🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 562
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 785
По-елегантно от на Пламен майка му, затова пък и четиримата.

# 1 786
Направо не можах да повярвам, ако съфорумката не ми беше изпратила линк към интервюто на Дора, наистина нямаше да повярвам, че отпаднал участник две седмици преди финал публично оповестява кои са 4-мата финалисти!!!
Не знам какво пише в договорите, които подписват, но това е връх на простотията!
Да, имената са същите, които съм спойлнала в другата тема, обаче....онемях.
Ми не е много умна, какво да ти кажа...

# 1 787
  • Варна
Скрит текст:
JoyJoy
Цитат
Любо си има късмет и сила, няма нужда от моите палци.
Joy
От интервюто на Теди.

# 1 788
  • Велико Търново
Правилата позволяват ли да се бойкотира и обижда фермера? - Не!
Тук не смятам, че е даден верният отговор. Бойкотите не са забранявани в нито един сезон досега. И ги е имало. И вербална агресия и обиди също е имало. Без рестрикции. Значи също не са забранени. Не ги оправдавам, грозни и отблъскващи са ми. Просто за разлика от физическата агресия, не са против правилата и не е необходимо да се внушава обратното.
Имаше някакъв "затвор" в един от сезоните, но него май само веднъж го използваха и даже не си спомням каква беше причината. Нито пък кого бяха арестували.

# 1 789
  • София
Значи имаме една сюрия озъбени мъже и жени, които се държат като побеснели кучета и срещу тях една руса шматка, която говори за светлина и баланс. Ама, разбира се, че типично по български, ще обвиним русата шматка за виновна, щото дразни останалите, а те милите - целите в бяло. Не съм сигурна, дали навън Кирил или Ивайло ще излязат да се репчат така - освен пак на някоя женичка. Защото, ако Иво каже на някой мъж да ходи да се обеси, ще си събира зъбките.
Не съм прочела някой тук да оправдава Кирил и Ивайло. Напротив, всички пишат, че поведението им е крайно осъдително. Коментарите, които пишехме с какво дразни Ваня, става въпрос защо и хората от нейната група се дразнят вече. За Кирил и Ивайло каквото и да направи все ще е лошо, защото те не са добри хора. Нека се разграничат нещата, това, че споменаваме минусите на Ваня, няма нищо общо с агресията им.

Ако на финал са Ваня, Кирил и Ивайло, ще избера Ваня, дори и да не е работила, човек с лошо сърце, колкото и да е работлив, няма как да ме спечели и да го подкрепя.

# 1 790
# 1 791
От продукцията очеизвадно толерират агресията и насилието. Щом и буквално са написали, че Ваня сама си причинила този ад.  Ако помните миналата година, когато Мария заплашваше Поли с ножа, нямаше никаква реакция, едва когато после Поли го разказа на Милена, и го коментираха. Също така, тормозът над Стоян започна също по команда от продукцията, когато трябваше да четат от листчета кой какво обидно казал за някой друг, и почти всички листчета бяха с обиди към Стоян и той плака накрая.

Отделно, Ваня като е  била ратай, досега не са давали никакви оплаквания от нея, че не си вършела задълженията и мързелувала. Също и тези дни каза на Кирил, че той като бил фермер и тя изпълнявала всичко, което й възлагал. Просто тя върши всички задачи, които й се възлагат, но не проявява интерес към нещо странично и допълнително.

# 1 792
Аз пък не смятам, че до 29 годишна възраст една жена трябвало да се научи да меси хляб. Това някакъв норматив ли е? Има жени, които цял живот нямат желание да месят хляб, това не ги влече например и какво, не са годни ли? Да не говорим, че в 21 век дори домакинската работа не е това, което е било едно време, има прахосмукачки, миялни, мултикукъри и не знам си още какви екстри. Ваня може да разчита на модерната техника в домакинстването, може да си има чистачка. Мои приятелки на по 29-30 плащат на жена да им чисти веднъж седмично. Работят , изкарват си парите и си го позволяват. Така, че Живка да казва, че ако не можеш да месиш хляб едва ли не не си жена за мен е абсурдно.
Това е така, имаме модерна техника, но те вътре нямат. Не са в живия живот на 21-ви век. Тази година и прахосмукачка нямат. 😀
И в такива дадености е редно да се преформатираш. Лора вътре се научи да меси хляб на Ваня какво й попречи не е ясно.

# 1 793
Аз пък не смятам, че до 29 годишна възраст една жена трябвало да се научи да меси хляб. Това някакъв норматив ли е? Има жени, които цял живот нямат желание да месят хляб, това не ги влече например и какво, не са годни ли? Да не говорим, че в 21 век дори домакинската работа не е това, което е било едно време, има прахосмукачки, миялни, мултикукъри и не знам си още какви екстри. Ваня може да разчита на модерната техника в домакинстването, може да си има чистачка. Мои приятелки на по 29-30 плащат на жена да им чисти веднъж седмично. Работят , изкарват си парите и си го позволяват. Така, че Живка да казва, че ако не можеш да месиш хляб едва ли не не си жена за мен е абсурдно.
Това е доста преувеличено! Извинявай ама влизаш в един формат, от който може са научиш толкова много история , занаят и традиции. Еми ако нямаш желание да научиш дори как да месиш хляб сори ама Ваня си е чист търтей. Тя е там като на почивка. Все я дават или спирала да си слага или кремче да си маже или нещо все да се “разкрасява”. Ако тя има някаква стратегия то това ще е за да стане популярна ( да си раздвижи семинарчетата навън) Ваня на мен ми е супер безсмислена в тоя формат.

# 1 794
  • Sofia
Другите дали не си мълчат по време на разправиите, за да може конкуренцията да се изложи максимално.  После насаме с камерата  не одобряват. Joy

# 1 795
Супер почивка, през седмица ратай и после на дуел. Даваха ли я да се излежава по врече на ратайство? Защо другите не искат да ходят ратаи, защото е лежане по цял ден ли?

# 1 796
  • при късмета
На мен лично, винаги ми е било критерии кой колко работи, откъм мнение дали трябва да е вътре или не. И няма нищо общо с толериране на открита и прекомерна агресия. В началото на този сезон, поне никой не скътаваше от работа и това ми направи много добро впечатление. Никой, без изключения и това беше повече от месец. Да, Ваня не влиза в кухнята, Ралица в обора и т.н. но никоя не е стояла 95% от времето пред огледалото, като представителки на предишни сезони, особено миналия. Ваня започна де се почесва след съюзаването с Живка. И преди това не е вършила кой знае какво, но поне тук там се включваше, после изцяло престана извън ратайство имам предвид. В тази линия на разсъждения, не може едни да отнасят всичко, до вдигнат покрива над главите им, да готвят, да се грижат за животните, да работят за каузата, ако има такава и т.н., а други да разчитат само на битки, че да останат. Сбъркали са предаването, в съседната телевизия трябваше да ги излъчват, в такъв случай. В този формат са за да допринасят колкото останалите
Това обаче в никакъв случай не може да е повод за агресия и нападане по този начин. Има начин на участник да се каже, че не допринася с нищо, без да е агресивно до безобразие. Както го направиха Георги и Живка, хем казаха на Ваня, че е нужно малко повече от нея, хем отношението и начина по който го направиха изобщо не може да се сравнява с цигането и бездарното актьорче.
За мен лично миналия сезон ще остане на дъното на класацията, този е след него. Тук поне харесах някой и друг участник, нищо, че вече отпаднаха повечето, а тези които искам като Стефан мисля, че са с намалени шансове за оставане. Живка не я харесах отначало, но не може да не ѝ се признае, че играе играта и знае как да го прави. И пак да кажа злобата и лошотията на мишата мутра от миналия сезон липсват, а за мен това ми е в плюсовете. От останалите много искам Стефан да продължи, но надали ще се случи. Другия е Пламен, въпреки, че е повече в групата на "готините", е доста по-премерен. Това с ревлата за мен не беше кой знае каква издънка, въпреки, че с правилата е в разрез. Случва се човек да хареса и омъжена жена, не е направил кой знае какво прегрешение, не е бил нахален и агресивен в тази насока

# 1 797
  • Мюнхен
Въпроса към Теодора е на кого ще стискате палци да стигне до финала, а не на кого от финалистите ще стискате палци.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 16:07 от АДРИЛЕО

# 1 798
  • Другата България
И "случайно" реди 4 имена, ни повече,  ни по-малко,  точно имената на финалистите? А мармотът?

# 1 799
И Ралица не искаше да дои кравата. Жоро го чух да я съветва- Иди пък ти веднъж. Нищо няма да ти стане, но другите ще видят, че си отишла.
И Ралица на тази тема другия отбор вече не я кове. Ваня отговаря - кво от туй, че не знам, не искам аз, ще намеря кой да го свърши. Това мен ме докарва да ми ври отвътре. Те я съветват кротко, с добро. Тя хрупа, повдига равнодушно рамене или ехидно се подсмихва. Правилно написа някой тук, че тя битките ги спечели, но войната губи заради дипломацията, или в този случай на липсата й.

Общи условия

Активация на акаунт