ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 920
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Dive🤗!
Когато Малчо беше в 1 клас и се явяваше на присъствени състезания (успя на 2-3 преди локдауна)  си обяснявахме, че не може да решава на другите задачите, защото е състезание, но той ми казваше: Мамо, аз мога да си реша моите, а те ще се изложат, че нищо не са решили и може да им се скарат. Защо да не им помогна?
Аз не знам дали е талант, дори и не мога да определя колко е добър.Той не се явява на онлайн състезания, но сега го записах на пробния тест за СМГ, за да се запознае с формата и изненадващо за нас изкара 24/25 т. При него всичко е без напрежение и между другото, и не мога да определя  дали е опитност от бързо възприемане на модели или добре развита логична мисъл.
Дано девойката ти да събере смелост да се яви на олимпиадата по физика. Сигурна съм, че ще се справи перфектно 😘!
Добри, какво е времето в Египет през декември 🙂?

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 23:46 от silan

# 436
  • София
Активити на мен ми е супер любима.

Кати, едно време играехме на асоциации, на белот, бридж.
Пиза, ще свикне и после няма да иска да се връща. И аз съм същата зодия, учила извън къщи. Първата година беше тегаво,  после ела да видиш Joy

... Три-пет-осем, канаста, самба, генерал...

Ама щеше да е яка и тази - точно понеже напомня на асоциациите...

# 437
  • София
Добри, страхотно настроение струи от снимките Kissing Heart Вярвам, че и емоциите са били на ниво Kissing Heart

silan, браво на малчо Kissing Heart Аз бих го насърчила да участва, след като първоначално е изявил желание. Опитът, който ще натрупа чисто емоционално, ще бъде незаменим - убедена съм, че ще се справи перфектно, което ще му вдъхне занапред смелост да де впуска в предизвикателства. Ти най-добре си го познаваш, ако усетиш, че наистина го е страх - кажи му той да реши и да ти каже. Но мисля, че ако види още веднъж, че вярвате в него, смело ще се впусне в приключението. Успех Kissing Heart

# 438
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
най-студено засега е било 13-15 през нощта, 23-27 през деня.

горе-долу съвпада с информацията в тази табличка https://www.climatestotravel.com/climate/egypt#cairo

# 439
  • София
silan, браво на детето. От това което пишеш за него съм убедена, че има талант и мисля, че трябва да го насърчавате да го развива.
Аз винаги съм искала моите деца да ходят на различни олимпиади и състезания, за да трупат опит и да добиват увереност.
Днес и моята девойка отиде. Никак не й се ходеше, защото отново трябваше да става рано, но за тях тази олимпиада е задължителна.
Учителката по история я харесала как се справя и иска да се запише за олимпиадата, но тя не иска и да чуе, защото госпожата била казала, че ще я подготви като я изпитва почти непрекъснато до деня на състезанието.
Добре, искрено ви завиждам за времето. Обичам да е топло и слънчево, а не както при нас мъгла и студ.
На игри до преди две години много играехме през зимата. Имаме един шкаф пълен с най - различни. Моя син за РД като по - малък искаше и от неговите приятели и от нас да му подаряваме все настолни игри. Най - любима ни беше Не се сърди човече. Миналата коледна ваканция, обаче децата въобще не поискаха да играем на нещо. Няколко пъти ги карах, но всеки си намираше нещо по интересно за правене.

# 440
Канаста, Самба и Генерал не съм играла.
С карти ли са?
3,5,8 играехме, но като по-малки. Също бикове и крави.

Силан, насърчи го да отиде. Предполагам първи кръг ще е в неговото училище и ще се намали стресът.

Добри, прати малко топло насам Grinning

# 441
По темата с игрите -любима ми е Ticket to ride! Никога не отказвам да играя на нея:) Харесваме Диксит много, но като научиш картите, трябва да купиш нови...
Имаме и една игра подарък - Цитадела, която няколко пъти гледахме в интернет как се играе и ни се стори супер трудна. Събира прах, за съжаление.
Да препоръчам една книжка -май най-доброто, което съм чела напоследък "Изкушението да бъдеш щастлив". Толкова много ми хареса, че влезе в коледните подаръци на първо място.

# 442
пращам, пращам...
прекрасно зимно утро. Simple Smile докато изпия кафето ми изгоря врата.

Wink

# 443
Момичета, благодаря за подкрепата. Прекрасни сте🥰! Малчо реши, че ще отиде. Излезе преди малко,  решил е първите две задачи, а третата знаел как се решава, но не знаел как се пише десетцифрено число😀😃 и затова взел решение, че няма смисъл да се пробва. Важното е, че е щастлив, доволен от себе си и преодолял притесненията си.
Добри, благодаря 🙂. Надявам се, че ще е спокойно за посещения около Коледа и Нова година.

# 444
Браво на детето, silan! Ето така се изгражда психика и се каляват децата да действат успешно и в стресови ситуации.
Нашите не са от тези, за съжаление - справят се чудесно с учебните си задължения, но имат ли времево ограничение започват да бързат, недообмислят нещата, грешат и крайният резултат не е най-доброто им представяне. Аз исках да ги пращам по състезания и олимпиади, за да се учат да мислят бързо и правилно и в такова състояние, но те не искаха...(наборът отиде само веднъж по география в 5ти клас и се представи повече от добре, но повече не пожела.) Сега учат английски език онлайн и често имат тестове за време - неумението им да реагират и действат бързо се вижда.

# 445
Скрит текст:
Момичета, благодаря за подкрепата. Прекрасни сте🥰! Малчо реши, че ще отиде. Излезе преди малко,  решил е първите две задачи, а третата знаел как се решава, но не знаел как се пише десетцифрено число😀😃 и затова взел решение, че няма смисъл да се пробва.
Важното е, че е щастлив, доволен от себе си и преодолял притесненията си.
Добри, благодаря 🙂. Надявам се, че ще е спокойно за посещения около Коледа и Нова година.

Горинич ходеше на всички състезания точно за да не се притеснява от тях и от изпитите като цяло. имах примера от сестра му и затова подтиквах Wink умерено.

точно около Коледа и нова година ще е най-натоварено откъм туристи, съдейки по това колко мои познати зъняха да питат за времето, условията, опасностите, ковида...
откъм температури мисля,че наистина е добре.докато в България са зимни вихрушки и студ, тук ще е 20-25 Simple Smile идеално време за разходки без да се вариш в собствен сос. не знам как ще е по отношение море и гмуркане, но за всичко друго ще е по-добре от април и след него до днес.

# 446
  • София
Канаста, Самба и Генерал не съм играла.

Канастата е с две тестета и 4 жокера, може да се играе и от 2ма, и от 3ма, и от 4ма. Самбата е с 3 тестета и 6 жокера, става за 2 или 3 2йки играчи. Генерал е със зарове.

Силан, детето има талант. Не му позволявай да го прахоса. И под "не му позволявай" имам предвид да го убедиш, че той това иска, не да го накараш насила... Но не ме питай точно как. Според моя опит пица / пицария с мама или някакви лакомства вършат работа - но вероятно не за всеки... Ама не представено в стил "отиди за да те заведа",  по-скоро "ако отидеш ще трябва после да отидем на пицария / да вземем пица за вкъщи (щото нали пандемия), понеже нали там дълго ще стоиш и ще си много гладен..." Ей такива неща. Е, може при твоето друго да действа, де - намери му копчето...

# 447
  • В центъра на моретата
Силан, и аз мисля като останалите, че детето трябва да отиде. Дъщеря ми от първи клас започнах да я водя по състезания и олимпиади, не за друго, а за да трупа опит, да отсее знанията си, и най-вече, за да може правилно да си разпределя времето. Това много й помогна след време като учеше сама вкъщи (от  2 кл. съвсем сама учи - прибирах я от училище и я оставях вкъщи, а аз се връщах на работа - не сме ползвали помощ от баби и дядовци).
Обяснено й беше, че няма значение как се е представила и не е нужно да се травмира, ако не й се получи.

# 448
Силан, и аз мисля като останалите, че детето трябва да отиде.
Скрит текст:
Дъщеря ми от първи клас започнах да я водя по състезания и олимпиади, не за друго, а за да трупа опит, да отсее знанията си, и най-вече, за да може правилно да си разпределя времето. Това много й помогна след време като учеше сама вкъщи (от  2 кл. съвсем сама учи - прибирах я от училище и я оставях вкъщи, а аз се връщах на работа - не сме ползвали помощ от баби и дядовци).
Обяснено й беше, че няма значение как се е представила и не е нужно да се травмира, ако не й се получи.
Simple Smile
Скрит текст:
Момичета, благодаря за подкрепата. Прекрасни сте🥰! Малчо реши, че ще отиде.
Излезе преди малко,  решил е първите две задачи, а третата знаел как се решава, но не знаел как се пише десетцифрено число😀😃 и затова взел решение, че няма смисъл да се пробва. Важното е, че е щастлив, доволен от себе си и преодолял притесненията си.
Скрит текст:

# 449
  • София
За страхотни деца чета, страхотни неща споделяте на фона на сивотата и чернотата около нас.
Да са ви живи и здрави и продължавайте да споделяте за добрината, умнотата им, порастването им, независимостта им .... Дано се множат приятните моменти, дано има светлина пред тях и държавата ни Hug

Елха още нямаме, за утре сме я насрочили Blush
 миналата година май 3-4 дни преди Коледа сколасахме.

Общи условия

Активация на акаунт