ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 501
  • 719
  •   1
Отговори
# 210
Днес ми е последният прием на магнезий.. малко ми е притеснено, че от конски дози, директно го спирам, но АГ така каза.

Пробиотици към момента не пия.

А температурата явно ми е била от кофти термометър или не съм се научила още как да го ползвам. (Купих наскоро безконтактен Микролайф). Днес пак ми показва такава, но мерих с живачен, галиев и електронен и според тях нямам. Явно се филмирах напразно. Иначе си ме боли още гърлото, почнах и да прикашлям и ми се позапуши носа, но се надявам, че бързо ще отшуми.

За болницата съм си приготвила обикновено бельо.

# 211
  • до най-прекрасния мъж
Имах съмнения за еднократните гащи. Благодаря за мненията, направо ги изтрих от списъка. Ще си взема от моите - памучни и дълбоки. Даже ще сложа няколко чифта нови и няколко по-стари. Ако видя, че става мазало, ще ползвам старите и директно ще изхвърлям. Пък ако видя толкова зор, ММ ще купи и донесе, но не вярвам. След прегледа другия петък мисля вече да стегна чантата, да ми е готова и да приготвя в една торба бебешките неща за изписването и моите.
Вчера и днес не знам какво ми става, но само спя. Днес станах в 6.30, легнах и спах от 8 до 11.30. Нищо кой знае какво не съм правила, предимно почивах, обядвахме, полегнах да почета книжка и съм заспала към 15.30, та до 18. И сега пак се прозявам и ми се доспива. Явно организмът иска почивка преди раждането. Вече не пия никакви лекарства, утре слагам последната инжекция Клексан и до раждането приключвам вече с всичко. Щеше ми се малко пробиотици, но ще оставя организма малко да си почине от шепите лекарства, които изпих по време на бременността. Може другата седмица да взема да попия малко.

# 212
Аз мислех че в четвъртък на прегледа и тоновете (37г.с.) вече ще ми спре магнезия, но каза да го намаля и да го пия още седмица - предполагам защото на последните два записа имам много контракции и шийката ми вече е малко над 1 см.

В багажа за болницата имам няколко чифта еднократни бикини тип мрежа за първият ден само - честно казано не са ми много удобни за носене, но пък с първото раждане ми беше ок за пърия ден, защото като са мрежести изобщо не запарваха и много бързо ми зарастнаха шевовете и се успокои мястото, а и направо ги хвърлям при смяна. От втория ден вече си бях с памучните бикини на Лидл, сега пак от тях съм сложила.
Който ще е секцио е добре да си подготви по-дълбоки бикини, за да минава шева над разреза, за да не го дразни.

# 213
Въпрос към мамите родили нормално. Позволяват ли лекарите и от кога да си използвате интимния гел при душ, който сте ползвали преди раждането, по време на бременността?

# 214
Въпрос към мамите родили нормално. Позволяват ли лекарите и от кога да си използвате интимния гел при душ, който сте ползвали преди раждането, по време на бременността?
Аз първите 2 седмици се мих основно с вода , а на няколко пъти си правих промивки със смрадлика мисля че беше. Чак след зарастването на всичко си продължих с интимния гел.

# 215
Аз първата седмица се миех само с вода по няколко пъти на ден, после започнах да си ползвам и интимния гел (само по веднъж дневно).

# 216
На мен също лекарите казаха само с вода и смрадлика

# 217
Снощи, както си лежах на дивана, чух едно пук от корема ми и цяла нощ чакам да ми изтекат водите, ама няма нищо 🤷‍♀️
Кой знае какво съм чула. Аз нали и без това оглушах с едното ухо от Ковида Joy

# 218
Лайка, аз често чувам някакво такова пукане, все едно кокалите си изпуквам. Не знам какво е, ама едва ли е свързано с водите щом до сега няма нищо при мен. 😁

За измиването след раждане и аз бях само с вода в началото. Мисля, че след 2 седмици след контролния преглед вече ми разрешиха и с интимен гел.

Аз пък след съботно-неделните брутални по честота контракции днес като станах и като ми шурна една кръв от носа... никога през живота ми не ми се е случвало и направо си изкарах акъла. Четох, че било що годе нормално при бременност, ама пак си се шашнах. И бебето усещам по-вяло тия дни, добре че днес следобед съм на тонове.

# 219
Привет!
Аз все още съм в Ковид отделението.
Лекуват ме,утре ми изтича карантината и се надявам да вървя към изписване.Имам въпрос към момичета,които са изкарали Ковид и вече родили-Какви витамини,минерали и антиоксиданти пиете за  довъзстановяване от Ковид,които да са съвместими с кърменето.

# 220
Добро уто , момичета!
Едва сега успявам да наваксам десетината страници, които бях пропуснала.
Първо честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебчетата, много да кротуват и спинкат !
Ние в петък се прибрахме от болицата и сега се възползвам, че малчо спи , за да наваксам с форума.
Гледам , че сте коментирали движенията на бебчо- определено към края не е толкова активен вече като усещане, имаше доста моменти , в които виждам как се движи коремът, докато см права или седнала, а не го усещам. Повече като разтягане се чувства и тук таме по-резки движения, основно като лягах по гръб за тонове.
Седмица след секциото, все едно не съм оперирана. До живот ще съм благодарна на моята лекарка и 100 пъти й казах, че ако зная , че толкова бързо ще се възстановя , няма да се противя на секциото толкова. Преди няма и 2 години имам миомектомия, която беше отворена операция и много трудно се възстанових , като се почне още от раздвижването след самата операция.
Тук ме вдигнаха още вечерта , а сутринта , като ми махнаха катетъра си ходех почти нормално. На втория ден вечерта настоях да ми махнат и дренажа , за да мога да си взема бебето при мен и да го кърмя. Реално от операцията ме болеше само мястото , на което беше дренажът и то основно, докато го махнат.
Раждах в държавно АГ и там държат на лигнин след операцията, като при раздвижване , санитарката ти помага да клелнеш над подложките и там си изтича събраната кръв. Та по въпроса за превръзките и гащите за родилки - нито едното, нито другото ми е било необходимо. Купих си прости памучни гащи от Пепко по левче бройката и директно си ги хвърлих. С нежна и чувствителна кожа съм и не бих си причинила еднократни гащи , пък били те и на Always ( за мен и превръзките им са най-смотаните Wink ) . След лигнина минах на нощните превръзки, които по принцип ползвам. Да не звучи като реклама, ама са нощните на Молпед , които се водят 0 - хем са евтини, хем не водят до раздразнения при мен. След секцио, ако операторът е добър, лохиите са слаби .
От ден първи(реално втори след секциото) сме на кърма на поискване. Съответно не виждам и смисъл от помпа, стига майката да е подготвена. Бебчо си засука правилно, само защото бях подготвена, благодарение книгата на Хедра и лекциите на Елена Василева. Та къременето нито боли, нито имам разранени зърна, нито ми са се възпалявали гърдите на този етап, включително помогнах и на съквартирантката си с кърменето.
Стана дълго , а и младежът се разбужда . Посл като заспи, ще дам отзиви за пелените и бебешката козметика Wink

# 221
  • София
Ирен, радвам се за бързото възстановяване! Толкова хубаво звучи това с кърменето! ☺️ Дано на всички ни се получи така. Сънлив ли е малкия и горе долу на какви интервали хапва? Бързо ли си взима дажбата и изпълнява ли тези правила за броя добре намокрени пелени? Това са моите най-големи притеснения.. Как ще разбера дали му стига. 🤔

Вероятно ще използвам оставащото време, за да прелистя отново книгата на Хедра. Отбелязвала съм доста неща по нея.

pgeober, провери ли кръвното? Аз имам слаби капиляри и при мен се е случвало, но винаги проверявам и кръвното. Контракциите след като спря магнезия ли са? Стискай още малко! ❤️

На мен корема ми "пука" всеки ден, обаче  това са ми червата. Никога не са пукали така, ама сега като се замисля колко са смачкани - хич не им е лесно и на тях.

Откакто замених Омнибиотик 6 със Пандата нещо и ходенето до тоалетна не е така редовно и е по-трудно. Някоя от пишещите го да е забелязала същото?

# 222
iren, много яко и обнадеждаващо разказче! Страхотно е, че всичко така добре е потръгнало, дано и за вбъдеще да бъде така!
С предната бременност за кърменето много се водех по лекциите на Ася Демирева, наложи се към 5-6 месец май беше да търся консултант, тъй като ми беше излязъл т.нар. блистер, а за него не бях чувала тогава по лекциите.
Днес и аз съм на вълна Елена Василева - сутринта гледах лекцията за дишането, че онзи ден я изпуснах, а сега слушам за кърменето.

Рошличка, не знам дали контракциите са свързани със спирането на магнезия или с по-голямото физическо натоварване, защото уикендите с каката вкъщи няма как все да си почивам, а и времето беше хубаво и направихме и двата дни по един час разходки, защото почна и главата ми да бръмва. Grinning За кръвотечението от носа, прочетох, че може да е от кръвно и 30 мин след като ми се случи мерих кръвното е беше 104 на 68. По принцип съм с по-ниско, но не смятам, че пак е кой знае колко високо.
Захапах 36 г.с. и съм една идея по-спокойна като че ли. Сега започвам да се притеснявам вече за самото раждане. Grinning

# 223
момичета, за нова лекция на Елена Василева ли пишете? Бихте линдали линк? Аз гледах една от 2019та, друга по- нова за дишането не намирам.
Благодаря!

# 224
iren много се радвам, че ни писа и че всичко върви добре с кърменето и възстановяването 😊

момичета, за нова лекция на Елена Василева ли пишете? Бихте линдали линк? Аз гледах една от 2019та, друга по- нова за дишането не намирам.
Благодаря!
Имаше лекция миналата седмица - виж дали така ти се отваря линка, ако не потърси във фейсбук страницата "Училище за родители МА - МА".
https://www.facebook.com/116918685006809/videos/322379172731924/

Общи условия

Активация на акаунт