трябва време всяка да си влезе в кутийката. Много харесваме "Диксит", но е по-интересна с повече участници.

Явно слушалките са топ подарък тази Коледа. И аз трябва да взема. Но задължително с кабел, щото на безжичните като им паднела батерията по средата на часа не било ОК.

# 415
Здравейте!
Понеже най-масово предпочитание е изразено към играта Диксит бихте ли споделили става ли за двама играчи по принцип. Ясно е, че всяка игра е по-интересна с повече играчи, но повечето стават и за игра от двама. Много (т. е. всички) поводи през последните 2г. минаха без подарък за набора и ми се иска сега да го изненадам. Но трябва да е игра, която може да се играе от двама. Много, много рядко има трети играч на разположение.
И още нещо да попитам. Някоя от вас знае ли дали съществуват очила (каска не е подходяща) за виртуална реалност, която създава усещане (визуално и звуково), че си някъде навън - в гора, в пещера, на морския бряг, в замък, музей. Нещо което да имитира разходка сред природата или сред културни и исторически забележителности?
Имам и една молба към вас. Ако по някакъв повод ви се наложи пътуване в Гърция да се свържите с мен на лично съобщение.

# 416
Диксит не става с двама. Дори трима са малко. Единият човек избира една своя карта и я описва. Другите му дават карти от своите, които мислят, че най-добре пасват на описанието. Той ги разбърква и открива. Всеки трябва да познае коя е картата на играча, който е направил описанието. Ако са само двама, всеки ще знае коя е неговата.

# 417
  • В светлината на слънцето
Привет от работническата класа. Иде ми да се гръмна от работа. И не само. И двамата учат… от вкъщи, щото проточиха сопол, баш преди училището и баш преди ваксината. И сега ни едното, ни другото. Дано хванат поне последните дни преди Коледа, че нямат търпение да се видят с класа. За ваксина ще почакат. Та това е при нас.

# 418
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
коледния панаир в училище. започна така;)

от два до седем Simple Smile

снимах от щанда за сладките. Нямах време за обиколка.

# 419
Ой, че хубаво, Добри!
За настолните игри:
У нас Диксит не се хареса особено.
Но гласувам с две ръце за "Въображение" мисля, че се казваше. На тази сме играли няколко поколения и беше много забавна.
Ученичката тръгна на училище и като че ли вече посвиква.
Аз ентусиазирано купих малко книжки на руски, ако има мерак да види как ще се справя с четенето и разбирането. Взех от любимите и детски, които е чела на български. Чакат я под елхата заедно с няколко от любимите фентъзита.

Общи условия

Активация на акаунт