iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 124

• 59 817
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Denis, масло от вечерна иглика дали може да се пие от момче за проблеми с кожата - акне?
Hug

# 76
Точно и аз аз за тях се чудя ?!
На мен и до UK не ми бяха налични повечето омеги, които поръчвам до БГ. Добре, че последния път успях да сваля доставката до около 5 $, за да си поръчам до тук.

# 77
Благодаря Nabella ! Да знам да не се мъча, че когато се натуткам, свършва.

# 78
  • София
Сега забелязвам че Б комплекса, който поръчах на 12.11 вече не се доставя до Германия. Защо така?  Става въпрос за коензимиран Б комплекс Natural Factors. Ако съм знаела да бях сложила повече бройки, много ме е яд. Е измрънках си 😂.
Точно същия Б комплекс, поръчах, исках пак - я, до Германия не може вече!? Струва ми се, че когато се поизчерпят наличностите на определен продукт и точно го Германия го спират (случи ми се и с един берберин, свърши, получих мейл за нови наличности - до БГ може, до ДЕ - не; мина време и хоп пак може до немско). Само не знам защо точно Германия я стопират. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 79
Много благодаря Аня❤️❤️❤️, дано да е така ще го дебна и определено няма да пусна само 1 брой 😂, вече.

# 80
  • София
Denis, масло от вечерна иглика дали може да се пие от момче за проблеми с кожата - акне?
Hug
Не. МВИ е за момичета и жени Simple Smile .
Опитайте с Масло от Пореч - подходящо е при проблемна, акнеична кожа:
https://www.iherb.com/pr/nature-s-way-borage-oil-1-300-mg-60-softgels/1888
https://www.iherb.com/pr/jarrow-formulas-borage-gla-240-1200-mg-120-softgels/149
[urlhttps://www.iherb.com/pr/deva-premium-vegan-borage-oil-gla-90-vegan-caps/55164][/url]
- приема се след по-мазно хранене

И да ви похваля тези празни пакетчета/филтри за чай - достатъчно големи, много фини и тънки
https://www.iherb.com/pr/rishi-tea-loose-leaf-tea-bags-100-tea-bags/67351

iHerb® код:   YUL919
5$ намаление - за първа поръчка
5% за следващи

# 81
  • Пловдив
Благодаря Hug

# 82
  • Sofia
Здравей, Денис. Питам за приятел:
"Здравейте. Моля за съвет и разяснение относно видовете форма на цинк!
Синът ми преди 6-7мес.приемаше само Цинк пиколинат(Now), след това му се добави Л-карнозин(Now), както и Литий Оротат, Mg. Направен е тест за тежки метали в коса и се оказа, че Цинкът+Литий+Mg са с много ниски стойности. Сега е изписан Цинк Карнозин на Seeking Healt/Swanson. Защо след прием само на цинк, след това вкл.+Л-карнозин не се усвоява в организмът и сега препоръчват комбиниран на др.марка(каква е разликата)? Знам, че Карнозинът не е много препоръчителен при хистамин или при високи нива- как може да се изследва само него?"

# 83
  • София
Този витамин Ц дали може да се приема от дете на 1,7г? (пише над 4г): https://de.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-vitamin-c-gumm … -90-gummies/69569

# 84
  • София

ЧЕРЕН ПЕТЪК  

код  BF2021 20% намаление на ВСИЧКО
- валиден от 26 до 29.11 - 20.00ч

Здравей, Денис. Питам за приятел:
"Здравейте. Моля за съвет и разяснение относно видовете форма на цинк!
Синът ми преди 6-7мес.приемаше само Цинк
Скрит текст:
пиколинат(Now), след това му се добави Л-карнозин(Now), както и Литий Оротат, Mg. Направен е тест за тежки метали в коса и се оказа, че Цинкът+Литий+Mg са с много ниски стойности. Сега е изписан Цинк Карнозин на Seeking Healt/Swanson. Защо след прием само на цинк, след това вкл.+Л-карнозин не се усвоява в организмът и сега препоръчват комбиниран на др.марка(каква е разликата)? Знам, че Карнозинът не е много препоръчителен при хистамин или при високи нива- как може да се изследва само него?"
Здравей!
Цинкът си е цинк и той си има своите ползи, но тъй като само той, не може да се усвоява, не може да преминава през мембраните на клетки, затова се свързва с различни вещества - органични или неорганични, които подпомагат това преминаване в различна степен и от там има форми с по-висока и по-ниска бионаличност ( усвояване и полезност... простичко казано). В зависимост от това, с какво вещество е свързан има и допълнителни ползи от самото вещество, в различна степен - от почти никаква до голяма и съществена.
Та в случая с Цинк Карнозин-а, цинкът е свързан с Карнозин, което не е просто един елемент/вещество, а съединение, дипептид ( от два елемента), с много по-различни ползи/приложения от най-обикновен цинк.
Няма как аз да сравня действие на цинка, ако не съм наясно за какво точно е назначен - напр. този Цинк Карнозин - за СЧпроблеми ли е ?! - като язва, гастрит, някаква инфекция/бактерия ( напр. Хеликобактер пилори), пропускливи черва, за възстановяване на стомашна или чревна тъкан/ за подпомагане на клетъчната пролиферация ... и в случая точно карнозина подобрява абсорбцията на цинк от тази увредена, епителна тъкан ... може да е назначен и за други лигавици - напр. устната, когато има нарушения във вкуса, или за мускулите, сърце, бъбреци, ЧДроб?! или за мозъка?!
Говори с лекаря, който го е назначил ... но, най-общо, не мисля, че е назначен само да попълва дефицит на цинк - цинкът има противовъзпалително, антиоксидантно, имуностимулиращо  и т.н. действие и е нормално при някакво, по-сериозно заболяване, той да се изчерпва от тялото - тези депа са точно за това, за такива моменти, когато човек се разболее - затова и при различни заболявания се засичат и различни дефицити.
Литият действа върху ЦНС/мозъка и назначаването му  от лекар ме обърква в предположенията, за какво са назначени ... тук няма да коментирам.
За Хистамина - пускаш серологично изследване.
В косата се отлага всичко, което по един или друг начин вреди на тялото - напр. тежките метали, първо се отлагат в различни органи (кости, черен дроб, мозък, бъбреци, сърце...които могат да се регенерират и чистят от тях, в зависимост от кол-вата и времето, за което човек е бил подложен на тази интоксикация ) и след това, в косата. Елементи, които са полезни за тялото, като Цинк, Магнезий, Литий ще са във високи дози в косата, ако те са в опасни/токсични нива и в тялото ... а магнезия напр. не може да се предозира, не се натрупва. Нещо интерпретацията на резултата не е много правилна.
Дали има дефицити на минерали и витамини, се преценява от техните кол-ва в кръвта... т.н. серологично изследване.

Този витамин Ц дали може да се приема от дете на 1,7г? (пише над 4г): https://de.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-vitamin-c-gumm … -90-gummies/69569
Да, този вит. С може да се дава и  на по-малки деца, ако могат и не е опасно за тях да дъвчат.
Доза 1-2 на ден, при разболяване може и по 3 на ден.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 08:19 от denis.

# 85
Денис, Благодаря за споделения код ! Flowers Blossom
Пуснах 2 поръчки, на 3та не ми разреши да ползвам, добре че продуктите бяха от бранда на айхерб и ползвах него Simple Smile

# 86
  • Sofia
Много благодаря за отговора, Денис.
Това отговори жената, за която беше питането ми:
Да, изписан е Цинк карнозин не само заради ниските ст-ти, но и заради пропускливи черва, възстановяване на стомашна лигавица, промени във вкуса, както и ниски Левкотици и не може да се пребори лесно с вируси.
Но, странното за мен е, че реално той си е приемал Цинк Карнозин( по отделно на 1фирма), не се е усвоил за този период, а сега го вкл.комбиниран на др.фирма. Има дефицит на витамини и минерали, както и хран.непон. Благодаря още веднъж за съдействието!👏

# 87
Денис, да попитам за ХК на Source naturals,  injuv , как се пие, имам някакъв спомен, че съм чела на гладно, но на опаковката пише с храна и каква е дозировката.  Ще я пия без някакъв конкретен проблем, на 43г съм, ако има значение. Също и за омега 3, "кофата", достатъчно ли са по 2 капсули на ден. Благодаря предварително!

# 88
  • София
Денис, да попитам за ХК на Source naturals,  injuv
Скрит текст:
, как се пие, имам някакъв спомен, че съм чела на гладно, но на опаковката пише с храна и каква е дозировката.  Ще я пия без някакъв конкретен проблем, на 43г съм, ако има значение. Също и за омега 3, "кофата", достатъчно ли са по 2 капсули на ден. Благодаря предварително!
ХК се приема на гладно с вода, час преди хранене... и през деня трябва да приемаш повече вода ( поне 2- 3л.)
20 дни - 2х2 капс....след това се приема 2х1... или 2 капс., на един прием, както си решиш
За Омега 3 - Кофата - трябва да се приемат по 5 капс. на ден... дозата за възрастни е 1500мг  омега 3
Приема се след по-мазно хранене.

# 89
Денис ,какво ще  ми препоръчате за акне на 12 г момче-за пиене нещо  и козметика.
Кога трябва да се приема коластра и колко време ,интересувам се за 3 г.дете.Трябва ли да има интервал с витамините?

Общи условия

Активация на акаунт