ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 918
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
По темата с игрите -любима ми е Ticket to ride! Никога не отказвам да играя на нея:) Харесваме Диксит много, но като научиш картите, трябва да купиш нови...
Имаме и една игра подарък - Цитадела, която няколко пъти гледахме в интернет как се играе и ни се стори супер трудна. Събира прах, за съжаление.

Все едно аз съм го писала това. ТикетТоРайд е миналогодишната придобивка. Много успешна. Цитадели имаме от 4-5 години, все толкова ни е сложна. Заради не харесване то на Диксит, не ни хареса и Мистериум. Асоциативните игри са много специфични. Ако са семейни, в един момент почваш да разпознаваш асоциациите на всеки в семейството.
Да добавя и че монополи и хотел не са нашите игри. Има превес на късмет  в развръзката на играта заради зара и движението, а това при нас е от решаващо значение. Аз нямам никакъв късмет, мъжът ми огромен. Играта става неравностойна.

# 451
  • В светлината на слънцето
silan, браво на малчо! Страхотно дете! Heart
Добри, чудни снимки споделяш! Hug

У нас настолни игри отдавна не се играят. Сигурно от времето, когато наборът беше на 3-4 г. Няма интерес. А игри да искаш. Ще взема да ги подаря на щерката на братовчед ми освен.
Вчера с набора купихме елха. Направи си фитнеса той, докато пренесе 50 кила двуметрово дръвче от пазара до нас. Та ви поздравяваме с нашата елха.

# 452
  • София
Lu,  прекрасна елха!!!
Ние отдавна не правим истински елхи в къщи. Ако се замъкнем до вилата тази година ще сложим някое живо клонче там.
У нас елхата е готова от 4.декември. На шести дойдоха и първите подаръци... И все пак коледният дух нещо не ме спохожда.
Днес тествахме подаръка за семейството.
И нека силата бъде с нас!

😉

# 453
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тази сутрин се проведе още една среща на родители, учители и борда на директорите.
Не спирам да се удивявам на тези хора. и не мога да не направя сравнение между това, което имахме в България и сега.
директорката мина при всеки родител, поговори с всеки, председателя на борда също. разговаряхме на всякави теми, повдигнати бяха всякави въпроси. една от майките спомена състоянието на тоалетните за най-малките и веднага след срещата група от всички желаещи тръгнаха да видят какво точно се случва и какво може да се направи буквално от днес за вчера.

Скрит текст:
оказа се, че проблема е в неясното определяне на "мъжка"/"женска" тоалетна. заради което някои деца се притесняват да ходят. прие се веднага женските да се пребоядисат розови, а мъжките сини и да се сложат повече "женски" и "мъжки" картинки. Laughing

събирането беше основно заради многото поставени въпроси за IB и A levels. училището дава възможност за избор между двете и това е попритеснило някои родители.

благодариха за Коледния панаир, организиран и проведен от родителския актив. за подаръците под "the Giving tree" Wink след малко ще кача снимки. Simple Smile

И отблизо, ако не сте го забелязали на предната снимка Wink

Перголите, където децата обядват. Там беше срещата.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 13:12 от st. Dobri

# 454
Добри' направо мъка ми става за бг децата' като чета писанията ти
С мерак да ходиш на училище
В България образованието и учителите са агресивни
Това прави и родителите такива' съответно и децата

Силан,поздравления за смелостта на малчото
Моят вчера беше на олимпиадата' омотал е първа задача

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 19:04 от The Invisible

# 455
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не ми се иска да поставям всички под един знаменател.
в първото училище на Горинич не беше лошо, но бащицата държеше да се върне "при своите" и се върнахме в София. в първото софийско училище беше кошмар. не преувеличавам.
в частното училище, в което се премести имаше много от сегашното и много от първото софийско, за съжаление. което само показва, че когато един учител не е човек, няма никакво значение къде са го назначили - той си остава такъв.
за мен беше странно, че остава (го оставят) да работи с деца, но предполагам някаква семейна връзка.
след 4 клас не мога да кажа нищо лошо. дори беше един от трите варианта за след седми клас. Simple Smile в случай, че Горинич не издържи изпита за сегашното училище.

# 456
  • София
...една от майките спомена състоянието на тоалетните за най-малките и веднага след срещата група от всички желаещи тръгнаха да видят какво точно се случва и какво може да се направи буквално от днес за вчера.

Скрит текст:
оказа се, че проблема е в неясното определяне на "мъжка"/"женска" тоалетна. заради което някои деца се притесняват да ходят. прие се веднага женските да се пребоядисат розови, а мъжките сини и да се сложат повече "женски" и "мъжки" картинки. Laughing
Когато отидох на първата РС в СМГ и бях супер впечатлена, че в тоалетните има тх, топла вода, сапун и най - вече сешоар за изсушаване на ръцете. Сега четейки какви проблеми имат тамошните деца и направо ме е срам, че в една държава от ЕС хората се впечатляваме от едната тх и топла вода.
Дано един ден ги стигнем...

# 457
Аз не мога да се оплача от частното училище до 7ми клас, въпреки че последната година ми скъсаха нервите заради отказа да преподават синхронно във всички часове, докато всички не минаха на ДО, и заради неносенето на маски. Иначе организационно винаги са били много добре.

Получили сме мейл, че има положително дете в класа и излизат в карантина. Пропадна коледния базар, концерта и коледното парти. Моята много си поплака.
Дано само да сме здрави.

# 458
Добри, все едно гледам нашите IB училища, където бяхме. Определено ми липсва как се случваха нещата там. А аз бях и няколко години в родителския актив, та не пропусках базар. И в съседното IB ходех да помагам на българския щанд. Абее друг свят е.

Дъждец, утре е понеделник и честно казано, се притеснявам дали няма да излезе някъде някой положителен и да ни промени всички планове.

# 459
  • София
Дъждец, много гадно. А защо ще са под карантина, нали не са били в контакт с детето 48 часа?
На девойката вчера преди олимпиадата са им правили тестове и сега седя и си мисля дали утре пак ще им правят, при положение, че (както писах вчера за тях тази олимпиадата беше задължителна) са били всички с малки изключения. От техния клас не е било само едно дете. Не, че имам нещо против, но така хем ще имат тестове и за следващата седмица, хем и ще станем малко по - късно 😁

# 460
Не знам и аз. Писали са мейл. Ако псрът е излязъл днес сутринта, няма 48часа. Те са на училище до 15.30 в петък.

Забравих да пиша браво за олимпиадите на всички. Моята я карах да отиде и отказа.

# 461
  • Варна
Марти, как така "задължителна олимпиада"? При нас няма такова нещо, или аз не съм разбрала...
Дъждец, много неприятно за децата! Представям си как се чувства болното детенце Sad А няма ли начин да се пуснат тестове и ако са негативни, да се прекрати карантината? При пътуване сякаш съм чувала за такива опции...
Силан, браво на момчето ти! Много се радвам, че се е решил! Дано сега добие смелост Simple Smile
Щерката получи мейл, че се класира за областния кръг по физика. Очаквах, че ще се зарадва, а тя го прие супер равнодушно. Твърди, че нямала никакво намерение да се явява на областния и отишла само, за да не обиди госпожата... Кога ще й дойде акълът не знам!

# 462
И в класа на детето писа една майка, че има положителен ПСР от днес. Били са на училище в петък. Чакам информация и инструкции. Имам спомен че като са така, след събота и неделя не са карантина.
Не вярвам да се знае преди утре, но пък са втора смяна и има време да се разбере.
Ако ги карантинират, да им имам късмета, една седмица присъствено.
Елхата не сме украсявали, още е на балкона, че за първа година сме взели истинско борче, в саксия, после ще го заадим на вилата.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 09:31 от MianaNia

# 463
Добри, много ми допада училището като усещане!
Дъждец, МианаНиа, много неприятна ситуация Sad! Дано да са здравички децата и да можете да изкарате спокойно празниците!
Dive, браво на умното и упорито дете, и поздравления за класирането на областния кръг по физика.
Лу, много е хубава елхата!

Марти, Инвизибъл, как се е сторила олимпиадата на наборите.
Нашият юнак каза, че не е доволен от себе си и не е сигурен, че ще се класира за областния кръг. Досега не го е пропускал,  но малкото часове по математика тази година си казват думата. Дано да не съжалява за избора на училище.

# 464
В Пловдив може би са били други зад но
1 комбинации+вероятности' според мен лесна
2. Геометрична лесна
3. Корени 3 подусловия' едното по-завъртяно
Досега винаги се е класирал с почти макс резултат
Но винаги има първи път
По-малкото часове' новият учител' който им преподава по университетски си казват думата 🙂
Дайвче' твоята мома много упорита' браво
Показвайте повече коледни красоти като на лулумба

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 21:05 от The Invisible

Общи условия

Активация на акаунт