ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 075
  • 719
  •   1
Отговори
# 195
Момичета за гащите определено имам какво да ви кажа 😂 Това е най-Великото откритие за родилки. Ще ви ги рекламирам накратко - еднократни, супер удобни, супер поюивни, ползваш и изхвърляш. Няма нужда от превръзки! Не спарват и цената е поносима. Изобщо не го мислете. Мисля, че по магазините много трудно се намират, но ги има в емаг и т.н.

# 196
  • София
pgeober, бързо да се оправяш, дано не е Ковид, че само това липсва сега..

Еднократни гащи си взех и аз на Канпол.. Отворих едни вкъщи, обух ги и малко ми стиска ластика, ама моя корем е ниско долу и се надявам поне след раждането да намалее с 1 пръст, че да не стиска тоя ластик. Иначе в багажа съм сложила и обикновени памучни мои, но не са дълбоки. От тези Лидлските, които коментирахме преди време, са.. Няма да си купувам специални други. Все ще придържат превръзките.

Тези на Always ги гледах в Емаг, ама идея нямам какъв размер да поръчам. Не намирам инфо, а не са евтини.

Тоалетна хартия не съм взела, защото нямам място, ама взех 1 стек сухи кърпички. Не знам дали влажната тоалетна хартия е удачна след нормално раждане. Вероятно ММ ще ми носи и тоалетна хартия в последствие.

# 197
Рошличка, ако решиш да вземеш тези на Always, имай предвид, че те се разтягат и имат лепка, така че има аванс. Сега гледам, че например размер L се ранява на от 44 до 54 EU. Горе долу може да се добие представа. На мен лично S са ми супер, но аз в момента съм 54 кг. И като дрехи (с изключение на корема), нося XS-S.

# 198
О, за нормално раждане не знам дали е подходяща влажната тоалетна хартия.
Вероятно, ако има шевове няма да е добре, но аз ще съм секцио и затова съм си взела такава.
Сега видях в Софармаси такива гащи
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010011881
Те се ползват за друго по принцип, но дали не биха били подходящи и при нашия случай?

# 199
При предходното раждане ползвах памучни гащи, бяха си ми много удобни. Сега се замислям дали да си взема от тях или да купя еднократни. Позната ми каза, че имало в ДМ някакви еднократни и са и свършили чудесна работа. До вкъщи имам ДМ, ама зелен сертификат нямам😀. Малкият ДМ ми е далече, чудя се да минавам ли половината град да ходя да ги видя.

# 200
  • до най-прекрасния мъж
И моите памучни са от Лидл, само че серията за едри жени. Аз бях 92 кг по едно време и такива си накупих 20 чифта. Имам чисто нови, дълбоки са, именно защото са от серията XXL. Много са удобни, но сега ги нося леко надолу, защото заради корема не ми стават съвсем на обиколка. Надявах се да пуснат пак и до купя 1 опаковка 2 или 3 пъти XL, за да ми пасват и на шкембето. Но, уви, тоя година за едри хора и за бременни нищо не пуснаха почти. А миналата година имаха прекрасни плътни чорапогащи за бременни. Тогава купих на майка ми и й паснаха страхотно, нищо че не е бременна, но си има коремче. И якета за бременни и бебеносене имаха, сега и това не пускат. Цените им са доста добри, иначе 300 лв не ми се дават за един сезон, а таткото е мераклия до бебеносим.

# 201
Аз имам два пакета еднократни гащи от предното раждане, на канпол и на jane. Не помня от къде са ми, бях взела 4 пакета и останаха 2. Яке за носене и раници и слингове пазя от баткото Simple Smile
Всъщност при предишното раждане бях доста неподготвена, но и нищо специфично не ми потрябва. Съквартирантката беше с нормално раждане, но доста шевове и лекарят й препоръча цикатридина спрей. Сега и аз ще сложа в багажа, той и за секцио става.   Чудя се ще ми стигне ли куфарчето. Предния път бях с малка раница...

# 202
Аз две сакчета съм приготвила, но аз си нося и чаршафи, защото болничните ме побъркват.
И възглавницата ще си взема даже.
Поръчах Омнибиотик Панда за бебето.
Мисля, че помогна при големия, та сега пак взех една кутия.
В Гален ми се видя най-евтин - 62лв за 30 сашета. И поръчах още Панадол, витамин Д, морска вода, разтвор Носко за нослето.
Този витамин Д е удобен, защото е с пипета https://galen.bg/oylesen-vitamin-d3400-sol-10ml-valentis
Хиполенд ми бавят поръчката безобразно и вече много ме изнервят.
Поръчах на 12ти, а още обработват поръчката.... Мързел голям ги гони, защото няма сила, която да ме убеди, че толкова време не могат да смогнат да пуснат поръчка от 8 артикула, които и към момента са налични.
Не че няма да се оправя и без нещата, но исках да си ги подготвя преди да вляза в болницата.

Как сте момичета, които вече станахте майчета?
Прибрахте ли се с дечицата вкъщи?

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 12:00 от Лайкa

# 203
Исках точно да попитам по повод пробиотика Omnibiotic panda и прочетох, че дамата в по-горен пост го споменава. По принцип аз съм с алергия от прах, мухъл и плесен и алергичен ринит и моята АГ ми го препоръча в 8-ми и 9-ти месец да го приемам и после за бебчето като се роди - това, че съм го приемала, заради тези алергии мои ,щяло да му е полезно и на него, а и бил особено подходящ за бебета, родени секцио, а и за коликите бил добър. Не бях го чувала преди това, но се поразрових наистина пише тези неща. Някоя от Вас пие ли го в тези месеци? Аз го поръчах от so pharmacy този месец на 62 лв. Пия го да видим какво ще е.

# 204
  • София
Омнибиотик Панда започнах да пия от две седмици(средата на осмия месец). Преди това бях на Омнибиотик 6.

Една приятелка ми каза, че последния месец от бременността е пила по препоръка на следящия ѝ АГ и дъщеря ѝ не е имала колики изобщо. Не съм убедена, че е от омнибиотика, но реших, че не пречи да опитам.

iren11, също пиеше първо 6, а после и Панда. Може би съвсем скоро ще може да даде отзиви. 😊

# 205
И аз пия Панда от известно време, преди това пих друг.

# 206
Привет, дами!
Пиете ли още магнезий?

# 207
Привет, дами!
Пиете ли още магнезий?

Дааа.

# 208
Привет, дами!
Пиете ли още магнезий?
Aз пиех само малко, през август и още септември го спрях. Ако ще раждаш нормално предполагам би трябвало да го спреш, консултирай се с АГ.

Тези еднократни гащи Канпол са изключително неудобни, стягат, е знам номерата ли не отговарят или са с лош дизайн, имам останали 2 от преди, сложих ги за всеки случай в багажа, но ще си ползвам бельото от бременността основно.

Пробиотици не пия, но мисля се храня коректно и не виждам смисъл.

# 209
  • София
Аз също пия магнезий и то в големи дози. Може би другата седмица ще ми го намалят, едва ли ще ми го спрат поне още седмица-две, но при мен се налага.

Общи условия

Активация на акаунт